- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.601
Valla süt gelmiyorsa eder şakır şakır akıtıyor sütü meme de rahatlıyor haliyle sen dene bi bakalımYanakları bana çekmiş :) sarılık konusunda bişey diyemiyorum şuan öyle bi sıkıntımız yok ama göğüslerim silikon uçla emzirmeme rağmen pert oldu . Tabi bi de o bezeler ağrı yapıyor çok şiş oluyor göğsüm yarın sabahtan aldırcam eşime lesitini inşallah bna da etki eder yoksa depresyona gircem
Arkadaşım ne kadar doğru bilmiyorum eş memeyi emer ve kaza ile yutarsa süt oğlun olur nikah düşer diye biliyorum bu konu hassas biraz yani dediğim gibi çok bilgi sahibi değilim ama kulaktan duyma bunu biliyorum araştırın lütfenAy inanmıyorum bu hiç aklıma gelmemişti mecbur kalınca ne yapacaksın yapilir diğer göğüs ucum yara zaten.
Akiyo cnm ama beze olmus içi yine ateş gibi açtım şimdi havluya damliyo ay rahatlar inş ama pompa falan kar etmedi bebis de almiyo. Bende işe yara mi dersin o ilaç
Ben emzik koydum, ama biberon koymadım henüz, ama onu da koymak istiyorum.Canlar bisey sorcam hastane cantasina emzik biberon koymak şart mı sizce
Çok teşekkür ederim..Allah cümlemizin evlatlarına sağlık sıhhat versin..Allah analı babalı büyütsün, hayırlı uğurlu olsun canım
Can'ım gözünaydın. Normal mi yaptın? Ya sıra sıra melek haberleri ne güzel yaa
Ohhhh yaaa çok şükür. Maşallah ediz e. Yesinler onu. Öp yerime.
İnşallah kuzum inş. Dün gece doğurmuştum. Ama kız doğurmuşum
Ayy çocuğumu kabullenemedim rüyamda. Hep başkalarındaydı
Çok teşekkürler..Allah hepimizin kuzularina sağlık sıhhat nasip etsin...itirazimvar canım saglıkla sıhhatle büyüsün kuzun göZünaydın
Canim sadece epizyo, cok buyuk bisi degil. Pansuman yok sadece batticon (diye yaziliyor galiba) verdiler. Bir sise suya doktum biraz onunla taharet aliyorum.Gözün aydın canım geçmiş olsun uzun bir doğum süreci olmuş. 15 saat hele ki 11 saat hastanede zor geçmiştir. Sadece epizyo mu var iç yirtik iç dikiş falan yok değil mi Pansuman falan yap dediler mı.
Bebeğin kafası çıkar çatın uygun ama omuz zedelenebilir dedi. Çıkma da değil aslında. Evet canım tüp bebek. Cuma günü 3750 ydi zaten kilosudoğru ölçümse tabi. 4 olunca doktor da istemiyor normal doğumu. Bu hafta hamur işi makarna vs yeme dedi. Eşim de senin gibi düşünüyor. İleride ne ile karşılarız bilmiyoruz diyor. Sonuçta kaç çocuk büyüdü de spor yaptı yada normal hayatta bunun zorluğunu yaşadı geri dönüşler oldu diyor. Valla ciddi ciddi sezaryen düşünmeye başladım. Ben 2. Çocuk için çok beklemeyi düşünmüyordum o yüzden normal istedim. Bi de sezaryen daha bi ürkütüyor beni.
Yazdıklarında çok haklısın. Allah korusun bi omuz zedelenmesi düşüncesi bile içimi acıtıyor şimdiden.
Bnce hiç korkma gerçekten de doğurana kadar zorluğu . Tabi herkeste farklı olur ama bn doğum yaptıktan yirmi dk snra ayaktaydım . Dikişte biraz şabs işi galiba bnm içte de var dışta da içtekinin sayısını bilmiyorum ama dışta iki tane varmış . İlk iki gün zorluk oluyor oturup kalkarken snra gecmye başlıyor . Bgün doğum yapalı 6 gün oldı kanamam adetin son gününden de az . 3. Gün mutfakta yemek yaptım 5. Gün evi süpürdüm o kadar hızlı ayağa kalıyosun . Ki. Geldiğimden beri hep ayaktayım gink fink dolanıyorum evde . Annem de kızıyor ne biçim lohusasın git yat diye :)Kizlar doktorum normal dogumdan yana ve o yolda ilerliyorsun diyor Ailem esim de hep o yönde baski yapıyor ama burda okudugum dikisler kesiler vs o kadar korkutuyor ki beni gece kabus gördüm
normalde emzik ve biberon koymayın diyorlar ama ben ikisini de koydum canım. Biberon yerine kaşık ya da bardak kullanıyorlarmış hastanelerde, bebek rahat içmeye alışmasın sonra anne memesinden süt çekemez diye. Emzik ise, bebeği memeden uzaklaştırır diyorlar.. Ama dediğim gibi; ben her ihtimale karşı valize koydum valla..
Normal doğum hakkında olumlu setler duymak ne güzel allah razı olsun:)Sonuçta oldu ki bi sanssizlik oldu hemn müdahale edip sezeryanla alıyorlar. Biraz akışına bırakmak lazim yoksa korku stres ve hüsran oluyor.kendimize guvenmeliyiz diye düşünüyorum.Ne güzel ayaklanmissin canım hemen harika vallahaBnce hiç korkma gerçekten de doğurana kadar zorluğu . Tabi herkeste farklı olur ama bn doğum yaptıktan yirmi dk snra ayaktaydım . Dikişte biraz şabs işi galiba bnm içte de var dışta da içtekinin sayısını bilmiyorum ama dışta iki tane varmış . İlk iki gün zorluk oluyor oturup kalkarken snra gecmye başlıyor . Bgün doğum yapalı 6 gün oldı kanamam adetin son gününden de az . 3. Gün mutfakta yemek yaptım 5. Gün evi süpürdüm o kadar hızlı ayağa kalıyosun . Ki. Geldiğimden beri hep ayaktayım gink fink dolanıyorum evde . Annem de kızıyor ne biçim lohusasın git yat diye :)
Evet canim ictende dikisim varCanım sanci hissetmeden açılmanın olması ne kadar güzel neyse ki bi korkuyla hemen doguruvermissin. Iç yırtık oluştu mu.
Amin canim hepinizin kolay dogumlari olsn insallahbebeğin hayırlı olsun canım, sağlıkla büyüsün, seni de tebrik ederim, çok güzel bir doğum olmuş, erkeklerin askerlik anılarının biz kadınların doğum hikayelerinin tadı bir başka oluyor gerçekten, Allah hepimize sağlıklı sorunsuz doğumlar nasip etsin, sağlıkla kucaklıyalım yavrularımızı inşallah Aminnn...
Bizede öyle söylendi göbeğimizde düşmedi henüz bekliyoruzDogum yapan arkadaslarim bebisinizi ne zaman yikadiniz hastanedeki ebeler gobek bagi dusmeden yikamamamizi soyledi
Kızlar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden. Doğum hikayemi yazamadım neredeyse 48 saattir uyumuyorum bir gram sütüm gelmedi mecbur mama verdik emiyor yavrum ama sütüm gelmedi herşeyi denedim sıcak su çaylar tatlılar ovmalar yok banamısın demedi. Çekiyor da yavrum ama bu süt nasıl gelecek hiç bilmiyorum. Dikişlerim deseniz çok fena güzel bir zamanda yazacağım hepinize dualar ediyorum inşallah güzel doğumlarınız ve bol sütünüz olur.
Canım bizimkinin göbek bağı 4gunlukken düştü biz 2 gün daha bekledik enfeksiyon falan olur diye. 5.gun doktor kontrolde artik yikayabilirsiniz dedi 6.gun yikadikDogum yapan arkadaslarim bebisinizi ne zaman yikadiniz hastanedeki ebeler gobek bagi dusmeden yikamamamizi soyledi
Bizim 5. Gün kontrolünde 55 yaşlarında teçrubeli demek istiyorum çocuk doktorumuz bize mama verdi.Ağlaya ağlaya veriyorum meme, öyle acı çekiyorum ki. Sagsam da kesilir mı süt gerçekten artik aglmktan helak oldum sutum gitcek diye korkuyorum
Canım o kadar düzelttin ki moralimi. Inan dünden beri kendimi telkin etmeye çalışıyorum öyle de büyüyecek bu çocuk böyle de diye. 5.gun kontrolünde çocuk doktoruna anlattım her şeyi. Mama öcü değil ben de kullandım kendi cocuklarima dedi. Bizim doktor da en az 60 yaşında bi kadın. Hatta mama tavsiyesi de yaptı. Gerçekten cocugum doymuyor yani napayim memeyi de kuvvetli ememeyince hiç doymuyor. Neredeyse günde 3 defa süt sagip onu veriyorum geri kalan zamanlarda mama veriyorum yoksa ağlıyor. Mama verince susuyor. Ben de avent almıştım canım ama o kırıldı, lansinohun sağma makinesinin biberonunu kullanıyorum şu an ama o da çok kolay akıtıyor. Bugün medela alacağım zaten çok araştırdım onda karar kildim. Çok teşekkür ederim öyle güzel geldi ki yazdıkların. Yalnız olmadığımı anladım. Allah kuzuna uzun sağlıklı ömürler nasip etsin inşallahBizim 5. Gün kontrolünde 55 yaşlarında teçrubeli demek istiyorum çocuk doktorumuz bize mama verdi.
Onemli olan su ki dr ne kadar sürede emzirmenin bittiğini sordu. yaklaşık 1 saat diyince "hayır" dedi.20 25 dk da emzirmeyi bitireceksin.mamada öyle 25 dk da bitecek dedi.ben firig denilen bebek emzirme hortumu var ya incecik onu hastanede meme ucuna tutup 20 cc sırıngayla besliyordum.bebegin kilosu dustu 5 günde ve hortuma şırıngayı tak çıkar zaman alıyordu 1 saate yakin..
Doktorumuz benim icinde en onemlisi olan beslenmeyi takip etti iyi mi? Su an bebegin acilde baska neye ihtiyacı var.sabaha kadar uyumayan bebek uyur oldu.acmıs.
hatta medela anne memesi biberona geçtim ben.zaten bebek dogmadan bunu almıstım çeyizine :) tavsiye ederim 2. Seferde alisti.once normal biberonla mama veya sağdıģım anne sutünü baslatip agizi sutle dolup emmeye baslayinca medela anne memesi biberona donuyorum.bebeğin çeyizine medela niberonu anneyi unutmasin diye almıstım :) faydası da oldu
biberon emdikce akiyor ya, bos seyi çektiginden ilk basta emmek istemiyordu .2 3 de alısti bugun 2. Gun sadece 2. Biberonla veriyorum.
Benim sütumde 40 cc lerde geliyor.40 cc anne sutu veriyorum uzerine mama iciyor çokca.evet mamaya bayiliyor.5 dk da beni emiyor.bence göğsünü şu an yara yapma ve hastanenin bu ilk kontrollerinde dr a bunları anlat.bir ćozüm yolu illa ki var.cok gecmis olsun canım hepimiz zorlaniyoruz bebis ilk 5 gun aç kalmıs resmen.hastanede hemsireler emzir diyor.cocuk doktoru günde 4 kez mama takviyesiyle taburcu ediyorum diyor.ben mastit olmusum emzie hemsiresi sutun var gerek yok diyor.hemsirelerden de memnun kaldim taburculukta mama takviyesl diyen çocuk dr.u hakliymis.uzun oldu kusura bakmayin.bak sarıliğimizi da atlatiyoruz.sende yıpratma kendini bir sekilde çözüm bulunacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?