- 30 Ocak 2013
- 2.442
- 2.837
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #52.861
Ya ben bu doktorları vallahş anlamıyorum çatlayasım geliyor böyle seyler duyunca insanların psikolojilerini hiç düşünmüyorlar sütün yetmiyordur de kes at ohh ne güzel.anne sonra bunalıma girdin ben bebeğime yetemiyorum diyeANNONA canım süt artırıcı bi damla vermişti senin doktorun? Adı neydi? Memnun musun?
Bana da yazdı bugün çocuk doktoru ama adama uyuz oldum. Bize yazdığı bestlak diye bi damla.
sofiarya canım sen ne tavsiye edersin? Çok uzun emiyor dedim
Doktor bey sütün azdır doymuyordur 20 dakikada emzirme işi biter dedi kestirip attı. Dinlemedi bile
Bestlak Damlayı yazdı
3840 doğdu Can'ım. Hastaneden çıkarken 3640 dı.Ya ben bu doktorları vallahş anlamıyorum çatlayasım geliyor böyle seyler duyunca insanların psikolojilerini hiç düşünmüyorlar sütün yetmiyordur de kes at ohh ne güzel.anne sonra bunalıma girdin ben bebeğime yetemiyorum diyeNe alakası varmış uzun emmekle sütün yetmemesinin. Bence sen al bebeği tarttır bakalım ne kadar kilo almış, günlük 20gr alt sınırı var,günde ortalama 40gr alıyorsa pekala herşey yolunda demektir. Dünyadaki tek bildiği şey emmek olan bir canlının çok emiyor olması kadar normal birşey Yok hiç canını sıkma. Hee gerçekten doymuyorda olabilir ama tek başına uzun emmesi gösterge olamaz. Kilosuna bakarsın kaka çiş durumunu sorgularsın ondan sonra. Ben daha önce de yazmıştım süt yapan ilaç olsun bitki olsun bunlara karşıyım çoğu hipofizi uyararak süt salımını artırıyor bu da annenin bütün hormon dengesinin bozulması demek. Etkili ve doğru şekilde emziren bütün annelerin sütü bebeğine yeter. Mesele inanmak ve rahat olmakla ilgili. Bebeğin kilosuna ilk kontrolde bakmışlardır nasıldı? Kaç kilo doğdu kaç kilo oldu falan??
Bugın akşam 5 te alıcaz bebegimi.rabbime cok şükür gecti gittiNasıl canım emzirebildin mi bari taburcu için bişey soyledilermi ben emzridigim ertesi günü taburcu oldu kızım inşallah seninde yarın öbür gün çıkar yavrum
Amin cnm hepimizinkini inşallah. Cok şükür gecti gittiAllah korusun sizi cnm inş bir an evvel sağlıkla evinize geçersiniz. Allah bağışlasın evladını
GALACTAGO canım benimkisi ise yarıyor gerçektenANNONA canım süt artırıcı bi damla vermişti senin doktorun? Adı neydi? Memnun musun?
Bana da yazdı bugün çocuk doktoru ama adama uyuz oldum. Bize yazdığı bestlak diye bi damla.
sofiarya canım sen ne tavsiye edersin? Çok uzun emiyor dedim
Doktor bey sütün azdır doymuyordur 20 dakikada emzirme işi biter dedi kestirip attı. Dinlemedi bile
Bestlak Damlayı yazdı
Hadi gözün aydın canımBugın akşam 5 te alıcaz bebegimi.rabbime cok şükür gecti gitti
Şimdi hesabı 3640 tan yapıcaz bi kere ne o öyle zayıflamış kabul ediyoruz falan benim ilk gittiğim doktorda böyleydi yaa salak salak konuşuyordu ben ki yanii 50tane eğitim almışım annesütü emzirme üzerine beni bile kendimden şüpheye düşürmüştü bak aklıma geldi sinir oldum yine. 3640 tan 3770 e kaç gğnde geldi, 130 gr ı yani kaç gğnde aldı?? Sütün valla illa şarıl şarıl akmasına gerek Yok ben hiç bilmem öyle sütümün çamaşırıma aktığını bi sıktım mı duvara fışkırttıgumı3840 doğdu Can'ım. Hastaneden çıkarken 3640 dı.
Tartıda 3770 çıktı bugün ama biz onu 3700 olarak ve zayıflamış kabul ediyoruz dedi.
Ben inanıyorum yetecek ama şuan dediğin gibi etkili şekilde beceremiyor olabilirim. Sütüm şarıl şarıl gelmese de her emişinde var görüyorum dudak kenarlarından. Cuk cuk ses geliyor.
Bilemedim ki. Söylediği doğru olsa bile uslubü o kadar sinirdi ki. Kaka ve çiş de düzene girer gibi 2-3 gündür
Sarılık olmuş Can'ım oğlum. 14.5 çıktı.Nasıl geçti canım randevu. Dr brown vardı bende. Evet biberonla veriyordum günde 2 3 kez verdim başlarda. Sütüm de arttı az az verdiğim için.
Tamam Can'ım çok sağol.GALACTAGO canım benimkisi ise yarıyor gerçekten
Emzir emzir hiç bişey olmazzz ohooo 18-20leri görmesi lazım sıkıntı yaratması için o 2-3 güne 12lere düşer. Benim kız uzamış sarılık oldu 28gğnlğk oldu hala sarı yavrum,beslenmeyle de çok alakası yok bu sarılık işinin sanılanın aksine. Ben daha ilk günden mama verdim sonra sütüm maşallahhhh yanii güzel kilo aldı ama ona rağmen 16,5ları gördük şimdi 12 şerde takıldı kaldı düşmüyor. İlk gittiğim doktor diyorum yaa sinir etti beni. Besle de besle diyor adam mama ver saat başı emzir YÖK anasının gözü bunalıma soktu beni. Sonra değiştirdim doktoru bu son gittiğim baktı muayene etti falan YÖK bişeyi bu çocuğun sarılığı da geçer kafaya takma dedi, emzirmeyle mamayla alakası olmadığını da o söyledi. Sonra biraz yabancı literatürden araştırdım da hakkaten güncel yayınlar öyle diyor. Bizim Türk hekimler bilgileri güncellenmemiş ama belli bizi bunalıma sokuyorlar ancak
Cevap vermediğiniz için teşekkürler aranıza girmek istememiştim sadece bilgilisinizdir diye sormuştum ama sorun değil. İyi günler hepinize.Günaydın kızlar doğum yapmış olanların gözleri aydın, doğum yapmamış olanlara Allah bebeklerine sağlıkla kavuştursundoğum yapmış olanlara bir sorum olacak ilk çocuk her zaman geç gelir derler doğrumu acaba? Benim ilk bebeğim. Mutlu bir gün olsun hepinize.
Canim foruma bikac gundur giremedim mesaji yeni gordum. Oncelikle merhaba. Ben kiz bebege hamileydim ilk gebeligimdi. 38+0 da bebegimi kucagima aldim. Yani ilk bebek gec geliyo diye bi tez yok bence. :)Cevap vermediğiniz için teşekkürler aranıza girmek istememiştim sadece bilgilisinizdir diye sormuştum ama sorun değil. İyi günler hepinize.
Çiş hep var ama çok çok değil canım
Perşembe çıktık hastaneden. 4 günde almış yani.Şimdi hesabı 3640 tan yapıcaz bi kere ne o öyle zayıflamış kabul ediyoruz falan benim ilk gittiğim doktorda böyleydi yaa salak salak konuşuyordu ben ki yanii 50tane eğitim almışım annesütü emzirme üzerine beni bile kendimden şüpheye düşürmüştü bak aklıma geldi sinir oldum yine. 3640 tan 3770 e kaç gğnde geldi, 130 gr ı yani kaç gğnde aldı?? Sütün valla illa şarıl şarıl akmasına gerek Yok ben hiç bilmem öyle sütümün çamaşırıma aktığını bi sıktım mı duvara fışkırttıgumıönemli olan bebe emerken gelen o cuk cuk yutkunma sesi onu farkedersin Zaten
4günde 130gr böl günde 40küsür gram almış daha ne alacak ki dediğin gibi şimdi etkili emzirdikçe süt üretimi de artacak hiç dert etme ne sarılığı me kilosunu. 4kiloya yakın doğmuş yavrucak tabiii 20 dk emmeyle doymazPerşembe çıktık hastaneden. 4 günde almış yani.
Bir de en başlarda gerçekten beceremiyordum. Birkaç gündür geliyor o cuk cuk sesi. Şuan emiyor hatta cuk cuk diye.
Çiş kuzum, kakanin yapmama sınırı 10gunmus ama cisi yapmazsa olmazmis meselaBebeğin doğduğunun belirtisi çiş mi kaka mi bı deyiverin hele
Ay evet canım ya ben hamileyken bunu dusunuyordum en çok da adetsizlige alistim napcam diye. zaten aşırı adet olurum bu kanama da bitmedi gitti ped değiştirmekten perişan oldumBenim de aynı canım kıpkırmızı.gecelikler çarşaflar rezil olduablam da sezaryen olmuştu onun 23 günde bitmiş kanaması.bitsin artık bizim de çok sıkıldım.hele 9 ay adet görmedikten sonra günlerce süren kanama çok koydu
canım benim ilk bebeğim, erkek, tam 40. haftanın ilk günü geldi. hoş geldin .Cevap vermediğiniz için teşekkürler aranıza girmek istememiştim sadece bilgilisinizdir diye sormuştum ama sorun değil. İyi günler hepinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?