- 10 Eylül 2017
- 884
- 1.090
- 63
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #6.301
Bir doktor arkadaş normal doğum daha sağlıklı ama sezeryan daha güvenilir bebek için dedi normal doğumda bebek ölümü allah korusun istatik olarak fazla dedi oyuzden doktorlar sezeryani tercih ediyolarmisBiraz araştırdım da normal Doğum yapan çok az. Yani Yok denecek kadar. Aslında gebelik başlangıcı farklı sadece. Sonrası normal bir süreç. Her şey yolunda giderse yapılabilir.
Ayrıca her bebek her gebelik kıymetli bence.
Tüp ya da normal fark etmez ki.
Benim de çarşamba randevum. Doktoruma sorarım.
Bende sulandirici iğne kullanıyorum bakıyorum hep sezeryan yapiyolar riske atmamak için sanırım bi doktora sordum illa sezeryan mi olmak gerek diye yok son anda belli olur o herşey normal giderse normal de olabilir dedi. Ama ben de şunu merak ediyorum bir hafta önce iğneyi keserse bebeğe kan gider mi iğnenin etkisi 24 saatmis sorun olmaz mi Allah korusunArkadaşlar kan sulandırıcı iğne kullananlar normal doğum yapamaz mı illa sezeryanmi olmalıyız. Bilgisi olan varmi
Evet öyle maalesef. Rabbim herkesi korusun. En acısız doğumlar nasip etsin.Bir doktor arkadaş normal doğum daha sağlıklı ama sezeryan daha güvenilir bebek için dedi normal doğumda bebek ölümü allah korusun istatik olarak fazla dedi oyuzden doktorlar sezeryani tercih ediyolarmis
Epidural ile spinal arasındaki fark anestezi için girilen yerin farklı olması. Uyuşturulan sinir alanları farklı. Epidural daha yüzeysel o sebeple pump lı olur genelde sen ağrı hissettikçe pump a basarsın anestezi gelir.normal doğumlarda hep bu yöntem kullanılır Spinal daha derin omurilik korduna daha yakın, genelde ameliyatlarda kullanılır sinirleri daha sert bloke eder bölge itibariyle ve his uzun süre hiç olmaz.farkları bu. Risklere gelince kesinlikle genel anesteziden daha riski ama ehil ellerde yapılırsa da çok konforlu.Can'ım epidural ve spinal arasında ne fark var?
Bir arkadaşım epidural normal Doğum yaptı. Çok memnunmuş. Ablası da öyle yapmış. Kesinlikle epidural normal Doğum yap diyor. Ama birçok kişi de çok riskli olduğunu kalıcı sıkıntılar olabildiğini söylüyor. Arkadaşımın belinde iğne yapılan yerde sadece bir hissizlik varmış. Spinali de ilk kez burda sizden duydum.
Nub a göre Erkek bu popo çıkıntısı açılı uzamış yukarı doğruMerhaba nub teorisinden anlayam var mi 11 haftalik bebekte cinsiyet tahmin edilebiliyormus ama ben pek anlayamadim
Igne 1 hafta evvel degil 1 gun evvel kesiliyor coraspin 32.hafta da bırakılıyor.ilk gebeligim bu biçimde devam etti. Simdi yine aynı surecteyim hibor3500 igne oluyorum her gün göbektenBende sulandirici iğne kullanıyorum bakıyorum hep sezeryan yapiyolar riske atmamak için sanırım bi doktora sordum illa sezeryan mi olmak gerek diye yok son anda belli olur o herşey normal giderse normal de olabilir dedi. Ama ben de şunu merak ediyorum bir hafta önce iğneyi keserse bebeğe kan gider mi iğnenin etkisi 24 saatmis sorun olmaz mi Allah korusun
Tahmin ettiğimiz gibiNub a göre Erkek bu popo çıkıntısı açılı uzamış yukarı doğru
Tahmin ettiğimiz gibiNub a göre Erkek bu popo çıkıntısı açılı uzamış yukarı doğru
Yas negüzel işte olmasın zaten bulantınBenim kanamadan sonra coraspini bıraktırdı doktorum, bir bildiği vardır diyip kafama çok takmamaya çalışıyorum
Bu arada benim hiç belirtim yok nerdeyse ya, sadece 2 gün başım ağrıdı.. bulantı mulantı hiçbişi yok
Igne 1 hafta evvel degil 1 gun evvel kesiliyor coraspin 32.hafta da bırakılıyor.ilk gebeligim bu biçimde devam etti. Simdi yine aynı surecteyim hibor3500 igne oluyorum her gün göbekten
Erkek mi istiyordunuz??Tahmin ettiğimiz gibi
Yok zaten ilk bebek hic onemi yok ama merak iste. Bide herkes senin kesin erkek olcak dedi ben de oyle hissediyodum. Bakalim bi dahaki kontrole belli olur heraldeErkek mi istiyordunuz??
Aaa ilk bebekse dediğin gibi insan bütün tekliflere açık oluyorYok zaten ilk bebek hic onemi yok ama merak iste. Bide herkes senin kesin erkek olcak dedi ben de oyle hissediyodum. Bakalim bi dahaki kontrole belli olur heralde
İnsan sorguluyor kendini benim neden bulanmıyo yaa diye ama illa bulanacak diye de bi durum yok tabiYas negüzel işte olmasın zaten bulantıninsana katlanırmış gibi geliyor ama 1 haftadır kusuyorum ruh sağlığım bozuldu nerdeyse ben de geçse de keyfini çıkarsam gebeliğin diye dörtgöz bakıyorum. Kızımda ne kadar rahattım hoplaya zıplaya gebelik geçirdim bu karnımdaki bi değişik, çıksın hele dışarı poposuna yicek şaplağı haberi yok
Çok sağol Can'ım. İkisinde de risk aynı sanırım aşağı yukarı. Ben sezaryen olursam genel anestezi ile olurum herhalde Diğerlerine cesaret edemem gibi geliyor.Epidural ile spinal arasındaki fark anestezi için girilen yerin farklı olması. Uyuşturulan sinir alanları farklı. Epidural daha yüzeysel o sebeple pump lı olur genelde sen ağrı hissettikçe pump a basarsın anestezi gelir.normal doğumlarda hep bu yöntem kullanılır Spinal daha derin omurilik korduna daha yakın, genelde ameliyatlarda kullanılır sinirleri daha sert bloke eder bölge itibariyle ve his uzun süre hiç olmaz.farkları bu. Risklere gelince kesinlikle genel anesteziden daha riski ama ehil ellerde yapılırsa da çok konforlu.
Ilk uc ayda bebek her sekilde beslenirmis. Sivi alimina dikkat edin. Biraz ayran yada sut icmeye calisin.oluyo vala cok midem bulandığı için beslenemediğini düsünüyom
Gecmis olsun. Atesinizi takip edin cok yukselmesine izin vermeyin. Yukselirse aninda mudahale edin. Soguk dus alin ya da Tylenol diye bir ilac var ates dusurucu. Onu kullanabiliyoruz.Sanırım fenna halde grip oluyorum dünden beri basım çatlıyor gözlerimde aynı kemiklerin ağrıyor resmen bir üşüyorum bir sicakliyorum uykum var uyuyamıyorum fenalardayim
Benim de sizin gibi. Hamile pantalonu giyiyorum.Aslında 62 kiloyum.zayıf mı görünüyorum sanırım ikinci olduğu için hızlı çıktı. Doktor normaldir iç karnın dardır diyo da. Bilemedim. :)
Sürekli böyle gaz gibi de durmuyor ama bilmiyorum :) tesekkür ederim balık etliyimdir aslında. Benim gibi erken çıkan var mı merak ettimAnnem utanmasa inanmicak 9 haftalık olduğuna :)
Suc ortagi bulamazsiniz. Artik fi sultan bile duydu sigaranin zararlarini be birakti. Bence bebek bundan cok daha fazlasini hakediyor. Hadi biraz daha sikin dikisinizi ve tamamen birakin. Burada birakmak isteyenlere bir litrelik su sisesi veriyorlar. Sigara istediginizde once bir litrelik suyu icip yarim saat bekliyorsunuz. Gecmezse isteginiz o zaman iciyorsunuz. Deneyin belki sizde de ise yarar.Yaa ne güzel bırakabilmişsin sıgarayı ben baya azalttım ama bırakamadım malesef 2 günde bir bir tane içiyorum vicdan azabı çekiyorum sonrasında ama çok canım istiyo en fazla 2 gün dayanabiliyorum
Başka sıgara içen varmı arkadaşlar suç ortağı arıyorum da
Ben. Yazacaktim buraya unutuyorum. Kasintidan olecegim. Esimin egzama kreminlerini suruyorum care etmiyor. Bazi kisimlar Kuru Kuru kabuk oldu. Bazi kisimlar hala sis ve daha koyu kirmizi renkli. Ben genc kizkende olmustu iki kez. O yuzden ucuncuye tekrarliyor sandim. Ama hatirlamiyorum doktor ne demisti o zmn. Cildiracagim.kasirken aciyor kasimadan duramiyorum. Is yerinde bile Tek elim surekli gomlekten iceri gidiyor.Meme dokusunda tuhaflık olan meme ucu kabarmaları yaşayan var mı aranızda ? Pötür pötür oldulardünden beri açıp açıp bakıyorum normal mi ? Ha büyümesi koyulaşması ağrı yapması okey de , uçlarında parça parça görünüm ve kenarlardaki kabarcıklar canımı sıkmaya başladı bide kaşınıyor
Losyonlar hafifletiyor ama gecirmedi beni. Cildirmak uzereyim.Nemlendirmeyi denedin mi? Arada hametan sürüyorum, bazen vücut losyonu nemsiz olunca daha fena acıyor. Ama göğüs pedini deneyebilirsin faydası olabilir
Hediye fikri mi istiyorsunuz? Ne severki esiniz?kizlar aralikda esimin dogum gunu biliyorum konu ile hic alakasi yok ama aralik sonunda ve ben koye tasindim icin merkez uzak oluyorum. yani hersey hep onceden halledip bi pasta isi sona birakabiliyorum. yapabilcem bir suru sey yaptim. ne yapacami bilmiyorum artik. bu zamanlarda halledemezsem bida asalarada inemicem. hic fikir verebilceniz varmi.
cok karisikti for. Ben bebek nerede goremedim. Baska foto var mi?Merhaba nub teorisinden anlayam var mi 11 haftalik bebekte cinsiyet tahmin edilebiliyormus ama ben pek anlayamadim
kanama dursun diye biraktirmistir. Bir daha gittiginizde sorun yeniden baslamanizi istiyorsunuz mu?Benim kanamadan sonra coraspini bıraktırdı doktorum, bir bildiği vardır diyip kafama çok takmamaya çalışıyorum
Bu arada benim hiç belirtim yok nerdeyse ya, sadece 2 gün başım ağrıdı.. bulantı mulantı hiçbişi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?