2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ay bunlar aynı zamanlarda aynı şeyler yaşıyor kuzenim aspiratör ile çekti burnunu rahatladı biz de alcaz

Ya bizde burun tikanmasindan cok çekiyoruz. Bize otei bebe yazdi doktor. Agizimizlaa cekiyoruz. Senin aaspirator dedigin elektronik biseymi.. bide sterimar okyannus suyunu bebeklerede kullanabiliyomuyuz.

Ya bizde burun tikanmasindan cok çekiyoruz. Bize otei bebe yazdi doktor. Agizimizlaa cekiyoruz. Senin aaspirator dedigin elektronik biseymi.. bide sterimar okyannus suyunu bebeklerede kullanabiliyomuyuz.
Ağzımızla çektiğinizde geliyor mu? Ben yapamam diye almadım.şırınga ile serum fizyolojik sıkıyorum 5-6 saat rahatlıyor sonra yine tıkanıyor

Ağzımızla çektiğinizde geliyor mu? Ben yapamam diye almadım.şırınga ile serum fizyolojik sıkıyorum 5-6 saat rahatlıyor sonra yine tıkanıyor
evet canim agiz ile cektiginde cogu zaman geliyor ama oncesinde serum fizyolojik damlatarak burun icindekileri yumsatman lazim. bazen damladan sonra hapsurabiliyor, o zamn da burnu guzel temizleniyor.

Ben günde 2 defa uyguladım hem kızımın agzına hem de göğüslerime. Zaten 2 günde geçti ve ben de daha fazla kullanmadım. Şimdilik tekrar etmedi ve umarım etmez.
Sen de ben gibi mamayı bıraktırıp sadece anne sütüne geçmek istiyorsund eğil mi? Kendini parçalıyorsun, rüyalarına giriyor sadece emzirdiğin falan di mi? Ve sonuç; aşırı stres ve aç, uykusuz, iştahsız bir anne. Sonra gelsin vicdan azabı ve kendine kızgınlık; aç kalırsam nasıl sütüm olsun ki falan diye kendine çıkışmalar vs.. Yapma bunu kendine. Ben yaptım sen yapma. 3 gün öncesine kadar o durumdaydım. Her aglaması her aranması her gazı benim için kaygı atağı demekti ama son 3 gündür akışına bıraktım. Ağlarsa hemen geri uyusun diye sallamak için beşiğinin başında beklemiyorum, mamasını hazır da tutup anan uyanıp ağlamasın hemen yesin demiyorum vs vs.. ağlamasını normalleştirdim kendi içimde. Öyle feryat figan hale gelmediği müddetçe ağlayabilir istekleri için artık sorun etmiyorum. Çünkü biliyorum ki ben ne yaparsam yapayım hiçbir şey mükemmel ilerleneyecek ki zaten ben de mükemmel değilim. Olmak zorunda da değilim. En önemli şey sakin olmak ve bebeğinle konuşmakmış bunu anladım. Çünkü begek hissediyor bizim paniğimizi sıkıntımızı. En güzeli biraz rahat olmak

_meLinDa_ ve kulis ben de aynı damladan (Bio Gaia) kullandım. İlk günler mucize gibi geldi ama sonra farkettim ki çok fazla arttırıyor bagırsak hareketlerini. Kızım kaka yapmasına ragmen sürekli ıkınma ve sglama modundaydı. Şimdi kestim ben artık damlaları falan. 2 güne bir, bir damla zeytinyağını sütümle karıstırıp çay kaşıgıyla içiriyorum. Kabızlık vs bitti. Gaz sancısı var elbette ama çyle bağır çağır ağlamıyor. Damla çok zorluyordu ve ben de normali bu, damla geçirecek sanıyordum. Meğer sebep damlaymış

Aynen cnm bizde ağızla cekiyoruz serum fizyolojik damlatılarak. Okyanus suyunu bilmiyorum

Ayni seyi yasiyorum bende de lansinohun makinesi var maksimum 10 cc gelmistie ama birkac gundur emip emip uyuyor yettigini dusunuyorum Aksam babasi gelip mama veriyor Ben de verme benimki cok geliyor diyemiyorum makine yuzunden

Hastanedeki makineler iyi falan diyor millet ama buralarda kiralık makien bulmak imkansız. Ancak büyük şehirlerde belk

Ben makineye göğsümü oturtuyorum biraz çekiyor sonra kesiliyor süt. Bu durumda memenin pozisyonunu mu değiştirmek gerekiyor anlamıyorum ki

Hastaneden makine alıp kullandım, kendi elektrikli pompami aldım. El pompası gibi bir aletin de var. Biraz araştırdım ilk başlarda çok sıkıntı çektiğim için. Evim 5 - 10 ann e bebegi aynı anda emzirtecek aparatla dolu. Bu ara foto atayım kötü günlerin güzel anisi olsun.

Elektrikli makinalarda tam 15 dk pompalıyoruz. Gerekirse kısa kesebilirsiniz ama uzatmayin. "Let down" diye bir şey var yabancı forumlarda bu sütün gelmesi demek emzirme yada salma sırasında birkaç defa let Down olursunuz. Let down bittiğinde sütünüz bir süre gelmez bu normaldir. Bebeklerde arada boş boş çekebilirler masaj gibi olur bu memeye. 15 dk da bir kaç kez let down olursunuz.

Mutlaka elektrikli pompanizin kullanim kılavuzunu okuyun. Size 2 dk su hızda sonra süt gelince su hızda pompalayun diyebilir.

Eğer memeden emzirmiyorsaniz iki saatte bir 15 er dk sagiyorsunuz.

Bebekler en iyi hastane pompasından bile daha verimli çekermiş sütü. O yüzdn sizin pompada gördüğünüz den fazlasını emerlernis

Meme boşken sütün koyu krema kısmı gelirmiş. Akşam bebeğiniz 60 dk emmek isterse boş memeyi bırakın emsin. O biliyordur işini. Ayrica bonus olarak sütun kremalı kismi gaz yapmaz

Canım sanada sorayım pamukcuk varken emzirebilirmiyiz kizimaglamaktan mahvoldu su aranıp duruyor

F fcevriye canim su uyku duzenini tam anlamadim. Tekrar aciklarmisin. Aksam yediden sabah 7 ye kdr uyuyacak. Emmeye kalktiginda 30-45 dakka uyanik kalacak. Gunduz 7den aksam yediye kadarda hic uyumicak oylemi??
bir ara Tracy Hogg un kitabından ornek gün fotosunu atayım.

Sabah 7 de 45dk emzir+ 45dk aktivite yap sonra bir buçuk saat uyu. Sonra 10 da aynı sekilde tekrar .saatler kesin 7 de olacak diye bir şey yok 7:20 de uyanırsa bebek yada uykusu az olursa 15 dk ona gore ayarlıyoruz.

Akşam 7 den sabah 7 ye aktivite yok. 3-4 saatte bi uyanirsa emzir gibi.

Sistem kısaca buna benzer ama ben de beceremedim. Cunku Benim bebegim sadece memede uyuyor.

Son düzenleme:
HayatGayem ben de tecrübesiz ve başarısız hissediyorum. Lohusa depresyonundan uykusuzluk ve yorgunluktan dolayı. Çok tecrübeli , hijyen takintili, hemşire olan ablamın da üçüncü bebeği bir ay pamukçuktan kurtulamadı. Kendini suçlaması. Artık sanırım üçüncü bebekte öğrendi bunlar sen çok iyi baksan da olabilen seyler

sofiarya canım benim oğlum dün çok az çiş yaptı biraz öncede yeni bez takarken turuncu işedi neden olur acaba. Açlıktan olurmuş bazen ama aç değildi gece çok emdi enfeksiyonmu var acaba

sofiarya canım benim oğlum dün çok az çiş yaptı biraz öncede yeni bez takarken turuncu işedi neden olur acaba. Açlıktan olurmuş bazen ama aç değildi gece çok emdi enfeksiyonmu var acaba
canım bizde de vardı başlarda.ona idrar kristali diyorlar.vücuttaki sıvı azlığından oluyormuş ve bilgin olsun o trunculuklar sancı da yapıyormuş bebeğe.biraz mama takviyesi yapabilirsin.ben arada suda veriyordum.

Mama veriyorum canım sütüm bu ara azaldı çünkü mecbur vermeye başladım ama su vermedim benim doktor verme dedi o mamadan alır dedi acaba versemmi ya bilemedim :/

Son düzenleme:
B Berenimo34567 kizlar sicak su dolu bi bardağın icine 3-5 damla okaliptus yagi koyup bebegin yattigi odaya koyun. Serum fizyolojikten de aspiratorle cekmekten de daha cok ise yariyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…