2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Senin plasenta aşağıda miydi, idrar kültür için vajinal muayeneye gerek yok idrar da bakteri uredi mi diye inceleniyor. Ben yaptirmistm senin bahsettigin başka biseyse bilemicem
Yabi doktorda emin degil oyle bi konustuki binonceki kontrolde bebek olmaso gereken yerde diyodu. Kanamam olunca plsenta birwz asagida ondandir belki yukari cikabilir bakicaz takip edelim dedi. Yok canim ben mesela mantar icin yaoilan kulturden bahsediyorum. O da mi idrarla bakiliyo

Canım sıkma canını hiçbir şeyin garantisi yok, doktor da fazla kesin konuşmuş sonuçta her doğum kendine has bir süreç. Kanaman nedeni neydi senin, benimde kanamam oldu bi hafta durdu ama bebeğin eşi aşağıda bana da riskli dedi bi haftadır yatiyorm belki doğuma kadar yatman gerekebilir dedi doktorum napalim iyi olsun yavrularimiz da ınş. Moralini yüksek tut

Benim kanamam oldu acile gitmistim zaten doktor benden cok telefonla ilgiliydi progestan verdi pek is yapma dedi gonderdi. kanamam durdu bi kac gun sonra tekrar basladi bu sefer baska doktor gittim oda cekim silim cam silim iliski carsi pazar gitmek yasak dedi kizimi kaldirmak felanda ama sebeb soylemedi daha oncedende dusugum oldugu icin risklisin yakin takip olacaksin dedi sadece. bu gun gittim doktorda yakin takip devam dedi. Bu gun suna uzuldum sanki hepden bosa gittum bu gun ayrintiya gun almak icin gittim ama cinsiyette ogrenemedim gun icinde yarin sabah erken burda ol dedi. Bide o kadar risk dedi eve sifirlandim dondum resmen.

Canım eski mesajlarını bulamadım ne riskin vardı ki devam ediyor ve doktor böyle konuştu?

Bende onu anlamiyorum. 12 haftaLarda felan kanamam oldu durdu sonra tekrarladi. Ama baya haftadir kanamam yok bende bu yuzden dedimki artik risk varmi kanamam yok iyi hissediyorum felan. Ikinci cocugum dusuk ama iste bana ondan sonra dedi senin gibilerin yuzde ellisi dusuruyor geriye kalan 48 erken dogum yapiyor yuzde 2 kisi sadece zamaninda dogurabiliyor iliski yasak dedi. bende birsey demedim artik. bana hayrola sen birsey demedin cinsel yasak dedi diye suriyeler baya cikisiyomus. Bende napim 12 haftada kanamam olmus sonucda ikimizin bebegi onun icin o kadar fedakarlikda olsun artik sayili gun yani ne diyebilirimki. Uckurundan sebeb cocumuzdanmi vazgecelim risk olmayana zaten yasak yok

Kizlar moralim cok bozuk bu gun randevuma geldim. Bebegim secde pozisyonu yine cinsiyet gostermedi. Yarin tekrar ayrintili gun almak icin sabah erken gidecegim. Doktora riskim devam ediyomu dedim kanamdan oturu sonucda artik durdu. Ama doktor benim gibilerin 100de ellisi bebegini dusurdugunu geri kalaninda erken dogum yaptini sadece 100 ikinin zamaninda dogum yaptini doguma kadar riskim devam ettini iliskinin cogu seyin yasak oldugunu soyledi.
Canım senin sıkıntı tam olarak neydi benim de kanamam oldu şuan da plesenta aşağıda ne kadar çok şey sanmış
Merhabalar...
Artık pantolonlarıma sığamıyorum ve en kusa zamanda alışverişe çıkacağım. Normalde small , 36 beden giyiyorum. Hamile kuyafeti alırken bir beden büyük mü almalıyım? Siz nasıl aldınız?
Ben 34-36 giyiyordum lcw hamile pantolonu aldım yine 36 beden aldım

Evet canım, gittiğin yola mı duyduklarına mı üzüleceğine şaşırır insan. Bu kadar negatif bir yorum bence hiçbir hastaya yapılmamalı.

Bencede sonucda oraya zaten evladimiz icin gidiyoruz. Iste hayaller hayatlar bu gun cinsiyet ogrenmekde cok istiyordum nasipde yokmus o kadar doktoruda alttan aldim ama yok yani

Arkadaşlar merhaba aslında haziran anneleri grubudayim ama sizede bi sorayim dedim 13+3gunluk ense kalınlığı 2.64 çıktı Dr sınırda dedi kandverdim 10 gün sonra çıkacak sonuç çok tedirgin oldum sizlerin basıldı ense kalınlığı

Kizlar moralim cok bozuk bu gun randevuma geldim. Bebegim secde pozisyonu yine cinsiyet gostermedi. Yarin tekrar ayrintili gun almak icin sabah erken gidecegim. Doktora riskim devam ediyomu dedim kanamdan oturu sonucda artik durdu. Ama doktor benim gibilerin 100de ellisi bebegini dusurdugunu geri kalaninda erken dogum yaptini sadece 100 ikinin zamaninda dogum yaptini doguma kadar riskim devam ettini iliskinin cogu seyin yasak oldugunu soyledi.

Geçmiş olsun canım bazı doktorlar empatiden yoksun oluyorlar böyle. Söyledikleri karşısında nasıl bir yıkım olacağını kestiremiyorlar. Sakın kendini strese sokma uzme. Biliyorum demek kolay ama Her zaman hepimiz icin risk var canım unutma Allah ın dediği olur canım dualarım seninle.

Kızlar ssvd düşünen var mi? Doktoruyla bu konu hakkında konuşan onay alan? Ben 5 sene önce sez. Oldum. Bu kez normal mi olsa diyorum fakat kararsizim. Doktorum desteklemiyor o ayrı. Karar verirsem birde destekleyen doktor bulmak zorundayım.

Bencede sonucda oraya zaten evladimiz icin gidiyoruz. Iste hayaller hayatlar bu gun cinsiyet ogrenmekde cok istiyordum nasipde yokmus o kadar doktoruda alttan aldim ama yok yani
Dr un tam tersi seni sakinleştirmesi lazım. Sen yinede kendine dikkat et. Dinlenmeye çalış. Önemli olan sağlıklı olması, nasıl olsa cinsiyeti öğrenirsin.

Ultrasonda bebeğe bakılmasını gerektirecek bir durum yoksa gitmeyin ama bundan sonra hep o doktora gidecekseniz oraya kadar gitmişken görün...ama tsh konusunu düzenli olarak endokrinolog takip ediyor eltimin de yüksekti sürekli ilaç kullandı kontrole gitti sorun olmuyor bebekle ilgili

Evet canim hiçbir durum yok ki daha geçen hafta bakıldı
Hem bir kez gitsek bile sonra hep ona gidemeyiz çünkü hem Antalya bize 3-3.5 saat uzakta yani git gel yorgunluk

Doktorun iyice bakmadı mı canım kan akışı falan nasıl...bazen ultrasonla bakarken bi tuşa basıyor doktor orda kırmızı mavi çizgiler çıkıyor harita gibi damarlar, ordan kan akışına bakıyor bebeğin beslenme ve gelişiminde en önemli şeylerden biri o...gelişimi yavaşsa sebebini bulmaya çalışsınlar...bazen bebek haftasını tekrar yakalıyor ya da önde gidiyor ama sonunda prematüre bile doğsa bütün bebekler en geç 1 yaş civarı aynı gelişimi boyu kiloyu yakalamış oluyor...herhangi bir sorun yokken gerideyse sorun etme ultrasonun kalitesi bile etkiler belki yanlış gösteriyor

ultrasonun kaliteli olup olmadığından pek emin değilim, bir önceki sefer özelde bu şekilde bakılıyordu, ama şimdi devlete gidiyorum ve bu şekilde bakılmıyor. Burada özel hastane yok, farklı bi şehirden randevu aldım, en azından orada adam gibi bakılır. umarım sorun yoktur, teşekkür ederim.

Canım senin sıkıntı tam olarak neydi benim de kanamam oldu şuan da plesenta aşağıda ne kadar çok şey sanmış

Ben 34-36 giyiyordum lcw hamile pantolonu aldım yine 36 beden aldım

Daha once bi dusugum var ikinci dustu bu ucuncu bundada kanamam oldu galiba ondan ama bana kanama sebebi soylemedi progestan verip yolladi

Bende onu anlamiyorum. 12 haftaLarda felan kanamam oldu durdu sonra tekrarladi. Ama baya haftadir kanamam yok bende bu yuzden dedimki artik risk varmi kanamam yok iyi hissediyorum felan. Ikinci cocugum dusuk ama iste bana ondan sonra dedi senin gibilerin yuzde ellisi dusuruyor geriye kalan 48 erken dogum yapiyor yuzde 2 kisi sadece zamaninda dogurabiliyor iliski yasak dedi. bende birsey demedim artik. bana hayrola sen birsey demedin cinsel yasak dedi diye suriyeler baya cikisiyomus. Bende napim 12 haftada kanamam olmus sonucda ikimizin bebegi onun icin o kadar fedakarlikda olsun artik sayili gun yani ne diyebilirimki. Uckurundan sebeb cocumuzdanmi vazgecelim risk olmayana zaten yasak yok

Canım ben de ilk bebeğimi kaybettim bu Hamileligimde de geçen hafta kanamam oldu buraya da yazmıştım hastanede kaldım serum bağlandı ama doktor bana risklisin falan demeyi bırak uzun süre rapor bile vermeyi düşünmüyorum çünkü sen evde otur otur daha da kötümser olursun dedi Ha biz korkumuzdan zaten ilişki olayını bitirdik o ayrı Ama şimdi biz riskli grupta mıyız ya :(

Geçmiş olsun canım bazı doktorlar empatiden yoksun oluyorlar böyle. Söyledikleri karşısında nasıl bir yıkım olacağını kestiremiyorlar. Sakın kendini strese sokma uzme. Biliyorum demek kolay ama Her zaman hepimiz icin risk var canım unutma Allah ın dediği olur canım dualarım seninle.

Gunu veren Allah ben ayrintilida ne dicekleri cok merak ediyorum. Kazasiz belasiz sag salim zamaninda doguralim insallah

Back
X