- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.221
Ya valla bişey itiraf edeyim mi; burayı okudukça kafam çorba gibi oluyor. Saatlerce emzirenler,emzirdikten sonra sütünü sağıp onu da içirenler,üstüne mama verenlerCanım her seferinde iki memeyi de vermek mi gerekiyor? Ve diğer memeye ne zaman geçecegimizi nasıl anlayacağız? Benim kız bir memeyi emerken uyuyor zaten. En fazla 20-25 dk emiyordur herhalde.
Canım sıcak mayistiriyodur bide benim kızda hiç iki memeyi pes pese emmedi hep bitaneyle doyuyor gündüz çok iyi uykusu falan ama akşam 8 de bı basliyo artık ne zaman biterse kaka gaz mevzusu o zaman uyuyo ne zaman düzene girecek bende çok merak ediyorumBi bilsem bu çocuğun uyuması da hasta ediyor beni zaten. Hava okadar sıcak fosur fosur uyuyor 3 saat sonra uyanıyor 1 meme emip tekrar uyuyor öbür memem kalıyoray çıldırcam uyuşa bir dert uyumasa bir dert
Senin kafanda karıştiysa biz ne yapalım sofiYa valla bişey itiraf edeyim mi; burayı okudukça kafam çorba gibi oluyor. Saatlerce emzirenler,emzirdikten sonra sütünü sağıp onu da içirenler,üstüne mama verenlerinsan ister istemez kıyaslıyor. Normalde 3 saatte 1 iki memeyi 10ar dakika enazından emmesi gerekir ama yanı bizim emzirmelerinde bir düzeni yokki bazen iki memeyi emiyor,bazen tek meme emiyor uyuyor 1 saat sonra kalkıp diğerini emiyor,bazen tek meme emiyor 3 saat uyuyor kalkıyor diğerini emiyor yine uyuyor. Zaman oluyor 1 memeyi 5-6 saat emmediği oluyor ve ben hiç süt falan sağmıyorum enbaşından beri hiç sağmadım. Burda emzirip üstüne sağanları okuyunca ulan diyorum ben yanlış mı yapıyorum süt memede kalıyor azalır mo acaba kafamda deli sorular sütümde güzel geliyor yani memelerim hiç taş gibi olmasa da saatlerce de emse süt var çektikçe cukluyor duyuyorum hiç boş çekmiyor,güzel de kilo alıyor. Ahh bu sarılık yaktı bizi habire emzirecem diye hiç dğzen oturtamadım. İlk kızımda ne gğzel fiks 3 saatte 1,2 meme emer uyurdu. Bunda kafam çok karışık doğru bildiklerime bile şüpheyle yaklaşıyorum
Peki mesela birini emiyor ya diğerini ne kadar sonra emiyor ?Canım sıcak mayistiriyodur bide benim kızda hiç iki memeyi pes pese emmedi hep bitaneyle doyuyor gündüz çok iyi uykusu falan ama akşam 8 de bı basliyo artık ne zaman biterse kaka gaz mevzusu o zaman uyuyo ne zaman düzene girecek bende çok merak ediyorum
Kız valla bu çocukta bi şaftım kaydı ne duysam kafam karışıyor ki yani dediğin gibi benim karışıyor ama işte hangi meslekten olursan ol, Bilgi düzeyin ne olursa olsun annelik hep bir kaygı hep bir endişe. Başkasına olsa ohoooo verecek aklım çok ta kendime bi faydam YokSenin kafanda karıştiysa biz ne yapalım sofi
Ya valla bişey itiraf edeyim mi; burayı okudukça kafam çorba gibi oluyor. Saatlerce emzirenler,emzirdikten sonra sütünü sağıp onu da içirenler,üstüne mama verenlerinsan ister istemez kıyaslıyor. Normalde 3 saatte 1 iki memeyi 10ar dakika enazından emmesi gerekir ama yanı bizim emzirmelerinde bir düzeni yokki bazen iki memeyi emiyor,bazen tek meme emiyor uyuyor 1 saat sonra kalkıp diğerini emiyor,bazen tek meme emiyor 3 saat uyuyor kalkıyor diğerini emiyor yine uyuyor. Zaman oluyor 1 memeyi 5-6 saat emmediği oluyor ve ben hiç süt falan sağmıyorum enbaşından beri hiç sağmadım. Burda emzirip üstüne sağanları okuyunca ulan diyorum ben yanlış mı yapıyorum süt memede kalıyor azalır mo acaba kafamda deli sorular sütümde güzel geliyor yani memelerim hiç taş gibi olmasa da saatlerce de emse süt var çektikçe cukluyor duyuyorum hiç boş çekmiyor,güzel de kilo alıyor. Ahh bu sarılık yaktı bizi habire emzirecem diye hiç dğzen oturtamadım. İlk kızımda ne gğzel fiks 3 saatte 1,2 meme emer uyurdu. Bunda kafam çok karışık doğru bildiklerime bile şüpheyle yaklaşıyorum
Bir damla gelince gerisi gelirmiş, kilosu iyi çok şükür, emdikten sonra kalanları sağıp gün içinde onları da veriyorum canımBir damla sütle doymaz nasıl doktormus o ayol, baska yere de baktır. Ela ilk ay 90 cc ye kadar cıktı mamada kaldı ki sizinkiler kocaman doğdu kilosu nasıl kuzu?
Uyaniksa eğer 1 saat sonra uyuyosada en az 2 saatPeki mesela birini emiyor ya diğerini ne kadar sonra emiyor ?
Oyyy inşallah bir an önce geçer annesi, bana unibaby çok iyi demişlerdi ondan kullanıyordum ama yazık çok fena oldu, sudocrem mustela zeytinyağı hepsini denedim, en iyi desitin geldi. Bizimkinin gazı olmasa keşke, yine çok acı çekiyor bugün, çok üzülüyorumCanım ne güzel ben doğduğundan beri öyle temizliyorum altını pisigimiz geçmedi bi turlu desitin kullaniyordum sudocrem dedi doktor travacort dedi hafifledi ama hala var en son doktor altini temizledikten sonra açık bırak 15 dk dedi. Dün açık bıraktım hem sicti hem işedi sipa.
Bn kulanıyırum canmSab simlex kullanan varmı?
Ahh canım ya hepimizin kafası çorba.. dört doktora götürdüm dördü de başka başka konuştu, biri her istediğinde meme ver dedi, diğeri mama ver dedi o gümden beri gazla uğraşıyoruz, diğeri 10ar dakika emsin kalanı sağ da ver, iki saatten önce verme dedi.. ee hangisini yapsam çocuk gazlı fena hallerde.. neredeyse iki aylık olacak, hala bir düzen yok.. ha ben ne zaman istese veriyorum, sağıp onu da veriyorum, yine de herkes aç bu çocuk diyor anlamadım gittiYa valla bişey itiraf edeyim mi; burayı okudukça kafam çorba gibi oluyor. Saatlerce emzirenler,emzirdikten sonra sütünü sağıp onu da içirenler,üstüne mama verenlerinsan ister istemez kıyaslıyor. Normalde 3 saatte 1 iki memeyi 10ar dakika enazından emmesi gerekir ama yanı bizim emzirmelerinde bir düzeni yokki bazen iki memeyi emiyor,bazen tek meme emiyor uyuyor 1 saat sonra kalkıp diğerini emiyor,bazen tek meme emiyor 3 saat uyuyor kalkıyor diğerini emiyor yine uyuyor. Zaman oluyor 1 memeyi 5-6 saat emmediği oluyor ve ben hiç süt falan sağmıyorum enbaşından beri hiç sağmadım. Burda emzirip üstüne sağanları okuyunca ulan diyorum ben yanlış mı yapıyorum süt memede kalıyor azalır mo acaba kafamda deli sorular sütümde güzel geliyor yani memelerim hiç taş gibi olmasa da saatlerce de emse süt var çektikçe cukluyor duyuyorum hiç boş çekmiyor,güzel de kilo alıyor. Ahh bu sarılık yaktı bizi habire emzirecem diye hiç dğzen oturtamadım. İlk kızımda ne gğzel fiks 3 saatte 1,2 meme emer uyurdu. Bunda kafam çok karışık doğru bildiklerime bile şüpheyle yaklaşıyorum
Ğcanm o biDede oluyır ama genekde yykysu oldugunda tapıyor. Bnde işaret oaröagımla damagına doğru yerleştiriyorum göğüs ucumu o sekilde alabiliyor. Panik yok hatunlarAynı sıkıntı dünden beri bizde de var. Memeyi bir iki çekiyor sonra basıyor çığlığı memeden ayırıyorum çılgın gibi aranıyor ellerini sokup emiyor tekrar memeyi veriyorum yine kıyametdün gece uyutmak için tam 3 saat uğraştım Bugun öğlen yine aynı oldu sonra bir sıçtı afedersin sırtından ensesine kadar kaka bir de AVM’drydim tam şenlik,eve geldim bir kere daha sıçtı sonra normal emmeye başladı memede uyudu kaldı anlamadım yaa çıldırıcam valla memeyi reddedecek diye ödüm kopuyor niye böyle yapıyor derdi ne hiç bilmiyorum. Gece de adamakıllı uyanıpta emmedi zaten sıcaklardan mı diyorum 2 gündür acayip arttı sıcaklık aniden, bebelerin de dengesi mi bozuldu açaba
Aynen öyle bizi doktorlar bu hale getirdi.Sağlık ocağındaki ebe 90 cc verme sakın onun midesi ne de sen 90 cc veriyorsun 60 yeter dedi.Sütümde 60 cc çıkıyor ama doktorda yetmez mamayı artır dedi.Bizi doktorlar delirtti :)Ahh canım ya hepimizin kafası çorba.. dört doktora götürdüm dördü de başka başka konuştu, biri her istediğinde meme ver dedi, diğeri mama ver dedi o gümden beri gazla uğraşıyoruz, diğeri 10ar dakika emsin kalanı sağ da ver, iki saatten önce verme dedi.. ee hangisini yapsam çocuk gazlı fena hallerde.. neredeyse iki aylık olacak, hala bir düzen yok.. ha ben ne zaman istese veriyorum, sağıp onu da veriyorum, yine de herkes aç bu çocuk diyor anlamadım gitti
Ben size şimdi bişey söyleyeyim de şok olun.. bugün hastanede ki hemşire çok boğzalı bi oğlunuz var 2 biberon mama yaptım hepsini yedi şimdi 4-5 saat uyur dedi.. ben de bi biberon kaç cc dedim 90-100 gibi dedi o an algılayamadım şimdi birazdan hastaneye gidip okucam canına 1 aylık bile olmayan cocuğa 200 cc neredeyse mama verirlir mi? Resmen ağlamasın bayılsın diye! Doktor bana da 90 yap mamayı dedi doymuyo dedi ama 200 nedir yaa! Bi öğüde! Salak gibi o an cocuğa bakmaktan algılayamadım zaten 3 dk sürem var eve gelince dank etti. Üşenmicem şimdi gitcem hastaneye nasıl bi saçmalık bu yaa?Aynen öyle bizi doktorlar bu hale getirdi.Sağlık ocağındaki ebe 90 cc verme sakın onun midesi ne de sen 90 cc veriyorsun 60 yeter dedi.Sütümde 60 cc çıkıyor ama doktorda yetmez mamayı artır dedi.Bizi doktorlar delirtti :)
Benim kizda cok uyuyor 40 imiz cikti bugun ama emiyor yarim saat 3 saat kadar uyanikta duruyor 3-4 saat uyuyor bende uyuyunca aceba sarilik mi uyutuyor demekten alamiyorum kendimiBir aylik olduk .
Ben artik gecmistir diye dusunuyordum .ama hem cok uyuyor emmiyor hem yuzunde var belli .
Ben zorla emziriyorum ya uykusu gelsede uyandırıyorum sonra bende bi garip oluyorum bi meme dolu kalınca . Çok nadir tek meme emip yattığı . O da gündüzleri öyle yapıyor en gec bi saat snra kalkıyor öbür memeyi emiyorKız valla bu çocukta bi şaftım kaydı ne duysam kafam karışıyor ki yani dediğin gibi benim karışıyor ama işte hangi meslekten olursan ol, Bilgi düzeyin ne olursa olsun annelik hep bir kaygı hep bir endişe. Başkasına olsa ohoooo verecek aklım çok ta kendime bi faydam Yok
Canım pamukla silerken önceden mi hazırlıyorsun pamukları yoksa her seferinde ıslatıp mı temizliyorsun? Ve suyun sıcaklığı nasıl olmalı?
Ben de ebebek ten baby me temizleme mendili aldım ama daha hiç kullanmadım. Uni baby ıslak mendil ile siliyorum. Nasıl yapmam gerektiğini tam bilemediğim için kaldı öyle.
MemnunmusunBn kulanıyırum canm
Teşk ederim canımBen kullanıyodum canım ama hastanede olduğundan düzeni şaştı biraz.. benim oğlumu rahatlatmıştı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?