2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
ben 33 yaşındayım oğlum 16 ya giricek bebekli aklıma geliyorda hey gidi günler şimdi boyu beni geçti beni beğenmiyor :) hepimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım..

O kadar sene sonra tekrar hamile olmak tebrik ederim ilkinde çocuk yaştaydın sanırım canım şimdi her şeyi daha bilinçli sindirerek yasıyorsundur.

Biberonu bebek isterse kullanıyor bazı bebekler hiç almiyor mesela Benim oğlum 14 ay sadece anne sütü aldı ek gıda almak istemedi biberon almadı ilginç olan emzik kullanıyordu ama biberon almıyordu babam vefat ettiğinde sütüm kesildi ve oğlum yavaş yavaş ek gıdaya başladı bi zaman sonra da biberonla süt içmeye başladı ama arkadaslarimin bebislerinden almayanlar da var
Bu arada doğduğu zamandan 14 ay boyunca oğlusum her emzirmede (2 saatte 1) tek gogusumu ve 5 ile 7 dk arası emdi. Aç kalıyor diye çok canım sıkılıyordu ama açlık belirtileri göstermiyordu

ben zeytin yagi denemedim . sıkınti sutu cok etkiliylr

Dediğin gibi sıkıntı sütü çok etkiliyo benimde babam vefat ettiğinde sütüm kesildi yoksa 2 yaşına kadar emzirmek çok istiyordum
Zeytinyağı emzirdikten sonra çok az kullandım bebeğin pisiklerine de kullandım ama bol değil az yetiyordu bebe yağı yerine bile bir süre kullandım daha iyi geldi

Bol yürüyüş hareket çok önemli ben kan aldırırken ağlayan bir insanım ama normal doğum yaptim her gece yürüyordum çünkü doğumdan bir gece öncesine kadar mide bulantilarim vardı acve hurması almıştık ve hergun 1 tane yemeye çalışıyordum ayrıca kolay doğum için Abese Süresi 20. Ayeti hep okuyordum hatta doğum sancılarım başladığında hep bu ayeti ve Kelime-i tevhid okudum çok kolay bir doğum geçirdim sanci aralarında ebe ile muhabbet ediyordum ama doğum sonrası hematom oluştu kan kaybi dolayisiyla 3 gün hastanede kaldım ☹

Son düzenleme:
Hala bulantı sorunları yaşayan var mı ?
sigarayı ve çayı sevgili bebisim bıraktırdı sağ olsun ama yemek yiyebilseydim iyi olurdu hiçbirşey yiyemiyorum su dahi icemiyorum

Cin takviminde ilk bebisim erkek ti tuttu bu bebisim de erkek gozukuyor fakat daha belli değil

Fetal dna testini demiştir heralde

Hahaha çok güldüm kapış kapış gitmiş valla bana da kalmamış ben kendim okuyacağım sende öyle yap istersen. Dua ederken de bu gruptaki herkesi gönlünden geçir. Bu seferlik böyle oldu.

Kaldıysa bende 1000 alayım

Ultrasonda sıkıntı çıkmadı hatta 8 günn kadar önden gidiyor gelişim iyi dedi . Çok çok teşekkürler bilgilendirdiğin için yoksa nette abuk subuk okuyup sıkılacaktım
Arkadaşımın 60 ta 1 risk çıkmıştı ama bebeği gayet sağlıklı doğdu. Hatta amniyosentez yaptırmıştı. içini ferah tut bu testlerin kesin bir sonucu yok. Dua edelim bol bol.. Rabbim hepimizin evladını korusun. hayırla sağlıkla gelsinler inşallah

Ben de aynı durumu yaşıyorum. Geniş rahat çamaşır giymek istiyorum diğerleriyle rahat edemiyorum. Karnımı sıkıyorlar sanki

Benim karnım henüz öyle bi çamaşır giyecek kadar yok düşük bel giyiyorum ama karnının üzerini kapatacak çamaşırların dışında iyice düşük bel olanlrdan alırsan karnını etkilemez aslında

sigarayı ve çayı sevgili bebisim bıraktırdı sağ olsun ama yemek yiyebilseydim iyi olurdu hiçbirşey yiyemiyorum su dahi icemiyorum
Benim midem 6. haftadan beri çok bulanıyor. ilk bebeğimde 4.5 ay sürmüştü. yemek yemek istemiyorum. severek yediğim tek şey ekmek arası peynir domates salatalık. kokulara karşı aşırı hassasım

canim henuz ogrenemedim 2 hafta once gitmistim doktor soylemedi ..bakalim gorcez kiz mii ::))

Şükür maddi olarak bir sıkıntımız yok ne isterlerse yaptırırım . Kendi doktoruma yaptırmadım başka hastanede ki bir perinatoloğa yaptırdım . Artık dua etmekten başka birşey yok ya offf
Canım bence de korkma bizim okulda bir ögretmen arkadaşın bebeğinde bunlardan birisi çıkmış ama 2li tarama bile yapılmadan ultrason görüntüsünden...bazı organları tam gelişmiyormuş galiba doktor anlamış ondan direk amniyosentez alınmış...ben arkadaşı üzmemek için fazla detaylı soramadım ama bence ayrıntılı ultrasondan da anlaşılıyor bazı şeyler

Ben 2 gündür yediklerimi çıkarmadım ve bulantım da bariz bir şekilde azaldı ama midem ekşiyor ve hala ağzımın tadı bozuk...inşallah kusma geri gelmez çünkü arada bikaç gün düzelip sonra tekrar başladığı oluyor ve artık aç susuz halsiz öğüren kusan hastalıklı gibi halimden sıkıldım keyifli bi hamile olmak istiyorum

Daha 4 aylık bile olmadan göneğim çıktı gayet gergin ve maalesef tüylenme başlamış siyah bi de canım sıkıldı şişkinlik mi gebelik mi anlamadım bol yağlanmaya başladım ben ilerde kımıldayamam böyle giderse

Evet tam düşük bel olanlarda rahat ama karın kısmında lastik olunca rahatsızlık veriyor. lastiksiz düşük bel olanlar kullanışlı

Kızlar magnezyum içeniniz varmı aranızda?ben magnorm içiyorum acayip şişkinlik bundanmı acaba

baban Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun. Allah sana ailene sabirlar versin. ne desem biliyorum bos kalir. Allah cennette kavusmayi nasip eylesin. sende cocuklarina sıkı sarıl onlar icin guclu ol bende babama kucukken cok fazla duskundum. hatta ise giderken sanki bidaha geri gelemicekde sarilamicam gibi dusunurdum atesim bile cikardi. babam bidaha evlendi. hersey artik cok degisti. bu konular neyse ama dedigin gibi belki benim kizim o tiplerden cunku hic biberon kabul etmedi. hala beslenmesi cok iyi degil. cok iyi degil derken tatli olarak hic birsey yemiyor hic birseyi. yedikleri ise sebze corbalari kemik suylu corbalar makarna pilav yogurt muz seftali elma cilek boyle yani beni sinir eden sey ise bi kofte ye dimi yani boyle baklagildi taze fasulyeydi gibi ana yemek yemiyor. biraz benden oturu kizima iki aylikken kalbinde delik dediler. oda soyle oldu biz gulerken nefesinin geri kactini aglayinca morardini durup dururken ellerinin morarini fark ettik. 10 aylik olana kadar takip altina kaldi oyle oldumko cocugu e gulduruyorum oyl nede aglatiyorum ustune cok titredim ama birsey olur cok nazli buyuttum. ilk bebek oldugu icin bogazina kacar felan cok pimpiriklendim.10 ayda doktor tam kapanmasada annesi artik o kadar kendine sitres yapma kendi doktorun gonderene kadar rahatla dedi. ama benimko hersyi red eden bir bebekdi yemek oyle sıkınti hala cekiyorumki hala yemek saatleri gelince beni cok sitres aliyor. zeytin yagi dedin gibi cogu pisik kremi ise yaramiyor sudokremmi neydi artik yanlisda yazmis olabilirim. bi ondan fazda gordum zeytin yagida denerim artik dogacak bebegime benimde 4 aylikken memleket gittik cok sıkıntili ortamdi. caylar aldim gelmiyo cocuk ac ona mama aldim yok bi turlu yemiyor cok sıkınti zamandi simdi ise daha tecrubeli oldugum icin daha farkli izlenim yapmak istiyorum.

Yok canım normal gebelik . 18 aylık bir kızım var yaşım 33 . Şuan şok durumdayım salı gelmez .
Bende yeni gordum sonuclarinizi. Kan degerlerinizdeki betahcg biraz olmasi gerekenden dusuk cikmis ve daha riskli gibi
gosteriyor. Bu testlerin sofiaryanin da dedigi gibi guvenlik olani dusuk. O yuzden ikinci be farkli bir test yaptirabilirsiniz. Bu size bagli.

Doktor buyuk ihtimal iki secenek sunar.

1. Amniyosentez. Burada bebegin icinde bulundugu sividan ornek aliyorlar. Yine benzer kimyasal testleri tekrarliyorlar. Guvenilirlik olayi ikili teste gore cok daha yuksek ama %1 oraninda dusuge sebep olabilirmis. Ucreti nedir bilmiyorum ama uygun fiyatli ya da sigortam tarafindan karsilanan ucretsiz bir islem olabilir.

2. Dna testi. Direk bu sendromlara sebep plan kromozomlara bakiyorlarsa ve neredeyse kesin sonuc veriyorlar. Bunu yapan bir cok firma var aslinda. Ama genel olarak but testin iki cesidi var. Sizden Kan alinan ve bebek sivisindan ornek alinan. Bu secenegi sececekseniz mutlaka sizden Kan alinani secin. Zaten pahali bir test bari bebege zarari olmasin.

Bu ikili teste bakip kendinizi uzmeyin hata payi cook yuksek. Kombine riskiniz yine de cok yuksek cikmamis. Benzer risk degerleri olan baska annelerde var sanirim. Isterseniz siz daha rahat olmak icin bu diger testlerden birini secin yaptirin. Umarim sonuc olumlu cikar.

bir kac marka var bunlardan. Doktorunuz brosur vermedi mi? Harmony cok bilindik on bakin isterseniz. Arkadasimin ikizleri oldu, onlar harmony ile test yaptirmislar.

Spor yapmak gerekiyor bence. Ama nasil onu bilmiyorum arastirmak lazim. 3.ay dolduguna gore spora baslayabiliriz bilgisi olan varsa paylassin lütfen. Bende arastiracagim

Ben yogaya basladim, bir de is arkadaslarim hafif agirlik kaldiriyor. Bir bucuk litrelik su siselerine su doldurup kollarinizi biraz o sekil bu sekil calistirabilirsiniz. O kadar agirliktan bir sey olmaz diye dusunuyorum.

YouTube den "pregnancy yoga (ya da pilates) 3 months" gibi yazip cikan videolardan akliniza yatani yapabilirsiniz. Ben normal yoga sinifina gidiyorum ama degerlerinizdeki yerde Karin ustu yaptigi seyleri yan donup yapiyorum ya da duvarda yapiyorum. Zaten bazi hareketlerde karnim sikisiyor gibi geliyor. Onlari hic yapiyorum. Yani bir sekilde zararli olan hareketi hissediyorum sanki.

D Denizzccan sonradan okudum ultrasonunuz Duzgun cikmis zaten. Cok kafaniza takmayin salak test yaniliyor. Isterseniz DNA testini yaptirip gecin bu mevzulari..

Bu jel nasil yapiliyor. Ayva cekirdegi nasil saklaniyor. Topu topu 3 tanecik ayva bulabildik. Cikan cekirdek yeter mi?

Dusuk bel, ve lastiksiz ic camasiri giyiyorum. Iz cikarmayan, tamami ayni mayo Kumasi gibi ve dar olanlardan. Gayet rahatlar ve uzun omurluler. Sadece koton olmamalari sikinti. Galiba turkiyede kompedan magazasinda satiliyor. Pantalonlarimi ve sutyeni mecbur degistirdim ama ic camasirini degistirmek aklimin ucundan gecmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…