- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #52.561
evet biz de öyle. İstanbulda mısın sen de?3 kez çıktık sağlık ocağı hastane için havalar pek serin çıkamayız simdi
Açtır canım günde 2 3 kez mama ver istersen 30 cc. Önce emzir canım sonra 30 cc ver. Çok da yapma mamayı alışır tam tokluğa emmez. ben dün vermedim mama ilk kez 9. Günü düşün. Dğnden beri sütüm iyi elhamdulillahKafayı yemek üzereyim. Saat 1 den beri sürekli memede
Ağlıyor susmuyor hep meme arıyor. Uyumadı da toplasam yarım saat bile
Bizimkide aynısı cnm emiyo bazen daha emerken kusuyo aynen batırıyo altını acarsam daha cok kusuyo benim ilk oglanda aynıydı kilo alırdı ama yarın gidicez bizde ilk kontrole insallah almıstır cişi kakası iyi yapıyo yani sizinde artmamıstır inş canım ya sarılıkOf sorma canım. Benim ilk kız hiç kusmazdı. Bu her öğünde kusuyor. Doktor fazlasını kusuyordur yapcak bişey yok dedi. Çok sarsınca daha çok kusuyor. Emzirdikten sonra altını açarsam çok kusuyor. Sarılığı azalmıştı bugün yine yıkadım yine arttı anlamadım pzt belli olacak bakalım. Kusması kötü ama ya kızım kusmazdı çok kilo alırdı bu bebişler bakalım nasıl olacak
Birde dr.umuz 20 25 dk.da emzirme isi bitecek dedi.15 dk bir gogüs 15 dk digeri mamaya o yüzden gecti.ben 1 saati buluyor dedim.olmaz dedi.
Daha çok küçükler 15. Dk çok az bence çeneleri güçlü değil ve sütün asıl bebeğe yarayacak yağlı kısmı sonra geliyorValla ebe bana o doktoru değiştir dediyapışık gezecek sana bugünlerde defj
Zorlansan da ne güzel kendini idare etmişsin Benim sezaryen olacak bir çocuk daha var Ramazan annem bile olsa birilerine muhtaç olmak zor oluyor Allah hepimize kolaylık versinBnm annem evimde dört gün kaldı gitti. Dikiş Azda olsa acısi yetiyor mecbur ayaklandım . Her işimi yaptım zorda olsa. Allah sifa versin kolaylık versin cnm.
Sürekli kontrole git bebek hareketleri çok önemli az ama yine hissedersin çok da bekleme cnm
Ne kusuru canım. Madem kendini rahat hissetmiyorsun devlet yok mu yakınında devlete git orası seni rahatlatır bir sorun var yok diye.
Gerçi doktorun ne yapmak istediği bariz belli. Bir zorunluluk olsa zaten sana sormadan ameliyat masasında alırsın soluğu. Duygularına oynayıp yok seninle birlikte hamile kalanlar aldılar çocuklarını yok macera arama yok zor halime kalmışsın diyip isteğe bağlı sezeryan yapmak. Sonra sende o son hafta vazgecenlerden olacaksın. Doktorda ben demiştim diyecek
Canımsadece açken değil kakası varken gazı varken ve bazen uykuya dalmak için emmek isterler. Dün gece kakasınınyapamadı habire emmek istiyor e emdikçe gaz sıkılıyor ağlıyor vs zordu. Emzirmeden patpat yaptık sırtına. Özellikşe babasının göğsü iyi geliyor sıcak diye.
Hadi gözünaydın canım benim iyidir inşallah miniş.
En doğrusunu yapıyorsun bence canım. Doktorun bilfiğin psikolojk baskı yapmış sana. zaten bir sıkıntı olursa sezeryana karşı değilsin. Şuan gayet iyi gidiyorsun. Bebiş hreketlerine dikkat et yeter. Ama özellikle 40. Haftada çok az hareket ediyordu benim kuzu
Cnm bak ben suyum geldiği gün acile gittim açılmam sancim az diye çıkış yaptım ama doktor geri döndürdü beni çok ağır konuştu bana bebeğini öldürmek mi istiyorsun ben seni gönderemiyorum dedi ve yatış yapti ağlaya ağlaya yattım ama esime risk gördüğünü söylemiş. Ben çok kızgınım ama eşim öyle konusmasaydi eve gider beklerdin ya birşey olsaydı diyor yani doktorun normal doğum yanlısı iken seni sezeryana yönlendirme yoluna gidiyorsa bir bildiği olabilir ve gerçekten hareketler önemli.Sağ olun kızlar, bugün de az hissedersem acile giderim artık. Zaten normalde çok hareketli bir bebek değildi. Birkaç gündür de çook az hissediyorum. Hareketleri ilk hissetmeye basladığım zamanlar gibi. Hafif bir dokunuş gibi.
Allah pişman olacağım kararlar aldırmasın. Bekliyorum ama içim hiç de rahat değil.
Ayrıca ben bu doktoru normal doğum yanlısı diye tercih etmiştim neden böyle oldu anlamadım
Onu da anlamaya çalışıyorum hareketleri az hissediyorum deyince risk almak istemedi ama bana düzgün açıklama da yapmıyor. Canımı sıkıp gönderiyor.
Tatlım okuduğum kadarıyla normal ve sağlıklı bebekte olurmuş.Kızımın poposu sivilce olmuş kızlar kızarıklık yok huzursuzda değil birşey sürmeli miyim her alt acmada Bepanthol kullanıyorum halbukisofiarya
İnş canım yarın gidicez biz de. İnşallah iyidir sizin de bebiş. Annem tutturmuş kusan bebek kilo almaz altını hemen alma. Ama almayınca da pişik oluyor hemen şaştım kaldım. Zaten sağolsun açmamı bekliyor. Açınca bildiğin fışkırtıyorBizimkide aynısı cnm emiyo bazen daha emerken kusuyo aynen batırıyo altını acarsam daha cok kusuyo benim ilk oglanda aynıydı kilo alırdı ama yarın gidicez bizde ilk kontrole insallah almıstır cişi kakası iyi yapıyo yani sizinde artmamıstır inş canım ya sarılık
Dün yoktu biseycik bu sabah bezini alırken gördüm zaten rahatsız etmiyor çünkü aglamiyo inşallah dediğin gibidirTatlım okuduğum kadarıyla normal ve sağlıklı bebekte olurmuş.
Benim.bildigimde kusan çocuk çabuk kilo alır :)) herkes başka başka şeyler söylüyor biz en iyisi kendimiz tecrübe edelim her bebek kendine has çünkü:)İnş canım yarın gidicez biz de. İnşallah iyidir sizin de bebiş. Annem tutturmuş kusan bebek kilo almaz altını hemen alma. Ama almayınca da pişik oluyor hemen şaştım kaldım. Zaten sağolsun açmamı bekliyor. Açınca bildiğin fışkırtıyor
Hiç korkma canım ben de çok korkuyordum o ameliyathaneye girmek ölum gibi geliyordu ama o kadar güzel geçti ki inanamadım...kesinlikle ilkte çok zorlanmıştım günlerce ağrı sancı yatmıştım hiç yerimden kalkmak istememiştim...bunda hemen iyileşiverdim çok şükür...sen de öyle olursun inşallah...kıskançlık da öyle böyle yaşanacak aşılacak
aynen hava berbat canım burda da ama yarın iyiymiş. Biz de hastaneye öyle gittik çok hoşuna gitti soğuk sert hava. Ve hapsolduk havasız. Herkes ben gibi düşğnüyor demekki 40 ı bekleyecek cengaver anne var mı diye merak ediyordum
İnan 2. Sezeryanım okadar kolaydı ki canım. İlk gün hemşireler inanamadı ayaklandım yürüdüm sondayı çektiler sesim çıkmadı. Kesinlikle vücudumuz mükemmel yaratılmış. İlki gibi asla değildi. Ama ödemim oldu ayaklarım çok şişti eve geldim sadece 5 kilo gitmiş falan. Şimdi daha iyiyim hızla gidiyor ödemler darısı kilolara.
Kardeşiyle arası az diye mi bilmiyorum ama çok merhametli davranıyor. Yanında hiç agu bugu sevmiyoruz. Hep yatıyor öpmüyorum bile o varken diyebilirim. Ondan sanırım çok seviyor. Tahmin edemezdim. Ama dün teyzemler geldi çok sevdiler bebişi benim büyük kuzu inanılmaz triplere girdi bütün gün ağladı. Evdeyken yalnızken emzirmeme altını değiştirmemem ona zaman ayırmama çok çabuk alıştı. Demem o ki hiç korkma 2. Sezeryan canmış :))) her türlü güzel geöti ilki gibi hiç olmadı inan
Sevindim canım senin adına. Hayırlı bol kazançlı bir iş çıkar inşallah karşınıza.Hala işsiz :/ açıkçası pek de is aramiyoe bu ara. Benim de isime geliyor. Bebek cok kucuk, teyzem evine döndü. Gece gündüz dönüşümlü ilgileniyoruz eşimle. Her şeyde vardir bir hayir derler. İse gidiyor olsaydi bana bu kadar yardimci olamazdi. Ben de iyice bunalima girerdim.
Pamukçuk olmuş canım ne iyi gelir bilmiyorum ama karbonatlı su diyodu bir arkadaş araştır istersen biKızlar oğlumun dili bembeyaz oldu. Bir sakıncası var mıdır. Ağrı yapar mi.
Canım pamukçuk olmuş karbonatlı suyla temixleyebilirsin kızımdayken ebe söylemişti temiz mendili parmağına dılayıp karbonatlı suya batırıp dilini damaklarını sileceksin o zaman geçiyorKızlar oğlumun dili bembeyaz oldu. Bir sakıncası var mıdır. Ağrı yapar mi.
Canım arkadaşlar söylemiş zaten karbonatlı şu ile temizle çünkü pamukcuk annenin gogusunude acıtıyor. O yüzden emzirmeden önce ve sonra sende karbonatlı şu ile gogusunu temizleKızlar oğlumun dili bembeyaz oldu. Bir sakıncası var mıdır. Ağrı yapar mi.
Evet cnm. Balaban pomad krem ve baticon aldik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?