- 8 Eylül 2017
- 1.351
- 1.258
- 53
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #56.721
Canım normalde annem anne sütü takıntılıdır beni emzirememiş hep hastalıklıydim kardeşim emmiş çok saglıklı masallah...o yüzden oğlumda da bunda da memelerimi bebeğe tutturcaz da emdircez diye çekistire çekiştire mahfetti kendi bacakları da tutuldu gitti...ama bu kız öyle fena ciyaklıyor ki o bile acaba mı dedi...konu komşuyu da bezdirdi karşı komşum diyor ki nesi var ağlıyor e dedim bebektir ağlar...geçecek...ağlamasını falan dert etmem aslında ben...bu bir süreç...ama her kafadan bir ses çıkınca insan da napacağını şaşırıyor...bi 40ı çıksın havalar memeler düzene girsin de ben onu nasıl hizaya sokcam görür cimcime
Hadi inşallah, yine doğumdaki ve lohusalıktaki gibi hayaller hayatlar olmasın dayaa güldürmeyin. Zar zor mememde uyuyan cocuk uyaniyor ikidir dur bakalim belki o mucize 40 değneği annedeki stresi alir da cocuga yansir
Bize eşim tek kullanımlık olanlardan almış canım, otribebenin, öyle kolay oluyorSerum fiZyolojiği nasıl kullanıyorsun canım . Bize serum poşeti şeklinde ve iğne vermiş çekip iğne ucunu çıkarıp enjektörle sıkın demiş eczacı . Kullanamadım düzgün . Siz nasıl yapıyorsunuz . Ben tüm mesajları okuyamıyorum da göremedim
Bende onlardan aldırayım . Böyle ayarlanmıyor zaten . Kaç damla gidiyor bellli değilBize eşim tek kullanımlık olanlardan almış canım, otribebenin, öyle kolay oluyor
Canım aslımda kakası çişi varsa doymuştur diyor doktorlar.Mama veriyordum ama 1 hafta oldu kestim mamayi. Mama kisir döngü gibi cocuk alisinca hic doymamaya basliyor. Onumuzdeki hafta aşıya gidecez. O zaman tartilacak. Son kontrolden bunyana sadece anne sutu aliyor eger kilo alimi durmussa veya zayiflamissa veririm mama. Ama kilo almissa tekrar vermem demek ki sutum yetiyor diye dusunurum. Simdi deneme asamasindayiz iste bir hafta daha sabir.
Benimki cok aglamiyor ki oyle. Sadece uyanik, kucak istiyor meme istiyor hic olmadi çene istiyor :/
Ben bebek emerken sofraya oturuyorum valla, yastık koyuyoruz altına onun agzında meme, benim elimde kaşık. Ekmeği bölüp yanıma lokma lokma koyuyor eşim, tek elimle idare ediyorum. Annem de deli oluyor tuvalete de gelicek yakında, bu kadar alıştırma diye.. ne yapayım bebiş ağlasın dursun muyarın kırkımız çıkıyor bizim, bakalım o şehir efsaneleri doğru mu, çocuğuma sihirli bi değnek değecek ve çok uslu bir bebek olacak mı
Normal rezene de içiyorum ama yine de kıvranıyordu oğlan ama sanki bu rezene daha iyi geldi, biogai yi bırakmıştım iki gündür yine veriyorum sanırım aynı saatte vermek önemliymiş, geçen sefer dikkat etmemiştim. Bir de durmadan papatya çayı içiyorum bebek uyusun diye, allah affetsin çocuğu uyuşturuyorsam da
Emzik emişi nasıl bende verdim ama emzik konusunda aşırı bilgisizim agladigi zaman yine agliyo hatta aglarken agzina emzigi verirsem daha cok agliyo katiliyo ama arada aliyo agzina boylemi alisiyolarsağol canım olmazsa birde avent aldırırım..aslında başta sıkıntı yoktu memişlerde şu gaz sancıları esnasında çekiştire çekiştere kopardı küçük cadim
İnş canım zaten benim minnoş açıkınca kendi uyanıyor hep eşimin pimpirikliliği işte
Canım mamanın kalorisi çok yüksek olduğu için zor sindirilir ve bebek kısa sürede uyanmaz.yenidoğan bebekler sadece açlıktan aranmaz.psikolojik olarak da onları doyurur emmek.sana yakın olduğunda huzur bulur bu yüzden de aranır.yani sürekli emmek istemesi sütün yetip yetmediğini anlamak için bir kriter değildir.önemli olan kilo alımı ve gelişimidir.insan endişeleniyor yoruluyor haklısın ama geçecek bu günler.gayretli ol emzirmeye devamAcaba bebegim ac mi kizlar ya. Mama verdigim zamanlar gayet guzeldi uykusu. İki uc gundur resmen uyumuyor cocuk hep emmek istiyor acaba sutum mu yetmiyor. Cuma gunu asiya goturdugumde tarttirana kadar mama vermek istemiyordum sutumun yetip yetmedigini anlamak icin. Ama ben cok yiprandimsurekli emdiginden sanki sütüm de kalmiyor gibi memelerde.
Bizim de park yatagimizi daha kullanmadan kirdi babasi. O gelsin servisten oyle gececezBizde salo ndayizçok pisleniyor dağıliyor ya. Kaç seferdir sadece süpürge yapıyorum toz ve Vileda yapmiyorum. Kirkimiz çıkınca gecicem yatak odasına
Ayy aminn aminnHadi inşallah, yine doğumdaki ve lohusalıktaki gibi hayaller hayatlar olmasın da
Olmaz mi her altini actigimda mutlaka az da olsa kakasi olur. Cisi zaten suratima fiskirtiyor artik. Gunde iki sefer falan da koca adam gibi yapiyor kakasini.Canım aslımda kakası çişi varsa doymuştur diyor doktorlar.
E e cocuk durmadiginda napacaz?Canım bizimki de öyleydi doktora gittik yanlış emziriyorsun, 2 saatte bir emzir dedi. Arada bazen meme istiyor eski alışkanlık mızmızlık yapıyor ama çok şükür bugün 3.gün çok daha rahat ettik.
En azından uyumaya başladı, uyumasa bile keyfi yerinde duruyor arada da.
Kesinlikle ilk günlerinde her istediğinde emzirilmeli ama 10 günden sonra 2 saatte bir daha iyi.
Haklisin. Ama yorgnuk insani zorluyor cunku yoruldukca da sut olmuyorCanım mamanın kalorisi çok yüksek olduğu için zor sindirilir ve bebek kısa sürede uyanmaz.yenidoğan bebekler sadece açlıktan aranmaz.psikolojik olarak da onları doyurur emmek.sana yakın olduğunda huzur bulur bu yüzden de aranır.yani sürekli emmek istemesi sütün yetip yetmediğini anlamak için bir kriter değildir.önemli olan kilo alımı ve gelişimidir.insan endişeleniyor yoruluyor haklısın ama geçecek bu günler.gayretli ol emzirmeye devam
Altını mı alsınKızlar bebek bakımında eşiniz size yardımcı oluyormu. Biz odaları ayırdık eşim akşamdan akşama toplamda 1 saat seviyor alincak getirip götürülecek ne varsa yapıyor hepsi bu. Canım sıkılıyor bu duruma, ben istiyorum o da benim gibi uyansın altını alsın arada, bana daha çok yardımcı olsun. Sizde de durumlar aynımı yoksa benim eşim mı sadece böyle biraz dert yandım :)
Bizim de park yatagimizi daha kullanmadan kirdi babasi. O gelsin servisten oyle gececez
Ayy aminn aminn
Olmaz mi her altini actigimda mutlaka az da olsa kakasi olur. Cisi zaten suratima fiskirtiyor artik. Gunde iki sefer falan da koca adam gibi yapiyor kakasini.
E e cocuk durmadiginda napacaz?
Gece beslenmesi icin bir sey dedi mi oeki doktor. Benimki gecelri de saat basi uyanip emiyor. Emmezse uykusu kaciyor. Zaten uykusuz bir bebek uykusu kacsin istemiyorum.Biraz sabredeceksin canm, süt birikmesi ve seninde rahatlayıp süt üretmen için oyalacsksın, konuş hareket ettir evir çevir ama 2 saati geçir. Sonra o da alışıyor sende..
Çekmek iyi değilmiş canım zaten bişey gelmez pek çünkü süt falan tıkıyor burun deliklerini. Biogaia işe yaramaz dedi doktorum bana metsil kullanıyorum memnunum ben.2 3 kere çekiyorum ben ya o zaman çekmeyim bir daha bende az kullanıyorum biraz çok sıkayım o zaman. Bizimki serumu sıkınca çok ağlıyor o yüzden az sıkıyorum bir dahakine çok deneyeceğim bakalım fayda verecekmi. Gaz içinde gittim biogaia damla aldım son çare birde onu deneyeceğim. Bana doktor devit gaz yapmaz demişti ama yaparmı acaba bilemedim şimdi
Hiç mi uyumadı sabahtan beri 2 günde bir götürüp tartırabilirsin aslınds emin olurdun. Açsa ağlar ama uykusuzluk yanındaAcaba bebegim ac mi kizlar ya. Mama verdigim zamanlar gayet guzeldi uykusu. İki uc gundur resmen uyumuyor cocuk hep emmek istiyor acaba sutum mu yetmiyor. Cuma gunu asiya goturdugumde tarttirana kadar mama vermek istemiyordum sutumun yetip yetmedigini anlamak icin. Ama ben cok yiprandimsurekli emdiginden sanki sütüm de kalmiyor gibi memelerde.
Canım tek tek flakonda olanları var ordan direk damlatıyorsun enjektörden daha rahat.1 kutuda 20 tane filan oluyor.Serum fiZyolojiği nasıl kullanıyorsun canım . Bize serum poşeti şeklinde ve iğne vermiş çekip iğne ucunu çıkarıp enjektörle sıkın demiş eczacı . Kullanamadım düzgün . Siz nasıl yapıyorsunuz . Ben tüm mesajları okuyamıyorum da göremedim
Ben bu olaya çok karşıyım kızlar ya meme isteyen bebeğe verme diyen Doktoru anlayamıyorum da. Tamam uyandırmamak ayrı bir durum ama ağlayan bebeğe 2 aaat olmadı 3 saat olmadı vermemeliyim demek anneyi de üzer bebek de ağlıyorum ama meme yok diye hisseder.Biraz sabredeceksin canm, süt birikmesi ve seninde rahatlayıp süt üretmen için oyalacsksın, konuş hareket ettir evir çevir ama 2 saati geçir. Sonra o da alışıyor sende..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?