2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349

Kafana takma bende oyle kizimdayken cins doktorlara denk geldim. Sen baska doktora gozuk ama baska doktora 10 gunden once gidemiyorsun diye biliyorum. ben randevu alsan bile sistem ayni doktora atiyo diye. hala aynimi bilmem ama sana tavsiyem baska doktora gozuk egitim arastirma demissin zaten orada ayrintili yapiliyo on gun sonraya yer bul baska doktora sansini dene. Yada baska egitim arastirma gidebilirsen zaman kaybetmeden baska hastane git. inan devletin doktorlari benide cok gicik ediyor ama belki bu seferki doktorun iyi cikar ayrica sacma birsey var ne demek o testi yapmadan ayrintili olmuyo. bi kere o testi yaptirip yaptirmama secenek hakkimiz yokmu bizim. Bence doktorun belki kafa dalginligi vardi. Sen bi kere sakinligini huzurunu bozma bak ben kizimda cok sorun yasadim sukur birseyi cikmadi kapali bi kutu yaptiklari sadece tahmin oda yuzde 50 oluyo ki seninki yasdan Allahim deney faresi gibiyiz

Benim de yaş riski sizden daha da yüksek bugün doktora sordum ninfy test yapılabilir yarın görüşelim dedi. Beni de bir stres sardı. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Ben birşey yapmayacağım çünkü 1:292 risk altında gözüküyor yani 1:250 nın altı risk yüksek diye biliyorum. Ama yüksek risk kesin degil ihtimal. Kendimi strese sokmak istemiyorum.Beni sinirlendiren elimdeki kâğıtta risk altındadır yazıyor ama dr kabul etmiyor ve eger yapmazsan buradaki hizmetlerden faydalanamazsin diyor.

Bu yaş riski kaç yaşından sonra oluyor?sizlerin yaşı kaç ki risk var merak ediyorum

canım 81 doğumluyum. Test kağıdında 36.7 yazıyor. Oğlumda 34 yaşındaydım. Evimde değilim gidince ilk isim oglumdaki riske bakacağım o zaman sigarada kullanıyordum.

Sağol canım bunuda öğrenmiş olduk

weryew canım araştırma hastaneleri beni geriyor zaten uzman doktoru göremiyorsun asistanla muahhap oluyorsun. Bende asistan doktorla görüştüm zaten sakın ve güzelce derdimi anlatmaya çalıştım belki bilgi eksikliği belki beni anlamaması beni sinir etti odadan çıkınca gözyaşlarını tutamadım bana tek dediği seni Tıbbi Genetiğe sevk edicem orada sıvı alacaklar.
Evet asistanlar işi öğrenecekler ama dediğin gibi biz kobay değiliz.

Bende oğlumda ozel hastanelerde biraz çektim daha doğrusu sezeryana almak için rahmin çift odacıklı her an düşük riski olabilir dendi en çok etkilendiğim buydu ve daha neler neler ama çok şükür normal doğumla nur topu gibi bir bebişim oldu.
Oyuzden ozel hastanelerden çok soğudum.

Oğlumda ki doktorum ben 7 aylık iken devletten istifa edeceğini söylemişti. Çocukları küçüktü ve bakacak kimse yoktu. Hala ise başlamamış sanırım bulamıyorum randevularda. O çok tatlı ve rahatlatan bir bayandı. Dahası özelde muayene oluyormuş gibi hissediyordunuz.

Sevindim senin adına Sorun olmaması çok güzel bişey. Çocuklar için üzüldüm ya ailesinden uzakta çok kötü bir durum. Neden ailesiyle kalmıyorlar. Uzakta mı evleri

Anladım canım Allah sabır versin bende 26 haftalık kaybettim 12 gün yaşadı yavrum nasip leri okadar mış Rabbim bunlara ömür versin

Kızlar istanbul Avrupa yakasında Küçükçekmece tarafında bildiğiniz ayrıntılı ultrasona gidebileceğim bir yer var mı ?

Canım bu konu burda çoook konuşuldu ki konuşulacağı belliydi çünkü bu istatistiksel test ve doğruluğu %100 olmayan bi test senin taş riskin 292 çıkmış 300 baraj yani 292 kişiden birinin down sendromlu çocuğu olucak demek... Yani senin sonuç 1:1000 çıksa nolcak tı 1000 kişiden 1 kişi down sendromlu bebeği olacaktı..risk herzaman var yani 1000 kişiden olsan 30 kişide olsan var test downlu çocuğu yakalayamayan bi test okadar basit hastanede ni kadınla tanıştım downlu bebeği vardı taramada çıktımı dedim bunda çıkmadı riskim hiç yoktu dedi.... 2. Çocuğu riskli çıkmış sapasağlam kızı vardı sakın inanma dedi ben zaten yaşadım biliyorum ama senin için diyorum lütfen stres yapma ki.. Senin yaş riski dahada gereksiz bence... Millet 45 de doğuruyor nur topu gibi veren Rabbim kader de ne varsa o tedavi ye gelince taramada çıkan hastalık türlerinin tedavisi yok malesef kim Ne derse desin.. Ne down ne hidrosefali ne annensefali.... Bunların tedavisi yokki neyin önlemi ama ayrintiliyi muhakkak yap için rahat eder inşallah... Yarık damak kalp böbrek vs. Bunların şifası var Allah izin verirse önlem alınır doğduğu gibi... Yani canım kendini hiççç üzme ben 1.50 risk görmüş insanım ve amniyosentez yapıp temizide gördüm.. Stres ikili tarama sonucu dan 10000 kat daha zararlıdır tescilli onaylıdır.. Dün biraz canım sıkıldı hemen toparladım kendimi asla üzmem bebeğimi o hatayı yaptım kaybettim birdaha izin vermem

Dün o doktora gittiğimde bana okadar şey diyip sonra 3lü test kağıdını elime tutuşturdu 2li yapmadım 3lü 4 lü de yapmıcam yapacak olan arkadaşlar İnş hayırlısıyla hayırlı haberlerle gelirler ama 2li temiz çıkınlar 3lü ve 4lü gereksiz aslında bunu bi şok doktor da söylüyor zaten boşuna strese girmeyin derim Nacizhane fikrim..

Ninfy test yaptırmayı düşünen ya da yaptıran var mı aramızda? Ben yaptırmayı düşünüyorum, ancak sanırım pahalı bir testmiş

Toist arkadaşım cevap vermiştir belki geriden gelip okuyorumda :) Bende Figen hanıma gidiyorum normal doğum yapacaktım ama 15-18 saat arası suni sancı aldım epiduralli 9cm açıklık oldı ama benim çatım çok dar olduğundan kızımın kafası kemiğe takıldı acil serzaryene girdim. Sezaryen sonrası hemen kalkıp yürüdüm ertesi gün çıkışımı yaptım gram ağrım olmadı çok şükür . Randevuyu da asistanı cemileden alırsanız sıkıntı yok arayıp almak isterseniz çok dolu diyorlar

canım 81 doğumluyum. Test kağıdında 36.7 yazıyor. Oğlumda 34 yaşındaydım. Evimde değilim gidince ilk isim oglumdaki riske bakacağım o zaman sigarada kullanıyordum.

35 sınır canım

Ben 36 yaşındayım

Yaşınızda hiç bişey yok ki ben 31 yaşındayım ilk çocuğum Allah nasip ederse ben 3 tane istiyorum ve 38 de ancak doğururum canım sıkıldı

Haklısın belki de ama insanın içine bir kurt düşüyor, valla yediğim içtiğimden keyif alamaz oldum. Allah hepimize sağlıklı evlatlar, sağlıklı bir ömür versin tek dileğim bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…