- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.521
Can'ım ölçümlere güvenmiyorum hiç ben de. Bizimki de güya 50 yi geçmiş ama inanmıyorum. Sezaryen olacaksan niye erken alıyor ki yA. Bu doktorlar gerçekten ilginç. Sonuçta ilk bebeğin. Dikiş açılma riski falan da Yok.Kizlar ben bugun doktora gittim. Pazartesini kararlastirdik 39+3um ama bebek 37+0 cikti normalde 4 5 gun geri cikiyodu. Bebegin boyu 10 gun once 51 cm di. Simdi 49 olmus ne alaka. Olcumleri geri cikmasina ragmen 10 gunde 500 gr almis cikti. Valla anlayan beri gelsin. Ben bugunku komtrolden hicbisey anlamadim. Dogum tarihim mayisin sonunu verdi usg. Erken mi diyorum yok artik 38+3 sun diyo
Can'ım hareket etmedi mi? Doktora gidiyormuşsun yaz mutlaka.Dur bi sarsayım bakayım işe yarıcakmı
Oyyyy o misss kokusunu yerimize çek içine. Ne güzel bi duygu yA. Merak ediyordum seni de iyi ki yazdın. İyi olmana çok sevindim.Merhaba kızlar biz de iyiyiz çok şükür. Cuma günü ablasıyla aynı günde saat 10.22 de geldi Zehra kuzusu. Çok güzel kokuyor mis gibi. Kocaman da gözleri var. Rabbim bekleyen isteyen herkese nasip etsin. Aldığım hastane çıkışları bile bir günde küçülecek gibi duruyor:) ki çok uzun da değil 50 cm doğdu. Süsler kıyafetler battaniyeler hepsinin içinde bir bebiş görmek çok güzelmiş. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın. 3 yıl geçmiş ama nasıl özlemişim anlatamam o süt kokulu boyun öpücüğünü. Sütüm geliyor ama yetmiyor. Şuan az çünkü, mama takviyesine başladık sarılık başlayınca. Kuzucuk da rahat etti. Çok diretmedim mama yemesin diye evde inşallah arttırırım sütümü. Geriden okuyorum doğum yapanları tebrik ederim
Canım.benim anne sütü kolayca sindirildigi için bebek dogsada çok çabuk acıkıyor hıçkırık anneyim falan diye düşünüp kendini üzme bebeğinide üzme gerekirse bir süre mama ver ama emzirmeyi bırakma ben oğlumda yaşadım.sutun yok dediler dediler emzirmeyi bıraktım şimdi nasıl pişmanım ah suan kızım yanımda olsada bir saat Emse diyorumKızlar lohusa depresyonuna girmek üzereyim. Göğüslerim mahvoldu. 1 saatten fazla memede kalıyor doymuyor. Ağlayıp duruyor uyumuyor. Sütümü saginca en az 60 cc çıkıyor. Yani çocuk onunla da doymuyor. Artik oturup ağlıyorum
Artik emziremicem göğüslerim kanamak üzere, mama vermek istemiyorum ama aç kalıyor. Sutu sagip vercem sonra da mama vercem napayim. Kötü bi anne oldum ben galiba. Bu şekilde giderse çocuğumdan sogumaktan korkuyorum. Emzircem diye tuvalete gidemedim resmen ayağa kalkınca altima kaçırdım dün gece. Buna rağmen yetemiyorum acıdan ölüyorum bir de. Beceremedim ben galibaşimdi mama verdim uyuyor napayim artik tükendim ben
Ağlaya ağlaya veriyorum meme, öyle acı çekiyorum ki. Sagsam da kesilir mı süt gerçekten artik aglmktan helak oldum sutum gitcek diye korkuyorumCanım.benim anne sütü kolayca sindirildigi için bebek dogsada çok çabuk acıkıyor hıçkırık anneyim falan diye düşünüp kendini üzme bebeğinide üzme gerekirse bir süre mama ver ama emzirmeyi bırakma ben oğlumda yaşadım.sutun yok dediler dediler emzirmeyi bıraktım şimdi nasıl pişmanım ah suan kızım yanımda olsada bir saat Emse diyorum
Sen çok acil bir sorunvar aile Saadet’imiz söz konusu de git yine o kadar bekleme bence de :))Valla öyle içimi dışımı gördü cancagazım:)) çağırmadı 2,5 ay sonra gel dedi, sorun olmazsa görüşmeyelim özleyelim birbirimizi dedi :))
Kızlar lohusa depresyonuna girmek üzereyim. Göğüslerim mahvoldu. 1 saatten fazla memede kalıyor doymuyor. Ağlayıp duruyor uyumuyor. Sütümü saginca en az 60 cc çıkıyor. Yani çocuk onunla da doymuyor. Artik oturup ağlıyorum
Artik emziremicem göğüslerim kanamak üzere, mama vermek istemiyorum ama aç kalıyor. Sutu sagip vercem sonra da mama vercem napayim. Kötü bi anne oldum ben galiba. Bu şekilde giderse çocuğumdan sogumaktan korkuyorum. Emzircem diye tuvalete gidemedim resmen ayağa kalkınca altima kaçırdım dün gece. Buna rağmen yetemiyorum acıdan ölüyorum bir de. Beceremedim ben galibaşimdi mama verdim uyuyor napayim artik tükendim ben
Iyi yapıyorsun sarılığı için gecmiş olsun.mamayı 50 cc ye kadar arttırabilirsin benim bebeğinde mide hemen büyüdü.40 cc içiyor.Ben mama veriyorum kuzum zaten, her emmeden sonra 30 cc veriyorum, birimde kilo kaybımız ve sarılık derecemiz fazla idi, o yüzden veriyorum valla kim ne derse desin. Ama dünden beri yapıyor bu bacak çekme hareketini, ne yapsak fayda etmedi, benim bile gözlerim pörtledi, bir de bebegi düşün
Sakın öyle düşünme canım mama vermekle kötü bi anne olunmaz ki emziriyorsun belki de acıktı için ağlamıyordur kuzenimin kızı 2 aylık olcak hem memede olmayi istiyor aç olduguna diil ki kuzenin sütü hep fışkırıyor maşallah. Ayrica ben daha önce de dedim burda ben oglumda ilk 3 ay mama ve meme ile buyuttum Allahim bu cocuk sadece meme emcekmi diye üzülürken ben 3.aydan sonra sadece meme ile buyuttum ki sabah akşam meme delisi oldu uyurken bırakmak istemiyordu ve ben beşiğinde yarimsaat satktigimi biliyorum memeyi biraksada belimi dogrultsam diye. Ve bebek acliktan sarilik olur dedi dr benim oglum sarılık olmadı diyebilirim cunki acti ve mama verdim ki bence cocugun ac olduğunu bilerek mama vermim sut yokken benimle doysun demek bencilliktir sakın öyle düşünme elinden geleni yapar bi anne cocugunu cok iyi tanir senden iyi kimse anlamaz bebeğini ve senin iyi olmana ihtiyaciniz varKızlar lohusa depresyonuna girmek üzereyim. Göğüslerim mahvoldu. 1 saatten fazla memede kalıyor doymuyor. Ağlayıp duruyor uyumuyor. Sütümü saginca en az 60 cc çıkıyor. Yani çocuk onunla da doymuyor. Artik oturup ağlıyorum
Göğüs uçlarını Bebek ıslak bıraktığı için zor iyilesir o yüzden emzirdikten sonra ılık suyla durulama.tukuruklu kalmasın silikon üç denedinmi sütun sagarsanda gelir ama beebgimi emmesi en benzemiyor inan oda çok rahat birşey değil kaç gündür sağiyorum sırtım ağrıyorAğlaya ağlaya veriyorum meme, öyle acı çekiyorum ki. Sagsam da kesilir mı süt gerçekten artik aglmktan helak oldum sutum gitcek diye korkuyorum
Canım hiç böyle seyler düşünüp canını sıkma sütün gayet güzel geliyo doymuyo diyede düşünme gazı vardır baska bişeydir sonucta derdini aglayarak anlatıyolar baska bildikleri yok düzene giricek zamanla merak etme
Sakın öyle düşünme canım mama vermekle kötü bi anne olunmaz ki emziriyorsun belki de acıktı için ağlamıyordur kuzenimin kızı 2 aylık olcak hem memede olmayi istiyor aç olduguna diil ki kuzenin sütü hep fışkırıyor maşallah. Ayrica ben daha önce de dedim burda ben oglumda ilk 3 ay mama ve meme ile buyuttum Allahim bu cocuk sadece meme emcekmi diye üzülürken ben 3.aydan sonra sadece meme ile buyuttum ki sabah akşam meme delisi oldu uyurken bırakmak istemiyordu ve ben beşiğinde yarimsaat satktigimi biliyorum memeyi biraksada belimi dogrultsam diye. Ve bebek acliktan sarilik olur dedi dr benim oglum sarılık olmadı diyebilirim cunki acti ve mama verdim ki bence cocugun ac olduğunu bilerek mama vermim sut yokken benimle doysun demek bencilliktir sakın öyle düşünme elinden geleni yapar bi anne cocugunu cok iyi tanir senden iyi kimse anlamaz bebeğini ve senin iyi olmana ihtiyaciniz var
Göğüs uçlarını Bebek ıslak bıraktığı için zor iyilesir o yüzden emzirdikten sonra ılık suyla durulama.tukuruklu kalmasın silikon üç denedinmi sütun sagarsanda gelir ama beebgimi emmesi en benzemiyor inan oda çok rahat birşey değil kaç gündür sağiyorum sırtım ağrıyor
Kızlar güzel kaka da yapıyor gaz da çıkarıyor, çok şükür şimdilik gaz problemi yok. Ama galiba bi süre sagicam arada bi emzircem mama da vermek zorundayım hiç bi sıkıntısı yokken ağlıyor uyumuyor mama verdikten sonra uyuyor güzelce en az 2-3 saat. Doktor da yüksek kilolu ve iştahlı bebek mama vermelisin dedi ama işte anne yüreği. Çocuğumun tadını çıkaramadım bu dertlerden. Allah başka dert vermesin tabiki çok şükür ama ruh halim de kötüye gidiyor suçluluk duygusundan. Napalim artik eşim de kızıyor bu günleri boyle.kotu mu hatırlamak istiyorsun biraz akışına bırak diye. Artik öyle yapicam napayim. Inşallah kesilmez sutum sagsam daLastMadOnEarth bu arada benim doktor garmastan krem kullanabilirsin dedi yara olursa
Kesilmez canım moralini hiç bozma koskoca çocuk doğurdun sen :) normaldir doymamasi hiç anne sütü almadan büyüyen bebekler var göğüs uçların duzelince rahat rahat emzirirsin canımKızlar güzel kaka da yapıyor gaz da çıkarıyor, çok şükür şimdilik gaz problemi yok. Ama galiba bi süre sagicam arada bi emzircem mama da vermek zorundayım hiç bi sıkıntısı yokken ağlıyor uyumuyor mama verdikten sonra uyuyor güzelce en az 2-3 saat. Doktor da yüksek kilolu ve iştahlı bebek mama vermelisin dedi ama işte anne yüreği. Çocuğumun tadını çıkaramadım bu dertlerden. Allah başka dert vermesin tabiki çok şükür ama ruh halim de kötüye gidiyor suçluluk duygusundan. Napalim artik eşim de kızıyor bu günleri boyle.kotu mu hatırlamak istiyorsun biraz akışına bırak diye. Artik öyle yapicam napayim. Inşallah kesilmez sutum sagsam da
Inşallah canım insallah rahatlamaya öyle ihtiyacım var ki. Annelik çok zormuş çokKesilmez canım moralini hiç bozma koskoca çocuk doğurdun sen :) normaldir doymamasi hiç anne sütü almadan büyüyen bebekler var göğüs uçların duzelince rahat rahat emzirirsin canım
Ee kuzum anne olunca anlarsın derya annelerimiz nasıl anlıyoruz şimdi onları :) herşey güzel olacak hele bı Alisin birbirinizeInşallah canım insallah rahatlamaya öyle ihtiyacım var ki. Annelik çok zormuş çok
Kızlar lohusa depresyonuna girmek üzereyim. Göğüslerim mahvoldu. 1 saatten fazla memede kalıyor doymuyor. Ağlayıp duruyor uyumuyor. Sütümü saginca en az 60 cc çıkıyor. Yani çocuk onunla da doymuyor. Artik oturup ağlıyorum
Oyy ben yerim o tosbiği. Üzülme annesi onun sağlıklı bi anneye ihtiyacı var. Gerekirse ver mama. Çok şükür sütün geliyor. Sen takviye amaçlı vereceksin Zaten. En başta her anne yaşıyormuş buna benzer seyler.Kızlar güzel kaka da yapıyor gaz da çıkarıyor, çok şükür şimdilik gaz problemi yok. Ama galiba bi süre sagicam arada bi emzircem mama da vermek zorundayım hiç bi sıkıntısı yokken ağlıyor uyumuyor mama verdikten sonra uyuyor güzelce en az 2-3 saat. Doktor da yüksek kilolu ve iştahlı bebek mama vermelisin dedi ama işte anne yüreği. Çocuğumun tadını çıkaramadım bu dertlerden. Allah başka dert vermesin tabiki çok şükür ama ruh halim de kötüye gidiyor suçluluk duygusundan. Napalim artik eşim de kızıyor bu günleri boyle.kotu mu hatırlamak istiyorsun biraz akışına bırak diye. Artik öyle yapicam napayim. Inşallah kesilmez sutum sagsam da
Bu ölçümlere hiç inanmıyorum artık 5 yıl önce çocuk doğurdum kafa çapı boyu kilosu ne dediyse öyle çıktı şimdi benim ölçümlerde bir tuhafKizlar ben bugun doktora gittim. Pazartesini kararlastirdik 39+3um ama bebek 37+0 cikti normalde 4 5 gun geri cikiyodu. Bebegin boyu 10 gun once 51 cm di. Simdi 49 olmus ne alaka. Olcumleri geri cikmasina ragmen 10 gunde 500 gr almis cikti. Valla anlayan beri gelsin. Ben bugunku komtrolden hicbisey anlamadim. Dogum tarihim mayisin sonunu verdi usg. Erken mi diyorum yok artik 38+3 sun diyo
Maşallah darısı bize abla nasıl karşıladıMerhaba kızlar biz de iyiyiz çok şükür. Cuma günü ablasıyla aynı günde saat 10.22 de geldi Zehra kuzusu. Çok güzel kokuyor mis gibi. Kocaman da gözleri var. Rabbim bekleyen isteyen herkese nasip etsin. Aldığım hastane çıkışları bile bir günde küçülecek gibi duruyor:) ki çok uzun da değil 50 cm doğdu. Süsler kıyafetler battaniyeler hepsinin içinde bir bebiş görmek çok güzelmiş. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın. 3 yıl geçmiş ama nasıl özlemişim anlatamam o süt kokulu boyun öpücüğünü. Sütüm geliyor ama yetmiyor. Şuan az çünkü, mama takviyesine başladık sarılık başlayınca. Kuzucuk da rahat etti. Çok diretmedim mama yemesin diye evde inşallah arttırırım sütümü. Geriden okuyorum doğum yapanları tebrik ederim
İnan ki herkes toz pembe geçirmiyor bu süreci lohusalıkta zorlanan birçok insan var kimi içine atıyor kimi daha zor geçiriyor annen yada kim var yanında bilmiyorum ama bir öğün mama ver halin varsa 1 saat yarım saat dışarı çık hava al bunaltma kendini evet anne sütü çok çok önemli ama annenin psikolojisi Hepsinden önemli sen kötü bir anne olsan bu kadar bebeğini düşünüp dert etmezsin bir kere sil onu düşünceyi kafandanKızlar lohusa depresyonuna girmek üzereyim. Göğüslerim mahvoldu. 1 saatten fazla memede kalıyor doymuyor. Ağlayıp duruyor uyumuyor. Sütümü saginca en az 60 cc çıkıyor. Yani çocuk onunla da doymuyor. Artik oturup ağlıyorum
Canım hiç endişelenme ilk bir hafta süt üretimi ihtiyaçtan fazla olur hep o sebeple de memele hep gergin ve ağrılıdır. Yapacağın tek şey sadece bebeği emzirmek kalan sütü pompayla çekeyim rahatlayayım yapma şakın sen çektikçe aşırı üretim devam edecektir bu da bir süre sonra mastit e davetiye çıkartır. Sütün geldiği bebek emdiği içinde lesitine falan gerek YÖK. Süt artırıcı şeylerde kullanma bu bir hafta 10gün. Bir haftaya bebeğin ihtiyacına göre fazla süt geri çekilecek ve ihtiyaç kadar üretilecek sen de rahat edeceksin endişelenme sabır birazValla bilmiyorum zamani geri alabilsem kalkan ve garmastani ilk gunden kullanirdim. lansinoh kullandim sadece.
Yok canim ama keske alsaydim. Sutum var emziriyorum da yumusamadi hala kaskati gogusler.
Yok bitmiyo sutum emmeyle. Ama surekli emiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?