- 7 Ocak 2014
- 3.767
- 3.477
- 248
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #6.221
çok üzgünüm , hakkında hayırlısı olsun inşallah .Kızlar aranızdan ayrılıyorum. Kalp atışını duymak için kontrole gittik ama Kese boşmuş. Salı günü kürtaj yapılacak. Çok üzgünüm. Nasip değilmiş. Sizlere hayırlı doğumlar diliyorum. Sağ Salim kavuşursunuz inş bebeklerinize.
Çok haklısın , Doğum süresi kontrolünü doktor yapmayacak diye korkan onlarca insan var , maalesef. Buda sezaryana yönlendiriyor benim de tüp bebek doktorum sezeryan olur diyor ben istemiyorum, zamanevet böyle bir durum var,zaten sezaryen oranları bizim ülkede çok fazla.bunun birsürü açıdan çeşitli sebepleri var.tüp bebekte hele %98i nerdeyse sezaryan oluyor,genelde zaten doktorlar böyle tercih ediyor.ee annelerde zaten zor bulmuşlar çocugu dktor ne derse he diyorlar. işin doğrusu tüp olsun olmasın kadının çatısı normal dooguma müsaitse normal dogum yapabilir.tüp bebekte sezaryen tercihinin zorunlulugu gibi bir durum sööz konusu bile olamaz.yani spontan oluşan bir gebelikte normal dogum nekadar riskliyse tüp bebekte de okadar riskli.türkiye de hukuksal sıkıntılar sebebiyle norma dogum doktorlar tarafından tercih edilmiyor.. çünkü normal dogum sezaryana kıyasla daha fazla komplikasyon içeriyor özellikle bebek açısından ve dogum esnasında bebeğin ya da annenin başına bir iş gelirse türkiye de ki malpraktis dediğimiz tıbbi yasalar doktorları pek korumuyor. o sebeple de bizim hekimler de pek yanaşmıyorlar yapalım sezaryanı kimssenin başı ağrımasın diyorlar,yani herkes kendi açısından haklı. sonra bir de en büyük sıkıntı bana kalırsa normal dogum sürecini başından sonuna kadar hekimin yönetmiyor oluşu. yani hekim son çıkımda geliyor,bebeğe pozisyon verip çıkarıp alıyor. bebek çıkıma gelene kadar tüm travay sürecini ebeler hemşireler artık kim varsa o yönetiyor ve ve yine ne yazıkkiiii ebelerin hemlşreerin bu süreci biizim ülkemizzdekileri kastediyorum başarılı yönettiiğine inanmıyorum. bu arada bu konuda genelde devlet hastanelerini tenzih etmeyi borç bilirim,bahsi geçen yetersizlikler genelde özel hastanelerde karşılaştıgım tablolar. bunda kesinlikle türkiyede ki eğitim sisteminin işe yaramazlığı ilk başı çekiyor,.ohhh yine yazdım da yazdım ... valla sadede gelirsek; ben kızımı başımıza bir iş gelir diye normal doğurmaya cesaret edemedim ama bu benim şahsi paranoyam yine manasız bir meslek hikayesinden etkilendiğim için böyle olmuştu. aslında normal dogurmayı çok ama çok istiyordum dogururdum da çatır çatır ama kısmet,şimdi bunu da muhtemelen sezaryenle dogururm heerhalde ama bunun tüp bebek olmasıyla bir ilgisi yok şahsi seçimin böyle. emin ol norma dogurmak iseseydim sırf tüp bebek diye sezaryen tercih etmezdim. normal dogurmak istiyorsan dogur arkadaşım hiç kafanı bulandırmalarına izin verme
Yaa böyle haberler gelince çok kötü oluyorum rabbim tez zamanda sağlıklı bi bebiş nasip etsin Geçmiş olsun Allah sabır versinKızlar aranızdan ayrılıyorum. Kalp atışını duymak için kontrole gittik ama Kese boşmuş. Salı günü kürtaj yapılacak. Çok üzgünüm. Nasip değilmiş. Sizlere hayırlı doğumlar diliyorum. Sağ Salim kavuşursunuz inş bebeklerinize.
Allah yardimcin olsun canim. Bisey sorabilirmiyim 7. Haftada gitmissiniz tekrar 8. Haftada neden cagirmisti bana 1 ay sonra gelmemi soyledi ve merak ediyorum acikcasiArkadaşlar merhaba uzun süredir giremedim çnkü maalesef 7.Haftada kalp atışını duyduğumuz bebeğimizin 8. Hafta kalp atışı ve gelişimi durduğu için geçen hafta kürtaj oldum çok üzülerek aranızdan ayrılıyorum hepinize güzel hayırlı doğumlar diliyorum
Ah sendemi canım yaa geçmiş olsun rabbim sabır versin hakkında hayırlısı olsun inşaAllah en kısa zamanda sağlıklı bir bebişi kucağına almak nasip olsunArkadaşlar merhaba uzun süredir giremedim çnkü maalesef 7.Haftada kalp atışını duyduğumuz bebeğimizin 8. Hafta kalp atışı ve gelişimi durduğu için geçen hafta kürtaj oldum çok üzülerek aranızdan ayrılıyorum hepinize güzel hayırlı doğumlar diliyorum
Canım çok üzüldüm
Geçmiş olsun. Herşeyde bi hayır vardır. En kısa zamanda kavuşursun inşallah tekrar. Stres yapma üzmemeeye çalış kendini
çok üzgünüm , hakkında hayırlısı olsun inşallah .
Sağolun arkadaşlar, lütfen üzülmeyin siz. Bebekleriniz hissediyor. Rabbim beterinden saklasın, geçecek inş. İyi olacağız bizde.Yaa böyle haberler gelince çok kötü oluyorum rabbim tez zamanda sağlıklı bi bebiş nasip etsin Geçmiş olsun Allah sabır versin
Doktorum hiç birşey demedi. 8 ve 9. Aylarımızı düşünemiyorum. :))Aa öyle mi doktorun normal dedi mi :) gariplik yoktur umarım :):) çıksa bi dert çıkmasa bi dert
Kızlar aranızdan ayrılıyorum. Kalp atışını duymak için kontrole gittik ama Kese boşmuş. Salı günü kürtaj yapılacak. Çok üzgünüm. Nasip değilmiş. Sizlere hayırlı doğumlar diliyorum. Sağ Salim kavuşursunuz inş bebeklerinize.
Arkadaşlar merhaba uzun süredir giremedim çnkü maalesef 7.Haftada kalp atışını duyduğumuz bebeğimizin 8. Hafta kalp atışı ve gelişimi durduğu için geçen hafta kürtaj oldum çok üzülerek aranızdan ayrılıyorum hepinize güzel hayırlı doğumlar diliyorum
Aynısı bende de var bide tatlı tatlı kaşınıyor kaşıyınca da acıyorMeme dokusunda tuhaflık olan meme ucu kabarmaları yaşayan var mı aranızda ? Pötür pötür oldulardünden beri açıp açıp bakıyorum normal mi ? Ha büyümesi koyulaşması ağrı yapması okey de , uçlarında parça parça görünüm ve kenarlardaki kabarcıklar canımı sıkmaya başladı bide kaşınıyor
Kızlar aranızdan ayrılıyorum. Kalp atışını duymak için kontrole gittik ama Kese boşmuş. Salı günü kürtaj yapılacak. Çok üzgünüm. Nasip değilmiş. Sizlere hayırlı doğumlar diliyorum. Sağ Salim kavuşursunuz inş bebeklerinize.
Geçmiş olsun , dilerim Rabim tez vakitte gönlünüze göre gelişmeler versinArkadaşlar merhaba uzun süredir giremedim çnkü maalesef 7.Haftada kalp atışını duyduğumuz bebeğimizin 8. Hafta kalp atışı ve gelişimi durduğu için geçen hafta kürtaj oldum çok üzülerek aranızdan ayrılıyorum hepinize güzel hayırlı doğumlar diliyorum
Ahaha kesinlikle :)Doktorum hiç birşey demedi. 8 ve 9. Aylarımızı düşünemiyorum. :))
Ben 9 aylıkken ikiz gibiydi karnım gören ikzmi diyordu hepAhaha kesinlikle :)
Can'ım çok sağol. Çok güzel açıklamışsın. Tecrübe ve normal doğumu destekleme noktasında eşim Nisa hastanesini istiyor.evet böyle bir durum var,zaten sezaryen oranları bizim ülkede çok fazla.bunun birsürü açıdan çeşitli sebepleri var.tüp bebekte hele %98i nerdeyse sezaryan oluyor,genelde zaten doktorlar böyle tercih ediyor.ee annelerde zaten zor bulmuşlar çocugu dktor ne derse he diyorlar. işin doğrusu tüp olsun olmasın kadının çatısı normal dooguma müsaitse normal dogum yapabilir.tüp bebekte sezaryen tercihinin zorunlulugu gibi bir durum sööz konusu bile olamaz.yani spontan oluşan bir gebelikte normal dogum nekadar riskliyse tüp bebekte de okadar riskli.türkiye de hukuksal sıkıntılar sebebiyle norma dogum doktorlar tarafından tercih edilmiyor.. çünkü normal dogum sezaryana kıyasla daha fazla komplikasyon içeriyor özellikle bebek açısından ve dogum esnasında bebeğin ya da annenin başına bir iş gelirse türkiye de ki malpraktis dediğimiz tıbbi yasalar doktorları pek korumuyor. o sebeple de bizim hekimler de pek yanaşmıyorlar yapalım sezaryanı kimssenin başı ağrımasın diyorlar,yani herkes kendi açısından haklı. sonra bir de en büyük sıkıntı bana kalırsa normal dogum sürecini başından sonuna kadar hekimin yönetmiyor oluşu. yani hekim son çıkımda geliyor,bebeğe pozisyon verip çıkarıp alıyor. bebek çıkıma gelene kadar tüm travay sürecini ebeler hemşireler artık kim varsa o yönetiyor ve ve yine ne yazıkkiiii ebelerin hemlşreerin bu süreci biizim ülkemizzdekileri kastediyorum başarılı yönettiiğine inanmıyorum. bu arada bu konuda genelde devlet hastanelerini tenzih etmeyi borç bilirim,bahsi geçen yetersizlikler genelde özel hastanelerde karşılaştıgım tablolar. bunda kesinlikle türkiyede ki eğitim sisteminin işe yaramazlığı ilk başı çekiyor,.ohhh yine yazdım da yazdım ... valla sadede gelirsek; ben kızımı başımıza bir iş gelir diye normal doğurmaya cesaret edemedim ama bu benim şahsi paranoyam yine manasız bir meslek hikayesinden etkilendiğim için böyle olmuştu. aslında normal dogurmayı çok ama çok istiyordum dogururdum da çatır çatır ama kısmet,şimdi bunu da muhtemelen sezaryenle dogururm heerhalde ama bunun tüp bebek olmasıyla bir ilgisi yok şahsi seçimin böyle. emin ol norma dogurmak iseseydim sırf tüp bebek diye sezaryen tercih etmezdim. normal dogurmak istiyorsan dogur arkadaşım hiç kafanı bulandırmalarına izin verme
Arkadaşlar merhaba uzun süredir giremedim çnkü maalesef 7.Haftada kalp atışını duyduğumuz bebeğimizin 8. Hafta kalp atışı ve gelişimi durduğu için geçen hafta kürtaj oldum çok üzülerek aranızdan ayrılıyorum hepinize güzel hayırlı doğumlar diliyorum
Bizim bir tanıdık 6 çocuk dünyaya getirdi. Hepsi sezaryenle.bende sezeryanin normal doguma gore daha agir oldugunu dusunuyorum. tamam doguma kadar nomal dogumda agri var. ama sonucda o taraflarin dogal olarak bebek icin aciliyor bazilarina kesik bile atmiyolar bazilarina atiyolar. ama ameliyatta yarim insan oluyorsn. 7 kat kesiliyorsn. her ameliyatta risk daha artiyor. dogum hakkin 3 iniyor. enfeksiyon risk ondada var. ben ameliyta oldumda hastaneden cikmadan igne yaptirdim. eve gelince merdiven cikmak kolay olsun diye ama cikis islemleri uzun surdu. eve gelince arabadan bacaklarimi oynatamiyordum. ilac etkiai gecmisti. inerken bi aglama baaladim agridan oynatamiyorum diye. ama bende beni bakan olmadigi icin hem bebekle hem kendimle ilgilenmek zorunda kaldim. bide sezeryan oldum uyandimda bi kac saat heryer bembeyazdi goremedim kimse herkez sesinden tanidim. simdi sipinal dusunuyorum korkularimda var tabi bakalim nasil gececek birbirimizi korkutmaylim gecici bi surec yasicaz bunu. bide herk3z ikinci sezeryanin daha kolay oldugunu soyluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?