- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #53.021
Dünkü doktor doymuyordur sütün yetmiyordur dedi ama
Ya sütüm de geliyor. Çekince ağzının kenarından damlıyor. Ağlama yoksa iyi Can'ım. Bırakınca öylece de mi uyumuyor?
Bizimki durmuyor hemen sağa sola aranmaya başlıyor hiç emmemiş gibi. Ellerini emiyor ağlıyor tabi diğer taraftan. Özellikle geceleri böyle.
Valla canım benim kaçtı uykum tv açtım artık napayım oğlumda yanımda bakıp duruyor. Paso humana rezene içiyorum gaz olmasın diye ama yinede oluyor gazı Bazen sıkıştırıyor. Emzik ver sende ben veriyorum sıkıştığımda yoksa doymak bilmiyorlar olan bize oluyorBen de aynı durumdayım. Karnı tok altı temiz gazı yok ama yerinde uyumuyor. İstiyor ki o mene agzında kalsın öyle uyusun. Sırtımın agrısından ve uykusuzluktan ölecem. Bunu bile tek göz kapalı yazıyorum
Çok geçmiş olsun canım. Bende de panik agak yükseldi bu ara. Hem uykusuzluk hem yorgunluk hem halden anlamaz insanlarla uğraşmak. Dün akşam kayınvalidem görümcem falan oturmaya geldiler. 2 çocuk var görümcemde, yaşları 4 ve 8. Oyuncak vs hepsi yerlerde. Kahve yaptım içtik falan. Bu arada kız da huzursuz. Ya biri de demiyor ki şu kahve fincanlarını toplayalım da çalkalayalım falan. Sehpalarda bıraktılar gittiler. Ben mi çok ayrkntıcıyım yoksa gerçekten düşüncesiz mi bu insanlar anlamıyorum. Ben ne zaman bir lohusa yada hamile evine gitsem elimden geleni yaparım ya.. lohusa kadın zaten bebekle yeterimce yoruluyor diye düşünmüşümdür hep. Ama dur bak bundsn sonra nasıl hasret bırakıyorum ben bu çocuga onlarıUyudum mu da uyandıramıyorum 4-5 saati bulur kaldırmasam.
Nasıl yoluna koyacağız bilmiyorum ki.
Gribim üstelik. İki kat daha da zor geliyor
Valla canım benim kaçtı uykum tv açtım artık napayım oğlumda yanımda bakıp duruyor. Paso humana rezene içiyorum gaz olmasın diye ama yinede oluyor gazı Bazen sıkıştırıyor. Emzik ver sende ben veriyorum sıkıştığımda yoksa doymak bilmiyorlar olan bize oluyor
Hanimlar bisey sormak istiyorum. Sezeryanla doguran annelerin sutu hemen geliyor mu? Ne kadar suruyor gelmesi? Sut gelmesi gecikirse fomula mi veriyorlar bebeklere? Bu konuda endiseliyim bu aralar. Sutum gelmez diye korkuyorum. Ruyalarima kabus olarak giriyor
Korkma sütün geliyor. Az az başlıyor ki zaten yenidoğan midesi fındık kadar. Emdikçe hem midesi büyüyor hem de senin sütün artıyor. Hiiiçç korkma. Gelmese benim sütüm gelmezdi, kesilirdi. Sezeryan doğumdan sonra 3 gün yoğun bakımda kaldım, yediğim serumun ilacın haddi hesabı yok. Bebeğim yanımda bile değildi. Ama sütüm geldi. Korkma ve bol sütün olacağını, böyle bebeğinin agzının kenarından akacagını hayal et. Süt işi beyinde başlıyor sonrası ise bol sıvı tüketimi
Ben chicconun komple kauçuk olanı aldım yenidoğan için kabul etti. Kokusu biraz değişik ama sağlıklısı oymuş sıkıntı yapmadan emdiEmziği ilk günden beri hiç kabul etmedi. Kusacak gibi oluyor agzına aldıgında. Biraz zorluyorum ama yok midesi bulanıyor. En ufak boy rmzik ama bakalım daha da ufagı varsa ona bakacam
Kuzum.benimkide 30 Nisan ben 16. Günü diyorum :)Kızlar şimdi çok saçma bi soru sorucam ama belki sizde de yaşayan vardır çevredekiler hep kafamı karıştırıyor. Kumsal kuzım 30 nisanda doğdu bgün ayın on beşi yani on beş günlük dimi doğduğu gün bir gün diye sayılmaz ? Annem yok sayılır diyor hangisi doğru bnm hesabıma göre 30 nisan saat iki de doğdu 1 mayıs saat iki de 1 günlük bu durumda bgün 15 günlük doğru mu hesaplıyorum . Mesela pztsi doğdu dün tam 2 haftalıktı
Hepimizin bebekler aynı demek ki.dünyaya adapte olmaya çalışıyorlar sanırım.çok yoruldum ama uykusuzluktan göz altlarım mosmor olduBen de aynı durumdayım. Karnı tok altı temiz gazı yok ama yerinde uyumuyor. İstiyor ki o mene agzında kalsın öyle uyusun. Sırtımın agrısından ve uykusuzluktan ölecem. Bunu bile tek göz kapalı yazıyorum
Canım sezeryanla sütüm.hemen geldiHanimlar bisey sormak istiyorum. Sezeryanla doguran annelerin sutu hemen geliyor mu? Ne kadar suruyor gelmesi? Sut gelmesi gecikirse fomula mi veriyorlar bebeklere? Bu konuda endiseliyim bu aralar. Sutum gelmez diye korkuyorum. Ruyalarima kabus olarak giriyor
Benimki geldi canım,damla damla da olsa geldi sonradan çoğaldıHanimlar bisey sormak istiyorum. Sezeryanla doguran annelerin sutu hemen geliyor mu? Ne kadar suruyor gelmesi? Sut gelmesi gecikirse fomula mi veriyorlar bebeklere? Bu konuda endiseliyim bu aralar. Sutum gelmez diye korkuyorum. Ruyalarima kabus olarak giriyor
Kızlar benim oğlum 20 günlük ve şu an sünnet oluyor
Yarim saat sürecek ama öyle zor ki onu tek bırakmak
Sen ayrıntıcı değilsin canım. O insanların ruhunda var öküzlük. Bu nedir yA. Hem gel kahve keyfi yap hem de bi bardak kaldırma. Üstelik onların sana gelip yemek temizlik yapması yardımcı olması gerekir. Ben dua ediyorum kimse gelmesin diye. Yarın da Ramazan. Herhalde pek kimse gelmez. Gelen oruçlu olur. Yada iftar sonrası geç olur Zaten. Özel hizmet beklemez. Ben wc ye zor gidiyorum. Bu halde kimseye hizmet edemem. Sen de yapma boşver. Bi bardak kaldırmaktan aciz insanlar için yıpratma kendini.Çok geçmiş olsun canım. Bende de panik agak yükseldi bu ara. Hem uykusuzluk hem yorgunluk hem halden anlamaz insanlarla uğraşmak. Dün akşam kayınvalidem görümcem falan oturmaya geldiler. 2 çocuk var görümcemde, yaşları 4 ve 8. Oyuncak vs hepsi yerlerde. Kahve yaptım içtik falan. Bu arada kız da huzursuz. Ya biri de demiyor ki şu kahve fincanlarını toplayalım da çalkalayalım falan. Sehpalarda bıraktılar gittiler. Ben mi çok ayrkntıcıyım yoksa gerçekten düşüncesiz mi bu insanlar anlamıyorum. Ben ne zaman bir lohusa yada hamile evine gitsem elimden geleni yaparım ya.. lohusa kadın zaten bebekle yeterimce yoruluyor diye düşünmüşümdür hep. Ama dur bak bundsn sonra nasıl hasret bırakıyorum ben bu çocuga onları
Canım bizimki de 26 nisan ve bugün senin annenin de hesabına göre 20 günlük olduk yani yarı kirkimiz çıktı banyo yaptircaz annem de öyle dediKızlar şimdi çok saçma bi soru sorucam ama belki sizde de yaşayan vardır çevredekiler hep kafamı karıştırıyor. Kumsal kuzım 30 nisanda doğdu bgün ayın on beşi yani on beş günlük dimi doğduğu gün bir gün diye sayılmaz ? Annem yok sayılır diyor hangisi doğru bnm hesabıma göre 30 nisan saat iki de doğdu 1 mayıs saat iki de 1 günlük bu durumda bgün 15 günlük doğru mu hesaplıyorum . Mesela pztsi doğdu dün tam 2 haftalıktı
Canım öncelikle maşallah nazar değmesin hep böyle devam etsin bence.. Isı sırrı nedir ? Bu süt nasıl bu kadar çok geliyor ne yiyip ne içiyorsun bana da yol göster.. bizim kız ya doymuyor ya da doyduğunu anlamıyor..Göğüslerim taş gibi, emzirmeye çalıştım 5 dk sonra uyudu şimdi uyandiramiyorum. Kesin yarım saat sonra uyanacak ben uykuya dalinca, goguslerden de süt akıyor göğüs pedi bile ise yaramiyor bir de havlu peçete koydum. Sagsam bi dert sagmasam beklesem bi dert. Kafaları yicem
Emziği de almıyor ki işte. Son aşamada sadece. İyice uyku sıkıp da hali kalmayınca. Ama şu kauçuk emziklerden alıp denicem belki o daha etkili olur.İlk hafta bizimde öyleydi canım hep aranıyordu şimdi aranmadan öylece bakıyor acıkınca yine aranıyor tabi. Eğer sütünü içtiğini duyuyorsan yetiyordur canım sütün doyduklarını bilmediği için yapıyordur emzik ver ben çok arandığında veriyorum çünkü çok emince rahatsız oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?