2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım şöyle de bir durum var. O uçlara alışırsa normal memişi reddedebiliyor. Tomris hoca var emzirme adına harika bilgiler veriyor. Tomris giritoğlu. Özellikle göğüs ucu ve sofiarya nın dediği gibi gereksiz yere süt sağma bebeğe o sütü biberonla verme gibi bebekle aranıza girecek herşeye karşı. Tabi çok acıyor mecbur kalıyoruz ama çevremde de o uca alışıp uçsuz emmeyen bebişler oldu.

Yok kuzum ya dediğin şekilde sütle kaymakla iltihap olmaz öyle kolay kolay endişelenme. Meme ucu yarası ya da acısı olunca öyle çekilme gibi sancılar oluyor memede. Memelerini önce yıkayıp sonra kurulamadan ıslakken bebe yapıyla sık sık nemlendir. Yara olduktan sonra yapacak çok fazla birşey YÖK öyle herşeyi sürme zaten çoğu yazılan söylenen şeyin bir faydası olmuyor daha çok zarar vermesin memene. Azıcık sabır edicen geçecek

Kizlar selam gobegimiz bugün düştü aktif bi kanama yok ama atletinde küçük küçük lekeler var normal mi sizin de başınıza geldi mi sofiarya senin bi bilgin var mi canim
Normal normal hiç sıkıntı etme. Aktif tehlike yaratacak bir kanama olursa gözüne çarpmaması mümkün değil. 3-5 gün hafif hafif kanar çamaşırını falan kirletir öyle onda sıkıntınyok endişelenme

Sağ ol canım
Eve geldim dinleniyorum gitmedim tekrar. Hissettim de hareketini. Ama eskisi gibi değil ya. Bir şey kımıldıyor içimde öyle gibi. Ama çook derinden geliyor sanki. Normaldir inşallah bu durum. Doktor da sağ olsun her seferinde benim moralimi bozup gönderiyor. Hayırlısıyla sağ salim bir doğursaydım biliyorum sonra da büyük ihtimalle başka sıkıntılarımız olacak ama böyle belirsizlik de çok zor

Allah hepimizin yardımcısı olsun

aynen hava berbat canım burda da ama yarın iyiymiş. Biz de hastaneye öyle gittik çok hoşuna gitti soğuk sert hava. Ve hapsolduk havasız. Herkes ben gibi düşğnüyor demekki 40 ı bekleyecek cengaver anne var mı diye merak ediyordum

İnan 2. Sezeryanım okadar kolaydı ki canım. İlk gün hemşireler inanamadı ayaklandım yürüdüm sondayı çektiler sesim çıkmadı. Kesinlikle vücudumuz mükemmel yaratılmış. İlki gibi asla değildi. Ama ödemim oldu ayaklarım çok şişti eve geldim sadece 5 kilo gitmiş falan. Şimdi daha iyiyim hızla gidiyor ödemler darısı kilolara.

Kardeşiyle arası az diye mi bilmiyorum ama çok merhametli davranıyor. Yanında hiç agu bugu sevmiyoruz. Hep yatıyor öpmüyorum bile o varken diyebilirim. Ondan sanırım çok seviyor. Tahmin edemezdim. Ama dün teyzemler geldi çok sevdiler bebişi benim büyük kuzu inanılmaz triplere girdi bütün gün ağladı. Evdeyken yalnızken emzirmeme altını değiştirmemem ona zaman ayırmama çok çabuk alıştı. Demem o ki hiç korkma 2. Sezeryan canmış :))) her türlü güzel geöti ilki gibi hiç olmadı inan

Of sorma canım. Benim ilk kız hiç kusmazdı. Bu her öğünde kusuyor. Doktor fazlasını kusuyordur yapcak bişey yok dedi. Çok sarsınca daha çok kusuyor. Emzirdikten sonra altını açarsam çok kusuyor. Sarılığı azalmıştı bugün yine yıkadım yine arttı anlamadım pzt belli olacak bakalım. Kusması kötü ama ya kızım kusmazdı çok kilo alırdı bu bebişler bakalım nasıl olacak

Yanlış yazmışım ya tomrisin emzirme günlüğü olacak kızlar. Harika bilgiler var

Almadı bizimki zaten çok da büyük geldi göğüs ucuma. Alıştı da tabi meme ucuna almak istemedi sinirlendi baya
Bnmkide büyük geliyor ama alıştı biraz zırlaman lazım . Hatta bazen bizim kız üç kapıt yapıyor silikon ucu takınca ucunda süt birikiyır ilk etapta o da ucuna gelen sütü emmeye calışıyor tam hazırcı

Bence de canım o yüzden doktor vaginal muayene yapmak istedi kabul etmedim. Zaten o yavaş yavaş yollarını açıyor hizlandirmayalim dedim kendi kendime. Doktor kızdı ama ne yapalim oğlum hasta azcik toparlasın yaparız muayeneyi ondan sonra buyursun gelsin kızım.

Heh işte bnmki aynen öyle hafif kanlı akıntı ben baktığımda hep kurumuş oluyor . Neyse icim rahatladı valla sağol :)

Gidebildin mi hastaneye beni de bilgilendirir misin gidince duruma göre bnde gideyim gerçi annem normal diyor ama yine de endişe ediyorum
Cnm devlete götürdük pek birşey bilmeyen bir adam vardı antibiyotik krem yazdi ama eşim beğenmedi araştırmaya da götürdük ateşine baktı pansuman yaptı baticon ile ama baticon kalmasın siz yaparsanız tiroid degerlerini etkiler dedi sonra da enfeksiyon yok o kisim kurumamış kısım dedi. Baya baktı akacak mi birşey diye sonra kokladi, bant yapip yikayalim mi dedim kurutun yeter dedi eve geldik açık yikadik kuruttuk güzelce mis oldu hiç aglamadi suyu pek sevdi.

Kizlar birsey sorucam açılma başladktan snra mı su geliyo yoksa ilk su sonramı açılma başliyo oglen 2den beri agrm var duştada gecmedi yumurtaliklarmin bi tık altı patlıcak gbi agriyor ve adım dahi atamiyorum yataktan cok zor kalkip wcye gdiyorum

Hiç belli olmaz canım önce de gelebilir sonra da. Yavaş yavaş aşağıminiyor ozaman bebiş

Amin canım. Geriden okuyarak geldim tüp bebekmis evladın. Tüp bebek de hemen sezeryan a yönlendiriyorlar. Ben sezeryan karşıtı değilim sadece bebeğin vakti var o vakti gelsin o zaman sezeryan yapılsın hem bebiş de hazır olur. Senin tedirginliklerini anlıyorum. Ikıncı bebegim ama hala birçok tedirginlik yaşıyorum. Benim kızımda çok hareket etmiyor ama burada bir çok arkadaş son zamanlarda hareketlerinin azaldığını yazmıştı. Hem bebislerin kiloları artıyor yerleri daralıyor nasıl hareket etsinler. Icini ferah tut hayırlısı nasıl ise öyle olsun. Normal yada sezeryan önemli degil önemli olan onun istediği vakit olsun.
Zaten asıl doğduktan sonra başlayacak maraton Allah hepimize kolaylıklar versin.

Hiç belli olmaz canım önce de gelebilir sonra da. Yavaş yavaş aşağıminiyor ozaman bebiş
Ay bilemedm ki ama bugün cok agrim var dogum da persembe günü 2kez acile gittm bu zamana kadar artk gene gdip boş donmekten cekiniyorum kasılmam yok ama ayagimin ustune bile basamiyorum agridan acilma mi oldu acaba dedm

Hanımlar benim.bebis doymuyor mu acaba ki.. emziriyorum gaz çıkarınca aranıyor yi ne emziriyorum bu süre bazen 1 saati buluyor.. hala aranıyor 30cc mama veriyorum ondan sonra hala aranıyor yine emiyor... sonra 1 saat kadar uyuyor en fazla 2saat ağlıyor alt degistiriyorum yine araniyor yine 1 saat emzirme.. başa dönüyor.. sizler nasılsınız..

Kiloyi takmiyorum zaten de. Sütüm konusunda suphelerim var gogsumun biri tas gibi oldu. Sagiyorum sut gelmiyor. Dune kadar nerdeyse 100 ml sut aliyordum ordan. Bugun resmen tikandi feci agiriyor

Bizimkide oyle. Ve sizdiriyor.
Sıcak suyla masaj yap cnm iyi geliyor. Bu arada eşin iş durumu ne oldu merak ettim.

Kızlar 9 günlük olduk. Bebişiyle hiç dışarı çıkan var mı ne düşünüyorsunuz bu konuda :)
Canım biz 2 kez doktora 3 kez de sağlık ocagina gittik.. Bizimkisi cok sevdi gerek araba seyahatini gerek bebek arabası seyahatini.. Havalar soğuk diye şu aralar çıkamıyoruz biraz daha ısınsa sık sık çıkarırım.. Çünkü ben 0-6 yaş grubu ogretmenim ve inan ki çocukları aileler ne kadar çok korursa ne kadar az dışarı çıkarıp mikrop almasına engel olursa o çocuklar daha çok hasta oluyorlar.. Kısmet olursa ben nereye bebişim oraya.. Her ortama (sağlığını bozmayacak sekilde) mümkün olduğunca alışmalı diye düşünüyorum..

Bizde aynı durumdayız canım, emzik aldım dün, 30 dk sağ 30 dk sol meme verdikten sonra 2 saat yatması için bekliyorum ama uyumuyor. Sürekli aranıyor.
Yalancı Memeyi de bi alıyor bir almıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık.
Bizi parmağında döndürüyor.

Sadece 20-30 dk emzirenler sonra nasıl uyutuyorlar merak ediyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…