- Konu Sahibi kardelen384
-
- #53.041
özel hastaneye gidiyorum canım.devlet 42.haftaya kadar bekletiyor normalde.bebeğin kilosu şuanda 4kg ve 4cm açıklığım var kilo artıkça normal doğum zorlaşacak diye doktorum önerdi ve bende normal doğum istiyorumDaha zamanın var gibi cnm niye başlatalım diyor doktor bide devlete mi gidiyorsun merak ettim bende 40haftalık oldum bekliyorum Allah yardımcın olsun
Çıldırmak üzereyim
12 den beri meme ver uyusun beşiğe bırak 5 dk sonra ağlama yine meme ve uyku ve şonra yine aynısı
Nerde hata yapıyorum anlamıyorum
Kızlar 2 gecedir uykusuzluktan yorgun düştüm artık oğlum 2 gecedir tam uykuya dalamıyor 10 dk da bir emiyor ama 2 dk çekip uyuyor yatağına alıyorum gözleri açılıyor uyuyacak gibi oluyor uyuyamıyor gazı falanda yok altınıda değiştiriyorum sürekli bir sıkıntı olsa ağlardı değil mi. Valla artık napcağımı şaşırdım
Aynıyız canım artık kollarım uykusuzluktan tutmuyor. Bende ağlamak yok ama hiç uyumuyor napcağımı şaşırdım bende
Canım sen az önce sütüm yetmiyor bebek doymuyor falan yazmışsın ama bak kusuyormuş...fazla geleni kusuyor muhtemelen...doymadığını sütün yaramadığını nerden anladınız...meme istemesindense eğer o emme refleksidir kendini iyi ve güvende hissetmek için emiyor sadece doymak için değil emerek rahatlıyor annesine yaklaşıyor...bence doyuyor kustuğuna göre fazla bile besliyorsun demektirHanımlar bu arada tecrübeli annelere bir sorum olacak.. Bizimkisi yedikten sonra kusuyordu peynir gibi normal diye dusunuyordum.. fakat 2 gündür emdikten 10 15dk sonra 1corba kasığı kadar süt kusuyor neden acaba..
Emziği de almıyor ki işte. Son aşamada sadece. İyice uyku sıkıp da hali kalmayınca. Ama şu kauçuk emziklerden alıp denicem belki o daha etkili olur.
Sanırım hepimiz aynı konumdayız.. Bizimkisi de aynen sizler gibi.. Bende acaba nerede hata yapıyorum diye düşünüyorum.. Bazen sinirlerim bozuluyor oturup ağlıyorum.. Sanki yetersizmisim hissine kapılıyorum. Bir bebeğe bakamadım diyorum kendi kendime.. Birde böyle etraftan gazi var bunun süt mu yetmiyor acaba yok sütün yaramıyor fln diyorlar ya çıldırıyorum..
Dolunay22 Belirtisiznesne BerkBerrak Kızlar yetememekle falan alakası yok hepimiz harika anneleriz...yoksa buralarda bu cevapları arıyor olmazdık emin olun...Sütünüz de yetiyor bebek de doyuyor...Biraz sabır...40ı çıkana kadar 40 kere huy değiştirir bu ponçikler...Çünkü anne karnı huzuru diye bişey vardı ve bitti...Dünyaya geldiler alışmaya çalışıyorlar en büyük destekleri de anne bile değil anne memesi...hem karınları doyacak o memeyle hem ruhları...kendini iyi ve mutlu ve güvende hissetmenin tek yolu emmek...sakin olalım sakin sakin emzirelim
Benim kızımda hemen gelmemişti mama verdik hastanede oğlumda hemen geldi çok şükür ikiside planlı sezeryandı ama kızımda hiç sancım çıkmıyordu 40 haftayı doldurmuştum oğlumda ise son haftalarda hep sancım çıkıyordu bence onunda etkisi oldu vücut hazırlık yapıyor diye düşünüyorumHanimlar bisey sormak istiyorum. Sezeryanla doguran annelerin sutu hemen geliyor mu? Ne kadar suruyor gelmesi? Sut gelmesi gecikirse fomula mi veriyorlar bebeklere? Bu konuda endiseliyim bu aralar. Sutum gelmez diye korkuyorum. Ruyalarima kabus olarak giriyor
Bende emzik veriyorum çünkü dediğin gibi her arandığında emzirince fazlasınıda çıkarıyor ve rahatsız oluyorİlk hafta bizimde öyleydi canım hep aranıyordu şimdi aranmadan öylece bakıyor acıkınca yine aranıyor tabi. Eğer sütünü içtiğini duyuyorsan yetiyordur canım sütün doyduklarını bilmediği için yapıyordur emzik ver ben çok arandığında veriyorum çünkü çok emince rahatsız oluyor.
Bebeğin emerse gelir benim hemen geldi zaten ilk dört gün kolostrum gelir bebeği koruyan ağız sütü yani oda bebeğe yeter merak etme. Hurma ye ben hep yedim son iki ay geldi sütüm.Hanimlar bisey sormak istiyorum. Sezeryanla doguran annelerin sutu hemen geliyor mu? Ne kadar suruyor gelmesi? Sut gelmesi gecikirse fomula mi veriyorlar bebeklere? Bu konuda endiseliyim bu aralar. Sutum gelmez diye korkuyorum. Ruyalarima kabus olarak giriyor
Kizlar sütünüzün yettiğini anlayabiliyor musunuz.. Bizimkisi 40 45dk memede kaliyor cekince yine araniyor.. kv dem bu cocuk kucuk sutun mu yaramıyor fln dedi ve o akşam sabaha kadar sıktım sıktım suyun gelmedi resmen kesildi psikolojik olarak mi etkilendim acaba diyorum.. Şimdi iyice sinirlerim bozuldu sanki çocuk doymuyor gibi hissediyorum.. ama günde 8 9kez altını dolduruyor doymasa altını dolduramaz diye de düşünüyorum.. fakat emmenin üzerine dün gece 60cc mama verdim onu da yiyebildi.. benim kız doyduğunu mu anlamıyor benim sürüm mu yetmiyor acaba.. ? ;(
Zıkkım içselermiş kahve yerine düşüncesiz cadılar başka şeylere akılları yeter iş bize yardım etmeye gelince düşünemezlerÇok geçmiş olsun canım. Bende de panik agak yükseldi bu ara. Hem uykusuzluk hem yorgunluk hem halden anlamaz insanlarla uğraşmak. Dün akşam kayınvalidem görümcem falan oturmaya geldiler. 2 çocuk var görümcemde, yaşları 4 ve 8. Oyuncak vs hepsi yerlerde. Kahve yaptım içtik falan. Bu arada kız da huzursuz. Ya biri de demiyor ki şu kahve fincanlarını toplayalım da çalkalayalım falan. Sehpalarda bıraktılar gittiler. Ben mi çok ayrkntıcıyım yoksa gerçekten düşüncesiz mi bu insanlar anlamıyorum. Ben ne zaman bir lohusa yada hamile evine gitsem elimden geleni yaparım ya.. lohusa kadın zaten bebekle yeterimce yoruluyor diye düşünmüşümdür hep. Ama dur bak bundsn sonra nasıl hasret bırakıyorum ben bu çocuga onları
Senin hesap doğru onlar yaşı da öyle yapiyor ilerde boşver sallama. Herkes çok biliyo da matematik bilen yokKızlar şimdi çok saçma bi soru sorucam ama belki sizde de yaşayan vardır çevredekiler hep kafamı karıştırıyor. Kumsal kuzım 30 nisanda doğdu bgün ayın on beşi yani on beş günlük dimi doğduğu gün bir gün diye sayılmaz ? Annem yok sayılır diyor hangisi doğru bnm hesabıma göre 30 nisan saat iki de doğdu 1 mayıs saat iki de 1 günlük bu durumda bgün 15 günlük doğru mu hesaplıyorum . Mesela pztsi doğdu dün tam 2 haftalıktı
Canım 60 cc mama çok değil mi. Doktor mu önerdi. Okadar mama bir öğünde verirsen sütünü de etkiler.Hanımlar bu arada tecrübeli annelere bir sorum olacak.. Bizimkisi yedikten sonra kusuyordu peynir gibi normal diye dusunuyordum.. fakat 2 gündür emdikten 10 15dk sonra 1corba kasığı kadar süt kusuyor neden acaba..
Çok geçmiş olsun canım. Bende de panik agak yükseldi bu ara. Hem uykusuzluk hem yorgunluk hem halden anlamaz insanlarla uğraşmak. Dün akşam kayınvalidem görümcem falan oturmaya geldiler. 2 çocuk var görümcemde, yaşları 4 ve 8. Oyuncak vs hepsi yerlerde. Kahve yaptım içtik falan. Bu arada kız da huzursuz. Ya biri de demiyor ki şu kahve fincanlarını toplayalım da çalkalayalım falan. Sehpalarda bıraktılar gittiler. Ben mi çok ayrkntıcıyım yoksa gerçekten düşüncesiz mi bu insanlar anlamıyorum. Ben ne zaman bir lohusa yada hamile evine gitsem elimden geleni yaparım ya.. lohusa kadın zaten bebekle yeterimce yoruluyor diye düşünmüşümdür hep. Ama dur bak bundsn sonra nasıl hasret bırakıyorum ben bu çocuga onları
Güzel haberler getir inşallah sağlıkla kucakla canımKızlar sancılarım var hastanedeyim yatışım yapılacak. Dualarınızı bekliyorum
Allah kolaylık versin cnm bebişin sağlıkla gelsin inşKızlar sancılarım var hastanedeyim yatışım yapılacak. Dualarınızı bekliyorum
Kızlar şimdi çok saçma bi soru sorucam ama belki sizde de yaşayan vardır çevredekiler hep kafamı karıştırıyor. Kumsal kuzım 30 nisanda doğdu bgün ayın on beşi yani on beş günlük dimi doğduğu gün bir gün diye sayılmaz ? Annem yok sayılır diyor hangisi doğru bnm hesabıma göre 30 nisan saat iki de doğdu 1 mayıs saat iki de 1 günlük bu durumda bgün 15 günlük doğru mu hesaplıyorum . Mesela pztsi doğdu dün tam 2 haftalıktı
Doldurduğu söylenir canım ay şu millet çok biliyor ya. Daha çocuk 4 yaşından gün almaya başladı. Benim kıza 4 demeye başladılar. 3 yaş 10 günlük düşün artık sen.Kızlar şimdi çok saçma bi soru sorucam ama belki sizde de yaşayan vardır çevredekiler hep kafamı karıştırıyor. Kumsal kuzım 30 nisanda doğdu bgün ayın on beşi yani on beş günlük dimi doğduğu gün bir gün diye sayılmaz ? Annem yok sayılır diyor hangisi doğru bnm hesabıma göre 30 nisan saat iki de doğdu 1 mayıs saat iki de 1 günlük bu durumda bgün 15 günlük doğru mu hesaplıyorum . Mesela pztsi doğdu dün tam 2 haftalıktı
Kalitesiz sut olmaz emmek istiyordur bebiş bizimki de saatlerce emiyo kilo da aliyo cis kaka da yapıyo. Sütüm ona göre geliyor zaten hiç öyle düşünme lütfen.Canım sezeryanla sütüm.hemen geldi
Oksitosin hormon iğnesi vurdular bana o etkiliymis bu süt olayında valla bende etkisi oldu hi süt yetiyor mu dersen günde 2 3 kez mama takviyesi yapiyoruz çünkü bebek ya çok iştahlı ya da benim süt kalitesiz çünkü sürekli emme isteği var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?