- 1 Ağustos 2013
- 769
- 535
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #6.321
1 ay cok ya ben mi cok sabirsizimAaa ilk bebekse dediğin gibi insan bütün tekliflere açık oluyorerkek erken gösterir diyorlar 1 aya belli olur
Beni anlatiyorsun canim ya.tsh in kac cikti bu arada?benim 0 ,46cikti.yani hizli calisiyor.Buda mide bulantisi 've istifraya neden oluyor.gebelikte beta hcg yuksekligine bagli tiroid hizli calisiyirmus gibi gorunebilirmis.bu noktada serbest T3 've t4 hormonlarina bakilmasi gerekiyormus.onlar normalse tsh taki yukseklik gebelige bagli denilebiliyormus.tabi hastalik anlaminda da tiroid hizli calismasi durumu olabiliyormus.tiroidler cok iyi takip edilmeli.cekinerek yazdim kesin Sen biliyorsundur meslegin geregi ama belki baska birine faydasi olur dedim.bide genelde karisitiriliyor .tsh degeri sayisal olarak yuksek cikarsa tiroid yavas calisiyor ,dusuk cikarsa hizli calisiyor anlamina gelirmis.yavas calismasi durumunda da ilac kullanmak gerekirmis.paylasmak istedim herkesle.Senin araciliginla.Valla onu duymadım bir sürü şey var hepsi eğlence bana göreama birşeyi cidden bilimsel olarak da merak ediyorum. Sorum enaz iki çocuğu olanlara: şimdi ilk gebelikle ikinci gebelik belirtileri farklıysa cinsiyette farklı oluyor mu? Ben mesela kızımda ohh maşallah hiçbirşeyim yoktu çok rahat geçti gebeliğim ne bulantı ne kusma ya ne biliiim hiç gebe gibi değildim. Ama bu bu çocuk beni benden alıyor. 10gündür kusuyorum günde enaz bir kez ki kusmayı hiç sevmem tutuyorum kendimi salsam her saat başı kusucam çok iştahsızım kokular beni öldürüyor karnım davul gibi şişti çok halsizim ayyy sayınca daha kötü oldum
Benim de öyle canım, dr çok mıncıklamadan bepanthen sürün dedi :) çok mıncıklamak derken diye soramadım içimde kaldıSanırım göğüs pedi kullancam sürtündükçe çamaşıra canım yanıyor
Ben. Yazacaktim buraya unutuyorum. Kasintidan olecegim. Esimin egzama kreminlerini suruyorum care etmiyor. Bazi kisimlar Kuru Kuru kabuk oldu. Bazi kisimlar hala sis ve daha koyu kirmizi renkli. Ben genc kizkende olmustu iki kez. O yuzden ucuncuye tekrarliyor sandim. Ama hatirlamiyorum doktor ne demisti o zmn. Cildiracagim.kasirken aciyor kasimadan duramiyorum. Is yerinde bile Tek elim surekli gomlekten iceri gidiyor.
Losyonlar hafifletiyor ama gecirmedi beni. Cildirmak uzereyim.
Çatlak için kullandığım yağı sürüyorum o yumuşatıyor fakat acısı geçmiyor işte
Ay bana da çok yaaa ben de çok merak etmeye başladım1 ay cok ya ben mi cok sabirsizim
Negüzel yazmışsın çok teşekkürlerBeni anlatiyorsun canim ya.tsh in kac cikti bu arada?benim 0 ,46cikti.yani hizli calisiyor.Buda mide bulantisi 've istifraya neden oluyor.gebelikte beta hcg yuksekligine bagli tiroid hizli calisiyirmus gibi gorunebilirmis.bu noktada serbest T3 've t4 hormonlarina bakilmasi gerekiyormus.onlar normalse tsh taki yukseklik gebelige bagli denilebiliyormus.tabi hastalik anlaminda da tiroid hizli calismasi durumu olabiliyormus.tiroidler cok iyi takip edilmeli.cekinerek yazdim kesin Sen biliyorsundur meslegin geregi ama belki baska birine faydasi olur dedim.bide genelde karisitiriliyor .tsh degeri sayisal olarak yuksek cikarsa tiroid yavas calisiyor ,dusuk cikarsa hizli calisiyor anlamina gelirmis.yavas calismasi durumunda da ilac kullanmak gerekirmis.paylasmak istedim herkesle.Senin araciliginla.
En kesini ayrintili ultrasonda belli olur heralde ondan once bisey de alamicaz zatenAy bana da çok yaaa ben de çok merak etmeye başladımama 16.hafta da ancak inanırım söylediklerine
Aaa onda belli olur diyorsan benim 11+4 randevum var perinatologa hem ikili test hem ayrıntılı ultrason yapılacak dediler onu da anlamadım gerçi ayrıntılı 20-24 haftalar arası yapılıyordu bu ne şimdi dedim amaEn kesini ayrintili ultrasonda belli olur heralde ondan once bisey de alamicaz zaten
Kızlar aranızdan ayrılıyorum. Kalp atışını duymak için kontrole gittik ama Kese boşmuş. Salı günü kürtaj yapılacak. Çok üzgünüm. Nasip değilmiş. Sizlere hayırlı doğumlar diliyorum. Sağ Salim kavuşursunuz inş bebeklerinize.
Kızlar çok geçmiş olsun sağlıklı gebelikleriniz olsun inşallah. Ne güzel ki hamile kalabiliyorsunuz gerisi hallolur inşallah.Arkadaşlar merhaba uzun süredir giremedim çnkü maalesef 7.Haftada kalp atışını duyduğumuz bebeğimizin 8. Hafta kalp atışı ve gelişimi durduğu için geçen hafta kürtaj oldum çok üzülerek aranızdan ayrılıyorum hepinize güzel hayırlı doğumlar diliyorum
Evet ya hiç belli olmuyor o kısmet işi bence. Bend çok korkardım sezeryandan normal Doğum için herşeyi denedim meğer 2 tur kordon dolanmış ısrar etsem belki olumsuzluk yaşanacaktı. Ve inanır mısınız okadar rahattıki.Dogumun her türlüsü sancılıdır, herkesin psikolojisi herseyi kaldiramaz, lutfen birbirimizi olumsuz hikayeler anlatip telaslandirmayalim. Sezeryan yada normal farketmez cesaret en büyük etkendir guzel bir dogum icin. Simdiden bana gelip insallah normal dogum olurda sezeryana kalmazsin diyen oluyor. Iyide bakalim ben normal istiyormuyumkimsenin hikayesi sizi etkilemesin her dogum farklıdır.
Nub a göre kesin erkek hayırlı olsunMerhaba nub teorisinden anlayam var mi 11 haftalik bebekte cinsiyet tahmin edilebiliyormus ama ben pek anlayamadim
Spinal Harika bir duygu tavsiye ederim. Hemen emzirebildim aynı normal Doğum gibi.Çok sağol Can'ım. İkisinde de risk aynı sanırım aşağı yukarı. Ben sezaryen olursam genel anestezi ile olurum herhalde Diğerlerine cesaret edemem gibi geliyor.
Çok çok üzüldüm gerçekten Allah sabır versin kısa sürede sağlıklı bir gebeliğin olur inşallahBen bebegimi kaybettim. Bugun rutin kontrolde ogrendim. Buyuk sok yasadim 10+5 iken gelişimi durmus. Kalbi atmiyordu. Ptesi kurtaj olacagim. Uzunca bir sure buraya ugramayi dusunmuyorum. Allah herkese saglikli gebelikler nasip etsin.
Cevap için teşekkür ederim canım inşallah hayırlısıyla sağlıkla olur kucagimiza alırız hepimizIgne 1 hafta evvel degil 1 gun evvel kesiliyor coraspin 32.hafta da bırakılıyor.ilk gebeligim bu biçimde devam etti. Simdi yine aynı surecteyim hibor3500 igne oluyorum her gün göbekten
Iki oglum var ikisindede belirtiler aynı idi ama bu çok farklı hiç hamileymişim gibi değil ya çok normal sıradan bir hayat gibi bende siz gibi dusundum acaba cinsiyet degisince belirtiler de degisir mi öyleyse eğer inşallah bu kızdırValla onu duymadım bir sürü şey var hepsi eğlence bana göreama birşeyi cidden bilimsel olarak da merak ediyorum. Sorum enaz iki çocuğu olanlara: şimdi ilk gebelikle ikinci gebelik belirtileri farklıysa cinsiyette farklı oluyor mu? Ben mesela kızımda ohh maşallah hiçbirşeyim yoktu çok rahat geçti gebeliğim ne bulantı ne kusma ya ne biliiim hiç gebe gibi değildim. Ama bu bu çocuk beni benden alıyor. 10gündür kusuyorum günde enaz bir kez ki kusmayı hiç sevmem tutuyorum kendimi salsam her saat başı kusucam çok iştahsızım kokular beni öldürüyor karnım davul gibi şişti çok halsizim ayyy sayınca daha kötü oldum
Ben bebegimi kaybettim. Bugun rutin kontrolde ogrendim. Buyuk sok yasadim 10+5 iken gelişimi durmus. Kalbi atmiyordu. Ptesi kurtaj olacagim. Uzunca bir sure buraya ugramayi dusunmuyorum. Allah herkese saglikli gebelikler nasip etsin.
Çok geçmiş olsun çok zor bir durum. Sağlıklı hayırlı bir gebeliğiniz olsun tekrardan inşallah. Düşük sonrası sağlıklı gebelik ihtimali çok yüksek oluyorBen bebegimi kaybettim. Bugun rutin kontrolde ogrendim. Buyuk sok yasadim 10+5 iken gelişimi durmus. Kalbi atmiyordu. Ptesi kurtaj olacagim. Uzunca bir sure buraya ugramayi dusunmuyorum. Allah herkese saglikli gebelikler nasip etsin.
Aynı dertten yanıyoruz , ben bugün akşam tak etti artık sıcak su ile ıslatıp sıktığım bir avuç pamuk ile sildim ardından makyaj temizleme pamukları vardır ya kare büyük onları sütyen içine koydum biraz rahatladım . Uyumadan tekrar pamuk ile Silicen şimdilik çare buldumIlk uc ayda bebek her sekilde beslenirmis. Sivi alimina dikkat edin. Biraz ayran yada sut icmeye calisin.
Gecmis olsun. Atesinizi takip edin cok yukselmesine izin vermeyin. Yukselirse aninda mudahale edin. Soguk dus alin ya da Tylenol diye bir ilac var ates dusurucu. Onu kullanabiliyoruz.
Benim de sizin gibi. Hamile pantalonu giyiyorum.
Suc ortagi bulamazsiniz. Artik fi sultan bile duydu sigaranin zararlarini be birakti. Bence bebek bundan cok daha fazlasini hakediyor. Hadi biraz daha sikin dikisinizi ve tamamen birakin. Burada birakmak isteyenlere bir litrelik su sisesi veriyorlar. Sigara istediginizde once bir litrelik suyu icip yarim saat bekliyorsunuz. Gecmezse isteginiz o zaman iciyorsunuz. Deneyin belki sizde de ise yarar.
Ayrica daha da ikna edilmek isterseniz ablama bursa da acik kalp ameliyatlarina giriyordu. Hemsire. Sigara icen kisi nin gogsu kesildiginde islak kulluk kokusu basarmis ameliyathaneyi. Ayrica doktorlar daha kotu davranirmis sigara icene. Yani dusunsenize bebeginiz o koku icinde buyuyor. Siz en iyisi firsat but firsat artik birakin.
Ben. Yazacaktim buraya unutuyorum. Kasintidan olecegim. Esimin egzama kreminlerini suruyorum care etmiyor. Bazi kisimlar Kuru Kuru kabuk oldu. Bazi kisimlar hala sis ve daha koyu kirmizi renkli. Ben genc kizkende olmustu iki kez. O yuzden ucuncuye tekrarliyor sandim. Ama hatirlamiyorum doktor ne demisti o zmn. Cildiracagim.kasirken aciyor kasimadan duramiyorum. Is yerinde bile Tek elim surekli gomlekten iceri gidiyor.
Losyonlar hafifletiyor ama gecirmedi beni. Cildirmak uzereyim.
Hediye fikri mi istiyorsunuz? Ne severki esiniz?
cok karisikti for. Ben bebek nerede goremedim. Baska foto var mi?
kanama dursun diye biraktirmistir. Bir daha gittiginizde sorun yeniden baslamanizi istiyorsunuz mu?
Hanimlar goguslerim o siskinlik agrisi hala geri gelmedi. Ama mide bulantilarim yoklamaya devam ediyor. Umarim bebegim iyidir. Doktor randevum ayin sonunda dayanamiyorum. Iki tane sepsert beyaz sac telim oldu stresten. Birinci anten gibi dikiliyor
Bebegini kaybeden annelere cook gecmis olsun. Umarim en kisa zamanda bebegini olur. Ben de cok korkuyorum.
Çok hoşsunBenim de öyle canım, dr çok mıncıklamadan bepanthen sürün dedi :) çok mıncıklamak derken diye soramadım içimde kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?