- 14 Eylül 2016
- 1.782
- 1.975
- 63
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #52.941
Aynı kuzum aynı ekstradan birde kalçam uyuşuk gibi hani uzun süre oturursun kalkınca keçe gibi uyuşuk olur ya öyle işteSezeryan olan anneler dikişlerimin üstünde sertlik var ve göbek içi etlerim agriyor sizde de aynı mı?
Valla geceye yakin yikadik kaloriferi açtık suyun sıcaklığını 38 yaptık, parça parça yikadik önce üstüne kıyafetini kapatip sonra suyu döktük vücuduna basina bayildi suya inş böyle gider. Sonra hemen bornoza sarıp arkasından havlu ve fon ile kuruttuk.Canım sen akşam uykusundan öncemi yıkıyorsun ben havalar henüz serin diye öğlen yıkadım bide benim paşa uyurken emmiyor memeyi dudaklarına değdiriyorum falan ama yok ille uyanık olacak
Bende akşama çekeyim bari banyo faslını benimkide suda ağlamadı çok şükür birde tek yıkadım bugün biraz panikledim acaba ağlarmı diye ama korktuğum olmadıValla geceye yakin yikadik kaloriferi açtık suyun sıcaklığını 38 yaptık, parça parça yikadik önce üstüne kıyafetini kapatip sonra suyu döktük vücuduna basina bayildi suya inş böyle gider. Sonra hemen bornoza sarıp arkasından havlu ve fon ile kuruttuk.
Rezene çayı günlük ne kadar iciyorsunuz kizlar
Kız senin bi de 2. Bebek değil mi?sen bari yapmaUYuyordur canım o kadar ama işte uyuyuncada niye uyuyor diye panikliyorum bol emsin istiyorum çovuğuda rahat bırakmıyorum zaten habire başına gidip duruyorum
Sarılık ya da kilo alımı gibi bir sıkıntısı yoksa 1 aylıkken gidersiniz bir daha hem aşısı var hem de kalça ultrasonu çekilir o haftalardaEvet tatlım mis gibi uyuyor, uyusunlar arada alip emziriyorum alt açıyorum tekrar uykugun aşırı yıkamak lazım yaz kış dedi ebe hep aynı saatte. Mesela yatmadan evvel en iyisi dedi.
6. Gün 200 Gr almıştı bebişimiz doktor almasada olurdu ilk haftalar emmesi iyi demekki dedi sonra biz tartıyoruz kucakta 5 kilo farkediyor bebisle zaten 4 dogmustu. kıyafeti falan var tabi ama alıyor şükür önemli olan vermemesi, yarın iki haftalık oluyoruz tekrar doktor kontrolü ne zaman olmalı
Kuzum 2. Ama walla unutmuşum herşeyi yaa resmen resetlenmiş beynim bide kuzum ilk bebeğimde 3 ay annem kv yanımdaydı kim ne dese onu yapıyordum her kafadan bir ses çıkıyordu bebekle başbaşa kaldığımda 3 aylıktı zaten bu zamanlar hengameye geldi şimdi ilk bebekmiş gibi geliyorKız senin bi de 2. Bebek değil mi?sen bari yapmarahat bırak çocugu 3 saate bir kalksa yeter ay ben mi çok rahatım yaa benim ki paso uyuyor günde 2 saat falan toplasan uyanık kalmıyordur. Öğlen 2 saate bir emiyor bazen 3 saatte uyanıyor.gece en son 12 gibi emziriyorum 4e kadar uyuyor yanı 4saati buluyor emmesi güzel de kilo alıyor güzel de emiyor. Sıkıntı yok dert etmeyin siz de rahat bırakın kızancıkları
O zamn maşallah diyelim bzm kızlara uyanıkken gaz sancısı çekmiyor çok şükür tek kakadını yaparken kızarıyor . O zmn vermiuorum şimdilik damla falan :)ohhh maşalaaah ohh,temiz beze yapmayı bütün hepsi seviyor galibabence sırf kaka yaparken ıkınıp sıkınıyor diiye gaz damlası kullanma hiç,benim kız da öyle kıpkırmnızı oluyor ama günde 4-5kez normal kıvamlı kaka yapıyor,kaka yapmaya çalışmadıgı zamanlarda da gayet sakin.. gazı olsa kaka yapmadıgı zamanlarda da sancıdan kıvranması gerekir,verme sen ona gaz damlası falan boşuna
Canm bbde bgün dpktora gmtürdüm göbeği için . Doktor ilk önce tahta bi çubukla göbeğinde biriken kurumuş kanı çıkardı . İçin bi tuhaf oldunyaparken . Sonra bi kremle sildi . K vitamini aşısından bahsetti ilk olduğu aşı hastanede o kan pıhtılaşması içinmiş bu aşıyı tekrar yaptırdık . Bu kan gelmesi sık karsılasılan bişeymiş . Ana perşbeye kadar ala devam ederse cuma gel dedi . Başka hastalıkların da belirtisi olurmuş . Hastaneden geldiğimizden beri hiç akıntı olmadı çok şükürKızlar oğlum uyuyor :) eşim aktardan çay yaptırmış kimyon keten anason lavanta rezene tohumları ile onu içiyorum acaba o mu işe yaradı odayı iyice kararttim o mu işe yaradı bilemedim ama öğleden sonra ikinci uykusu Maşallah. Bu arada göbek bakım seti aldık sprey sıktım sildim kuruyan kan çıktı bir de kurumayan kısım içerde idi dışarı çıkmış şimdi o kuruyacak galibam günde kaç kez sıkmali o spreyden
Hamilelik herkezde farklı etkiler gösteriyor kaşık agrisi değilde çatı ağrısı olmuştu benim bu arada ilk çocuğumu ağustosta dogurmustum sende sağlıkla kavusursun inslalhHayirli olsun kizlar bende insallah Agustos annesi olucam sizinde bu haftalarda kasik agrilariniz arttimi ic karin sancilariniz falan
Emzir emzir hiç bişey olmazzz ohooo 18-20leri görmesi lazım sıkıntı yaratması için o 2-3 güne 12lere düşer. Benim kız uzamış sarılık oldu 28gğnlğk oldu hala sarı yavrum,beslenmeyle de çok alakası yok bu sarılık işinin sanılanın aksine. Ben daha ilk günden mama verdim sonra sütüm maşallahhhh yanii güzel kilo aldı ama ona rağmen 16,5ları gördük şimdi 12 şerde takıldı kaldı düşmüyor. İlk gittiğim doktor diyorum yaa sinir etti beni. Besle de besle diyor adam mama ver saat başı emzir YÖK anasının gözü bunalıma soktu beni. Sonra değiştirdim doktoru bu son gittiğim baktı muayene etti falan YÖK bişeyi bu çocuğun sarılığı da geçer kafaya takma dedi, emzirmeyle mamayla alakası olmadığını da o söyledi. Sonra biraz yabancı literatürden araştırdım da hakkaten güncel yayınlar öyle diyor. Bizim Türk hekimler bilgileri güncellenmemiş ama belli bizi bunalıma sokuyorlar ancak
Can'ım ya vallahi iyi ki varsın. Rahatlatıyorsun hepimizi. Emzirdikçe arttığını fark ediyorum Zaten. Ee bu uzayan sarılık nasıl geçecek kızında?4günde 130gr böl günde 40küsür gram almış daha ne alacak ki dediğin gibi şimdi etkili emzirdikçe süt üretimi de artacak hiç dert etme ne sarılığı me kilosunu. 4kiloya yakın doğmuş yavrucak tabiii 20 dk emmeyle doymazşimdi o boş memeyi bile çekiyor olsa saatlerce bir kaç güne memişler çekelendikçe beyne süt yetmiyor üretime hız verelim sinyali de gidecek sütün daha da artacak. Bu süreç te sen azıcık yorulur uykusuz kalırsın en fazla onu da dert edeceğini sanmam
Eşim bugün aktara çay yaptırmış rezene kimyon anason keten lavanta tohumu falan. İçtim.bakalim ise yarar inş
Canım nurse harveys diye bi gaz damlası aldık biz onu damltinca pitir pitir çıkarıyor gazını. Allah yardımcin olsun
Amin insallah canim kaburga kismim ve karnimin ici agriyor korkuyorum adlinda Allah korusun erken dogum olur diyeHamilelik herkezde farklı etkiler gösteriyor kaşık agrisi değilde çatı ağrısı olmuştu benim bu arada ilk çocuğumu ağustosta dogurmustum sende sağlıkla kavusursun inslalh
Bebek büyüdükçe baski ariyoya o yüzdendir belki doktoruna sor mutlakaAmin insallah canim kaburga kismim ve karnimin ici agriyor korkuyorum adlinda Allah korusun erken dogum olur diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?