- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 63
- 41
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #13.101
Hı anladım canımikili test sonuçları kesin olmuyor ya nifty test %99 gibi bir kesinliğe sahip, o sebeple maddi durumu olanlara öneriyorum ben dedi
Can'ım benim tüp bebek doktorum kesinlikle normal Doğum yapabilirsin. Doğal yolla hamile kalan gebelerden bir farkınız Yok. Sadece gebeliğe başlangıç farklı dedi.Orhan beye geçen sene muayene olmuştum o da iyi ama çok yoğun ve sanki sorun olduğunda pek ilgilenmiyormuş gibi duydum. Orhan beyden memnun olan da ama çok beğenmeyen de var. Ve çok yoğun 1 ay sonraya gün veriyorlardı geçen sene. Arkadaşımın tavsiyesiyle Sedat beye gittim. Biraz daha soğuk, mesafeli ama başarılı bir dr olduğunu duydum. Ben de eğer olursa normal doğum istiyorum bakalım. Sedat beyle gittiğimde bu konuyu hiç konuşmadım erken diye. Görüşü nasıl bilmiyorum. Ama çoğu dr tüp bebek olunca sezeryan düşünüyor direkt. Aslında hamile kaldıktan sonra normal gebelikten ne farkımız var ki biz de normal doğum yapabiliriz diye düşünüyorum. Hayırlısı bakalım, o günlere gelelim de
Kesinlikle katılıyorum sana her çocuk bir değil. Ben oğlumun zor bir çocuk olduğunu düşünüyorum. Çünkü bebekliğinden beri uyku, yemek konusunda da çok zorladı beni. Bazı şeyler değişmiyor, değiştirilmiyor sadece biraz daha hasarsız atlatmaya çalışıyorum. Onu üzmeden bağırmadan hallolsun istiyorum ama bazen patlama noktasına geliyorum. Benim annem bursada ben antalyadayım. kayinvalidem 2 sene önce vefat etti. Yardımcım yok malesef. Suçu oğlumda aramıyorum aslında. Biz annelerin sorumluluğu yükü çok fazla. Tek uğraşımız çocuklarımız olmadığı için yorgun uykusuz oluyoruz. Buda tahammül gücümüzü azaltıyor malesef..Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsunBen de senin gibi düşünüyorum bir iki söyledik sonra akrabalar söyledi ama bence unutmadı onu. Herzaman konuşarak çözerdik sorunları. Demem o ki sorun senden benden değil. Ya dönemsel ya da kardeşleri olacak diye bu tavırları. İçten içe büyüttüğünü düşünüyorum ben kızımın. Geçen hafta ben de çaresiz hissetmiştim. Sorun yapılacak olan herşeyi bildiğim halde kendimi yorgun ve mutsuz hissetmekti. Bazen üst üste geliyor herşey bir de her çocuk bir olsaydı aynı annenin bütün çocukları aynı karakterde olurdu. Evet eğitim yaklaşım vs önemli ama fıtrat diye birşey de var. Bence seninki de haftalık bişey. Düzelecek belki birgün belki bir hafta bir ay sonra.
çorlu vatan hastanesinde misiniz?Evet, benim doktorum İstanbul da muayenehanesi var. O da islemleri Şişli Kolan da yaptı. Detaylı ultrason a da Istanbul a doktoruma gidip sonra Çorlu da devam etmeyi düşünüyorum. Burda karar vermedim daha. Sedat beye gittim, bugün de Semra hanıma gittim. Ama Sedat bey le devam ederim herhalde net olmamakla birlikte.
Inşallah her şey güzel gider ve bebeklerimizi normal yoldan sağlıkla kucağımıza alirizCan'ım benim tüp bebek doktorum kesinlikle normal Doğum yapabilirsin. Doğal yolla hamile kalan gebelerden bir farkınız Yok. Sadece gebeliğe başlangıç farklı dedi.
Şimdiki doktorum da yapabileceğimizi söyledi son haftalara kadar her şey normal giderse. 4 tane tüp bebeği normal Doğum yaptırdık burda dedi (bulunduğu yer küçük bir merkez)
Evet şimdilik oraya gidiyorum, bir aksilik yaşamazsam devam edeceğim.çorlu vatan hastanesinde misiniz?
Canım sen bebek aşağıya inemezken normal doğum mu yaptın??? Benim inmiyordu bebek inemedi bir türlü çatı dardı sezaryen oldum da...sancı da çekmeme rağmen mümkün değil doğum kanalına girmiyorduRandevuyu kendi veriyor canım şu tarihte gel diyor randevu almıyorsun. İlk randevuyu kendin alıyorsun hastane biraz ileriye verebilir işte. Benim bebişte kordon vardı herkes sezeryan derken Figen hanım normal olabilir sıkıntı Yok dedi. Suyum azdı tansiyonum çok yüksekti. Bunlara rağmen Sancımı bekledim 40.+1 de hastaneye çağırdı suni bile aldım ama bebiş inmedi aşağıya. Hiç müdahale etmedi bebeğin kalp atışları iyi sıkıntı YOk sesi. Meğer 2 tur kordon varmış. Hiç sezeryana teşvik etmedi. Normal doğurmak istemiyorum diyen kuzenimi bile normal doğurttu. Dikişleri harika çok iyi bir doktor. Muhakkak memnun olmayan çıkar ben hiç rastlamadım ama. Çok tatlı dilli pozitif kibar bir bayan. Benden sonra 4 kişi gitti ve hepsi memnun ayrıldı. Mail yoluyla her sorumu cevaplıyor. Ay bilmiyorum ben çok seviyorum doktorumu ya.
Sonrasında biraz ağrın oluyor canım ama bir gün sonra abartmıyorum iyiydim. Oturup kalkarken ağrım oluyordu tabi. Biraz da tabi cilt yapına bağlı. Ama yengemin dikişleri çok kötüydü devlet hastanesinde yapıldı. Ben o yüzden doktora çok önem veriyorum.
Normal istiyorsan sık sık yürüyüş yapmalısın. İlişkiye de devam eder ve sağlıklı beslenip çok kilo almazsan. Çatın da müsaitse neden yapamayasın. En sağlıklısı o zaten.
Ay senin doktor kim beni güldürdün sabah sabah... Benim canımı sıkan bi sıkıntı yokken baba bunu demesi.. Riskli olduğunu zaten biliyorum beni strese sokması saçma araştırma baba napabilir li canım onuda düşündüm diğer bebekte hep oradaydım aynı ultrasyon baktı gönderdi ayrıntılı yaptı ve sıkıntı çıkınca yakın takip başlattı sonuna beni sağlık ocağı ebesi farketti kalp durmasını ve araştırmaya gittim acil sezeryan oldum... Ve 4 aylık bu araştırma hastanesinde bana 1 tane vitamin ekstra bile verilmedi bebek kilo almıyordu.. Demem oki ben orayı da gördüm Oyüzden daha gitmem en güzel doktor özeldeki devlete selam verdim borçlu çıktım.... Özeldeki doktorda biliyo sıkıntıyı ama adam stres yerine bana dediği biz seninle yağmurlu bi yolculuktayız ve ıslanmamak için elimizden gelen bütün tedbiri alıcaz... Şemsiye bot yağmurluk hatta bi küçük yedek şemsiyede cebe alıcaz dedi ve bu bebeği kucağımıza alıcaz bundan güzel morel olurmu canım yaa doktor var doktor varrZeynosrkn84
Canim benim her doktorun tavri ve yaklasimi farkli.
Hic aglama bosuna. Bu bebegin saglikli olacak.
Seni her ne kadar uzmusse de Ben onun dedigini su sekilde yorumladim. Benim elimdeki imkanlar sinirli bir de diger hastanede ki uzman doktora gorun. Bence bir firsatini bulup en azindan bir kere diger hastaneye git. Sonra yine yakindaki hastaneye gidip huysuz doktora digerinin takiplerini gosterirsin. Bir sikinti yoksa pasa pasa gorusmeni yaparsin.
Karin
agrilarin oldugunu soylemissin. Eger bicakla sezeryan kesigi atmislar gibiyse agri, Onlar sanirim yuvarlak karin kasi agrisi diye geciyor. Benin doktorum bunlar hamilelik gobegi buyumesi agrisi dedi. Endise edecek bir sey ve Benim yapabilecegim birsey yok dedi
Bu arada rahatla diye soyluyorum; benim doktorum da daha bir kere ultrasonda bakmis degil. Bir sikinti olmazsa bakmayacakmis. Iki defa ultrason hakkim varmis birini 8. haftada hemsire hamileligi dogrulamak icin kullandi. Ikincisi 21. Haftada periontologla. Adama Spor yapabilir miyim diyorum, halter kaldir istersen bir sey olmaz diyor. Esimle gozlerimiz portluyor. Kalakaliyoruz. Sonra baska bir sey soramiyoruz zaten saskinliktan. Doktorlarin hepsi tip tip yani. Aglamana uzulmene degmez.
Karın ağrım yan kısımlarda daha çok oluyor altta değil yani İnş rahim büyümesidir ve benim dikişlerim yeni Oyüzden sanırım bukadar ağrı duyuyorum dikişlerimin yeri iyice sertleşmiş mesela yunuşamıştı baya Rabbim büyük bütün yavrularımızı korusun İnş ve onları kucağımıza almayı nasip etsinZeynosrkn84
Canim benim her doktorun tavri ve yaklasimi farkli.
Hic aglama bosuna. Bu bebegin saglikli olacak.
Seni her ne kadar uzmusse de Ben onun dedigini su sekilde yorumladim. Benim elimdeki imkanlar sinirli bir de diger hastanede ki uzman doktora gorun. Bence bir firsatini bulup en azindan bir kere diger hastaneye git. Sonra yine yakindaki hastaneye gidip huysuz doktora digerinin takiplerini gosterirsin. Bir sikinti yoksa pasa pasa gorusmeni yaparsin.
Karin
agrilarin oldugunu soylemissin. Eger bicakla sezeryan kesigi atmislar gibiyse agri, Onlar sanirim yuvarlak karin kasi agrisi diye geciyor. Benin doktorum bunlar hamilelik gobegi buyumesi agrisi dedi. Endise edecek bir sey ve Benim yapabilecegim birsey yok dedi
Bu arada rahatla diye soyluyorum; benim doktorum da daha bir kere ultrasonda bakmis degil. Bir sikinti olmazsa bakmayacakmis. Iki defa ultrason hakkim varmis birini 8. haftada hemsire hamileligi dogrulamak icin kullandi. Ikincisi 21. Haftada periontologla. Adama Spor yapabilir miyim diyorum, halter kaldir istersen bir sey olmaz diyor. Esimle gozlerimiz portluyor. Kalakaliyoruz. Sonra baska bir sey soramiyoruz zaten saskinliktan. Doktorlarin hepsi tip tip yani. Aglamana uzulmene degmez.
Hiç sezeryana teşvik etmedi ama bebek inmedi aşağıya yazdım canım atladın orayı sanırım. Bebek aşağı inmeden normal Doğum yapamam tabiki :)) sezeryan oldu zorunlu ama doktorumun tavrının güvenilirliği beni çok etkilemişti. Herkes okadar uğraşmaz. Kanalda değil diye direk sezeryana alındı arkadaşım. Sancıyla inebilir deneyelim dedi. Suyum gelince 7 cm e kadar açılmam oldu ama daha fazla inemedi bebişCanım sen bebek aşağıya inemezken normal doğum mu yaptın??? Benim inmiyordu bebek inemedi bir türlü çatı dardı sezaryen oldum da...sancı da çekmeme rağmen mümkün değil doğum kanalına girmiyordu
Teşekkürler malesef daha kötü oldum doktor atlatamicaksin ilacsiz dedi antibiyotik kullanma başladımbir sey olmaz umarim. bebegin henuz akciger sistemi gelismedi o yuzden ust solunum yollari hasta olamaz ama baska bir etkisi olur mu bilmem. Siz yine de kendinize dikkat edin akcigerlerinize inmesini engellemeye calisin. Bunun icin bol miktarda c vitamini bolca da sicak icecek.
gecmis olsun
Merhaba arkadaşlar göbeğinde hizasında ama sağa doğru arada ağrım oluyor. Böyle olan var mi
Geçmiş olsun Allah sanada hepimize de bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımiza almak nasip etsinKızlar toplu alintilamayi bilmiyorum çok teşekkür ederim hepinize , bugün öğlen doktora gittim kötü bişey demedi yada korkutmak istemedi bilmiyorum ultrasona bakar bakmaz bebeğin plasentasi rahim ağzına yapışmış doğum yolunu kapatmış dedi kanamaya bu sebep olmuş kanamam kahverengi ve az şekilde devam ediyor. Bebek büyüdükçe ınş plasentayi yukarı çeker dedi kesin bişey demedi ayağa kalkmak, cinsellik, kahve kesinlikle yasak dedi on gün rapor verdi yatıyorum. Bunun kademeleri varmış çok sıkı yapisanlar sezeryanla bile ayrilmiyomus bazen rahimi aliyolarmis plasentayi alamadıkları için. Allah yüzümüze baksın ınş kendiginden yukarı çıkar. Allahım hepimize sağlıkla yavrularimiza kavuştursun ınş. Hepinizden Allah razı olsun, gece uyuyamadim korkudan hastaneden gelince uyumusum o yuzden şimdi yazıyorum
Özellikle ve ısrarla sordum çünkü benim doktorum 35 yıllık bir doktordu ve ben ona güvendim, bilmediği şey yoktu, harika bir doktordu, ama bana çatın dar bebek inmiyor diyerek 41.hafta bitiminde pzt gününe sezaryen randevusu verdi yine de deneriz demişti randevu günü gelmeden ben evde 1 gece sancı cektim ertesi gün cmt 4 gibi çok şiddetli sancıyla gittim 3cm açılma var ama inmiyor 20 saat de çeksen olmaz belki vakumla almam gerekecek bebek en az 4 kilo bu catıdan bu bebek geçmez dedi, ve sezaryen oldum bebek de 4 kiloydu, ama aklimın bir köşesinde de kaldı acaba olur muydu özellikle mi beni sezaryene aldı falan diye ama ben zaten randevu günü gelmeden acil gitmiştim...3cm açılma varken belki doğurabilirdim diye içimde kaldı ve bebeğimi doğuramadım diye de epey üzülmüştüm...üzerimizde çok ağır baskı var bence bilen bilmeyen konuşuyor ve can yakıyorHiç sezeryana teşvik etmedi ama bebek inmedi aşağıya yazdım canım atladın orayı sanırım. Bebek aşağı inmeden normal Doğum yapamam tabiki :)) sezeryan oldu zorunlu ama doktorumun tavrının güvenilirliği beni çok etkilemişti. Herkes okadar uğraşmaz. Kanalda değil diye direk sezeryana alındı arkadaşım. Sancıyla inebilir deneyelim dedi. Suyum gelince 7 cm e kadar açılmam oldu ama daha fazla inemedi bebiş
düşük riskinden dolayi yürüyüş falan yasak bana simdilik. Spora baslamistim birakmak zorunda kaldim nasi dogurcam bilmiyorum :) herseyin hayırlısı bakalim zaman ne gosterir. Cok teşekkür ederim yorumlarin icinRandevuyu kendi veriyor canım şu tarihte gel diyor randevu almıyorsun. İlk randevuyu kendin alıyorsun hastane biraz ileriye verebilir işte. Benim bebişte kordon vardı herkes sezeryan derken Figen hanım normal olabilir sıkıntı Yok dedi. Suyum azdı tansiyonum çok yüksekti. Bunlara rağmen Sancımı bekledim 40.+1 de hastaneye çağırdı suni bile aldım ama bebiş inmedi aşağıya. Hiç müdahale etmedi bebeğin kalp atışları iyi sıkıntı YOk sesi. Meğer 2 tur kordon varmış. Hiç sezeryana teşvik etmedi. Normal doğurmak istemiyorum diyen kuzenimi bile normal doğurttu. Dikişleri harika çok iyi bir doktor. Muhakkak memnun olmayan çıkar ben hiç rastlamadım ama. Çok tatlı dilli pozitif kibar bir bayan. Benden sonra 4 kişi gitti ve hepsi memnun ayrıldı. Mail yoluyla her sorumu cevaplıyor. Ay bilmiyorum ben çok seviyorum doktorumu ya.
Sonrasında biraz ağrın oluyor canım ama bir gün sonra abartmıyorum iyiydim. Oturup kalkarken ağrım oluyordu tabi. Biraz da tabi cilt yapına bağlı. Ama yengemin dikişleri çok kötüydü devlet hastanesinde yapıldı. Ben o yüzden doktora çok önem veriyorum.
Normal istiyorsan sık sık yürüyüş yapmalısın. İlişkiye de devam eder ve sağlıklı beslenip çok kilo almazsan. Çatın da müsaitse neden yapamayasın. En sağlıklısı o zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?