- 30 Mayıs 2017
- 4.794
- 7.223
- 88
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.261
Ne güzel uyutmuştum ama tabi ki göğsümde
Yatağına alışsın diye yatağa yatırdım uyandı yine anında
Hoş göğsümde uyurken de ben uyuyamıyorum
Şu uyku olayını düzene sokamadım
Benim bebeğim ne zaman yatağına koy uyusun bebeklerden olacak ya
Canım ben günlük olarak hazırlıyorum.ufak kapaklı bir saklama kabı aldım.onun içine 1 gün yetecek kadar pamuk koyup kaynatılmış içme suyu döküyorum.hafif soğumasını beklemek lazım tabi,yoksa yakar
Canim ben gunluk yapiyorum. Kapakli bir kap aldim. Hergun bir miktar pamugu cesmenin altinda islatip, fazla suyunu sıkıp, tek tek ayirip koyuyorum kutusuna. Oyle kaybamis su falan kullanmiyorum.
Valla kuzum benimki bugün 45 günlük en fazla 80lik iciyo o da çok acikirsa. Genelde 70lik veriyorumŞimdi hastaneden geliyorum ben evde 60 cc veriyodum benim cocuğuma gayette yetiyodu 120 ye çıkarmışlar mamayı ve bunun normal olduğunu söylüyolar.. sizce normal mi? 5-6 günlük bebeklere 60-90 veriyolarmış 120 gayet normal dedi.. doktoru yine yakalayamadım yarın inşallah denk gelirim..
Ya valla bişey itiraf edeyim mi; burayı okudukça kafam çorba gibi oluyor. Saatlerce emzirenler,emzirdikten sonra sütünü sağıp onu da içirenler,üstüne mama verenlerinsan ister istemez kıyaslıyor. Normalde 3 saatte 1 iki memeyi 10ar dakika enazından emmesi gerekir ama yanı bizim emzirmelerinde bir düzeni yokki bazen iki memeyi emiyor,bazen tek meme emiyor uyuyor 1 saat sonra kalkıp diğerini emiyor,bazen tek meme emiyor 3 saat uyuyor kalkıyor diğerini emiyor yine uyuyor. Zaman oluyor 1 memeyi 5-6 saat emmediği oluyor ve ben hiç süt falan sağmıyorum enbaşından beri hiç sağmadım. Burda emzirip üstüne sağanları okuyunca ulan diyorum ben yanlış mı yapıyorum süt memede kalıyor azalır mo acaba kafamda deli sorular sütümde güzel geliyor yani memelerim hiç taş gibi olmasa da saatlerce de emse süt var çektikçe cukluyor duyuyorum hiç boş çekmiyor,güzel de kilo alıyor. Ahh bu sarılık yaktı bizi habire emzirecem diye hiç dğzen oturtamadım. İlk kızımda ne gğzel fiks 3 saatte 1,2 meme emer uyurdu. Bunda kafam çok karışık doğru bildiklerime bile şüpheyle yaklaşıyorum
Başkasına olsa ohoooo verecek aklım çok ta kendime bi faydam Yok
Bizimkinin gazı olmasa keşke, yine çok acı çekiyor bugün, çok üzülüyorum
Gece 3-4 saat uyuması normal onda sıkıntı YÖK,Benim ki hep uyuyor,bir de geceleri 3 saatte kalkıyor ama tek meme emip uyuyakalıyor. Hani iki memeyi de kana kana emse dokunmıcam uyusun 4-5 saat hiç sorun değil ama azıcık emip uykuya dalınca havalarda sıcak malum az sıvı alacak diye endişeleniyorum bir garip haller işteCanım sen böyle deme seni okuyunca bende senin gibi kalktığında emzirdigim için normal karsiliyordum. Su anda gunduz 1.5 saate cikardi emme araligini gece 3 saat 4 saat oluyor. Tabi bu arada göğüsler sertleşiyor. Ben hiç uyandirmiyorum. 19 gunde kontrole gittik 3620 olmuş. Kusuyor dedim doktora kilo alması çok iyi kusmasini takip et haftaya kilosunu bakalım dedi. Eee sarılığı da yokmuş ki birşey demedi. Bende gece uzun aralarla emiyor demedim. Sende böyle söyleyince şimdi sorun mu acaba demekten kendimi alamıyorum.
Bugün 22. Gün ve dünden beri durmadan agliyor kızım ne yaptiysam susturamadim tek gözü şişti gibi ağlamaktan mı anlamadim.
Aynen aynenTerzi sökük meselesi diyorsun yani
Uyanmıyor işte benim kiBen zorla emziriyorum ya uykusu gelsede uyandırıyorum sonra bende bi garip oluyorum bi meme dolu kalınca . Çok nadir tek meme emip yattığı . O da gündüzleri öyle yapıyor en gec bi saat snra kalkıyor öbür memeyi emiyor
Ay yavrum kıyamam mideleri minnacık zatenBen size şimdi bişey söyleyeyim de şok olun.. bugün hastanede ki hemşire çok boğzalı bi oğlunuz var 2 biberon mama yaptım hepsini yedi şimdi 4-5 saat uyur dedi.. ben de bi biberon kaç cc dedim 90-100 gibi dedi o an algılayamadım şimdi birazdan hastaneye gidip okucam canına 1 aylık bile olmayan cocuğa 200 cc neredeyse mama verirlir mi? Resmen ağlamasın bayılsın diye! Doktor bana da 90 yap mamayı dedi doymuyo dedi ama 200 nedir yaa! Bi öğüde! Salak gibi o an cocuğa bakmaktan algılayamadım zaten 3 dk sürem var eve gelince dank etti. Üşenmicem şimdi gitcem hastaneye nasıl bi saçmalık bu yaa?
Ya ne aç olacak millette manyak valla şişko şişko napacaklaf o çocukları sonra acabaAhh canım ya hepimizin kafası çorba.. dört doktora götürdüm dördü de başka başka konuştu, biri her istediğinde meme ver dedi, diğeri mama ver dedi o gümden beri gazla uğraşıyoruz, diğeri 10ar dakika emsin kalanı sağ da ver, iki saatten önce verme dedi.. ee hangisini yapsam çocuk gazlı fena hallerde.. neredeyse iki aylık olacak, hala bir düzen yok.. ha ben ne zaman istese veriyorum, sağıp onu da veriyorum, yine de herkes aç bu çocuk diyor anlamadım gitti
Benimde oldu kaşlarında iki günde gecti . Bebe yağı sür çok az yarım saat bekle . Sonra pamuk ıslattım onla biraz silip konak tarağıyla tara gemen dökülüyor . Dün ve bugün yaptım sadece birer kere ve gecti
Isilik canim benim kizda da cikti surekli yikiyorum bi de ama yavrum sicaktan surekli terliyoKizlar benim kızın boynunda nokta nokta kirmiziliklar çıktı bugün ya ama öyle sulu değil icten gibi. isilik mı bu?
Valla bizi düşün kokumu odaya girince alıp yalanıyoUyanmıyor işte benim kiyani çok absürt şeyler yapmam lazım uyanması için altını açıp totosunu yıkamak gibi mesela ki ozaman bile bir iki çekip bırakıyor değil herhalde diyorum uzatmıyorum mevzuyu ama içim içimi de yemiyor değil. Gece mesela az çiş yapıyor acaba diyorum az emdiği için susuz mu kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?