- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 51
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.621
Evet canim bu
Sen daha iyisini bilirsin tabi ama hastanede aptamil mama yiyen bebegim evde humana sanırım pek sarmadi.hastanede ne yaptiysa aynisini istiyor.yataģı vs.yani aptamil mama cidden iyi demek ki bebek cok seviyor.senin maman nedir ? Daha gecmedin ama.bende galaktama diye yazmis bir arkadasimiz onu alicam sut artsin diye.ins fayda görürsün.bende ins galaktamadan fayda görürüm.40 50 cc icsin bebek dr.um dedi ve doyduCanım bu arada bahsettiğin biberon bu mu?Bebegimhadi
Can'ım benim doktor kalıcı olur demiyor işte. Benim kafamı kurcalayan o. 15 güne iyileşir kaynar diyor. Kadın çok rahat. Ben sizi sadece bilgilendirmek istedim bence normal Doğum yapın tabi yine siz bilirsiniz diyor. Dr sezaryen dese Zaten hiç kafamı kurcalamazdı. Ama Allah korusun yA iyileşmezse diye de korktum yaniBen ilk bebeğimi sırf bu yüzden sezeryanla doğurdum canım çağında kemik çıkıntısı var beebgimi omzu zedelenir birdaha kullanamayabilir dendi tvdede böyle bir haber görmüştüm normale zorlanmış kadın çocuğun koku tutmuyordu o gün ameliyat oldum hemen
Sezaryene öcü gibi bakmıyorum aslında. Yani birçok insanın illa normal olsun mantığıyla istediğim bi durum değil. Doktorum da zaten sezaryen ol demiyor. Normal olabilir dediği için acabalarım var.Yani seZaryenşn seni ürkütmesi için hiçbir sebep Yok. Bizim normal Doğum dediğimiz aslında direk çeviri yaparsan olağan Doğum yanı kendiliğinden müdahalesiz gerçekleşen anlamında biz bakma normal dpgum diye çevirmişiz Türkçeye. SeZaryen ise anormal dpgum değilmüdahaleli Doğum aslına bakarsan. Yani kontrolün hem anne hem bebek açısından bizim kontrolümüzde olduğu Doğum. Baştan sona bizim hekimin yönettiği yaşanacak komplikasyonlara karşı daha fazla önlem alabilme şansı tanıyan bir durum sezaryen. Ama normal Doğum süprizlere açık herşey olağan akışında ilerlerken tabi ki en güzeli normal doğurmak ama işin içine riskler girmeye başladım mı müdahaleye açık bir doğumu tercih etmek en doğrusu. Hele ki şimdi sezaryenş konforlu kılan okadar çok şey var ki, senin korkun hangi yönden ki bebek için mi kendin için mi??
Kızlar bnm de hep yara oldu dün emzirirken kan içti resmen yavrumLastMadOnEarth bu arada benim doktor garmastan krem kullanabilirsin dedi yara olursa
Canım bebeğini riske atma bir doktora daha görün ama yine de normal doğumu destekleyen bir doktor olsun yani korkularını fark edip direk sezaryen diyecek biri olmasın...ben doğurabilmek isterdim ama olmuyor işte bak bu 2.oldu sezaryen...o andan falan korkma hiç korkulacak bişey yok orda herkes çok profesyonel sakinleştirici falan veriyorlar rahat oluyorsun...ben oğlum çıkınca çok aglamıştım duygulandım falan o sırada tansiyonum düşmüş hafif uyuttular bu seferli anestezi doktoruna bunu anlattığım için galiba sakinleştirici falan kattılar serumlara kızım çıktı ben ağlamadım bile güldüm durdum sarhoş gibi...onlar sorun değil hicbirinden korkma...ha sonra ciddi ciddi bakıma muhtaç oluyorsun beni bu tarafı üzüyor...annem yanımda olmasa biz bitmiştik Allah başımızdan eksik etmesin...eşim de bu sefer epey çabalıyor yardımcı olmak için sağolsun ama yapabilecekleri sınırlı tabi...ilk 3 gün falan zor yani hadi bu seferlik yanında biri olabildi bi daha hamilelik doğum bebek düşünecek olsan inan bana doğumdan sonra bakabilecek biri var mı diye onu da düsünmek zorundasın...diğer konular önemli degil hiç korkmaGelecek Can'ım senin de. Bak gelmiyo gelmiyo diyenler hep aynı gününde aldılar bebişlerini. Bizim de gelecek inş.
İşte bunları düşününce de ne fark eder diyorum. Yeter ki yavrular iyi olsun. Ben sezaryen anından korkuyorum Zaten. Genel istemiyorum bebeğimi görmek için. Ama uyanık olup sürece de şahit olmak ürkütüyor. İçim bi kötü oluyor. Bayılırım herhalde diyorum. İnş hepimiz sağlıcakla alalım kuzuları Can'ım.
Cocuk doktoru da gobeği düsmeden yikamayın dedi inşallah hemen düser oğlumun 13 gündw düşmüştü kızım çok kirli bir an once yıkamak istiyorum silmekle falan olmuyorDogum yapan arkadaslarim bebisinizi ne zaman yikadiniz hastanedeki ebeler gobek bagi dusmeden yikamamamizi soyledi
Benimki de şu an aptamil yiyo canım golden goat almıştık ama onu beğenmedi. Şimdi aptamil yiyor. Bizimki doymuyor 40-50 cc ile. En az 70 istiyor. Sutum de bazen 70den fazla çıkıyor o zaman mamaya gerek kalmıyor ama tekrar açıktiginda mecbur mama veriyoruz çünkü süt birikmemis oluyor daha. Inşallah fayda görürsün canım. Bir de sorunum göğüs yarası ve bebegin yeterince ememesi o yüzden doyamiyor mecburen sagiyorum. Inşallah atlatiriz bu günleriSen daha iyisini bilirsin tabi ama hastanede aptamil mama yiyen bebegim evde humana sanırım pek sarmadi.hastanede ne yaptiysa aynisini istiyor.yataģı vs.yani aptamil mama cidden iyi demek ki bebek cok seviyor.senin maman nedir ? Daha gecmedin ama.bende galaktama diye yazmis bir arkadasimiz onu alicam sut artsin diye.ins fayda görürsün.bende ins galaktamadan fayda görürüm.40 50 cc icsin bebek dr.um dedi ve doydu
Bizim üçüncü günümüz doktor da süt çoğalana kadar mama verin biraz dedi ama ben biberon falan kullanmıyorum...kendi bebek kaşığıyla 8-10 kaşık veriyorum bi emzirip bi mama veriyorum 2-3 saatte bir...biberonla verin diye doktor mu söylüyor...göğsümde hemen uyuyor sürekli uyandırarak 40 dk falan emziriyorum hem çenesi kuvvetlensin hem sütüm artsın diyeSen daha iyisini bilirsin tabi ama hastanede aptamil mama yiyen bebegim evde humana sanırım pek sarmadi.hastanede ne yaptiysa aynisini istiyor.yataģı vs.yani aptamil mama cidden iyi demek ki bebek cok seviyor.senin maman nedir ? Daha gecmedin ama.bende galaktama diye yazmis bir arkadasimiz onu alicam sut artsin diye.ins fayda görürsün.bende ins galaktamadan fayda görürüm.40 50 cc icsin bebek dr.um dedi ve doydu
Canım makinenin markası ne? Benimki lansinohun ikili olanı. Göğsümü baya boşaltıyor bebek bosaltamiyor benimkini de malesef o yüzden aç kalıyorKızlar bnm de hep yara oldu dün emzirirken kan içti resmen yavrumama emzirmk zorumdayım makine çok iyi çıkartmıyor ayarını yükseltincede çok acıyor . Hemde o şişliklerin olduğu ğöğsüm en iyi bebiş boşaltıyor
Tatlım kaç gün oldu senin yaraların iyileşmedi mi...ben de fenayım oğlumda da böyle olmuştum...kantaron yağı lansinoh vs kâr etmedi dün garmastan aldırdım gece sürdüm göğuslerim açık yattım biraz iyi gelmiş sanki...ben başka care bulamıyorum memeler açıkta gezersem iyileşiyor...daha kolay yolunu bilen varsa söylesin yapalımBenimki de şu an aptamil yiyo canım golden goat almıştık ama onu beğenmedi. Şimdi aptamil yiyor. Bizimki doymuyor 40-50 cc ile. En az 70 istiyor. Sutum de bazen 70den fazla çıkıyor o zaman mamaya gerek kalmıyor ama tekrar açıktiginda mecbur mama veriyoruz çünkü süt birikmemis oluyor daha. Inşallah fayda görürsün canım. Bir de sorunum göğüs yarası ve bebegin yeterince ememesi o yüzden doyamiyor mecburen sagiyorum. Inşallah atlatiriz bu günleri
Bi yanım yorum yapma dedi ama kendimi tutamadım sadece ben olsam bende böyle bir risk olsa %1 bile denemezdim sezeryan yapardim.onda da aksilik çıkabilir ben böyle derim farkli bisey olur ama ben bile bile de normal istemezdim arkadaşım hakkında hangisi hayırlı ise o olsun inşallah bizleri de haberdar et mutlakaKızlar size daha önce bahsetmiştim. Doktorum çatı basıklığından bahsetmişti. (Darlıktan farklı sanırım. Normalde kubbe gibi olur senin daha düz dedi) tekrar konumuz gündemde.
Bu basıklığın bazen bebeklerde omuz zedelenmesine neden olabilir ama önemli değil 15 gün zıbını iğneleyerek kullanılır şonra kaynar kendi kendine demişti. Normal Doğuma bebek iri olmadığı sürece engel değilmiş. Hatta bazen bebek omuzdan takılıp kalınca biz omuz göğüs arasından çatlatıyoruz bebek çıksın diye dedi.
Biz bugün bi arkadaşın dr arkadaşına sorduk bu meseleyi. o da kalıcı omuz zedelenmesi olabilir sezaryen olması gerekir demiş. Çok moralim bozuldu. Yarın bi kişiye daha sorucaz.
Benim dr niye rahat böyle. Ne yapsam bilemedim. Hiç riske girmeden sezaryen mı istesem. Eşim de dr değiştirelim diyortabi ki illa olacak diye de bir şey Yok ama.
@sofiarya Can'ım senin bilgin var mı bu konuyla ilgili?
Göğsün yara olduğu için sen kendini çekiyorsun bebek o yüzden emip sütü boşaltamıyor...emerken dişlerini sık biraz ah of demeden ilk tutması en cok acıtıyor sonra seslenme 30-40 dk emzir kendisi bırakana kadar emsin...sonra garmastanı sür memeler açık gez evdeBenimki de şu an aptamil yiyo canım golden goat almıştık ama onu beğenmedi. Şimdi aptamil yiyor. Bizimki doymuyor 40-50 cc ile. En az 70 istiyor. Sutum de bazen 70den fazla çıkıyor o zaman mamaya gerek kalmıyor ama tekrar açıktiginda mecbur mama veriyoruz çünkü süt birikmemis oluyor daha. Inşallah fayda görürsün canım. Bir de sorunum göğüs yarası ve bebegin yeterince ememesi o yüzden doyamiyor mecburen sagiyorum. Inşallah atlatiriz bu günleri
Yok canım hiç bi şekilde iyilesmedi ve emzirmeye inat ettikçe de arttı. Artik ağlıyorum ben gerçekten. Bebegimden soğucam Allah korusun, o kadar sinirleniyorum ki emzirirken. Bi süre sadece sagmaya ve günde en fazla 2 defa emzirmeye karar verdim. Napayim çalışan anneler gibi sagip veririm bi süre. Çünkü psikolojim hiç iyiye gitmiyor böyle. Göğüslerime lansinohun kremini kullanıyorum ama fayda yok. Açık bırakmaya çalışıyorum ama heryer yatak yorgan süt oluyor. Göğüs pedi değiştiriyorum saat başı süt damlıyor göğüs pedinden, açık bırakmak da işe yaramaz bende yani hep nemli zatenTatlım kaç gün oldu senin yaraların iyileşmedi mi...ben de fenayım oğlumda da böyle olmuştum...kantaron yağı lansinoh vs kâr etmedi dün garmastan aldırdım gece sürdüm göğuslerim açık yattım biraz iyi gelmiş sanki...ben başka care bulamıyorum memeler açıkta gezersem iyileşiyor...daha kolay yolunu bilen varsa söylesin yapalım
O kadar uzun surmez umarim canim bi banyo ettirsek rahatlarlar minnoslar ama napalimCocuk doktoru da gobeği düsmeden yikamayın dedi inşallah hemen düser oğlumun 13 gündw düşmüştü kızım çok kirli bir an once yıkamak istiyorum silmekle falan olmuyor
Az kalmış canım o kadar dayanmışlar n kaldı surda az daha delirsinler sen hamilesinAnnemi kocamı abimi delirtmeden bi doğursaydım hayırlısıyla.. valla yıldı insanlar benden..
Canim gobek bagi bakimi icin size bi ilac bise vs verdiler mi bize hicbise surmeyin kendi kendine duser dendi deCanım bizimkinin göbek bağı 4gunlukken düştü biz 2 gün daha bekledik enfeksiyon falan olur diye. 5.gun doktor kontrolde artik yikayabilirsiniz dedi 6.gun yikadik
Yok canım hiç birşey vermediler hiç birsey sürmedik. Sabah altını değiştirirken baktım bezinin yanına düşmüş göbeği. Şimdi de bisey surmuyoruzCanim gobek bagi bakimi icin size bi ilac bise vs verdiler mi bize hicbise surmeyin kendi kendine duser dendi de
Hmmm Allah şifa versin canım insallah arkadaşların dedigi ilaç çare olurAlıyordu ama çekiyor gelmiyor bırakıyor cocuk, damlıyor ama çekince yok, pompada yok. İçi beze beze taş gibi masaj yaparak geziyorum ucundan damlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?