2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349

Ya içmeseniz iyi de neyse canın istiyorsa başka, siz suç ortağı arıyorum demissiniz o ben değilim ama bir arkadaşım var hamile pofur pofur sigara içiyor ama zararlı diye kola içmiyordu o aklıma geldi ne güldüm kendi kendime masallah topac gibi de dogurmustu. Soyleyeceklerim tamamen benim tespitimdir yanlis anlasilma olmasin da bence sigara kola vs gibi zararlı besinler sosyo ekonomik düzeyi düşük insanları zararlı yönde daha çok etkiliyor, ama hali vakti yerinde mutfağı güçlü insanlara pek dokunduğunu zarar verdigini görmedim şimdiye kadar

İlahi :)
Bende çeşitli estetik hayalleri kurarken pat diye hamile kaldım :) kocamın duası kabul oldu

Ne olmuş peki bebeğe inşallah bişey olmamıştır Allahım korusun hepimizinkini hepimiz risk altındayız yeri geliyo dışarda yemek yiyiyoruz yeri geliyo mutfakta yemek yaparken çiğ ete elliyoruz
Allahım seni koru yarabbim

Benim de senin kadar sayılır canım. Ve aynı kilodayız seninle.

Tüp bebek riskli gebelik grubuna giriyor. Benim önceki gebeliğim tüp bebekti tutunamadı düştü o, o zaman doktorum öyle demişti ve diğer doktorlarda öyle söylemişti. 2. Tüp bebeğe hazırlanırken hamile olduğumu öğrendim. Yoksa dediğin gibi her gebelik, her bebek kıymetli.

Arkadaşlar kan sulandırıcı iğne kullananlar normal doğum yapamaz mı illa sezeryanmi olmalıyız. Bilgisi olan varmi

Evet risk gebelik ama her şey yolunda giderse riskli dönem atlatıldıktan sonra son haftalara gelince neden normal Doğum düşünülmesin ki. Kafam karıştı bu konuda. Yani ben de bunca emek ve acı sonunda kavuştuğum bebeğimi riske atmak istemem. Sezaryenden de korkuyorum açıkçası.

Arkadaşlar kan sulandırıcı iğne kullananlar normal doğum yapamaz mı illa sezeryanmi olmalıyız. Bilgisi olan varmi
Normal yapamaz sanırım çok kanama olur zaten öncesi kesiliyor iğne ama normalin de sezeryanında aslında çok zamanı belli olmuyo acil durumda hemen alındığı oluyo doktorum doğumdan 1 hafta önce keserim dedi bana ama ben yeni sezeryanlıyım Oyüzden çok 38 39 görmem 36 gibi sanırım alırlar nasıl olucak bilmiyorum... Korkuyorum ana Rabbim büyük bizi imtihan etmesin

ben ben beeen varım birazdan foto da koyarım aynıııııı senin gibi göbeğim ,aynaya baktıkça şok oluyorum ahahaha hoşuma da gidiyor aslında biraz kızımda 4aydan sonra çıkmıştı.bunda bu ne böyle diyorum valla şaşkınım ama çok tatlııııı

Valla canım 2 normal 1 sezeryan doğumun var aralarına kıyas yaparsam sezeryan doğum değil yanii bence normal ni ameliyat ağrısı nereni kesseler acır sonuçta normal doğum evet belli sürede çok ağrılı hatta baya ağrılı bir süreç ama sonrası misssss...normalde hemen kalkıyorsun sezerandan ameliyat süreci gerçi ben hiç ondada yatamadım bebeğin sıkıntısından dolayı 3 4 gün ağrı var sonrada tabi dikiş problemi... Yani aslında mantıklı olan ve duygusal olan normal gerçekten... Ama yeterki yavrularımız iyi olsun onların ilk ağlamaları bizimde göz yaşına dönüşmemize sebep oluyor... O an herşeye bedell nasıl doğurursan doğur... Annelik çok güzel ve özell Rabbim bütün isteyen kardeşlerimize nasip etsin inşallah

Benimde çok çıktı yaa hamile pantolonu başladım düşün yaniii.. Her gebelikte biraz daha biraz daha büyük oluyor sanırım...

Hemen araştırayım çünkü artık nefret geldi şu göğüslerden ikisi birbirinden farklı ebatlarda ben 8000 gözden çıkarmıştım du bakim bi belki koca kişisi insafs gelir :)))
benim eşimin bir lafı vardı hiç unutmam ameliyat oldum aradan şöyle 6ay falan geçti güzelce oturdu memelerin şekli yerine dedi ki '' ben bugune kadar çok şeye para harcadım,birsürü şey aldım sattım ama bir şu işe verdiğim paraya hiiiiiiç acımıyorum,kesinlikle hayatımda yaptıgım en iyi yatırım oldu ''dedi erkekler hep böyle küçük memeli kadınların silikonları gibi sert yapay olacak sanıyorlar ama bizim zaten kendi meme dokumuz var silikon da koysa hiç belli olmuyor,yumuşacık. benim memelerimi görenler hayatta inanmıyor siilikon olduguna
ve ayrıca dediğim gibi silikona ihtiyacın yoksa kendi meme dokun varsa sadece kaldırıp dikleştirme yapılacaksa 7500 e yapılıyor senin tam bütçen kadar

Can'ım ben de her iki şekilde Doğum yapmış insanlardan duyduğum kadarıyla senin gibi düşünüyorlar. Keşke herkes normal yapabilse.
Sezaryen daha ürkütücü geliyor bana ne bileyim. Aslında tuhaf. İnsanlar genelde normalden korktukları için sezaryene yönelirler.
Ben o anı yaşamak istiyorum bebeğim doğar doğmaz görmez istiyorum. Gözüm görürse tabi acıdan

Ayyy masallah :) çok sevindim o zaman normal demekkiii

evet böyle bir durum var,zaten sezaryen oranları bizim ülkede çok fazla.bunun birsürü açıdan çeşitli sebepleri var.tüp bebekte hele %98i nerdeyse sezaryan oluyor,genelde zaten doktorlar böyle tercih ediyor.ee annelerde zaten zor bulmuşlar çocugu dktor ne derse he diyorlar. işin doğrusu tüp olsun olmasın kadının çatısı normal dooguma müsaitse normal dogum yapabilir.tüp bebekte sezaryen tercihinin zorunlulugu gibi bir durum sööz konusu bile olamaz.yani spontan oluşan bir gebelikte normal dogum nekadar riskliyse tüp bebekte de okadar riskli.türkiye de hukuksal sıkıntılar sebebiyle norma dogum doktorlar tarafından tercih edilmiyor.. çünkü normal dogum sezaryana kıyasla daha fazla komplikasyon içeriyor özellikle bebek açısından ve dogum esnasında bebeğin ya da annenin başına bir iş gelirse türkiye de ki malpraktis dediğimiz tıbbi yasalar doktorları pek korumuyor. o sebeple de bizim hekimler de pek yanaşmıyorlar yapalım sezaryanı kimssenin başı ağrımasın diyorlar,yani herkes kendi açısından haklı. sonra bir de en büyük sıkıntı bana kalırsa normal dogum sürecini başından sonuna kadar hekimin yönetmiyor oluşu. yani hekim son çıkımda geliyor,bebeğe pozisyon verip çıkarıp alıyor. bebek çıkıma gelene kadar tüm travay sürecini ebeler hemşireler artık kim varsa o yönetiyor ve ve yine ne yazıkkiiii ebelerin hemlşreerin bu süreci biizim ülkemizzdekileri kastediyorum başarılı yönettiiğine inanmıyorum. bu arada bu konuda genelde devlet hastanelerini tenzih etmeyi borç bilirim,bahsi geçen yetersizlikler genelde özel hastanelerde karşılaştıgım tablolar. bunda kesinlikle türkiyede ki eğitim sisteminin işe yaramazlığı ilk başı çekiyor,.ohhh yine yazdım da yazdım ... valla sadede gelirsek; ben kızımı başımıza bir iş gelir diye normal doğurmaya cesaret edemedim ama bu benim şahsi paranoyam yine manasız bir meslek hikayesinden etkilendiğim için böyle olmuştu. aslında normal dogurmayı çok ama çok istiyordum dogururdum da çatır çatır ama kısmet,şimdi bunu da muhtemelen sezaryenle dogururm heerhalde ama bunun tüp bebek olmasıyla bir ilgisi yok şahsi seçimin böyle. emin ol norma dogurmak iseseydim sırf tüp bebek diye sezaryen tercih etmezdim. normal dogurmak istiyorsan dogur arkadaşım hiç kafanı bulandırmalarına izin verme

Kızlar aranızdan ayrılıyorum. Kalp atışını duymak için kontrole gittik ama Kese boşmuş. Salı günü kürtaj yapılacak. Çok üzgünüm. Nasip değilmiş. Sizlere hayırlı doğumlar diliyorum. Sağ Salim kavuşursunuz inş bebeklerinize.

Canım çok üzüldüm
Geçmiş olsun. Herşeyde bi hayır vardır. En kısa zamanda kavuşursun inşallah tekrar. Stres yapma üzmemeeye çalış kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…