- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #52.481
Canım şöyle de bir durum var. O uçlara alışırsa normal memişi reddedebiliyor. Tomris hoca var emzirme adına harika bilgiler veriyor. Tomris giritoğlu. Özellikle göğüs ucu veEklemeyi unutmuşum. Ay yanlış aldık bence biz o zamantüh.
Kuzun kalkan kullanmadım. Bugün koruyucu göğüs ucu aldık ama almadı ağzına malesef. Gerçi o da haklı ben de olsam almam
Zaten çok büyük geldi. Durmuyor da yerinde
Yok kuzum ya dediğin şekilde sütle kaymakla iltihap olmaz öyle kolay kolay endişelenme. Meme ucu yarası ya da acısı olunca öyle çekilme gibi sancılar oluyor memede. Memelerini önce yıkayıp sonra kurulamadan ıslakken bebe yapıyla sık sık nemlendir. Yara olduktan sonra yapacak çok fazla birşey YÖK öyle herşeyi sürme zaten çoğu yazılan söylenen şeyin bir faydası olmuyor daha çok zarar vermesin memene. Azıcık sabır edicen geçeceksofiarya canim sana bisey sormak istiyorum. Ben dogum yaptim emziriyorm. Fakat gogus uclarim cok yara oldu kremler kalkanlar bi ise yaramadi. Sut kaymagi cok iyi geliyo dediler. Zarar gormem diyerek surdum. Ama galiba kaymak ve sicak bi araya gelince bozuldu. Gogsumde kotu bi koku aldim. Hemen sabunla sicak suyla yikadim goguslarimi baticon surdum. Sonra trkrar yikadim. Ve dunden beri gogsumde icinden ucuna dogru bi sizlama var. elektrik carpar gibi ani sizilar oluyo. Bu iltihap olabilir mi? Onerebilecegin bisey var mi. Bi yandan da emziriyorm. Bebege bi zarari olur mu iltihap olduysa.
Normal normal hiç sıkıntı etme. Aktif tehlike yaratacak bir kanama olursa gözüne çarpmaması mümkün değil. 3-5 gün hafif hafif kanar çamaşırını falan kirletir öyle onda sıkıntınyok endişelenmeKizlar selam gobegimiz bugün düştü aktif bi kanama yok ama atletinde küçük küçük lekeler var normal mi sizin de başınıza geldi misofiarya senin bi bilgin var mi canim
Canım bilmiyorum gec mı kaldim ama bence evine git daha zamanın var nede olsa. Sancılarını zaten hissediyorsun. Nst de bebek hareketleri güzel çıkmış ayrıca. Son haftan 2 günde bir nst ye bağlanıp hareketleri takip edebilirsin korkuyorsan. Son zamanlarda zaten bebek çok hareket etmiyor ama sertleşme hani sanci bayağı yapıyor. Bende de sanci çok hareket az sanci aralarında pozisyon degistiriyo sadece sıpa.
Bu arada 1.5 cm açılmayi yürüyüş sıcak dus çömelme hareketleri ile destekleyerek dahada hizlandirabilirsin.
aynen hava berbat canım burda da ama yarın iyiymiş. Biz de hastaneye öyle gittik çok hoşuna gitti soğuk sert hava. Ve hapsolduk havasız. Herkes ben gibi düşğnüyor demekki 40 ı bekleyecek cengaver anne var mı diye merak ediyordumHastaneye giderken çıktık biz canım pusetine kalın bir battaniyeye sarıp koydum. Bel bosluguna da ufacık bi yastikla destekledim gayet güzel gittik geldik bi sorun olmadı. Havalar soğudu sıcak olsa cikcaz daha fazla ama işte tekrar kış geldi resmen
İnan 2. Sezeryanım okadar kolaydı ki canım. İlk gün hemşireler inanamadı ayaklandım yürüdüm sondayı çektiler sesim çıkmadı. Kesinlikle vücudumuz mükemmel yaratılmış. İlki gibi asla değildi. Ama ödemim oldu ayaklarım çok şişti eve geldim sadece 5 kilo gitmiş falan. Şimdi daha iyiyim hızla gidiyor ödemler darısı kilolara.Ayy maşallah 9 günlük oldu mu prenses ya. Daha dün gibi yarın doğuma gidiyorum deyişinbenim de salı günü nasipse. 2. Sezeryan çok korkuyorum ve kardeş kıskançlığı vs.. Endişelerim var açıkçası
Of sorma canım. Benim ilk kız hiç kusmazdı. Bu her öğünde kusuyor. Doktor fazlasını kusuyordur yapcak bişey yok dedi. Çok sarsınca daha çok kusuyor. Emzirdikten sonra altını açarsam çok kusuyor. Sarılığı azalmıştı bugün yine yıkadım yine arttı anlamadım pzt belli olacak bakalım. Kusması kötü ama ya kızım kusmazdı çok kilo alırdı bu bebişler bakalım nasıl olacakCanım benimde büyük oğlumda batikonka silip gazlı bez kapa dediler bu seferde hiç bişey sürme düştükten iki gün sonra yıka dediler sarılık nasıl oldu sizin artmamıstır insallah bizimkide cok kusuyo ya cok üzülüyorum beslenmiyo diye çişi kakası yerinde ama işte
Yanlış yazmışım ya tomrisin emzirme günlüğü olacak kızlar. Harika bilgiler varCanım şöyle de bir durum var. O uçlara alışırsa normal memişi reddedebiliyor. Tomris hoca var emzirme adına harika bilgiler veriyor. Tomris giritoğlu. Özellikle göğüs ucu vesofiarya nın dediği gibi gereksiz yere süt sağma bebeğe o sütü biberonla verme gibi bebekle aranıza girecek herşeye karşı. Tabi çok acıyor mecbur kalıyoruz ama çevremde de o uca alışıp uçsuz emmeyen bebişler oldu.
Bnmkide büyük geliyor ama alıştı biraz zırlaman lazım . Hatta bazen bizim kız üç kapıt yapıyor silikon ucu takınca ucunda süt birikiyır ilk etapta o da ucuna gelen sütü emmeye calışıyor tam hazırcıAlmadı bizimkizaten çok da büyük geldi göğüs ucuma. Alıştı da tabi meme ucuna almak istemedi sinirlendi baya
Ben o tık edişi nstye bağlıyken yaşadım eşime koş koş çocuk gelcek ileri itti kendini dedim . Hastaneye grdiğimde 1cm açılmam vardı sadece o tık edişten snra baktılar 2.5 cm olmuştu . Senin yollar da açılıyor artık
Heh işte bnmki aynen öyle hafif kanlı akıntı ben baktığımda hep kurumuş oluyor . Neyse icim rahatladı valla sağol :)Hafif kanlı akıntı normal onda sıkıntı YÖK çamaşırına bulaşır hatta sen bakınca kurumuş görürsün. Ama bir de sulu sulu kanlı ya da sarı akıntı olursa o sıkıntı. Aktif kanama için gidip gümüş nitrat kalemiyle yaktırmak gerekir. Sarı sulu akıntı da zamanla enfeksiyona çevirir onu da mutlaka hekime baktırmak gerekir. Göbek konusu hassas ihmale gelmez direk enfeksiyon kana karışıyor çünkü sonra çok çeker bebecikler yazık
Cnm devlete götürdük pek birşey bilmeyen bir adam vardı antibiyotik krem yazdi ama eşim beğenmedi araştırmaya da götürdük ateşine baktı pansuman yaptı baticon ile ama baticon kalmasın siz yaparsanız tiroid degerlerini etkiler dedi sonra da enfeksiyon yok o kisim kurumamış kısım dedi. Baya baktı akacak mi birşey diye sonra kokladi, bant yapip yikayalim mi dedim kurutun yeter dedi eve geldik açık yikadik kuruttuk güzelce mis oldu hiç aglamadi suyu pek sevdi.Gidebildin mi hastaneye beni de bilgilendirir misin gidince duruma göre bnde gideyim gerçi annem normal diyor ama yine de endişe ediyorum
Hiç belli olmaz canım önce de gelebilir sonra da. Yavaş yavaş aşağıminiyor ozaman bebişKizlar birsey sorucam açılma başladktan snra mı su geliyo yoksa ilk su sonramı açılma başliyo oglen 2den beri agrm var duştada gecmedi yumurtaliklarmin bi tık altı patlıcak gbi agriyor ve adım dahi atamiyorum yataktan cok zor kalkip wcye gdiyorum
Sağ ol canım
Eve geldim dinleniyorum gitmedim tekrar. Hissettim de hareketini. Ama eskisi gibi değil ya. Bir şey kımıldıyor içimde öyle gibi. Ama çook derinden geliyor sanki. Normaldir inşallah bu durum. Doktor da sağ olsun her seferinde benim moralimi bozup gönderiyor. Hayırlısıyla sağ salim bir doğursaydımbiliyorum sonra da büyük ihtimalle başka sıkıntılarımız olacak ama böyle belirsizlik de çok zor
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Ay bilemedm ki ama bugün cok agrim var dogum da persembe günü 2kez acile gittm bu zamana kadar artk gene gdip boş donmekten cekiniyorum kasılmam yok ama ayagimin ustune bile basamiyorum agridan acilma mi oldu acaba dedmHiç belli olmaz canım önce de gelebilir sonra da. Yavaş yavaş aşağıminiyor ozaman bebiş
25 nisan doğumluyuz bugün kızımın yılsonu gösterisine gittik canımKızlar 9 günlük olduk. Bebişiyle hiç dışarı çıkan var mı ne düşünüyorsunuz bu konuda :)
Sıcak suyla masaj yap cnm iyi geliyor. Bu arada eşin iş durumu ne oldu merak ettim.Kiloyi takmiyorum zaten de. Sütüm konusunda suphelerim vargogsumun biri tas gibi oldu. Sagiyorum sut gelmiyor. Dune kadar nerdeyse 100 ml sut aliyordum ordan. Bugun resmen tikandi feci agiriyor
Bizimkide oyle. Ve sizdiriyor.
Canım biz 2 kez doktora 3 kez de sağlık ocagina gittik.. Bizimkisi cok sevdi gerek araba seyahatini gerek bebek arabası seyahatini.. Havalar soğuk diye şu aralar çıkamıyoruz biraz daha ısınsa sık sık çıkarırım.. Çünkü ben 0-6 yaş grubu ogretmenim ve inan ki çocukları aileler ne kadar çok korursa ne kadar az dışarı çıkarıp mikrop almasına engel olursa o çocuklar daha çok hasta oluyorlar.. Kısmet olursa ben nereye bebişim oraya.. Her ortama (sağlığını bozmayacak sekilde) mümkün olduğunca alışmalı diye düşünüyorum..Kızlar 9 günlük olduk. Bebişiyle hiç dışarı çıkan var mı ne düşünüyorsunuz bu konuda :)
Hanımlar benim.bebis doymuyor mu acaba ki.. emziriyorum gaz çıkarınca aranıyor yi ne emziriyorum bu süre bazen 1 saati buluyor.. hala aranıyor 30cc mama veriyorum ondan sonra hala aranıyor yine emiyor... sonra 1 saat kadar uyuyor en fazla 2saat ağlıyor alt degistiriyorum yine araniyor yine 1 saat emzirme.. başa dönüyor.. sizler nasılsınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?