- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.641
Ayy bende bende bendee 3.5yasinda oglum ve bi kızım olacak suan hevesli ama yarın görücez ve eve gelince falan tek düşüncem o diyebilirim2. Çocuğunu kucağına alan anneler, ilk çocuklarınızın tepkisi ne oldu? Oğlum 3.5 yaşında ve kardeşi doğduğundaki ilk tepkisini çok merak ediyorum
Sende hayırlısı ile alırsın ins. Canım sağlıkla gelsin prens ve prensesler hepimiz saglikla alalımAnladım canım benimde şancı cikiyo bana da 16 17 mayis diyordu ama salı yine çıkarsa alacak hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah canim
Çok sağol kuzum. Gerçekten rahatlatıyorsunuz beni. Önceki doktoruma da görüşüp muayene olmak istiyorum. Yarına kadar bişey olmazsa tabi :)Canım bebeğini riske atma bir doktora daha görün ama yine de normal doğumu destekleyen bir doktor olsun yani korkularını fark edip direk sezaryen diyecek biri olmasın...ben doğurabilmek isterdim ama olmuyor işte bak bu 2.oldu sezaryen...o andan falan korkma hiç korkulacak bişey yok orda herkes çok profesyonel sakinleştirici falan veriyorlar rahat oluyorsun...ben oğlum çıkınca çok aglamıştım duygulandım falan o sırada tansiyonum düşmüş hafif uyuttular bu seferli anestezi doktoruna bunu anlattığım için galiba sakinleştirici falan kattılar serumlara kızım çıktı ben ağlamadım bile güldüm durdum sarhoş gibi...onlar sorun değil hicbirinden korkma...ha sonra ciddi ciddi bakıma muhtaç oluyorsun beni bu tarafı üzüyor...annem yanımda olmasa biz bitmiştik Allah başımızdan eksik etmesin...eşim de bu sefer epey çabalıyor yardımcı olmak için sağolsun ama yapabilecekleri sınırlı tabi...ilk 3 gün falan zor yani hadi bu seferlik yanında biri olabildi bi daha hamilelik doğum bebek düşünecek olsan inan bana doğumdan sonra bakabilecek biri var mı diye onu da düsünmek zorundasın...diğer konular önemli degil hiç korkma
3.5 yil once oglumda gobek bandi kullanip eve gelince yıkamıştık bizDogum yapan arkadaslarim bebisinizi ne zaman yikadiniz hastanedeki ebeler gobek bagi dusmeden yikamamamizi soyledi
Çok sağol Can'ım. Kimse o riskten yana değil Zaten. Ama dediğim gibi kafamı karıştıran tek şey doktorumun rahatlığı oldu. Neden direkt sezaryen demesin ki işine geleceği halde. Normal olur diyor. Haber veririm tabi ki. Başka bi doktora daha görüneyim de.Bi yanım yorum yapma dedi ama kendimi tutamadım sadece ben olsam bende böyle bir risk olsa %1 bile denemezdim sezeryan yapardim.onda da aksilik çıkabilir ben böyle derim farkli bisey olur ama ben bile bile de normal istemezdim arkadaşım hakkında hangisi hayırlı ise o olsun inşallah bizleri de haberdar et mutlaka
Mantikli aslinda :)3.5 yil once oglumda gobek bandi kullanip eve gelince yıkamıştık biz
Bi doktorları bende anlamıyor kimisi normal kimisi sezeryan olsunda olsun seyinde hastayı da hep o yöne yonlendiriyor benim oğlum da doktor hic normal dogumu agzina almadi tesvik etcek biseyler demedi ay n bilim yaaÇok sağol Can'ım. Kimse o riskten yana değil Zaten. Ama dediğim gibi kafamı karıştıran tek şey doktorumun rahatlığı oldu. Neden direkt sezaryen demesin ki işine geleceği halde. Normal olur diyor. Haber veririm tabi ki. Başka bi doktora daha görüneyim de.
Eczaneden almıştım doktorunuza danışın istersenizMantikli aslinda :)
bize doktor yıkayabilirsiniz dedi bizde göbek bağının olduğu yere önce gazlı bez koyuyoruz üstüne su geçirmez bant takip yıkıyoruzDogum yapan arkadaslarim bebisinizi ne zaman yikadiniz hastanedeki ebeler gobek bagi dusmeden yikamamamizi soyledi
Madecassol krem de yaralar için iyi, diğerleri pek fayda etmemişti bana, ama yıkamak gerekiyor emzirmeden önce. Bir de şişliklere sıcak suya batırıp sıktığınız havluyu koyabilirsiniz, dayanabileceğiniz kadar, sütün boşalmasını kolaylaştırır.Kızlar bnm de hep yara oldu dün emzirirken kan içti resmen yavrumama emzirmk zorumdayım makine çok iyi çıkartmıyor ayarını yükseltincede çok acıyor . Hemde o şişliklerin olduğu ğöğsüm en iyi bebiş boşaltıyor
Amin canim amin.Sende hayırlısı ile alırsın ins. Canım sağlıkla gelsin prens ve prensesler hepimiz saglikla alalım
Ben oğlumda doktorun yazdığı madecassol krem kullanmıştım göğsüme, eczanelerde bulunamıyor bazen gene almak istiyorum, o da bitkisel özlü ama yıkamak gerekiyor, dikişlere yanıklara da kullanılan bir krem, diğerlerinden daha etkili geldi bana, bepantol, zeytinyağı denemiştim, iyileştirme sürecini madecassol hızlandırıyor.Yok canım hiç bi şekilde iyilesmedi ve emzirmeye inat ettikçe de arttı. Artik ağlıyorum ben gerçekten. Bebegimden soğucam Allah korusun, o kadar sinirleniyorum ki emzirirken. Bi süre sadece sagmaya ve günde en fazla 2 defa emzirmeye karar verdim. Napayim çalışan anneler gibi sagip veririm bi süre. Çünkü psikolojim hiç iyiye gitmiyor böyle. Göğüslerime lansinohun kremini kullanıyorum ama fayda yok. Açık bırakmaya çalışıyorum ama heryer yatak yorgan süt oluyor. Göğüs pedi değiştiriyorum saat başı süt damlıyor göğüs pedinden, açık bırakmak da işe yaramaz bende yani hep nemli zaten
Geçmiş olsun ve hayırlı olsun bebişiniz, doktora söyleseniz belki krem yazar size dikiş yeri için.Merhaba kızlar nasılsınız biz bugun 2 günlük olduk taburcu olmayı bekliyorum bakalım malesef sezeryan yerindeki bant alerji yapmış komple su toplamış canım çook yanıyor bazen sinirlerim bozuluyor ağlıyorum ama kuzucuk kollarıma gelince herşey bitiyor şükür Rabbime ... Rabbim bekleyen bütün kardeşlerime sağ salim nasip etsin inşallah
Merhaba benimde oğlum 22 aylik olacak ikincide sezeryan bakalım inşallah gerçekten zor olmazMrb 2.cocuk icin endiselenmeyin benim 22 aylik bir kizim var sezeryanla dunya ya geldi ve ben sezeryandan cok memnunum simdiki dogumumda kismetse sezeryan olucak hamileligimde simdiye kdr dikislerimle alakali hic agrim sancim olmadi snrsini bilemem tabii bana da normal dogum zor geliyo :)) Rabbim tum hamislerin yardimcisi olsun
Tamam benim düsundüğum gibi değilmissin.mamada veriyorsun bolca 70 cc cok iyi.o zaman bir göğüs yaran kalmis onu da biraz oradan emzirmeyerek cözersin.ve bebekler tüm sütü ememiyor bence de .benimde ins sutüm artarda sadece emziririzBenimki de şu an aptamil yiyo canım golden goat almıştık ama onu beğenmedi. Şimdi aptamil yiyor. Bizimki doymuyor 40-50 cc ile. En az 70 istiyor. Sutum de bazen 70den fazla çıkıyor o zaman mamaya gerek kalmıyor ama tekrar açıktiginda mecbur mama veriyoruz çünkü süt birikmemis oluyor daha. Inşallah fayda görürsün canım. Bir de sorunum göğüs yarası ve bebegin yeterince ememesi o yüzden doyamiyor mecburen sagiyorum. Inşallah atlatiriz bu günleri
Sanada acil şifalar canım hemen geçsin insMerhaba kızlar nasılsınız biz bugun 2 günlük olduk taburcu olmayı bekliyorum bakalım malesef sezeryan yerindeki bant alerji yapmış komple su toplamış canım çook yanıyor bazen sinirlerim bozuluyor ağlıyorum ama kuzucuk kollarıma gelince herşey bitiyor şükür Rabbime ... Rabbim bekleyen bütün kardeşlerime sağ salim nasip etsin inşallah
Haklisin bebek kaşığı bende mi alsam.bebek 15 degerle sarilık olunca dr a sorduk o da normalde tavsiye etmem ama su an beslenme on planda biveron verin dedi.senin yönteminde çok iyi devam et bence de.benim biberon en azindan anne memesini taklit ediyor.bebek emmeden sut gelmiyor.bebek kasığı almadım.alsam mı kı su veriyorum bildigin cay kaşıgıyla. bizim bebek nerdeyse 10 gunluk oldu 26 nisan doğumluBizim üçüncü günümüz doktor da süt çoğalana kadar mama verin biraz dedi ama ben biberon falan kullanmıyorum...kendi bebek kaşığıyla 8-10 kaşık veriyorum bi emzirip bi mama veriyorum 2-3 saatte bir...biberonla verin diye doktor mu söylüyor...göğsümde hemen uyuyor sürekli uyandırarak 40 dk falan emziriyorum hem çenesi kuvvetlensin hem sütüm artsın diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?