- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.341
Bende oyle yapiyorum ve hatta tek memeyi emmisse mutlu oluyorum dolmus ki sutle uyuyabildi diye ikisini birden verdiysem alarm oluyorum sutum mu az diye :)Kizlar bu iki memeyi de verme olayini anlamadim ben. Ben uyaninca bi memeyi veriyorum onu bitirince uyuyo gidiyo. Kalkinca obur memeyi veriyorum hangi meme dolmussa onu vermeye calisiyorum yanlis mi yapiyorm
Bende ilk zamanlar unibaby kullandim ve hala gecmedi pisigimizarkadaslar birkac edindigim bilgiyi paylasayim.
bebegin usuyup usumedigini el ve ayaklarina bakarak degil omzuna ve gogsune bakarak anliyormusuz.eller ve ayaklar klima gibi cocuk cok sicakliyorsa soguyarak vucudu sogutuyormus.
sadece anne sutu alan bebeklerin kac cc ictigini bilemiyoruz. o yuzden cis sayisi ve kilo alimi normalse devam ediyoruz. isteyen bebek tek memeyi emiyor isteyen ikisini. benimkisi tek meme emiyor 25 gunluk 1300 gr aldi.
yine sadece anne sutu an bebeklerin gelisimleri normalse yaptiklari zaman sivi bir sekilde yapiyorlarsa 1 hafta 10 gun bile yapmamalari normal. benim ilk cocukta rekor 21 gundu.catliycagini dusunmustum ama normal bi sekilde sivi kaka yapmisti. anne sutunun cogu sindiriliyormus.ek gidaya gecince her gun yapmaya basladi. 2 ayla 6 ay arasi surdu.
gece uyumadan once banyo yaptirmak bu bebegime cok iyi geldi.rahatlayip uyuyor. ilk cocugumda ise yaramiyordu.deneyebilirsiniz.
beslendikten sonra mutlaka 2 kez agizdan gaz cikarmadan yatirmiyorum yoksa sancilaniyor.gaz cikardiktan sonra ben uyuyana kadar yuzustu yatiriyorum uyuycagim zaman yan ceviriyorum. alttan rahat gaz cikariyor boylelikle.
unibaby islak mendil ne kadar su ve pamuktan olussa da bizde de pisik yapti. gun icinde mutlaka yikiyorum kaka azsa sicak suyla pamugu islatip siliyorum. kurulayip az miktar krem suruyorumm
pisik sivilceleri iyilesti.sık yikamak gerekli.
yine gozlemledigime gore gunduz bol bol emince gece az emiyor. banyodan sonra son kez gece 11 gibi besleyip gazini iyice cikarip bir muddet yüz üstu yatiriyorum. gece 2 de kalkiyor sadece. emip yatip sabah 7 ye kadar uyuyor. gunduz tekrar delice emmeye basliyor.
Sut gelmese de bol bol sağ o memeyi. Oyle oyle geçiyorMerhaba kizlar, bel fitigim vardi, terleme usume derken sirtim tutuldu o nasil bir agri kizimi kucagima alamadm emziremedm bir gun. Gogus uclarim zaten hep yara ucunu emip cekistirdigi isirdigi icin. Bu gece bide sag gogsum feci agriyor kolumun altindaaltindan giren bir agri var sizliyor ayni zamanda asiri bir atesim yok ama sikiyorm o memeden pek sut gelmiyor zaten sutum azdi ama digerini sikinca damliyor baya . Mastit dediginiz sey boyle bisey mi simdi kizim agladi uyandi emziremedm yardim edin lutfen geciyor mu
Benimki de oyle ya3 saat uyanık nasıl kalıyo yani ağlamıyo mu
Benim uyanık kaldığı her an ya memede ya da ağlıyo
Kucakta pış pış çok az idare oluyo
Aynen. Yavas yavas herkes kendi düzenini kuruyor. Yabda biz artik alismaya basliyoruz yavrularin duzenine. Ben mesela her gece 3 de ayaktayim artik. Eskisen 5 de uyaniyor diye soyleniyordum. Simdi beste uyansa sukredecem ama ucte uyaniyoruz. Neyse buna da şükür.Benim kizim egerki birinde doyuyosa.gozleri gidiyo agzindan meme ucu cikinca aramiyo daha doymadiysa omo hafif kapali gozu hemen acilip aranmaya basliyo yine :) bence her cocugun duzeni kendince oturmaya basladi boyle soylenip dururken beklerken hepsi kendini belli etmeye basladi
Ben de oyle yapiyorum. Hatta genel de sag memeyi veriyorumz çünkü sag memeden emerken ayni anda soldaki süt boşalıyor zaten kendi kendine :/Kizlar bu iki memeyi de verme olayini anlamadim ben. Ben uyaninca bi memeyi veriyorum onu bitirince uyuyo gidiyo. Kalkinca obur memeyi veriyorum hangi meme dolmussa onu vermeye calisiyorum yanlis mi yapiyorm
Sagolasin canim iki gogsumle de emziriyorm ve saginca sut cikmiyor bebek emince agzindan akiyor nasil oldu anlamadm emzirmedigin goguste olurmus yaziyor oyle tas gibi de degil gogsm dogimdan beri yumusak anlamadm neyse dediklerini deneyeym canimCanım geçmiş olsun sıcak duş al mutlaka duşun altında göğsüne masaj yap tarakla yukardan aşağıya tara göğsünü sıcak havluda koyabilirsin ve beneğimi ters emzirme tekniğiyle emxir ben öyle yapmıştım geçti allaha şükür
Sagolasin canim ,valla benim ayarlarim bozuldu hicbiseye yetisemiyorm kizim hep omzuma yaslansin evi gezelim istiyor kollarimda derman kalmiyor yarim saatte bir emmek istiyor ev oldugu gibi duruyor yardm edenim yok iftar icin yemek yapmaya esime tut diyorm kizi on dk duruyor dun uyudu tum gun adam haftasonu yardim edecek yerde. Buraya da cok istememe sizleri merak etmeme ragmen yazamiyrm.Cnm aklım sendeydi bu gün yazayım dedim kullanıcı adını tam bilemedimçok geçmiş olsun cnm mastit olunca süt olsada çıkmıyor zaten. Ben sıcak su masaj ile biraz rahatlatiyordum ama böyle beze beze olmuştu bebis emiyo ama tikaliydi gelmiyordu ama hep damliyordu solgar lecithin içtim açıldı tıkanıklık. Onun dışında hep emzir elinle sağ sıcak su masajı yap
Nazar değirdim sanırım artık uyumuyoruzallahım biz ne zaman bunları diyebileceğiz ya dün 1.30 da kalktık akşam üstü iftara kadar sallaya sallaya zorla 2 saat uyuttum.finali 5.30 kapattıkben bu çocuğu niye uyutamıyorum ya
Biz 200 gr aldik. Ilk iki hafta kilo vermistik. Pediatristimiz kilo alimi iyi diyor. Siz hep böyle 700 gr 1 kilo filan mi aldınızKizlar uni baby yenidogan kullanmayin bence dogumdan once de yazmistm ben aldm yuzume surdum bi denemek icin sizladi yakti ben dogumdan beri legenim var ilik suyla islatip pamukla siliyorm hem rahatliyor. Mustelanin pisik kremi kati geldi emmedi zeytinyagi kullaniyrm cok memnunum.
Bir de benim sezeryandan sonra bir hafta sutum gelmedi mama verdm mecbur hastanede falan evde de 5 gun yapamadi yavrum kakasini sonra zeytin cekirdegi gibi yapti zorlandigi icin anusu kizarmis korktm yirtildi diye sutum az da olsa emzirdm mamayi azalttm epey sonra sulu normal yapmaya basladi kizim doktor butun mamalar kabiz yapar dedi su verdigim halde bikac kasik. Sonra mamayi kestm komple 1 aylik kontrolde 3700 dogan kizim 4400 olmus doktor begenmedi 700 gr mi. Bir kilo alsin isteriz emzirdikten sonra mama ver dedi geceleri veriyorm ama icim hic rahat degil versem mi vermesem mi dogru olur
Benimki yalnızca mama alıyor canım. Ama bence mama verme 700 az değil bana göreKizlar uni baby yenidogan kullanmayin bence dogumdan once de yazmistm ben aldm yuzume surdum bi denemek icin sizladi yakti ben dogumdan beri legenim var ilik suyla islatip pamukla siliyorm hem rahatliyor. Mustelanin pisik kremi kati geldi emmedi zeytinyagi kullaniyrm cok memnunum.
Bir de benim sezeryandan sonra bir hafta sutum gelmedi mama verdm mecbur hastanede falan evde de 5 gun yapamadi yavrum kakasini sonra zeytin cekirdegi gibi yapti zorlandigi icin anusu kizarmis korktm yirtildi diye sutum az da olsa emzirdm mamayi azalttm epey sonra sulu normal yapmaya basladi kizim doktor butun mamalar kabiz yapar dedi su verdigim halde bikac kasik. Sonra mamayi kestm komple 1 aylik kontrolde 3700 dogan kizim 4400 olmus doktor begenmedi 700 gr mi. Bir kilo alsin isteriz emzirdikten sonra mama ver dedi geceleri veriyorm ama icim hic rahat degil versem mi vermesem mi dogru olur
Yok içmem inşallah evdede bulunmaz zaten eşim içmiyo ağzıma micar zaten içersemya ben aslında zevk için içiyordum. Doğumdan sonra da içtim ama şu an oturup 1 paket icesim vardı. Bi tane içtim balkonda dişleri fircaladim yüzümü yikadim geldim napayimicmiyosan içme kuzum dayanabiliyosan
Benim eşim içiyor o yüzden balkondan içeri girmiyor bana da yak bi tane sakinleş diyorYok içmem inşallah evdede bulunmaz zaten eşim içmiyo ağzıma micar zaten içersem
700 bence guzel. Bu arada uni baby malesef bende kullanfim ve bir bucuk aydir cocuk dogdugundan beri gecmiyor pisigimizKizlar uni baby yenidogan kullanmayin bence dogumdan once de yazmistm ben aldm yuzume surdum bi denemek icin sizladi yakti ben dogumdan beri legenim var ilik suyla islatip pamukla siliyorm hem rahatliyor. Mustelanin pisik kremi kati geldi emmedi zeytinyagi kullaniyrm cok memnunum.
Oda güzelmiş :))Benim eşim içiyor o yüzden balkondan içeri girmiyor bana da yak bi tane sakinleş diyorseviyorum bu huyunu napiyim
Kiyamam kuzuumm bir an önce geçsin İnşaallahBenim yavru bu ara buna takti. Corabi pantolonu atip ayaklari havaya dikip hafifce sallayacaksin paşayı. Baska türlü huzur bulmuyor. Sanirim pisikler cok canini yakiyorelimle desteklemesem bile o bacaklar hep havada
Ah kuzum benim canı acıyorBenim yavru bu ara buna takti. Corabi pantolonu atip ayaklari havaya dikip hafifce sallayacaksin paşayı. Baska türlü huzur bulmuyor. Sanirim pisikler cok canini yakiyorelimle desteklemesem bile o bacaklar hep havada
5. Gun kontrolunde kilo vermemisti kizim odem yokmus heralde dedik bir aylik kontrolde 700 gr almis bidaha da tartilmadi zatenBiz 200 gr aldik. Ilk iki hafta kilo vermistik. Pediatristimiz kilo alimi iyi diyor. Siz hep böyle 700 gr 1 kilo filan mi aldınız
Gecer ins canim olsun bundan sonra ilik suyla sil. Bide sabun sampuan degdirme pisikli popoya hic700 bence guzel. Bu arada uni baby malesef bende kullanfim ve bir bucuk aydir cocuk dogdugundan beri gecmiyor pisigimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?