- 14 Eylül 2016
- 1.782
- 1.975
- 63
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.361
Bende öyle yapıyorum canımKizlar bu iki memeyi de verme olayini anlamadim ben. Ben uyaninca bi memeyi veriyorum onu bitirince uyuyo gidiyo. Kalkinca obur memeyi veriyorum hangi meme dolmussa onu vermeye calisiyorum yanlis mi yapiyorm
Tavsiye üzerine aldım bende, sanki işe yarıyor ama gecen gün doktor kontrolüne gittiğimde doktor kullanma dedi, arastırmalar sonucunda işe yaramadığı ortaya cıktı dedi. biogaiga önerdi. Ama ikiside 1hafta düzenli kullanım gerektiriyor. Bu yüzden suan ikisini birlikte kullanıyoruö hafta dolana kadar.Memnunmusun
Bu ağızlarındaki beyaz süte bi ilaç varmış mürekkep gibi sürüyormuşsun geçiyormuş henen duyan var mı
Dr browns aldım Can'ım ben. Memnun kaldım.Hangi marka biberon kullaniyosunuz kizlar
Ya valla bişey itiraf edeyim mi; burayı okudukça kafam çorba gibi oluyor. Saatlerce emzirenler,emzirdikten sonra sütünü sağıp onu da içirenler,üstüne mama verenlerinsan ister istemez kıyaslıyor. Normalde 3 saatte 1 iki memeyi 10ar dakika enazından emmesi gerekir ama yanı bizim emzirmelerinde bir düzeni yokki bazen iki memeyi emiyor,bazen tek meme emiyor uyuyor 1 saat sonra kalkıp diğerini emiyor,bazen tek meme emiyor 3 saat uyuyor kalkıyor diğerini emiyor yine uyuyor. Zaman oluyor 1 memeyi 5-6 saat emmediği oluyor ve ben hiç süt falan sağmıyorum enbaşından beri hiç sağmadım. Burda emzirip üstüne sağanları okuyunca ulan diyorum ben yanlış mı yapıyorum süt memede kalıyor azalır mo acaba kafamda deli sorular sütümde güzel geliyor yani memelerim hiç taş gibi olmasa da saatlerce de emse süt var çektikçe cukluyor duyuyorum hiç boş çekmiyor,güzel de kilo alıyor. Ahh bu sarılık yaktı bizi habire emzirecem diye hiç dğzen oturtamadım. İlk kızımda ne gğzel fiks 3 saatte 1,2 meme emer uyurdu. Bunda kafam çok karışık doğru bildiklerime bile şüpheyle yaklaşıyorum
Kızlar internette her emzirmede bi memenin emzirilmesi tavsiye ediliyor. Buna uydum ben bi süre. Uzunca emiyordu bi memeyi uyuyordu. 2 saat şonra diğerini emiyordu. Bu sayede bi memem 4 saat dinlenmiş oluyordu uçları açısından çok iyi oldu.Canım sıcak mayistiriyodur bide benim kızda hiç iki memeyi pes pese emmedi hep bitaneyle doyuyor gündüz çok iyi uykusu falan ama akşam 8 de bı basliyo artık ne zaman biterse kaka gaz mevzusu o zaman uyuyo ne zaman düzene girecek bende çok merak ediyorum
Ayniyiz cnm hepimiz ben emzirirken giriyorum buraya. Benimki memeyi de bırakmiyorSagolasin canim ,valla benim ayarlarim bozuldu hicbiseye yetisemiyorm kizim hep omzuma yaslansin evi gezelim istiyor kollarimda derman kalmiyor yarim saatte bir emmek istiyor ev oldugu gibi duruyor yardm edenim yok iftar icin yemek yapmaya esime tut diyorm kizi on dk duruyor dun uyudu tum gun adam haftasonu yardim edecek yerde. Buraya da cok istememe sizleri merak etmeme ragmen yazamiyrm.
Aynen canım bende öyle yapiyorum. Elde sıkılmış zeytinyağı getirttim sırf bu iş için. Çok şükür bizdede hiç pisik yok. Banyodan banyoyada pisik kremi sürüyorum ne olur ne olmaz diye.Kızlar ben ilk günden beri pamuk ve ılık su kullanıyorum bide her defasında zeytinyagı sürüyorum istisnasız. Herhangi bir pişik sorunu yasamadım
Ahaha ciddi? Benziyorlar mı?
Evet canım bizimki 2 saat şonra uyanıyor tek meme emince. İkisini emince bu aralık uzuyor tabi. 3 saati buluyor. Ben tek memeyi emzirdiğimde herkes diğerini niye emzirmiyorsun biz 10 dk birini 10 dk diğerini emziriyorduk diyorlardı.Kızlar şu 2 meme tek meme olayında benim kızım için dediğim şuydu; tek meme emiyor 3 saat sonra öbürünü emiyor. Şimdi siz tek meme veriyorsunuzdjr ama 1 ya da maksimum 2 saat sonra öteki meme için uyanıyırdur tekrar,bunda sıkıntı Yok. Ama 3 saat Aralıklarla beslenen 4 kilonun üstünde bir bebeğin her iki memeyi de 10-15er dakikadan emmesi beklenir. Zaten ilk 5dk da bebek memenin %70 ala 80ini boşaltır. Benim kızım için endişelendiğim 3 saatte 5dkcık tek meme emiyor olmasıydı,tek meme emmekten kastettiğim buherkesin bir kafalar karıştı tek mi verelim çift mi verelim diye de siz nasıl düzen kurduysanız öyle devam edin,bu işin tek bir doğrusu yok çünkü. Ben mesela Dolunay22 gibi emziriyorum ilk memeyi bir süre emdikten sonra elimle alıyorum ağzından ya da yorulup bıraktığı ana denk gelirse kaldırıp gazını çıkartıyorum ve diğer memeye geçiyorum.
Benimkide her seferinde çıkarmıyor hele gece hiç çıkarmıyor 5 dk tutup yatıyorum bende hiç vicdan yapma canım bizimkide can sonuçta :/Ya kızlar ben her beslenme sonrasında ağzından gazını çıkaramıyorum benim kızın ya
Hele geceleri ekstra uykusuz yorgun olunca bi süre sonra vazgeçip yatırıyorum
Vicdan yaptım şimdi
Zaten oyle yapıyordum. Bi ilk zamanlar cok kucukken islak mendil kullandim unibaby o kadar. Hatta simdi direk ilik su ile yikiyorum ama bana misin demiyorminikoglan canım senin nezdinde pişik sorunu yaşayan tüm arkadaşlara tavsiyemdir, alt temizliğinde makyaj temizleme pamuğu (bebek tenizlik pamukları gereksiz büyük ve pahalı) ve ılık su kullanın. Bir de Desitin pişik kremi. Kakayı ılık suyla ıslatıp hafif sıktıgım pamukla temizliyorum iyice. Sonra pamukları biraz daha ıslak bırakıp yıkar gibi iyice kukusunun içini, kasıklarını falan siliyorum. Pamuktaki su akacak yani biraz. Sonra kuru bir pamukla bastırmadan iyice her noktayı kuruluyorum. Biraz da hava aldırıp Desitin kremi ince bir tabaka halinde sürüyorum heryerine. (Kuku içine, kasık arasına, göbek katlarına vs vs) sonra bezini bağlıyorum. Hiç pişik sorunu yaşamadım çok şükür. Islak mendilin en iyisi bile yıkandıgında köpükleniyor, deneyin görürsünüz. En iyisi pamuk ve su. Desitin kremi vücudundaki diğer pişebilme ihtimali olan yerlere de kızarıklık varsa sürüyorum hemen etki ediyor. Mesela bacak boğumları, diz arkası, kol dirsek içi, boyun altı falan. Kireç gibi kalıyor zaten. Çok güzel bir krem. Temizliği de kolay. Islak pamukla tek seferde siliniyor. Ha bu arada söylemeden geçmeyeyim, suya sadece temiz pamugu batırın ki zaten ufacık pamuk, kirli pamugu tekrar suya batırıp suyu kirletmeyin. Bakteri enfeksiyon falan her yerine yayılır Allah korusun. Benim yöntemim bu. Herkese de tavsiye ederim
Benimkinin agzindan memeyi zorka alinca digerini tutmuyorKızlar şu 2 meme tek meme olayında benim kızım için dediğim şuydu; tek meme emiyor 3 saat sonra öbürünü emiyor. Şimdi siz tek meme veriyorsunuzdjr ama 1 ya da maksimum 2 saat sonra öteki meme için uyanıyırdur tekrar,bunda sıkıntı Yok. Ama 3 saat Aralıklarla beslenen 4 kilonun üstünde bir bebeğin her iki memeyi de 10-15er dakikadan emmesi beklenir. Zaten ilk 5dk da bebek memenin %70 ala 80ini boşaltır. Benim kızım için endişelendiğim 3 saatte 5dkcık tek meme emiyor olmasıydı,tek meme emmekten kastettiğim buherkesin bir kafalar karıştı tek mi verelim çift mi verelim diye de siz nasıl düzen kurduysanız öyle devam edin,bu işin tek bir doğrusu yok çünkü. Ben mesela Dolunay22 gibi emziriyorum ilk memeyi bir süre emdikten sonra elimle alıyorum ağzından ya da yorulup bıraktığı ana denk gelirse kaldırıp gazını çıkartıyorum ve diğer memeye geçiyorum.
Ben geceleri uğraşmıyorum bile. Cunku biliyorum ki meme sinrasi omzuma alırsam uykusu kacar ve asla uyumaz. Zaten tavsan uykusu uyuyor. Saat basi uyaniyor. Hic uykusunu kaciramam vallaYa kızlar ben her beslenme sonrasında ağzından gazını çıkaramıyorum benim kızın ya
Vicdan yaptım şimdi
Benimki hiç çıkmıyor cnm deniyorum ama uzun emdiği için gaz da iyice yerleşiyor galiba. Alttan yapıyor sonraYa kızlar ben her beslenme sonrasında ağzından gazını çıkaramıyorum benim kızın ya
Vicdan yaptım şimdi
Hani emzirenler adet olmazdı :))Galiba regli olcamkırktaki sihirli değnek bana değdi galiba bgün 41. Günümüz nerdeyse 30 gündür hiç kanamam olmadı. Az önce peçeteye hafif kanlı akıntı geldi aynı adetin ilk başladığı gün gibi az uff ya ben belki aylarca olmam sanıyodum zaten ağrılı olur bnm reglim . Bi de biz bugün kırklancaktık bizde bi gün öncesi veya bi gün sonrası olurmuş. Ayy olcaksanda yarın kanamaya devam etsin bgün gezcektim alışveriş merkezinde
Ya kızlar ben her beslenme sonrasında ağzından gazını çıkaramıyorum benim kızın ya
Vicdan yaptım şimdi
Kızlar hiç vicdan yapmayın, Ben de yapıyorum, hatta çoğumuz yapıyordur, çünkü uykulu gaz çıkarmaları çok zor oluyor, ee bizim de uyumaya ihtiyacımız varBenimkide her seferinde çıkarmıyor hele gece hiç çıkarmıyor 5 dk tutup yatıyorum bende hiç vicdan yapma canım bizimkide can sonuçta :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?