- 23 Mayıs 2013
- 3.258
- 2.661
- 248
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #13.181
Tabii ki ama hepimiz az çok bilgisiyiz birbirimize bakarak bilgilendik. Tüm test sonucunu gireceksiniz ekte. Risk değerinin altındadır yazıyor orada. Ama yok illa sıvı alıcaz diyor bizim için 1:1000 risklidir diyor.
Şu anda kendime biraz geldim ve hemen BIMER ve sağlık bakanlığına şikayette bulundum.
Sıvı aldırmazsam rutin kontrollere gelebilirmişim ama test yapılmamış. Ayrintiliya sevk etmezlermis. Ikisi birbirinden o kadar farklı ki anlatamadım.
Dawn sendromu çıksa tedavi var mı yok ya aldıracağım vicdan azabından öleceğim yada bu gerçekle hamileliğini ağlayarak geçireceğim. Ve sonuç ta yok diyor gereksiz yere niye sıvı aldırayım.
Ayrıntılı ultrasonda beyin omurilik kalp karin ici organlar el ayak parmaklar yarık dudak yarık damak ... vs ye bakılıyor bunların tedavisi var ve bende ona gore bir hastane bulup orada doğum yapar ve hemen tedavisine başlayabilirim. Ama anlatamadım anlatamamak neyse moral olarak eksilerin çok altına düştüm.
Benim de yaş riski sizden daha da yüksek bugün doktora sordum ninfy test yapılabilir yarın görüşelim dedi. Beni de bir stres sardı. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Bu yaş riski kaç yaşından sonra oluyor?sizlerin yaşı kaç ki risk var merak ediyorum
Evet canım ama hiç korkulacak bişey değilmiş. Kordon çok esnek. Bebeğe zarar vermiyor. Şuanki bebeğimde de var kordon. Çok hareketli ve karnı geniş annelerde daha çok oluyor sanırım. Bu seni korkutmasın öyle doğuran birsürü anne var hem de normal yolla
iyi yapmışsın canım gebesin insanların halden anlaması gerekAynisi gercekten. Yemek yaparken bile yoruluyorum. Gecen gun kalabalik bi misafirim vardi. Valla aksama dogru dedim ben dayanamiyorum biraz uzanacam. Napiyim
Zir bir durum gercektenZ kesin ekstra para aliyorlardir o testlerden.
Sevindim senin adına Sorun olmaması çok güzel bişey. Çocuklar için üzüldüm ya ailesinden uzakta çok kötü bir durum. Neden ailesiyle kalmıyorlar. Uzakta mı evleriAilesi gelmiş almış canım ama bu çocuk okulun pansiyonunda kalıyor yani onunla aynı yatakhanedeki çocuklarada geçebilir müdürle konuştuk sessiz kalıyor ben druma sordum bir tehlike sözkonusu değil gebeler için dedi ama yakın temastan uzak durmamı söyledi
@Fonetik nasıl oldunn
Anladım canım Allah sabır versin bende 26 haftalık kaybettim 12 gün yaşadı yavrum nasip leri okadar mış Rabbim bunlara ömür versinHoşbuldum canım. Amiiinn inşallah sağlıkla gününde gelsinler yeter. İlk 20haftalıktı canım 2.de kan cıvıtıcıda kullandım yine serklaj oldum ama enfeksiyon erken doğum sebebi oldu. Dr ihmali yüzünden antibiyotik veremedi bir takibe almadı hiç. 25haftalık geldi yavrum 1hafta yaşadı. Şimdi dikkat ederek dualar eşliğinde yatıyorum canım.
Canım bu konu burda çoook konuşuldu ki konuşulacağı belliydi çünkü bu istatistiksel test ve doğruluğu %100 olmayan bi test senin taş riskin 292 çıkmış 300 baraj yani 292 kişiden birinin down sendromlu çocuğu olucak demek... Yani senin sonuç 1:1000 çıksa nolcak tı 1000 kişiden 1 kişi down sendromlu bebeği olacaktı..risk herzaman var yani 1000 kişiden olsan 30 kişide olsan var test downlu çocuğu yakalayamayan bi test okadar basit hastanede ni kadınla tanıştım downlu bebeği vardı taramada çıktımı dedim bunda çıkmadı riskim hiç yoktu dedi.... 2. Çocuğu riskli çıkmış sapasağlam kızı vardı sakın inanma dedi ben zaten yaşadım biliyorum ama senin için diyorum lütfen stres yapma ki.. Senin yaş riski dahada gereksiz bence... Millet 45 de doğuruyor nur topu gibi veren Rabbim kader de ne varsa o tedavi ye gelince taramada çıkan hastalık türlerinin tedavisi yok malesef kim Ne derse desin.. Ne down ne hidrosefali ne annensefali.... Bunların tedavisi yokki neyin önlemi ama ayrintiliyi muhakkak yap için rahat eder inşallah... Yarık damak kalp böbrek vs. Bunların şifası var Allah izin verirse önlem alınır doğduğu gibi... Yani canım kendini hiççç üzme ben 1.50 risk görmüş insanım ve amniyosentez yapıp temizide gördüm.. Stres ikili tarama sonucu dan 10000 kat daha zararlıdır tescilli onaylıdır.. Dün biraz canım sıkıldı hemen toparladım kendimi asla üzmem bebeğimi o hatayı yaptım kaybettim birdaha izin vermemTabii ki ama hepimiz az çok bilgisiyiz birbirimize bakarak bilgilendik. Tüm test sonucunu gireceksiniz ekte. Risk değerinin altındadır yazıyor orada. Ama yok illa sıvı alıcaz diyor bizim için 1:1000 risklidir diyor.
Şu anda kendime biraz geldim ve hemen BIMER ve sağlık bakanlığına şikayette bulundum.
Sıvı aldırmazsam rutin kontrollere gelebilirmişim ama test yapılmamış. Ayrintiliya sevk etmezlermis. Ikisi birbirinden o kadar farklı ki anlatamadım.
Dawn sendromu çıksa tedavi var mı yok ya aldıracağım vicdan azabından öleceğim yada bu gerçekle hamileliğini ağlayarak geçireceğim. Ve sonuç ta yok diyor gereksiz yere niye sıvı aldırayım.
Ayrıntılı ultrasonda beyin omurilik kalp karin ici organlar el ayak parmaklar yarık dudak yarık damak ... vs ye bakılıyor bunların tedavisi var ve bende ona gore bir hastane bulup orada doğum yapar ve hemen tedavisine başlayabilirim. Ama anlatamadım anlatamamak neyse moral olarak eksilerin çok altına düştüm.
35 sınır canımBu yaş riski kaç yaşından sonra oluyor?sizlerin yaşı kaç ki risk var merak ediyorum
Ben 36 yaşındayımBu yaş riski kaç yaşından sonra oluyor?sizlerin yaşı kaç ki risk var merak ediyorum
1 yılla riski yakalamış vay bee hiç canını sıkma bu nifty harmony ve diğer bütün testlerin doktora prim verdiğini biliyormusunuz... Ben sayamadığım doktora gittim herbiri başka firmayla anlaşmış vay ve dedim Allahım sen düşürmeBen 36 yaşındayım
Peki randevu almak istesem cok yogunluk oluyormu biray oncedenmi almaliyim, birde ilk dogumun normalmiydi nasil gecti, ben epidural normal istiyorum ama cesarette edemiyorum, sezeryan sonrasi cok agri olurmu bu durum doktora mi bagli kisiyemi bagli, cok soru sordum galibailk bebek olunc insan cok cahil oluyor
canım 81 doğumluyum. Test kağıdında 36.7 yazıyor. Oğlumda 34 yaşındaydım. Evimde değilim gidince ilk isim oglumdaki riske bakacağım o zaman sigarada kullanıyordum.
35 sınır canım
Ben 36 yaşındayım
Haklısın belki de ama insanın içine bir kurt düşüyor, valla yediğim içtiğimden keyif alamaz oldum. Allah hepimize sağlıklı evlatlar, sağlıklı bir ömür versin tek dileğim bu1 yılla riski yakalamış vay bee hiç canını sıkma bu nifty harmony ve diğer bütün testlerin doktora prim verdiğini biliyormusunuz... Ben sayamadığım doktora gittim herbiri başka firmayla anlaşmış vay ve dedim Allahım sen düşürme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?