- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 44
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #10.241
ben 33 yaşındayım oğlum 16 ya giricek bebekli aklıma geliyorda hey gidi günler şimdi boyu beni geçti beni beğenmiyor :) hepimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım..
biberon cok onemli hanimlar 6 aya kadar alistirmazsan daha hic alistiramazsn kizima bosuna aldim biberonlari ben. bu sefer alistircam 6 aydan sonra hem sutun yetmiyor hem bebek kabul etmiyor fazla sutleri bazen sabah aksam biberon ve gerisinde emzirme yapabilirim.
ben zeytin yagi denemedim . sıkınti sutu cok etkiliylr
hanımlar merhaba,
benim de bir kızçem oluyor.
biliyorum erken ama şimdiden normal doğum için neler yapılabilir çünkü bazı tanıdıklarım mutlaka yürü yoksa bebek içerde kımıldamaz sezeryan yaparlar dedi.
tabi yine o anki koşullar neyi gerektirirse o olur ama tecrübeli olanlarınızdan bilgi almak isterim ilk gebeliğm çok cahilim her konuda.
Fetal dna testini demiştir heraldeKizlar bisey sorcam aklimi karistirdi kac gundur dusunuyorum ne oldugunu hatirlayamadim.ozeldeki doktorum bana 2li 3lu 4 lu test yapmicam ddi.2 izlerde oluyo fakat 3 uzlerde olmuyo onun yerine dna miydi tam olarak hatirlamiyorum bi test varmis onu yapabiliriz ddi.o testin adini bilen varmi ne yapmaliyim sizce hic anlamiyorum bu testlerden
Hahaha çok güldümkardelen384 bende almak isterim ama bitmis ve isteyip alamayan cok kisi kalmis. Fazla alanlar birazini biraksaya alma sınırı getirsek en fazla ikibin gibi. Yada esit dagilim yapip her hafta ayni sayida alinsa boylece erken gelen almis olmaz
Kaldıysa bende 1000 alayımEl Bari- 45369 Level-2
Her şeyi bir asıldan var eden, her şeyi muhtaç olduğu aza, tabiat ve surette en mükemmel ve en uygun şekilde yaratan, yokluktan varlığa çıkaran, yarattıklarını birbirinden çeşitli şekillerde ayırt eden
D ddades =2000
hiye 3000
@fancy life =1000
M Mavi0411 =2000
NXIXDAA =2000
B Berenimo877 =2000
hayalim16 =1000
Zeynosrkn84 =2000
D Deli mavi prenses =1000
UykucuSirine =2000
Derin88 =1000
Assos =7000
Kalan=19.369
Arkadaşımın 60 ta 1 risk çıkmıştı ama bebeği gayet sağlıklı doğdu. Hatta amniyosentez yaptırmıştı. içini ferah tut bu testlerin kesin bir sonucu yok. Dua edelim bol bol.. Rabbim hepimizin evladını korusun. hayırla sağlıkla gelsinler inşallahUltrasonda sıkıntı çıkmadı hatta 8 günn kadar önden gidiyor gelişim iyi dedi . Çok çok teşekkürler bilgilendirdiğin için yoksa nette abuk subuk okuyup sıkılacaktım
Ben de aynı durumu yaşıyorum. Geniş rahat çamaşır giymek istiyorum diğerleriyle rahat edemiyorum. Karnımı sıkıyorlar sankiBu aralar benim en büyük problemim iç çamaşırı... ne giyeceğimi şaşırdım hiç biriyle rahat değilim... lcw dan hamile kilodu aldım olmadı eski çamaşırlarımı giydim yukarı çektim olmadı... tavsiyesi olan varmı arkadaşlar
Benim karnım henüz öyle bi çamaşır giyecek kadar yok düşük bel giyiyorum ama karnının üzerini kapatacak çamaşırların dışında iyice düşük bel olanlrdan alırsan karnını etkilemez aslındaBu aralar benim en büyük problemim iç çamaşırı... ne giyeceğimi şaşırdım hiç biriyle rahat değilim... lcw dan hamile kilodu aldım olmadı eski çamaşırlarımı giydim yukarı çektim olmadı... tavsiyesi olan varmı arkadaşlar
Benim midem 6. haftadan beri çok bulanıyor. ilk bebeğimde 4.5 ay sürmüştü. yemek yemek istemiyorum. severek yediğim tek şey ekmek arası peynir domates salatalık. kokulara karşı aşırı hassasımHala bulantı sorunları yaşayan var mı ?
sigarayı ve çayı sevgili bebisim bıraktırdı sağ olsun ama yemek yiyebilseydim iyi olurdu hiçbirşey yiyemiyorum su dahi icemiyorum
canim henuz ogrenemedim 2 hafta once gitmistim doktor soylemedi ..bakalim gorcez kiz mii ::))Ay maşallah gözünaydın canım en özendiğim tablo işte maşallah
Maşallah canım bebiş kız mı ya. Kız da kalçada büyüyor ya ondan kocaman duruyoruz ben de böyleyim şuan
Rabbim güzel şeyler duymayı nasip etsin inşallah canım. Bundan sonrası hep güzellik ve sağlıklı olsun inşallah
Çok korkmuşsundur haklı olarak ben de bu durumu yaşamıştım. Neyseki bişey yokmuş çok çok sevindim. Hanilelikte idrar kaçırma normal diye okumuştum. Bir de enfeksiyon varsa omdan olmuştur
Canım bence de korkma bizim okulda bir ögretmen arkadaşın bebeğinde bunlardan birisi çıkmış ama 2li tarama bile yapılmadan ultrason görüntüsünden...bazı organları tam gelişmiyormuş galiba doktor anlamış ondan direk amniyosentez alınmış...ben arkadaşı üzmemek için fazla detaylı soramadım ama bence ayrıntılı ultrasondan da anlaşılıyor bazı şeylerŞükür maddi olarak bir sıkıntımız yok ne isterlerse yaptırırım . Kendi doktoruma yaptırmadım başka hastanede ki bir perinatoloğa yaptırdım . Artık dua etmekten başka birşey yok yaofff
Ben 2 gündür yediklerimi çıkarmadım ve bulantım da bariz bir şekilde azaldı ama midem ekşiyor ve hala ağzımın tadı bozuk...inşallah kusma geri gelmez çünkü arada bikaç gün düzelip sonra tekrar başladığı oluyor ve artık aç susuz halsiz öğüren kusan hastalıklı gibi halimden sıkıldım keyifli bi hamile olmak istiyorumHala bulantı sorunları yaşayan var mı ?
sigarayı ve çayı sevgili bebisim bıraktırdı sağ olsun ama yemek yiyebilseydim iyi olurdu hiçbirşey yiyemiyorum su dahi icemiyorum
Evet tam düşük bel olanlarda rahat ama karın kısmında lastik olunca rahatsızlık veriyor. lastiksiz düşük bel olanlar kullanışlıBenim karnım henüz öyle bi çamaşır giyecek kadar yok düşük bel giyiyorum ama karnının üzerini kapatacak çamaşırların dışında iyice düşük bel olanlrdan alırsan karnını etkilemez aslında
O kadar sene sonra tekrar hamile olmak tebrik ederim ilkinde çocuk yaştaydın sanırım canım şimdi her şeyi daha bilinçli sindirerek yasıyorsundur.
Biberonu bebek isterse kullanıyor bazı bebekler hiç almiyor mesela Benim oğlum 14 ay sadece anne sütü aldı ek gıda almak istemedi biberon almadı ilginç olan emzik kullanıyordu ama biberon almıyordu babam vefat ettiğinde sütüm kesildi ve oğlum yavaş yavaş ek gıdaya başladı bi zaman sonra da biberonla süt içmeye başladı ama arkadaslarimin bebislerinden almayanlar da var
Bu arada doğduğu zamandan 14 ay boyunca oğlusum her emzirmede (2 saatte 1) tek gogusumu ve 5 ile 7 dk arası emdi. Aç kalıyor diye çok canım sıkılıyordu ama açlık belirtileri göstermiyordu
Dediğin gibi sıkıntı sütü çok etkiliyo benimde babam vefat ettiğinde sütüm kesildi yoksa 2 yaşına kadar emzirmek çok istiyordum
Zeytinyağı emzirdikten sonra çok az kullandım bebeğin pisiklerine de kullandım ama bol değil az yetiyordu bebe yağı yerine bile bir süre kullandım daha iyi geldi
Bol yürüyüş hareket çok önemli ben kan aldırırken ağlayan bir insanım ama normal doğum yaptim her gece yürüyordum çünkü doğumdan bir gece öncesine kadar mide bulantilarim vardı acve hurması almıştık ve hergun 1 tane yemeye çalışıyordum ayrıca kolay doğum için Abese Süresi 20. Ayeti hep okuyordum hatta doğum sancılarım başladığında hep bu ayeti ve Kelime-i tevhid okudum çok kolay bir doğum geçirdim sanci aralarında ebe ile muhabbet ediyordum ama doğum sonrası hematom oluştu kan kaybi dolayisiyla 3 gün hastanede kaldım ☹
Bende yeni gordum sonuclarinizi. Kan degerlerinizdeki betahcg biraz olmasi gerekenden dusuk cikmis ve daha riskli gibiYok canım normal gebelik . 18 aylık bir kızım var yaşım 33 . Şuan şok durumdayım salı gelmez .
bir kac marka var bunlardan. Doktorunuz brosur vermedi mi? Harmony cok bilindik on bakin isterseniz. Arkadasimin ikizleri oldu, onlar harmony ile test yaptirmislar.Kizlar bisey sorcam aklimi karistirdi kac gundur dusunuyorum ne oldugunu hatirlayamadim.ozeldeki doktorum bana 2li 3lu 4 lu test yapmicam ddi.2 izlerde oluyo fakat 3 uzlerde olmuyo onun yerine dna miydi tam olarak hatirlamiyorum bi test varmis onu yapabiliriz ddi.o testin adini bilen varmi ne yapmaliyim sizce hic anlamiyorum bu testlerden
Spor yapmak gerekiyor bence. Ama nasil onu bilmiyorum arastirmak lazim. 3.ay dolduguna gore spora baslayabiliriz bilgisi olan varsa paylassin lütfen. Bende arastiracagim
Bu jel nasil yapiliyor. Ayva cekirdegi nasil saklaniyor. Topu topu 3 tanecik ayva bulabildik. Cikan cekirdek yeter mi?Göğüs uçlarına sürdüm...süt gelmesi ve çoğalması için bebeğin sürekli emmesi gerekiyor, tam düzgün de tutturamıyoruz ilk zamanlar, göğüs ucu kuruyor yara oluyor ayva çekirdeğiyle olan o jel de ıslak tutuyor yumuşatıyor hem doğal hem faydalı...bebeğe de zararı yok
Dusuk bel, ve lastiksiz ic camasiri giyiyorum. Iz cikarmayan, tamami ayni mayo Kumasi gibi ve dar olanlardan. Gayet rahatlar ve uzun omurluler. Sadece koton olmamalari sikinti. Galiba turkiyede kompedan magazasinda satiliyor. Pantalonlarimi ve sutyeni mecbur degistirdim ama ic camasirini degistirmek aklimin ucundan gecmedi.Bu aralar benim en büyük problemim iç çamaşırı... ne giyeceğimi şaşırdım hiç biriyle rahat değilim... lcw dan hamile kilodu aldım olmadı eski çamaşırlarımı giydim yukarı çektim olmadı... tavsiyesi olan varmı arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?