- 16 Ağustos 2017
- 416
- 368
- 23
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.241
Canım ben ılık suyla ıslatıp onunla siliyorum çok ıslak kalmasın diye tuvalet kağıdıyla bir kere bastırıp ıslaklığı alıyorum ve krem sürüyorum. Benim için kolay oluyor her seferinde pamuğu ıslatmak ama sana kolay gelmezse bir kutuya pamukları ıslatıp dizebilir öyle kullanabilirsin.
Allah hepsini bildiği gibi yapsın diyelim ne diyelim:)Aynen öyle bizi doktorlar bu hale getirdi.Sağlık ocağındaki ebe 90 cc verme sakın onun midesi ne de sen 90 cc veriyorsun 60 yeter dedi.Sütümde 60 cc çıkıyor ama doktorda yetmez mamayı artır dedi.Bizi doktorlar delirtti :)
Yuh üstüne kebap söyleseymiş el kadar bebeğeBen size şimdi bişey söyleyeyim de şok olun.. bugün hastanede ki hemşire çok boğzalı bi oğlunuz var 2 biberon mama yaptım hepsini yedi şimdi 4-5 saat uyur dedi.. ben de bi biberon kaç cc dedim 90-100 gibi dedi o an algılayamadım şimdi birazdan hastaneye gidip okucam canına 1 aylık bile olmayan cocuğa 200 cc neredeyse mama verirlir mi? Resmen ağlamasın bayılsın diye! Doktor bana da 90 yap mamayı dedi doymuyo dedi ama 200 nedir yaa! Bi öğüde! Salak gibi o an cocuğa bakmaktan algılayamadım zaten 3 dk sürem var eve gelince dank etti. Üşenmicem şimdi gitcem hastaneye nasıl bi saçmalık bu yaa?
Ben bir kasede su bulunduruyorum bezin yanında,lazım olunca ıslatıp kullanıyorum kuzumSağ ol canım, öyle ıslatıp bekletirsem belki soğuk gelir. Gerçi havalar da ısındı artık deneyerek öğreneceğim.
Canimmm oncelikle hayirli ugurlu olsun bebisinnn. InsAllah biran once toparlanir kuzum. Sikma canini bebeginde etkilenmesin onlar dusundugumuzden daha gucluler.Kizlar pazartesi gun 40+4te doktor kontrolunde sezeryanla o gun dogum olmasina karar verdik Ben en bastan beri bekleme taraftari degildim zaten
Ogleden sonra kuzumuz kucagimiza geldi
Fakat sezeryan sonrasi benim icin cok zor gecti her acidan Bunu ayri bir konuda yazmayi dusunuyorum
Su anda ise iki gundur yine hastanedeyiz cunku ben surekli emen kuzumu keyfi iyi ve doyuyor sanarken o açlıkla bogusmus 4.gun yuksek atesle acile getirdik o zamandir yatiyoruz Sarilik ve dehidrasyon var benim meme uclarim da bu kadar kisa zamanda yara bere icinde kaldi
Simdilik boyle hic keyfim yok
Cnm sen en az 10 gün iki saatte bir zorla emzir sarılığı atamaz yoksa ondan sonra 3 saat.
Benim kız biraz huysuz yemek yemeye zor Fırsat buluyorum valla. Tugba yazdı da baktım kuzu ama gelirim özledim valla :)Oyy tatlışa bak maşallah ona ya arada gel buralara özledik seni :)
Kiz daha bir gunlukse uyumasin zaten o bebis allah korusun sarilik falan olur. Kendinin uyanmasini bekleme.
Zaten esler pek bilir suclamayi. Benimki de hemen neden aglattin bu cocugu der. Ben de gecen dedim, ozellikle aglattim hosuma gidiyor aglamasi, ses telleri gelisiyor dedim. Cins cins bakiyo.Cildirmaya az kaldı doktorum nerde...vallaha dayananıyorum kızlar.çok zormuş..hele bebek aglayinca eşimin panik yapıp beni suclamasi.şimdiden çok yorgunum.bu çocuk büyür dı mi
Canım sabun daha kötü yapar.sadece su yeterli.Pisigimiz söner gibi olmustu. Bugunbyine arttigini farkettimne yapsam gecmiyor poposunu kaja yaptiktan sonra uni baby sampuanla yıkıyordum iki gundur. Ondan oncesi normal kati el sabunuyla yikiyordum. Acaba sampuan mi dagitti cokbuzuluyorym ya cocugum resmen popo ustunde duramiyor
Beni de bayrama denk geldiği için 18i Pazartesi çağırdılar canımAnlaşılan herkes kendi bebeğine göre bir yol izleyecek. Tecrübesizim ben de ne yapacağımı bilmiyorum. O yüzden sana sorayım demiştim.
Bir de benim bebeğin doğum tarihi 15 Mayıs. Ilk aşımız bayrama denk geliyor diye ebe 14 unde arife günü çağırdı. Ben şehir dışında olabilirim. Pazartesiye 18 ine kalsa sıkıntı olur mu acaba?
_meLinDa_ seni ne zaman çağırdılar?
Ben bir kasede su bulunduruyorum bezin yanında,lazım olunca ıslatıp kullanıyorum kuzum
Beni de bayrama denk geldiği için 18i Pazartesi çağırdılar canım
Benimki de aynı canım, yalnız değilsin. Kucağa alışmış bu diye beni suçluyorlar üstelikNe güzel uyutmuştum ama tabi ki göğsümde
Yatağına alışsın diye yatağa yatırdım uyandı yine anında
Hoş göğsümde uyurken de ben uyuyamıyorum
Şu uyku olayını düzene sokamadım
Benim bebeğim ne zaman yatağına koy uyusun bebeklerden olacak ya
Canım ben günlük olarak hazırlıyorum.ufak kapaklı bir saklama kabı aldım.onun içine 1 gün yetecek kadar pamuk koyup kaynatılmış içme suyu döküyorum.hafif soğumasını beklemek lazım tabi,yoksa yakarCanım pamukla silerken önceden mi hazırlıyorsun pamukları yoksa her seferinde ıslatıp mı temizliyorsun? Ve suyun sıcaklığı nasıl olmalı?
Ben de ebebek ten baby me temizleme mendili aldım ama daha hiç kullanmadım. Uni baby ıslak mendil ile siliyorum. Nasıl yapmam gerektiğini tam bilemediğim için kaldı öyle.
Sıkıntı olmaz 18infr yaptırırsınAnlaşılan herkes kendi bebeğine göre bir yol izleyecek. Tecrübesizim ben de ne yapacağımı bilmiyorum. O yüzden sana sorayım demiştim.
Bir de benim bebeğin doğum tarihi 15 Mayıs. Ilk aşımız bayrama denk geliyor diye ebe 14 unde arife günü çağırdı. Ben şehir dışında olabilirim. Pazartesiye 18 ine kalsa sıkıntı olur mu acaba?
_meLinDa_ seni ne zaman çağırdılar?
Canim ben gunluk yapiyorum. Kapakli bir kap aldim. Hergun bir miktar pamugu cesmenin altinda islatip, fazla suyunu sıkıp, tek tek ayirip koyuyorum kutusuna. Oyle kaybamis su falan kullanmiyorum.Canım pamukla silerken önceden mi hazırlıyorsun pamukları yoksa her seferinde ıslatıp mı temizliyorsun? Ve suyun sıcaklığı nasıl olmalı?
Ben de ebebek ten baby me temizleme mendili aldım ama daha hiç kullanmadım. Uni baby ıslak mendil ile siliyorum. Nasıl yapmam gerektiğini tam bilemediğim için kaldı öyle.
Şimdi hastaneden geliyorum ben evde 60 cc veriyodum benim cocuğuma gayette yetiyodu 120 ye çıkarmışlar mamayı ve bunun normal olduğunu söylüyolar.. sizce normal mi? 5-6 günlük bebeklere 60-90 veriyolarmış 120 gayet normal dedi.. doktoru yine yakalayamadım yarın inşallah denk gelirim..Yuh üstüne kebap söyleseymiş el kadar bebeğegit ağzına tükür, çocuğa rehavet çöksün diye dayamış mamayı resmen
Ben aventin cam olanini kullanıyorum canım buyugunden aldım. Küçüğü vardı kırıldı. Az önce de can olmayanından sipariş ettimHangi marka biberon kullaniyosunuz kizlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?