2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Valla süt gelmiyorsa eder şakır şakır akıtıyor sütü meme de rahatlıyor haliyle sen dene bi bakalım

Arkadaşım ne kadar doğru bilmiyorum eş memeyi emer ve kaza ile yutarsa süt oğlun olur nikah düşer diye biliyorum bu konu hassas biraz yani dediğim gibi çok bilgi sahibi değilim ama kulaktan duyma bunu biliyorum araştırın lütfen

Teşekkür ederim.. sezeryan oldu doğumum..

Gözün aydın canım geçmiş olsun uzun bir doğum süreci olmuş. 15 saat hele ki 11 saat hastanede zor geçmiştir. Sadece epizyo mu var iç yirtik iç dikiş falan yok değil mi Pansuman falan yap dediler mı.
Canim sadece epizyo, cok buyuk bisi degil. Pansuman yok sadece batticon (diye yaziliyor galiba) verdiler. Bir sise suya doktum biraz onunla taharet aliyorum.
15 saatin 4u evde idi. 11 saatin de son 3 saati cok aci dolu baya bulanik hatirlamiyorum resmen. Esim soyluyor son 3 saat en kotuydu diye ama bebegim bu sayede gelecek diye dayandim. Hatta suni vermedikleri icin bir yandan da mutluydum. Ah cok degisik bir kafa gercekten

Mrb 2.cocuk icin endiselenmeyin benim 22 aylik bir kizim var sezeryanla dunya ya geldi ve ben sezeryandan cok memnunum simdiki dogumumda kismetse sezeryan olucak hamileligimde simdiye kdr dikislerimle alakali hic agrim sancim olmadi snrsini bilemem tabii bana da normal dogum zor geliyo :)) Rabbim tum hamislerin yardimcisi olsun

Kizlar doktorum normal dogumdan yana ve o yolda ilerliyorsun diyor Ailem esim de hep o yönde baski yapıyor ama burda okudugum dikisler kesiler vs o kadar korkutuyor ki beni gece kabus gördüm
Bnce hiç korkma gerçekten de doğurana kadar zorluğu . Tabi herkeste farklı olur ama bn doğum yaptıktan yirmi dk snra ayaktaydım . Dikişte biraz şabs işi galiba bnm içte de var dışta da içtekinin sayısını bilmiyorum ama dışta iki tane varmış . İlk iki gün zorluk oluyor oturup kalkarken snra gecmye başlıyor . Bgün doğum yapalı 6 gün oldı kanamam adetin son gününden de az . 3. Gün mutfakta yemek yaptım 5. Gün evi süpürdüm o kadar hızlı ayağa kalıyosun . Ki. Geldiğimden beri hep ayaktayım gink fink dolanıyorum evde . Annem de kızıyor ne biçim lohusasın git yat diye :)

Bende kizimda hem emzik hem biberon kullandim memeden uzaklasmadi hatta zorla biraktirdim hamile oldugumu ogrenince bu bebegimde de kullanicam emzik cok rahat oluyo tabii biraktirirken nasil olur bilemem

Normal doğum hakkında olumlu setler duymak ne güzel allah razı olsun:)Sonuçta oldu ki bi sanssizlik oldu hemn müdahale edip sezeryanla alıyorlar. Biraz akışına bırakmak lazim yoksa korku stres ve hüsran oluyor.kendimize guvenmeliyiz diye düşünüyorum.Ne güzel ayaklanmissin canım hemen harika vallaha

Amin canim hepinizin kolay dogumlari olsn insallah

İlk olarak geçmiş olsun. Evladını da huzurla analı babalı büyüt inşallah.
Süt işin hemen canını sıkmaktan vazgeç. Çünkü olay beyninde. Ben bebeğimi küveze aldılar diye öyle üzüldüm ki az da olsa gelen sütün hiç gelmez oldu 2 gün. Dün geceyi sabaha sütüm akacak, şöyle dolu olacak böyle dolu olacak diye tekrar etmekle ve onun hayalini kurmakla geçirdim. Sabah kalktıgımda göğsüme dokundum ve doluydu, sızdı biraz. Sonra gün boyunca bol sıvı tüket ve tabi uyu. Şu an ihtiyacı olan tek şey sensin. Moral bozarsan ne ona ne kendine faydan olmaz.
Bir de birkisel bir şeyler kullanayım dersen Galactago damla tavsiye ederim. Eczanalerde var. Kullanımını anlatırlar. Allahım kolaylık versin

Ağlaya ağlaya veriyorum meme, öyle acı çekiyorum ki. Sagsam da kesilir mı süt gerçekten artik aglmktan helak oldum sutum gitcek diye korkuyorum
Bizim 5. Gün kontrolünde 55 yaşlarında teçrubeli demek istiyorum çocuk doktorumuz bize mama verdi.
Onemli olan su ki dr ne kadar sürede emzirmenin bittiğini sordu. yaklaşık 1 saat diyince "hayır" dedi.20 25 dk da emzirmeyi bitireceksin.mamada öyle 25 dk da bitecek dedi.ben firig denilen bebek emzirme hortumu var ya incecik onu hastanede meme ucuna tutup 20 cc sırıngayla besliyordum.bebegin kilosu dustu 5 günde ve hortuma şırıngayı tak çıkar zaman alıyordu 1 saate yakin..
Doktorumuz benim icinde en onemlisi olan beslenmeyi takip etti iyi mi? Su an bebegin acilde baska neye ihtiyacı var.sabaha kadar uyumayan bebek uyur oldu.acmıs.
hatta medela anne memesi biberona geçtim ben.zaten bebek dogmadan bunu almıstım çeyizine :) tavsiye ederim 2. Seferde alisti.once normal biberonla mama veya sağdıģım anne sutünü baslatip agizi sutle dolup emmeye baslayinca medela anne memesi biberona donuyorum.bebeğin çeyizine medela niberonu anneyi unutmasin diye almıstım :) faydası da oldu
biberon emdikce akiyor ya, bos seyi çektiginden ilk basta emmek istemiyordu .2 3 de alısti bugun 2. Gun sadece 2. Biberonla veriyorum.
Benim sütumde 40 cc lerde geliyor.40 cc anne sutu veriyorum uzerine mama iciyor çokca.evet mamaya bayiliyor.5 dk da beni emiyor.bence göğsünü şu an yara yapma ve hastanenin bu ilk kontrollerinde dr a bunları anlat.bir ćozüm yolu illa ki var.cok gecmis olsun canım hepimiz zorlaniyoruz bebis ilk 5 gun aç kalmıs resmen.hastanede hemsireler emzir diyor.cocuk doktoru günde 4 kez mama takviyesiyle taburcu ediyorum diyor.ben mastit olmusum emzie hemsiresi sutun var gerek yok diyor.hemsirelerden de memnun kaldim taburculukta mama takviyesl diyen çocuk dr.u hakliymis.uzun oldu kusura bakmayin.bak sarıliğimizi da atlatiyoruz.sende yıpratma kendini bir sekilde çözüm bulunacak

Canım o kadar düzelttin ki moralimi. Inan dünden beri kendimi telkin etmeye çalışıyorum öyle de büyüyecek bu çocuk böyle de diye. 5.gun kontrolünde çocuk doktoruna anlattım her şeyi. Mama öcü değil ben de kullandım kendi cocuklarima dedi. Bizim doktor da en az 60 yaşında bi kadın. Hatta mama tavsiyesi de yaptı. Gerçekten cocugum doymuyor yani napayim memeyi de kuvvetli ememeyince hiç doymuyor. Neredeyse günde 3 defa süt sagip onu veriyorum geri kalan zamanlarda mama veriyorum yoksa ağlıyor. Mama verince susuyor. Ben de avent almıştım canım ama o kırıldı, lansinohun sağma makinesinin biberonunu kullanıyorum şu an ama o da çok kolay akıtıyor. Bugün medela alacağım zaten çok araştırdım onda karar kildim. Çok teşekkür ederim öyle güzel geldi ki yazdıkların. Yalnız olmadığımı anladım. Allah kuzuna uzun sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…