- 17 Mart 2016
- 2.173
- 2.206
- 133
- 34
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #11.381
Canm bu 2 li tarama mi ? Pek anlamiyorum ama rabbim yardimciniz olsun dua et bol bol hakkinizda hayirlisi neyse o olsun insallaj sag salim dogar bebisinŞimdi doktordan geldim canım çok sıkıldı. Down sendromu riski yüksek çıktı. Üniversite hastenesi genetik bölümüne sevk etti doktor.
Kendi doktoruma yazdım o da risk yüksek yurt dışına kan göndermek gerekiyor dedi. Akşam telefonda konuşacağız. Çok üzgünüm
Çok sağ ol canım, hep hayırlısını diledim. Sağlıklı olsun diye dua ettim. Bu sonuç beni çok üzdü. Inşallah hiçbir sıkıntı yoktur bebeğimdeHiç strese girme, biliyorum bunu demek kolay uygulamak zor olabilir (ki bende canımı sıkacak bişy çıkar kendimi paralarım diye yaptırmadım ikili test)
Ve yaptırmamamdaki en büyük etken birkaç yerde okuduğum bir iki yabancı makale ve doktorumun tutumu oldu. Ayrıca her ne olursa olsun aldırmamakta kararlıydım, zaten aldırmayacağım bir çocuğun sağlığını riske atamazdım. Çünkü riskli çıkanların çoğu sapasağlam doğuyor, her hangi bir özrü olanların çoğu da belki de bu stres dolayısı ile öyle doğuyor.
Ense kalınlığı ölçümün çok iyi. Burun kemiği de gözlemlediyse çok çok iyi bu. Okuduğum makalede ense kalınlığı normal olanların ve burun kemiği gözlemlenen bebeklerin 90% lara yakın bir oranla sağlıklı doğduğu yazıyordu. Tabii ki bu kesin değil tıpkı diğer ihtimal gibi. Test
Doktorum ultrasondan sonra çok pozitif konuşmuştu benimle ikili test içinde sanki yatırmasam da olur gibi bi tavrı vardı ki ben hiç istemedim zaten. Keşke sende yatırmasaydın. Tedavi yok tanı var ve hiçbir şey kesin değil. Bosyere sıkıntı.
Sabır ve şükür kardeştir. Her ne olursa olsun sabrı elden bırakma, her koşulda da şükret canım. Ve tevekkül eyle. Içini karartma sakın bebeğinin güçlü bir anneye ihtiyacı var.
Evet ikili test. Inşallah canım amin.Canm bu 2 li tarama mi ? Pek anlamiyorum ama rabbim yardimciniz olsun dua et bol bol hakkinizda hayirlisi neyse o olsun insallaj sag salim dogar bebisin
benimde annem babam ayri annemle hic bir ozel animiz bile yok. yabanci gibiyiz. ama onun hastaliginda oturu ve kucuklumuzden beri ikisindende ayri yasiyoruz. geri baktimda aklimda tek bir animiz bile yok yani anne kiz gibi babam asiri severdim taki evlenip gidene kadar zaten o zamnlarda 12 yaslarindaydim. banada birtek kizimin bana gosterdigi sevgi baska hic kimse boyle sevmemis gibi geliyor. durup dururken sariliyor opuyor annecim diyor. dun serum takildi benim icin korktu anne hadi kalk gidelim doktor doktor diyo evde takildi serum bana o yuzden. agladimda aglama aglama deyip sariliyor opuyor hatta beni emzirme kalkiyor gulmemek elde degil 2 bucuk yasinda ama hayatmin en guzel hediyesi. ikinci bebegim dustunde bile bana en guzel destegi o kucucuk yasinda o verdi. benden baskasinada cok hırcin iyiki var Allah omrunu uzun bahtini guzel cennet kullarindan eylesin insallah
Çok sağ olun arkadaşlar ama elimde değil çok üzüldüm
Devlet hastanesindeki doktor üniversiteye sevk etti. Genetik bölümüne. Orada koldan kan alıp bakabiliyorlar mı bilmiyorum. Onlar daha iyi bilgi verirler oraya git dedi.
Kendi doktoruma sonucu mesaj olarak attım. O da risk yüksek çıkmış yurt dışına kan göndermek gerekiyor, dedi. Onunla tam konuşamadık. Akşam telefonda konuşacağız.
Ne yapacağım, ne yapmalıyım bilmiyorum
Ne güzel yazmışsın çok duygulandım ya. Gerçekten küçücük bedenleri ile koca koca destekleri var. Alllahım en büyük Lütfü. Amin inşallahhh
Zeynep ismini bende çok seviyorum ama eşim annemin adı diye koymak istemiyor (annesinden korkuyor) burcu ne sizin zeyneplerin hangi ay doğumlular
bizimki nisan dogumlu koc burcu. cok dik kiz. dedi dedik gibi ama esinin belki anlami soylersen hosuna gider sonucda bu bebeginiz en guzel ismi siz karar vereceksiniz. Isimde cok guzel
Burun kemiği de vardı. Bugün devlet hastanesindeki doktor başını da ayrıca ölçtü normal dedi. Ama kan sonucu böyle çıkınca çok üzüldüm. Hiç beklemiyordum.
Sürekli dua ediyorum zaten ama bu sonuç beni çok üzdü
Bir de devlet hastanesinde yaptırdığım için bu testi güvenilirliğinde sıkıntı olur mu acaba o kafama takıldı. Gerçi doktorlar hiç öyle bir şey demedi ama. Ben kendi doktoruma yatıracaktım testi. Devlet hastanesine iğnemi yazdırmaya gittiğimde doktor kendisi testi isteyince bir şey diyemedim. Ona pişman oluyorum şimdi.
Anlamınıda söyledim , ben annemin adı diye değil gerçekten zeynep ismini çok sevdiğim için koymak için istiyorum ama yok...tırsık kocam annesinden korkuyor
ya işte isim bizim sıkıntı kızımın adı Sofi Arya. az önce kuzen de onu diyor,çıtayı çok yukarılara çıkardınız buna ne koyacan diyeayy dedim sorma valla benimde gebe kaldıgımdan beri düşündüğüm oydu. yani ne uyacakki allah aşkına mary lou falan mı koyayım ne koyayımmm şimdilik Selin dedik eşimle o da işte celine ya aslında sofi de sophie ama işte selin uzun zamandır türkçeleşmiş. ama sofi ye de ne uydurayım yaa allah aşkınaa hertürlü fikre açığımmmm cemre de bu arada kendi adım diye demiyorum amaaa pek kimsede de yok ya olabilir
Can'ım bütün arkadaşlar söylemiş Zaten. Tekrar etmeme gerek Yok birçok şeyi. Seninle aynı durumda olan 2 arkadaş daha var. Dualarımız sizlerle. Çokça konuşuldu bu konu burda.Şimdi doktordan geldim canım çok sıkıldı. Down sendromu riski yüksek çıktı. Üniversite hastenesi genetik bölümüne sevk etti doktor.
Kendi doktoruma yazdım o da risk yüksek yurt dışına kan göndermek gerekiyor dedi. Akşam telefonda konuşacağız. Çok üzgünüm
Çok teşekkürler, inşallah bir sıkıntı çıkmaz.once sitresi birak kizimdada pek cok sikinti yasadim cok sujur iyi saglikli sadece bazen bu testler yuzunden kendimize ve bebegimize yaptimiz sitres oluyo sadece bu testleri yuzde 50 gibi dusun ya tutarsa gibi birsey insallah hic birsey cikmayacak evladina sagsalim kavusursun insallah
bak kizimda sorun var dediler zeynep kamil hastanesi gonderildim. bana verilen cevap neydi doktorun biliyormusun karnini acip bakip geri sokamiyoruzya bu laftan sonra yasadim onca sitresden sonra ben bu testlerden vaz gectim. ama o kadar uzuntum bosa cikti insallah seninkide iyi olucak
Malesef tekrarlayamıyorum bugün ultrasonda 15+1 çıktı.Belki testi tekrarlarsan farkli cikar ama bunuda kendi doktoruna sor istersn
Çok teşekkür ederim canım inşallah bir sıkıntı yokturCan'ım bütün arkadaşlar söylemiş Zaten. Tekrar etmeme gerek Yok birçok şeyi. Seninle aynı durumda olan 2 arkadaş daha var. Dualarımız sizlerle. Çokça konuşuldu bu konu burda.
Sen dua et.
Ben gerçekten birşey olacağını sanmıyorum.
Sağlıklı bir şekilde kavuşacaksın bebeğine. Öyle olmadığını bile düşünürsek her durumda ve koşulda o senin yavrun. Bizlerin doğurduktan sonra ne ile karşılaşacağı belli değil. 199 bebekte 1 ihtimalle senin bebeğin sağlıklı olur 6000 de 1 ihtimalle benimki down sendromlu olabilir. Bunun hiç garantisi Yok.
Kendini de bebeğini de strese sokma. Yok ben her seye hazırlıklı olmalıyım dersen de testlerini mutlaka yaptır ve rahatla.
Çok teşekkürler, inşallah bir sıkıntı çıkmaz.
Malesef tekrarlayamıyorum bugün ultrasonda 15+1 çıktı.
Çok teşekkür ederim canım inşallah bir sıkıntı yokturBöyle bu stresle çok daha zor geçecek bundan sonrası. En iyisi yaptırayım testi ya içim rahatlar ya da Allah korusun olumsuz bir sonuç çıkarsa kendimizi ona hazırlarız
Süper destek BAyıldım valla :)) ne güzel yazmışsın yaHiç strese girme, biliyorum bunu demek kolay uygulamak zor olabilir (ki bende canımı sıkacak bişy çıkar kendimi paralarım diye yaptırmadım ikili test)
Ve yaptırmamamdaki en büyük etken birkaç yerde okuduğum bir iki yabancı makale ve doktorumun tutumu oldu. Ayrıca her ne olursa olsun aldırmamakta kararlıydım, zaten aldırmayacağım bir çocuğun sağlığını riske atamazdım. Çünkü riskli çıkanların çoğu sapasağlam doğuyor, her hangi bir özrü olanların çoğu da belki de bu stres dolayısı ile öyle doğuyor.
Ense kalınlığı ölçümün çok iyi. Burun kemiği de gözlemlediyse çok çok iyi bu. Okuduğum makalede ense kalınlığı normal olanların ve burun kemiği gözlemlenen bebeklerin 90% lara yakın bir oranla sağlıklı doğduğu yazıyordu. Tabii ki bu kesin değil tıpkı diğer ihtimal gibi. Test
Doktorum ultrasondan sonra çok pozitif konuşmuştu benimle ikili test içinde sanki yatırmasam da olur gibi bi tavrı vardı ki ben hiç istemedim zaten. Keşke sende yatırmasaydın. Tedavi yok tanı var ve hiçbir şey kesin değil. Bosyere sıkıntı.
Sabır ve şükür kardeştir. Her ne olursa olsun sabrı elden bırakma, her koşulda da şükret canım. Ve tevekkül eyle. Içini karartma sakın bebeğinin güçlü bir anneye ihtiyacı var.
Çok güzel görünüyor ya gittikçe netleşiyorlar :) maşallah sağlıkla kucakla inşallahkızlar bizimde bugün kontrolümüz vardı
çok şükür ense kalınlığı ve burnu vs çok iyi dedi doktor
bende resmimizi koyuyorum
görüşmek üzere, vitamin ilaçları verdi şimdi, coraspin ve iğneye devam,
Rabbim kucaklarımıza almak nasip eylesin
Eki Görüntüle 2068198
Canım bak burun kemiği de varmış. En büyük belirtisi zaten burun kemiği. Çok çok büyük ihtimal hep geç oluşuyor burun kemikleri. Ki ben devlet hastanesi laboratuvar larına güvenmiyorum. İkili teste laboratuvar çok önemli. Üzülmen çok normal canım anne yüreği ama gör bak bişey çıkmayacak. Seni teselli için söylediğimizi hissedebilirsin ama burun kemiği ve ense kalınlığını yeterli gören okadar çok doktor var ki İnan.Burun kemiği de vardı. Bugün devlet hastanesindeki doktor başını da ayrıca ölçtü normal dedi. Ama kan sonucu böyle çıkınca çok üzüldüm. Hiç beklemiyordum.
Sürekli dua ediyorum zaten ama bu sonuç beni çok üzdü
Bir de devlet hastanesinde yaptırdığım için bu testi güvenilirliğinde sıkıntı olur mu acaba o kafama takıldı. Gerçi doktorlar hiç öyle bir şey demedi ama. Ben kendi doktoruma yatıracaktım testi. Devlet hastanesine iğnemi yazdırmaya gittiğimde doktor kendisi testi isteyince bir şey diyemedim. Ona pişman oluyorum şimdi.
weryew cinsiyetiniz belli oldumu sizin erkek mi ?
Inşallah canım sağ olBak ben varya testleri yaptirmana hic karsi degilim. Zaten bu sonucdan sonra Hatta yaptir icin rahatlasin sadece sana demek istoyorumki kendini ve bebegini uzme sitrese sokma. Ben yemek yiyemedim tansiyonlarim dustu yataklara kaldim ne olabilir diye az doktorda gezmedim. Bu bebekde gerileme bile yapiyor.Insallah sonuclarin iyi cikicak hep iyi dusun. Hayirli haberlerini aliriz insallah. annesi kendine hep cici bak.
Çok sağ ol canımCanım bak burun kemiği de varmış. En büyük belirtisi zaten burun kemiği. Çok çok büyük ihtimal hep geç oluşuyor burun kemikleri. Ki ben devlet hastanesi laboratuvar larına güvenmiyorum. İkili teste laboratuvar çok önemli. Üzülmen çok normal canım anne yüreği ama gör bak bişey çıkmayacak. Seni teselli için söylediğimizi hissedebilirsin ama burun kemiği ve ense kalınlığını yeterli gören okadar çok doktor var ki İnan.
Canim hayirli olsun ogrenmissin. Darisi benim basima 25 inde bakalim ogreniriz insallahŞimdi doktordan geldim kızım oluyor birtane daha kızıııııımmmm evde bayram havası var eşimde kızımda annem kızkardeşin herkes çıldırmış durumdaaneam kimse erkek olsun istemiyormuş meğer bitek ben istiyormuşum ahanda resimde de nub u var. Nub teorisi Çin takvimi tuş takvimi yaş yenilenme şeysi hiçbiri bende tutmadı buarada hepsinde erkek diyordu
Hadi gözün aydın cnm bende pazartesi özele gidicem inşallah öğrenirim12 hafta 6 gunken erkek dedi doktor yuzde 80 konustu ozel hatta resm verdi. Bariz belli ama bu pazartesi kontrolum var devlete orayada cinsiyet soracagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?