- 23 Mayıs 2013
- 3.258
- 2.661
- 248
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #6.241
Bizim bir tanıdık 6 çocuk dünyaya getirdi. Hepsi sezaryenle.
Çok geçmiş olsun , hakkında hayırlısı olur inşallah , toparlanırsın umarım en kısa süredeArkadaşlar merhaba uzun süredir giremedim çnkü maalesef 7.Haftada kalp atışını duyduğumuz bebeğimizin 8. Hafta kalp atışı ve gelişimi durduğu için geçen hafta kürtaj oldum çok üzülerek aranızdan ayrılıyorum hepinize güzel hayırlı doğumlar diliyorum
Kızlar günaydın.
Tüp bebekle hamile kalan arkadaşlara bir sorum var.
Dün aile hekimi bana "senin kıymetli bebek normal Doğum yapmazlar sana zaten. Sezaryen yaparlar" dedi.
Kendi doktorumla hiç böyle bir şey konuşmamıştım.
Sizde durumlar nasıl? Yani doktorunuzla bu konuyu konuştunuz mu hiç? Ben normal Doğum istiyorum mümkünse ama riske de atmak istemem.
Değil mi ya . Bende bununla meşgulüm iki gündür , çamaşır modeli değiştireyim en olmadı göğüs pedi mi kullansam dedimAynısı bende de var bide tatlı tatlı kaşınıyor kaşıyınca da acıyor
Arkadaşlar merhaba uzun süredir giremedim çnkü maalesef 7.Haftada kalp atışını duyduğumuz bebeğimizin 8. Hafta kalp atışı ve gelişimi durduğu için geçen hafta kürtaj oldum çok üzülerek aranızdan ayrılıyorum hepinize güzel hayırlı doğumlar diliyorum
Kızlar aranızdan ayrılıyorum. Kalp atışını duymak için kontrole gittik ama Kese boşmuş. Salı günü kürtaj yapılacak. Çok üzgünüm. Nasip değilmiş. Sizlere hayırlı doğumlar diliyorum. Sağ Salim kavuşursunuz inş bebeklerinize.
Bende normal doğum olsun istiyorum fakat kan sulandırıcı iğne ve ilaç kullananlari sezeryan yaparlar diye duydum.bende sezeryanin normal doguma gore daha agir oldugunu dusunuyorum. tamam doguma kadar nomal dogumda agri var. ama sonucda o taraflarin dogal olarak bebek icin aciliyor bazilarina kesik bile atmiyolar bazilarina atiyolar. ama ameliyatta yarim insan oluyorsn. 7 kat kesiliyorsn. her ameliyatta risk daha artiyor. dogum hakkin 3 iniyor. enfeksiyon risk ondada var. ben ameliyta oldumda hastaneden cikmadan igne yaptirdim. eve gelince merdiven cikmak kolay olsun diye ama cikis islemleri uzun surdu. eve gelince arabadan bacaklarimi oynatamiyordum. ilac etkiai gecmisti. inerken bi aglama baaladim agridan oynatamiyorum diye. ama bende beni bakan olmadigi icin hem bebekle hem kendimle ilgilenmek zorunda kaldim. bide sezeryan oldum uyandimda bi kac saat heryer bembeyazdi goremedim kimse herkez sesinden tanidim. simdi sipinal dusunuyorum korkularimda var tabi bakalim nasil gececek birbirimizi korkutmaylim gecici bi surec yasicaz bunu. bide herk3z ikinci sezeryanin daha kolay oldugunu soyluyor
Meme dokusunda tuhaflık olan meme ucu kabarmaları yaşayan var mı aranızda ? Pötür pötür oldulardünden beri açıp açıp bakıyorum normal mi ? Ha büyümesi koyulaşması ağrı yapması okey de , uçlarında parça parça görünüm ve kenarlardaki kabarcıklar canımı sıkmaya başladı bide kaşınıyor
Sanırım göğüs pedi kullancam sürtündükçe çamaşıra canım yanıyorBenimde öyle evet. Kaşıntı yapıyor bu aralar ve kabarcıklı
Evet cnm. Ama doktoru çok iyiymiş. Öyle demişti.ciddimisin masallah vucudu o kadar ameliyati kaldirmis. beno doktorum ameliyattan once 3 hakkimin oldugunu soyledi.
Çok tatlı görünüyo yaKızlar göbüşler ne alemde. Ya gören beni 4 5 aylık sanıyor normal mi bu kadar erken çıkması . Oğlumda 12. Haftadan sonra çıkmıştı
Kuruluktan olabilir mi ki acep. Ben nemlendirmeye başladım sürekli. Pul pul oluyo ucu sürtündükçe. İçim cız ediyoSanırım göğüs pedi kullancam sürtündükçe çamaşıra canım yanıyor
Nemlendirmeyi denedin mi? Arada hametan sürüyorum, bazen vücut losyonu nemsiz olunca daha fena acıyor. Ama göğüs pedini deneyebilirsin faydası olabilirSanırım göğüs pedi kullancam sürtündükçe çamaşıra canım yanıyor
iyi ki varsın ya ne güzel yazıp bilgilendiriyorsun yüreğine sağlıkevet böyle bir durum var,zaten sezaryen oranları bizim ülkede çok fazla.bunun birsürü açıdan çeşitli sebepleri var.tüp bebekte hele %98i nerdeyse sezaryan oluyor,genelde zaten doktorlar böyle tercih ediyor.ee annelerde zaten zor bulmuşlar çocugu dktor ne derse he diyorlar. işin doğrusu tüp olsun olmasın kadının çatısı normal dooguma müsaitse normal dogum yapabilir.tüp bebekte sezaryen tercihinin zorunlulugu gibi bir durum sööz konusu bile olamaz.yani spontan oluşan bir gebelikte normal dogum nekadar riskliyse tüp bebekte de okadar riskli.türkiye de hukuksal sıkıntılar sebebiyle norma dogum doktorlar tarafından tercih edilmiyor.. çünkü normal dogum sezaryana kıyasla daha fazla komplikasyon içeriyor özellikle bebek açısından ve dogum esnasında bebeğin ya da annenin başına bir iş gelirse türkiye de ki malpraktis dediğimiz tıbbi yasalar doktorları pek korumuyor. o sebeple de bizim hekimler de pek yanaşmıyorlar yapalım sezaryanı kimssenin başı ağrımasın diyorlar,yani herkes kendi açısından haklı. sonra bir de en büyük sıkıntı bana kalırsa normal dogum sürecini başından sonuna kadar hekimin yönetmiyor oluşu. yani hekim son çıkımda geliyor,bebeğe pozisyon verip çıkarıp alıyor. bebek çıkıma gelene kadar tüm travay sürecini ebeler hemşireler artık kim varsa o yönetiyor ve ve yine ne yazıkkiiii ebelerin hemlşreerin bu süreci biizim ülkemizzdekileri kastediyorum başarılı yönettiiğine inanmıyorum. bu arada bu konuda genelde devlet hastanelerini tenzih etmeyi borç bilirim,bahsi geçen yetersizlikler genelde özel hastanelerde karşılaştıgım tablolar. bunda kesinlikle türkiyede ki eğitim sisteminin işe yaramazlığı ilk başı çekiyor,.ohhh yine yazdım da yazdım ... valla sadede gelirsek; ben kızımı başımıza bir iş gelir diye normal doğurmaya cesaret edemedim ama bu benim şahsi paranoyam yine manasız bir meslek hikayesinden etkilendiğim için böyle olmuştu. aslında normal dogurmayı çok ama çok istiyordum dogururdum da çatır çatır ama kısmet,şimdi bunu da muhtemelen sezaryenle dogururm heerhalde ama bunun tüp bebek olmasıyla bir ilgisi yok şahsi seçimin böyle. emin ol norma dogurmak iseseydim sırf tüp bebek diye sezaryen tercih etmezdim. normal dogurmak istiyorsan dogur arkadaşım hiç kafanı bulandırmalarına izin verme
Ay senin işinde zor ya işin içinde olunca her turlusunu gördüğüm için daha zordur senin için mesela benim ilkim sezaryen ikinciyi normal düşünüyorum dediğin gibi bunun kararını herkes kendi vermeliSezaryende 3 kez diye çok eskiden deniyordu ama şuan öyle bir kısıtlama yok. Normal Doğum yapmadığım için kıyaslama yapamam tabi ki ama sezaryenim rahat geçmişti ikinci günden itibaren hiç ağrı kesici bile kullanmamıştım sadece birkaç hafta kambur yürümüştüm dikişlerime bişey olur diye o da refleks olarak herhaldeya kızlar ben bu konuda kadınların rahat bırakılması şartlandırılmaması taraftarıyım. Kim nasıl istiyorsa öyle doğursun.biri diğerinden daha iyi diye bir durum yok.ben normal doğumda bebek çıkana kadar öldürün beniii dayanamıyorum diye ağlayan kadın da gördüm bu da travmadır. Ya da illa normal doğuracam diye 4kilo çocuğu çıkarmaya çalışıp bebeğim kafatasını çıkımda çatlatan çocuğa beyin kanaması geçirten de gördüm. Doğum ister normal olsun ister sezaryen başlı başlına komplike bir mevzu o yüzden kafanız rahat süprizlere açık olun,herşey planlı olacak hep istediğiniz olacak diye kurmayın. Bırakın süreç kendi ilerlesin
Evet cnm. Ama doktoru çok iyiymiş. Öyle demişti.
Hatta Türkiye'de baya meşhur bir doktor. Siyasetçilerin eşlerinin doktoru.
Yaa evet bu da bizim işin laneti gibiAy senin işinde zor ya işin içinde olunca her turlusunu gördüğüm için daha zordur senin için mesela benim ilkim sezaryen ikinciyi normal düşünüyorum dediğin gibi bunun kararını herkes kendi vermeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?