- 21 Ocak 2013
- 12.506
- 20.142
- 398
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.801
N nazligul85 1/3 gargara 2/3 su şeklinde sulandırılacaksür sür hiç sıkıntı olmaz ama melindaya doktor nasıl sulandırması gerektiğini söylemiştir ölçek olarak yazsın buraya ona göre sulandırarak sür. kusma konusuna gelince de ben kızı yüzüstü yatırmaya başladım.emziriyorum gazını çıkartıyorum hatta bazen çıkartmıyorym bile direk yüzüstü yatırıyorum hiç kusmuyor artık hatta sırtüstü de belki artık kusmaz diye sırtüstü yatırmayo deniyorum hemen kusuyor.bize yüzüstü yatmak iyi geldi. ilaç ve mama konusna gelince de, çok net şunu söyleyebilirim gaviscon mu? Mama mı? dersen kesinlikle gaviscon derim. Seni emen ve doyan bir bebeğin varken mamaya başlamak gaviscona başlamaktan daha kötü bir tercih güven banahem mama senin sıkıntını çözmeyecektir emin ol
[/QUOTE]Karnı aç değil aslında ve de memeyi sıkınca süt çıkıyo
Sürekli emdiği için fazla geliyor kusuyo
Bilmiyom birkaç gecedir neden böyle yapıyo
Emzikle savaşıyo resmen nefret ediyo bu anlarda
Evet ben de gaz olduğunu düşünüyorum aslında hem alttan hem üstten çıkardı ama bitmedi demek
[/QUOTE]Karnı aç değil aslında ve de memeyi sıkınca süt çıkıyo
Sürekli emdiği için fazla geliyor kusuyo
Bilmiyom birkaç gecedir neden böyle yapıyo
Emzikle savaşıyo resmen nefret ediyo bu anlarda
Evet ben de gaz olduğunu düşünüyorum aslında hem alttan hem üstten çıkardı ama bitmedi demek
Atak atak hiç endişelenme Bugun hariç 2 gündür Benim ki de öyleydi, adamakıllı uyanmadı bir memeyi emdi diğerini emmedi saatlerce iki kere çekip uyuduğu sütle kaldı çişi bile az yaptı az daha gidiyordum doktora ama bugğn normale döndü sıcak fena çarptı bence bizimkileri Bugun de 2 günün acısını çıkarır gibi çılgın çılgın emdiIyi bence bizimki 10 dk emiyordu simdi 5_6 dakika ac ac uyuyo resmen
Uyku beynine vurunca benimki de aynısını yapıyor,çok aşırı karşı olduğum birşeyi yapıyorum maalesef çözemedim başka türlü kucağıma alıyorum ayağa kalkıyorum ve sallanmaya hoplamaya başlıyorum ve manda yuva yapmış söğüt dalına diye şarkı söylüyorumEveeet memedeyken çırpınmaya ağlamaya memeyi sündürmeye başladı yine
Ama bu sefer sakin olcam
Canım benimkinin de poposunun sağ tarafında böyle ufak ufak kabarciklar olmuştu daha yeni başlamıştı. Hemen yikadim sudocrem sürdüm bi kaç defa alt açmada. Geçti. Pisiktir dedim ben ama belki de değildirKızlar oğlumun bacak arasında kabarcıklar olmuş şag tarafında. Solda yok pişik gibi değil. YasayYa var mi bu durumu. Sabaha gecmezse bir doktor yolu göründü demektir
Canım sıkma canını. Benim kızım daKizlar biz dogumdan sonra 4.gun malesef sarilik nedeniyle hastaneye yatmistik iki gece Orda cocugun yeterinde beslenmedigini va soylediler ve mamaya basladilar
Eve donerken de doktor iki gun sonra kontrole cagirdi Gunde 8 kez anne sütü + mama dedi
Biz de sık sık emiyor diye mama vermedik doktorun dedigi kadar Daha doğrusu gunde bir kez verdik
Bugun kontrole gittik bebis kilo alacagina 100 gram daha zayif cikti taburcu gününe gore
Doktor yatiriyorum tekrar dedi hem de bu sefer yenidogan yogunbakima yatacak siz de olmayacaksiniz yaninda dedi
Ben aglamaya basladim tabi Mamayi onun dedigi gibi vermedigimizi falan soyledim Eve goturelim daha dikkatli besleyecegiz dedik ve geldik
Kizlar bu kadar erken mamaya baslayan oldu mu Memeyi birakmamasi icin ne yapmali acaba Marka falan tavsiyeniz var mi O kadar vicdan azabi cekiyorum ki..
Valla dr dinlerken soyledi kardiyolojige yonlendirdi onlarla ultrasonla baktilar o dr da her cocukts var hemen hemen zamanla kapanır dediUfuruk neymis canim nasil anlsdilar oldugunu .
Bizdende suphelendiler de
Nazar etme, maşallah de ve sen de hemen uyu dinlenUyuttum valla billa başardım şu an kafaları yicem
gaviscon verdiğimde yine kusuyordu mama verdim kusmadı hatta mamadan sonra endişelerimde de az küstü birde erken uyudu şükür normalde 2 veya 3 te uyurdu emip kustuğu için sut kalmıyordu açlıktan uyumuyordu şimdi mışıl mışıl uyuyor hatta sütüm var emziriyorum şimdi doyduğunu bilmek güzel bizim sorunumuzun en büyüğü buydu akşam emme arkasına kusma süt kalmaması sadece günde 1 kez vererek bir müddet denemeyi düşünüyorum belki biraz kilo alımida düzene girersür sür hiç sıkıntı olmaz ama melindaya doktor nasıl sulandırması gerektiğini söylemiştir ölçek olarak yazsın buraya ona göre sulandırarak sür. kusma konusuna gelince de ben kızı yüzüstü yatırmaya başladım.emziriyorum gazını çıkartıyorum hatta bazen çıkartmıyorym bile direk yüzüstü yatırıyorum hiç kusmuyor artık hatta sırtüstü de belki artık kusmaz diye sırtüstü yatırmayo deniyorum hemen kusuyor.bize yüzüstü yatmak iyi geldi. ilaç ve mama konusna gelince de, çok net şunu söyleyebilirim gaviscon mu? Mama mı? dersen kesinlikle gaviscon derim. Seni emen ve doyan bir bebeğin varken mamaya başlamak gaviscona başlamaktan daha kötü bir tercih güven banahem mama senin sıkıntını çözmeyecektir emin ol
Maşallah kuzum maşallah valla hemen uyuyorumNazar etme, maşallah de ve sen de hemen uyu dinlen
çok teşekkür ederim canım sizin isilikler gündüz artıyor mu hava sıcakken çok belirgin kırmızı oluyor hava serinleyince beyaz gibi oluyor bizimN nazligul85 1/3 gargara 2/3 su şeklinde sulandırılacak
Sürülecek birkaç dakika bekletildikten sonra ıslak pamuk ile temizlenecek
Günde 2-3 kere
Ozaman acaba senin bebişte annesütünü sindirememe gibi bir durum mu vardı acaba da hazımsızlık yapıp kusturuyordu onugaviscon verdiğimde yine kusuyordu mama verdim kusmadı hatta mamadan sonra endişelerimde de az küstü birde erken uyudu şükür normalde 2 veya 3 te uyurdu emip kustuğu için sut kalmıyordu açlıktan uyumuyordu şimdi mışıl mışıl uyuyor hatta sütüm var emziriyorum şimdi doyduğunu bilmek güzel bizim sorunumuzun en büyüğü buydu akşam emme arkasına kusma süt kalmaması sadece günde 1 kez vererek bir müddet denemeyi düşünüyorum belki biraz kilo alımida düzene girer
1 kez tek ölçüden yaptim akşam üstü verdim sürekli böyle güzel gider inşallah deneme yanılmayla doğrusu bulunuyor birde senin yaptığın gibi yüzüstü yatırdım bugün tabi kontrollü belki onunda faydası vardır inşallah toparlar herkezin bebeği çok iyi olsunOzaman acaba senin bebişte annesütünü sindirememe gibi bir durum mu vardı acaba da hazımsızlık yapıp kusturuyordu onuçözümü olsun da dene bakalım mama da öcü değil ya netice de hem annesütü hem mama alır daha çabuk toparlar dediğin gibi
Resmen. Bi de ikinciyi yap diyordu bana, tabii yaparim pasam emrin olur. Sifir yardim sifir ilgi. Delireyim ben de 2 cocukla. Dedigin gibi insan gecenim bi yarisi ne yapacagini sasiriyor tek basina. Esi yardimci olanlar, degerini bilin opuverin bi eslerinizi :)Bizimki de ayırdı canım, çişim geliyor dikişime baskı yapıyor, bebek aglıyor durmuyor ne yapacağımı geceleri de şaşırıyorum. Ben işe gidiyorum uyumam lazım diyor, uykuları düzene girsin gelirim diyor, ben de içimden bu çocuk büyüsün bu adamı boşayayım diye düşünüyorum
Aynen isler hafifledi gercekten ama bizimki hala gelmiyor. Ne bileyim manevi destek olurdu, yani cocuk yapiyorsun kolau degil, bi sure ise uykusuz gitse nolcak ki :)Kuzum bence sinirlenme o kadar. Ben esim e kendim dedim yoğun çalışacağı günler ayrı yatmasını. Çünkü ben rahat hareket edemiyorum o olunca aman uyanmasin aman uyandı tüh diye diye çocukla ilgilenemiyorum o da ertesi gün işten gelince ölü gibi yorgun oluyor cocuga bakamıyor ki ben azcık dinleneyim. Ama artik işler hafifledi bi süre mesela, dün gece artik yanimizda yatmaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?