- Konu Sahibi kardelen384
-
- #10.261
Harika bir fikir hemen biriktirmeye başlıyorum inslhGöğüs uçlarına sürdüm...süt gelmesi ve çoğalması için bebeğin sürekli emmesi gerekiyor, tam düzgün de tutturamıyoruz ilk zamanlar, göğüs ucu kuruyor yara oluyor ayva çekirdeğiyle olan o jel de ıslak tutuyor yumuşatıyor hem doğal hem faydalı...bebeğe de zararı yok
Arkadaşımın 60 ta 1 risk çıkmıştı ama bebeği gayet sağlıklı doğdu. Hatta amniyosentez yaptırmıştı. içini ferah tut bu testlerin kesin bir sonucu yok. Dua edelim bol bol.. Rabbim hepimizin evladını korusun. hayırla sağlıkla gelsinler inşallah
Canım bence de korkma bizim okulda bir ögretmen arkadaşın bebeğinde bunlardan birisi çıkmış ama 2li tarama bile yapılmadan ultrason görüntüsünden...bazı organları tam gelişmiyormuş galiba doktor anlamış ondan direk amniyosentez alınmış...ben arkadaşı üzmemek için fazla detaylı soramadım ama bence ayrıntılı ultrasondan da anlaşılıyor bazı şeyler
Bende yeni gordum sonuclarinizi. Kan degerlerinizdeki betahcg biraz olmasi gerekenden dusuk cikmis ve daha riskli gibi
gosteriyor. Bu testlerin sofiaryanin da dedigi gibi guvenlik olani dusuk. O yuzden ikinci be farkli bir test yaptirabilirsiniz. Bu size bagli.
Doktor buyuk ihtimal iki secenek sunar.
1. Amniyosentez. Burada bebegin icinde bulundugu sividan ornek aliyorlar. Yine benzer kimyasal testleri tekrarliyorlar. Guvenilirlik olayi ikili teste gore cok daha yuksek ama %1 oraninda dusuge sebep olabilirmis. Ucreti nedir bilmiyorum ama uygun fiyatli ya da sigortam tarafindan karsilanan ucretsiz bir islem olabilir.
2. Dna testi. Direk bu sendromlara sebep plan kromozomlara bakiyorlarsa ve neredeyse kesin sonuc veriyorlar. Bunu yapan bir cok firma var aslinda. Ama genel olarak but testin iki cesidi var. Sizden Kan alinan ve bebek sivisindan ornek alinan. Bu secenegi sececekseniz mutlaka sizden Kan alinani secin. Zaten pahali bir test bari bebege zarari olmasin.
Bu ikili teste bakip kendinizi uzmeyin hata payi cook yuksek. Kombine riskiniz yine de cok yuksek cikmamis. Benzer risk degerleri olan baska annelerde var sanirim. Isterseniz siz daha rahat olmak icin bu diger testlerden birini secin yaptirin. Umarim sonuc olumlu cikar.
Maşallah minigine sevindim canım. Bende yürümeye başlasam iyi olacak bende iki kilo almisim. Bende daha hiç hissedemedim sürekli kendimi dinlememe rağmen.Ben de pazartesi korkup gittim şükür herşey yolunda miniğim büyüyor :) günde 1 saate yakın yürümeye çalışıyorum kilo alımım başladı çünkü iştah açılıncaartık ayrıntılıyı bekliyoruz tabi ne zaman hissedilecek mevzusu da var sevindim iyi olmana , kendine de Bebişe de iyi bak
2.369 ben alayım canımEl Bari- 45369 Level-2
Her şeyi bir asıldan var eden, her şeyi muhtaç olduğu aza, tabiat ve surette en mükemmel ve en uygun şekilde yaratan, yokluktan varlığa çıkaran, yarattıklarını birbirinden çeşitli şekillerde ayırt eden
@ddades =2000
hiye 3000
@fancy life =1000
@Mavi0411 =2000
@NXIXDAA =2000
@Berenimo877 =2000
@hayalim16 =1000
@Zeynosrkn84 =2000
@Deli mavi prenses =1000
@UykucuSirine =2000
@Derin88 =1000
Assos =7000
@Kahverengikus =1000
Kalan=18.369
Benim midem 6. haftadan beri çok bulanıyor. ilk bebeğimde 4.5 ay sürmüştü. yemek yemek istemiyorum. severek yediğim tek şey ekmek arası peynir domates salatalık. kokulara karşı aşırı hassasım
Ohhh maşallha gözünaydın canımKızlaraaar ben geldim elhamdülillah çok iyi geçti muayene herşey yolunda çok şükür burun ense parmaklar vucut gayet iyi zaten iyi gördüm teste hiç gerek yok dedi doktorum içim rahat etti şükür... Buarada 4 gün önden gidiyor bebişim .... şeker testini boşuna yüklemicem bi aç bi tok ölçücez yeter dedi ve cinsiyeti KIZMIŞ.... 3 oğluşumdan sonra kızım geliyor çok şükür kıpır kıpır dı... %90 dedi zaten evirip çevirdi banada hep gösterdi bak pipi yok dedi.... Doktorum çok iyi Allah razı olsun... Aralık 8 kontrol verdi ayrıntılı ultrasyon hemen randevu aldırdı Ocak 8 de ayrıntılı var inş...
Varsa canım 5000 de ben alayımEl Bari- 45369 Level-2
Her şeyi bir asıldan var eden, her şeyi muhtaç olduğu aza, tabiat ve surette en mükemmel ve en uygun şekilde yaratan, yokluktan varlığa çıkaran, yarattıklarını birbirinden çeşitli şekillerde ayırt eden
@ddades =2000
hiye 3000
@fancy life =1000
@Zeynosrkn84
Anlamını bılmıyorum ama uyum olarak guzeldı bence neden demıskı ole acabaaaCanim berrak kesindi kafamda doktorum bence koyma deyince sogudum birden :)))
baban Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun. Allah sana ailene sabirlar versin.
hala beslenmesi cok iyi degil. cok iyi degil derken tatli olarak hic birsey yemiyor hic birseyi. yedikleri ise sebze corbalari kemik suylu corbalar makarna pilav yogurt muz seftali elma cilek boyle yani beni sinir eden sey ise bi kofte ye dimi yani boyle baklagildi taze fasulyeydi gibi ana yemek yemiyor. biraz benden oturu kizima iki aylikken kalbinde delik dediler.
Bal damlıyooorr parmaklarından once sağlık tabiiiCanim tam net olmasada kiz diyorum ben
Daha önce paylasmistim bi kere daha konusu olmustu.amniyotik sıvıyı tespit eden pedler var.Genelde hamilelegin son zamanlarında doğal gidişata bağlı olarak kullanılıyor.dilerim kimseye erkenden kullanmak nasip olmasin ama bilginiz olsun diye yaziyorum.sıvı amniyon sivisiysa renk değişiyor pedde.Bayanlar cis kacirma konusunda cevap yazdiginiz icin tesekkurler. Bu kadar cok kimsenin basina geldigini bilmiyordum. Cok pimpirikli oldugum icin biraz da ablam (hemsire) korkutunca amniyotik suyum sizdi diye ailem, is arkadaslarim filan hepimiz kucuk capli bir kriz yasadik.
Doktorum normalde rahat ol, niye sikinti yaziyorsun diyen biri oldugu halde o bile ciddi bir Moda girince iyice korkmustum.
Neyse size olursa hemen panik olmayin. Gerekirse o akan sulari bir de esinize koklatin
Evet bak bunda bir sıkıntı yok organ gelişiminde, yani henüz organ gelişimi tamamlanmamış olsa da bu ultrasonda da birşeylerin sinyal vermesi gerekirdi. Yani ultrason sonuçlarınla kan değeri sonuçların okadar farklı ki sanki o kan değerleri sana ait değil. Papp-a değerin düşük çıkmış beta hch ciddi düşük çıkmış bu sonuçlara göre hiçbirşey olmasa bebekte ciddi intrauterin gelişim geriliği olması lazım ama senin ki 8gün önden bile gidiyormuş maşallahh ilginçEki Görüntüle 2066235sofiarya Canım bir foto yolluyrum bak bu da ultrasondan sonra verdiği kağıt. Seni çok yordum kusura bakma ne olur .
Hah tamam bu iste.ne ise yariyor biliyomusun maliyetleri sonuclari nasil acabaFetal dna testini demiştir heralde
Erkek gibiiii sankiiiii ogrenınce soylermısın mrk ettım cok
Benim midem 6. haftadan beri çok bulanıyor. ilk bebeğimde 4.5 ay sürmüştü. yemek yemek istemiyorum. severek yediğim tek şey ekmek arası peynir domates salatalık. kokulara karşı aşırı hassasım[/QUOTE
Benimde domatas peynir hic yemedigim ekmek kankam oldu resmen.suan hala yataktayim kalktigim an midem donmeye baslicak hic kalkmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?