- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #54.601
Ben mastit olmuşum benim göğsümde kuzarıklık ve ağrı vardı . Ama süt akışı normaldi galiba göğüs ucu çatlağınfan enfeksiyon kaptı. Göğüs ultrasnuna grdim herhangi bi kitle rastlanmadığı için doktor antibiyotik vermedi emzir sık sık dedi . İşk çıkan kızarıklık gitti şimdi aynı göğsün alt kusmında kızarıklık çıktıSaol canım benimo zaman ikisini de açıp emzirmeye devam fazlası kendi kendine aksın gitsin ben 10 gün dişimi sikarim ne olacak maksat daha büyük birseye cevirmesin. Senin böyle anlattığını hatirliyorum ama bu konudamiydi baska birseymiydi bilmediğim ve geriye dönüp okuyamadığım için sana tekrar ettirmek zorunda kaldım. Kusira bakma Dediğim gibi mastit olmayayım da varsın taş gibi gezeyim. Taş gibiyken tüm kahverengiyi de alamıyor ağzına çok açıyor canım ama dayanicam ne var ki 10 günde demi
Benimki de öyleydi . Eczacı bir tanıdığımız yarım çay bardağı suya 1 çay kaşığı nane kaynat 2 çay kaşığı ver bebeğe dedi . Okadar çaresiz kaldım ki yaptım 2 dakika sonra altına yaptı gazını da çıkarıp uyudu .Kızlaaarrrr çıldırcam nolur akıl verin bebeğim sürekli ıkınıyor yaa kızarıyor bozarıyor ağlamıyor ama içim gidiyor ne yapayım şaşırdım kaldım dayanamıyorum onu öyle büzülüp görünce
Sağol canim amin hepimize yardımcı olsunAy kuzum dün ben de öyleydim çocuğu kvye bıraktım akşama kadar 5 dk bile oturmadan temizlik yaptım bi süre rahat edeyim diye. Analık çok zormus valla hele de 2 cocukla sizi hiç düşünemiyorum Allah yardimciniz olsun
Can'ım sütüm geliyor ama yetiyor mu bilmiyorum. Hiç doymuyordu bi ara. Uyuyup beş dk sonra uyanıyordu yine meme hiç emmemiş gibi. Sarılığı da artınca bikaç arkadaşım inat etme günde iki kez az şekilde mama ver sarılığı gecene kadar dedi. İyice artmasından hastanede yatmasından korktum. 15.6 çıkmıştı en son. Yeni Yen'i ağzında süt kalıyor memeyi bırakınca.Biraz daha büyüyup kuvvetlendikçe ikisini de emer anca yeter canım...şimdi yoruluyorlar uyuyup kalıyorlar sonra da hemen geri acıkıyorlar doğal olarak...yine emme yine uyuma bir süre böyle gider...bu arada sen neden mamaya başladın sütün de iyiydi galiba
İyi maşallah Can'ım. Ben doymuyor mu acaba diyorum. Sarılığın etkisiyle uyuyor olabilir.Benimkide tekke.doyup uyuyor canım 2 saat sonra diğerini veriyorum
Genelde iki memeyi de emziyiyırum emzirdikten sonra altını aç uyanır . Ama gün içerisinde baxen saat başı emmek istiyor o yüzden gündüzleri tek memeyi emip uyuduğu oluyor . Zaten çok doymadığı için bi saate uyanıyor bnm kız
Açıyorum kızlar. Kapatana kadar tekrar uyuyorAltını aç cnm uyanir topuğu ile oyna burnunu sık. Benimki bir saat bırakmıyor ben de biraktimaya çalışıyorum ikisini de emsin diye.
Canım kiraz çekirdeklerini ütüyle ısıtıp koyuyorum, kese yapmıştı annem. Ama az gazı varsa işe yarıyor, çoksa çaresi yok sanırım ki iki gündür kıyametleri koparıyor bizimkiYani gazlı bir bebekse pek bi çaresi Yok sanırım
Kiraz sapı falan da iyi geliyormuşEvBoregi yapmıştı bişeyler.
Bi de kehribar kolyesi takıyorlar bebeklere. Gaz sancısına ve diş çıkarma ataklarına çok iyi geliyormuş. Tabi şuan çok küçük. Takılmaz hemen.
Valla yok şaka diyolar görünüş öyle bizimkilerde hiç görmedin böyle ondan şaşkınım aslında öyle cahil bi zihniyet değiller ama yapıolar galiba ramazan ramazan günah almim ama şaka mı gerçek mi pek anlayamiyorumBu devirde hala var mi yaaa kız çocuk erkek çocuk ayrımı. Nasıl bir zihniyet pes
Hadi geçmiş olsun canim:)Normal doğum mu yaptın nasıl geçti bize de dua etKızlar bende doğum dün doğum yaptım bebişliler gurubuna geçiş yaptım Allaha şükür darısı doğum yapacak olan arkadaşlaramı onlarda hayırlısıyla yavrularını kucaklarına alırlar inşallah
Mendil ıslat yüzünü sil memene tutarken bu da işe yarıyor bndeCan'ım sütüm geliyor ama yetiyor mu bilmiyorum. Hiç doymuyordu bi ara. Uyuyup beş dk sonra uyanıyordu yine meme hiç emmemiş gibi. Sarılığı da artınca bikaç arkadaşım inat etme günde iki kez az şekilde mama ver sarılığı gecene kadar dedi. İyice artmasından hastanede yatmasından korktum. 15.6 çıkmıştı en son. Yeni Yen'i ağzında süt kalıyor memeyi bırakınca.
Yarın kontrol var duruma göre hareket edicem ben de.
İyi maşallah Can'ım. Ben doymuyor mu acaba diyorum. Sarılığın etkisiyle uyuyor olabilir.
Açıyorum kızlar. Kapatana kadar tekrar uyuyor
Evet canım hem gaz hem diş için biliyorum ben de.Canım kiraz çekirdeklerini ütüyle ısıtıp koyuyorum, kese yapmıştı annem. Ama az gazı varsa işe yarıyor, çoksa çaresi yok sanırım ki iki gündür kıyametleri koparıyor bizimki( gecenin ikisinde banyo yaptırıyoruz iki gündür, rahatlatıyor. Dün gece kovaya su doldurup kafasından altını içine soktuk biraz beklettik, uyudu sonra :) kolyeyi diş çıkarırken diye biliyorum ben, gaza da mı iyiymiş?
Abileride yemeliMaşallah canım ne tatli birsey o ve gerçekten minnak benimkinden minnak olmasın. Ay sevilmez mi ben abisine bu bebis çirkin diyorum hayır diye bana kızıyor. Ağladığında başına gelip ağlama.bebis ağlama diyor çok gülüyorum. Abinin sözünü dinle kızım diyorum bi seviniyor anlatamam.
InsallahOyy maşallah minicik yavrum çok tatlııuyumama bzde de var napalım zamanla alışıcaz artık
Oy masallah yaBu da benim cimcimem
Aynen sohbetin dibine vururduk.minnaklarida severdikHepsini yiyesim geliyor valla bal bunlar ball :) yakın olsak toplanırdık bebişleri alıp ne güzel olurduu
Mama sarılık ilacı değildirCan'ım sütüm geliyor ama yetiyor mu bilmiyorum. Hiç doymuyordu bi ara. Uyuyup beş dk sonra uyanıyordu yine meme hiç emmemiş gibi. Sarılığı da artınca bikaç arkadaşım inat etme günde iki kez az şekilde mama ver sarılığı gecene kadar dedi. İyice artmasından hastanede yatmasından korktum. 15.6 çıkmıştı en son. Yeni Yen'i ağzında süt kalıyor memeyi bırakınca.
İyi maşallah Can'ım. Ben doymuyor mu acaba diyorum. Sarılığın etkisiyle uyuyor olabilir.
Lahana sütü azaltırKızlar şu mastitbiçin lahanayı denicem de aklım karıştı bu kara lahana mı beyaz lahana mı ? Buzlukta mı soğutcaz yoksa dolabın alt kısmında mı . Bilen biri beni aydınlatsın lütfen
Yerim onun sinirli halini napsin annesi minik erkek oKizlar hic uyumayan keltoş ogluma merhaba deyin. Her daim boyle kızgın ve sinirliyiz.
Yetmiyor diye hiç düşünme benimkide bazen yarım saatte bir emmek istiyor hiç belli olmuyo gaz çıkarmak için kaka yapmak.icin sakinleşmek için herşey için emiyolar yavrularCan'ım sütüm geliyor ama yetiyor mu bilmiyorum. Hiç doymuyordu bi ara. Uyuyup beş dk sonra uyanıyordu yine meme hiç emmemiş gibi. Sarılığı da artınca bikaç arkadaşım inat etme günde iki kez az şekilde mama ver sarılığı gecene kadar dedi. İyice artmasından hastanede yatmasından korktum. 15.6 çıkmıştı en son. Yeni Yen'i ağzında süt kalıyor memeyi bırakınca.
Bugun benimde kocam yok.ne zormus hem ev isi hem yemk hem bebis .Kızlar bugün itibariyle evde yalnızım kv gitti şimdi, ocağa yemeği koydum yavru uyurken şimdi uyandı tuvalete gidicem gidemiyorumbugünkü planım yine saatlerce emzirmek oburiksi
Bi kaç denemeden bişey olacağını sanmam hatta biraz azaltması işime gelir çok fazla var zaten kızım hepsini içemiyor . Bu arada siz bu topikte miydiniz ? geçmişten pek hatırlayamadım yeni yeni görüyorumLahana sütü azaltır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?