- 29 Aralık 2013
- 5.684
- 5.548
- 198
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #52.721
Benimde 14 gün oldu ve şuan 0 kanamamSezaryen olan arkadaşlar kanamanız ne durumda?benim 12 gün oldu ama hiç azalmadı hala aynı yoğunlukta geliyo.çok kan kaybediyorum gibi hissediyorum.
Ben de öyleyim canım. Bugün artik bıktım ben de onu sorcaktim sizlere. 18 günlük olduk hala kanamam aynı, kipkirmizi taze kan rengi bir de. Ne zaman geçer kiSezaryen olan arkadaşlar kanamanız ne durumda?benim 12 gün oldu ama hiç azalmadı hala aynı yoğunlukta geliyo.çok kan kaybediyorum gibi hissediyorum.
Bende neden kesildi diye düşünüyorum damla kanamam yok şuanBen de öyleyim canım. Bugün artik bıktım ben de onu sorcaktim sizlere. 18 günlük olduk hala kanamam aynı, kipkirmizi taze kan rengi bir de. Ne zaman geçer ki
Sarılık olunca da zor uyanıyorlar da suratının göz içlerinden anlarsın öyle bir şey olsa ağır uyku yapacak kadar sarılık varda sapsarı oluyor anlamaman mümkün değil, seninkisi benimki gibi uykusu şirin o yüzden uyuyordur dokunma çocuğaaaaYaa öyle mi evham yapmim yanizaten genelde sabah altıyla on arası uyanık olduğu saatler . 3 saat değil hatta iki saatte bi emziriyorum sarılık olmasın diye . Hatta sağlık ocağın da tarttırmıştık iki defa 5 günde 200 gr almıştı. Uyandırması çok zor oluyor yarım saat uyandırmaya çalışıyorum . Sarılık olunca nasıl oluyor uykusu
Hangi bezi kullanıyorsun? Bir de bezi açarken her tarafa doğru iyice çekiştir. Yan bariyerler falan tamamen açılsın. Bazen kıvrılmış kalabiliyor
Git git kötü kokuyorsa enfekte olmuştur göbeği kıyamamarkadaşın bebeğine göbek bağı kaynadığı için yapılmış o yüzden sordum canım benimkinde de koku var ya o yüzden ben bilmiyordum k vitaminini ne için yaptıklarını şimdi öğrendim. Ben yarın doktor gideyim en iyisi koku çok kötü çünkü sürekli temizliyorum ama gitmiyor kokusu ben çoktan gidecektim ama herkes durdurdu beni normal çok evham yapıyorsun düşmek üzere dediler. Keşke gitseydim ya
K.bkmazsaniz normal dogum yapanlara bi sorum olacak.
Buyuk tuvalette sorun yasiyormusunuz
Bnde korkuyorum ama sakin olmamız lazım bnmde annem gitti bgün salı günü de eşim işe başlicak öğlen ikide gidip akşam on iki de gelcek . Nasl yapıcam tek başıma bilmiyorumKorkuma hemen anneme sesleniyorum nette de baktım baya.annem gidince napcam bu panikle mecbura kalınca yapıcaz artık
Evet ya az önce uyandırdım yine on bes dakikada iki göğsümü emdi . Nırmalde tek göğüs on bes dk sürüyordu bugün sütü öekmesi çok başka zten mememi koparcak nerdeyse2 saatte 1 emmesi normal canım.ne güzel uyuyor bebişin sıkıntı yapmaemmeyi de öğrenmeye başladılar artık daha etkili çektikleri için daha çabuk doyarlar.
Annemde nazar değcek çocuğa uyuyor maşallah diyor ama ilk çocuk olunca telaş yapıyorum . Sarılık yok sanırım bizimkinde . Az önce uyandırdım on beş dakikada emdi iki göğsü de ama nasıl cekiyor görsen sanki savaşıyor memeyle :) emdikten snra baktım göğüslerim sönmüş demekki hem hızlı hemse çok çekiyor sürü diye düşünüyorum . O zaman bn bu emzirme süresini uzatayım artık üç saat yapayım yarın 14 günlük olcazSarılık olunca da zor uyanıyorlar da suratının göz içlerinden anlarsın öyle bir şey olsa ağır uyku yapacak kadar sarılık varda sapsarı oluyor anlamaman mümkün değil, seninkisi benimki gibi uykusu şirin o yüzden uyuyordur dokunma çocuğaaaagüzel emiyorsa 3 saate ancak acıkır zaten 3 saatte bir yeter
Aynen canım ben de bunda anladım sanki her şeyi...oglumda cesaret edemiyordum dokunmaya bile her şeyden korkuyordum vay enfeksiyon mikrop kaparsa vay nefes almazsa kolu bacağı çıkarsa diye garip garip şeyler...şimdi koklaya koklaya seviyorum oyuncak bebek gibi giydirip süslüyorum...çok keyifliymiş...sütüm yetiyor mu aman çoğalsın şunu ye bunu ye derdim yok bünye otomatiğe bağlamış zaten gerekeni yapıyor çok şükür bunu bilmenin rahatlığı var...kendimi gerçekten mutlu ve huzurlu hissediyorum Rabbim isteyen herkese tattırsın...bi de bu kız tam cimcime dudaklarını büzmesi iç çekmesi yok mu ağlarken anaaaammmm oğluşum dümdüzmüş şimdi anlıyorumBiz de öyle canım hastaneye çıkıyoruz ama yarın hava güzelmiş mesela. Alsam bir saat yürüsem bebişle diyorum. Annem eyvahhhlar çekiyor yarı 40 nı bekle hasta etcen çocuğu diye.
Ay maşallah anneler olmasa bittik. Annem salı gidicem diyor yalvarıyorum gitme diye. Yarın güzelmiş hava düzeliyor artık belki kaçarım bir saat. Yıkanınca nasıl rahatlıyor ya bir de dışarda düşünemiyorum iyice rahatlarlar.
Bu arada sen de aynı şeyi hissediyor musun. 2. Bebişte sanki bebek sevmeyi öğrenmiş gibiyim doya doya içime çeke çeke yaşıyorum her anı.
Haklıısn canım biz hep zaruri hastalık vs için çıktık. İstanbulda hava berbattı. Yarın güzel olacakmış atıcam kendimi sahile :)
Cok sagol canım şimdi e vitamini aldım onu sürüyorm doktor önerdi iyi gelir inşallah.Yok kuzum ya dediğin şekilde sütle kaymakla iltihap olmaz öyle kolay kolay endişelenme. Meme ucu yarası ya da acısı olunca öyle çekilme gibi sancılar oluyor memede. Memelerini önce yıkayıp sonra kurulamadan ıslakken bebe yapıyla sık sık nemlendir. Yara olduktan sonra yapacak çok fazla birşey YÖK öyle herşeyi sürme zaten çoğu yazılan söylenen şeyin bir faydası olmuyor daha çok zarar vermesin memene. Azıcık sabır edicen geçecek
Avent almis bugün görümcem diğeri wee nindi hepsini alıyor ama bizimki akşam olup babası gelince yatiyo. 8 de yattı hala uyuyo kaldırdim yedirdim altını temizledim yine yatti ama gündüz hiç uyumadi hep memede kaldi3840 doğdu Can'ım. Bizimki yoruluyor az az çekiyor sanırım. 17.30 dan 19.30 a kadar emdi sürekli. Uyuyor yatırıyorum 3 dk geçmeden bi daha çıldırır gibi aranıyor. Doymuyor belli yani.
Doymadan uyuduğu için sanırım. Buna bağlıyorum. Emzik çok nadir alıyor sadece emme refleksi için. Zaten ondan anlıyorum doyup doymadığını. Yada emziği de çok sevmemiş olabilir. Avent de denemeyi düşünüyorum.
Emzik alması güzel bence.
Eşim bugün aktara çay yaptırmış rezene kimyon anason keten lavanta tohumu falan. İçtim.bakalim ise yarar inşKizlar kardoloji hala gidemedim. esim memleket gelmek zorunda kaldim. asiri yorgunum bide oglumun gazi var 12lere basliyo 3e kadar bas agrisi oluyo bana kaynana evi yatip uyuyamiyorsun dogru duzgun beslenemiyorsn. Evime 18 sat uzaktayim. Gaza cozum bulan varsa ne olur bnada yazsn
Bnde geceleri böyle yapıyorum. Bnmde tek sıkıntı goguslerimin yarık olması.Kızlar bebeğinizi yatarak emzirebilirsiniz. Ben cok yorgun oldugumda ve geceleri bebegi reflü yatağıyla yatağıma koyup yüzüme doğru yan yatırıp yanina uzanıp emziriyorum. Uyuyakalsam da cocuga zarar vermiyorum,yari ayık yari uyanık geçiyor zaman. Vücudum da dinleniyor..
Tek derdim uçları yarılan mem uçlarıözellikle ilk 5 dk kabus gibi geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?