2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Huhhhhuuuuu bizi çok güzel günler bekliyor desene hayırlısı inşallah, bebeğim nasıl sağlıklı olacaksa öyle gelsin inşallah

sofiarya Evet canım 13/18 yazıyor kötü birşey mi ?
Şöyle ki down sendromu dediğimiz trizomi 21 normal düşük riskli çıkmış ama trizomi 13/18 yazan edwards sendromu diye geçer literatürde onda kanda bakılan enzim değerlerine göre hesaplanan risk yüksek çıkmış 50küsürde 1 gibi birşey yazıyor yanlış hatırlamıyorsam, bu da doğal olarak yaş riskiyle kombine hesaplanan ayarlanmış risk oranını aşagıya çekiyor ve risk yüksek çıkıyor. Kağıtta yazana göre 200küsürde 1 ihtimalle edwards sendromuna sahip çocuk doğurma ihtimalin var. Burda ihtimal kelimesi çok önemli tabiiiii çünkü bu testlerde sen de duymuşsundur ki yalancı pozitiflik durumları olabiliyor o yüzden sakin kalmakta fayda var. Şu aşamada yapılacak En mantıklı şey fetal DNA denilen kanda yurtdışında bakılan hassaslığı yüksek ama maliyeti de tuzlu olan teati yaptırıp daha makul bir sonuç için beklemek. Muhtemel şekilde salı günü doktor randevunda bunlar ayrıntılı bir şekilde sana anlatılacaktır doktorunun tavsiyesi de bu şekilde olur diye düşünüyorum. Senin tüp bebek miydi gebeliğin yaşın kaçtı ilk gebeliğin mi?

Canım ayva çekirdeğini neyde kullandınız bizde biriktirelim atıroruz hep

Kizlar benik cin takvimine gore erkek, doktor da erkek diye tahmin etti ikili testte. Haftaya randevum var. 15 hafta bitmis 16ya girmis olacagim. Bakalim ne diyecek.

Ama ingilizce bir uygulamadan baktim ki sonra google'da da chinese calender gender diye arattim ve ordan da baktim oraya gore kiz :) cin takviminin ingilizcesi niye baska ki hic anlamadim.

Yok canım normal gebelik . 18 aylık bir kızım var yaşım 33 . Şuan şok durumdayım salı gelmez .

Canım ayva çekirdeğini neyde kullandınız bizde biriktirelim atıroruz hep
Göğüs uçlarına sürdüm...süt gelmesi ve çoğalması için bebeğin sürekli emmesi gerekiyor, tam düzgün de tutturamıyoruz ilk zamanlar, göğüs ucu kuruyor yara oluyor ayva çekirdeğiyle olan o jel de ıslak tutuyor yumuşatıyor hem doğal hem faydalı...bebeğe de zararı yok

Ben de pazartesi korkup gittim şükür herşey yolunda miniğim büyüyor :) günde 1 saate yakın yürümeye çalışıyorum kilo alımım başladı çünkü iştah açılınca artık ayrıntılıyı bekliyoruz tabi ne zaman hissedilecek mevzusu da var sevindim iyi olmana , kendine de Bebişe de iyi bak

Kızlar kontrolden geldik biz cinsiyetimizi 11+5te söylemişti bugün kesinleştirdi oğluşum oluyor bir de kızım varbenim tospik 8 gün önden gidiyor bir dahaki randevum 1 ay sonra.
Ay maşallah gözünaydın canım en özendiğim tablo işte maşallah

gecmise bi baktim herkesin gobus cikmis masallah..bugun bende bi gezmeye gideyim dedim goren herkes 7 aylikmi diyor..kiloluyum ondanda olabilir ama hic kilo almadm ustune 7 kilo verdim halde..buda bizim gobusss Eki Görüntüle 2065680
Maşallah canım bebiş kız mı ya. Kız da kalçada büyüyor ya ondan kocaman duruyoruz ben de böyleyim şuan

YARIN kontrolüm var dua edin nolur iyi şeyler duyayım okadar korkuyorum ki inanın son yaşadıklarımdan sonra kötü şeyler duymaktan ödüm kopuyor... Duaya ihtiyacım var yarın öğleden sonra İnşallah
Rabbim güzel şeyler duymayı nasip etsin inşallah canım. Bundan sonrası hep güzellik ve sağlıklı olsun inşallah
Çok korkmuşsundur haklı olarak ben de bu durumu yaşamıştım. Neyseki bişey yokmuş çok çok sevindim. Hanilelikte idrar kaçırma normal diye okumuştum. Bir de enfeksiyon varsa omdan olmuştur

Yok canım normal gebelik . 18 aylık bir kızım var yaşım 33 . Şuan şok durumdayım salı gelmez .
Ya sen hiç strese yapma Zaten tam sınırda çıkmış doktorunla bir konuş sonuçta ultrasonu yapan o, fetüsü eniyi o gördü. Bu sendrom down sendromu gibi değil daha ağır seyirli bir sürü kalp böbrek sıkıntıları oluyor bebeklerde daha anne karnında çoğu zamanda ayrıntılı bir ultrasonla bile bir gariplik olduğu farkediliyor. Yani olmadı bir oerinatologa gider ayrıntılı ultrasona girersin bu haftalarda da yapıyorlar ben yaptırdım ikili testle birlikte. Orda belli olur azçok organların gelişiminden. Ve en önemlisi eğer maddi olarak imkanın el verecekse negüzeli fetal DNA testiyle sonucu garantilemek olur çünkü şimdi sana bu 9ay geçmek bilmez bu stresle en kötü yanı da bu;bu işin !

Cnm dediğin ingilizce siteye önce kendi dogum tarihini sonrakinede son adeti yazıyosın dimi

Şükür maddi olarak bir sıkıntımız yok ne isterlerse yaptırırım . Kendi doktoruma yaptırmadım başka hastanede ki bir perinatoloğa yaptırdım . Artık dua etmekten başka birşey yok ya offf

Şükür maddi olarak bir sıkıntımız yok ne isterlerse yaptırırım . Kendi doktoruma yaptırmadım başka hastanede ki bir perinatoloğa yaptırdım . Artık dua etmekten başka birşey yok ya offf
E perinatolog ultrason muayenesi de yapmıştır ne dedimultrasonla baktıktan sonra?? Herşey normal gözüküyorsa ultrasonda büyük ihtimal bir sıkıntı çıkmayacaktır emin ol, fetal DNA yı da yaptırırsın ozman için rahat eder hiç sıkma canını

Ultrasonda sıkıntı çıkmadı hatta 8 günn kadar önden gidiyor gelişim iyi dedi . Çok çok teşekkürler bilgilendirdiğin için yoksa nette abuk subuk okuyup sıkılacaktım

Teşekkür ederim , yeni bişey öğrendik sayende

kizlar sanki bebegimin hareketlerini hissettim. ama cok asagida hissettim. sezeryanimin orda benmi yanlis anladim ama cok netti

Bu aralar benim en büyük problemim iç çamaşırı... ne giyeceğimi şaşırdım hiç biriyle rahat değilim... lcw dan hamile kilodu aldım olmadı eski çamaşırlarımı giydim yukarı çektim olmadı... tavsiyesi olan varmı arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…