- 1 Ağustos 2013
- 769
- 535
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #15.781
aaa daha nelerOğlum Ege kızım Ada olacak diyordum kudurdu Ege yle ne alakamız var diye...o zaman dedim Yiğit Efe ya da başka şey seç güzel isimler var ,yok 2 isim neymiş...geldi gitti beni taciz etti laf soktu 1 hafta kimlik çıkmadı en son gitmiş Efe yazdırmış...annem demiş oğlum karına güzel bi çiçek yaptır zoraki onu yaptırmış...sonra lohusalığımı mahfettiler bi de görümcemler gelip ortalık karıştırınca bizimle hiç ilgilenmedi benim yüzüme bakmadı anneme babama kötü davrandı...emzirirken 1 bardak su ver diye yalvarırdım oturmadan niye almadın diye terslerdi...annem gidince 10 gün sonra bizi götürdü bıraktı sonra ben de ondan soğudum...pişman olduysa da açıktan özür falan dilemedi...ben bi daha doğurmam dedim...çocuğumun ismine ben karar veremiyorum diye gurur yaparken tabi dolduranlar vardı bizden oluyordu 2 kere ayrılmaya kalktım geri döndürdü...en son babası bize bir sürü kazık attı falan...hep derdim ki bir gün bana teşekkür edeceksin bu çocuğa babanın adını vermene müsade etmediğim için...şu anda tam o kıvama geldiği için hamileyimhepsi de ettiğini buldular kayınvalide saf akıllıdır biraz haberi bile yoktu onu kim sayar zavallı 2 tane kızı var biri 38 biri 40 yaşında şeytanla yoldaş olmuşlar
Benim de vazgeçilmez yemeğim. Domates peynir ekmek. Sabah akşam yerim valla. Sabahları onlar olmayınca doymuyorum. Ama domatesin de zamanı geçti. Çeri alıyorum lezzetli olsun diye. Ama yine de zarar aslında.Güldüm valla çok hoşsun ya :) genelde öyle diyor herkes ama yeme içmeyle alakalı bence. Ben gece gündüz peynir ekmek domates yiyebilirimekmek yemeyince doymuyorum sanki. şimdiden 6 kilo aldım
Berika diye bi yer var niluferde carrefourun arkasinda e bebek var ya onun ustunde. Ben telefonda gorustum ama calisanlar icinde saatleri mevcut sordu bana cunku calisiyo musun diye.Canım nereye başlayacaksın. Bende çok istiyorum platesi ama çalıştığım için saatleri uygun bulamadım.
Allahtan kopru var hemen gelirlerValla dikkat et bence :) olmamasını dile bence çünkü yanında kimse yokken çok zor olur senin için. Herkes bursadayken.
Canım 4 lu testte kromozom bozuklukları dışında normal tüp defekti denilen omurga sinir sistemini inceleyen ayrı bir duruma daha bakıyorlar. Benim ikili testim yuksek riskli 4 lu testim temiz çıktı. Eğer sorun varsa ve her halükarda bebeği aldirmayacaksan nutty testine de gerek yok diye düşünüyorumKızlar bebeğim gayet iyi çok şükür, 16+5 sata göre, ultrasona göre 16+6
170 gr olmuş
Ama hiç güzel poz vermedi, rahim duvarına yaslanmış pozisyondan pek görülemedi suratı falan
Plasentam hala aşağıda, ağır iş, ilişki, uzun yok yine yasak
Bugün dörtlü test için kan verdim haftaya ptesi çıkacak
Doktor yine nifty testi hatırlattı
Sıkıntı varsa yaptıralım dedim o da hayır ben sadece bilgi vermek zorundayım dedi
Çok sıkıldım bu nifty muhabbetinden
Doktor bunların durumu var mı diyo, yoksa pay mı alıyo testi yapan yerden diye düşünmeye başladım
Hem 2li yaptırdı hem 4lü.. bunlar garanti değil diyo e o zaman neden yaptırdın bunları
Niftynin parası illa verilir ama gerek olmadığı halde yaptır diyosa diye kafam karışıyo.. o 2 bin küsüre neler alırım çocuğuma
Berika diye bi yer var niluferde carrefourun arkasinda e bebek var ya onun ustunde. Ben telefonda gorustum ama calisanlar icinde saatleri mevcut sordu bana cunku calisiyo musun diye.
Allahtan kopru var hemen gelirlersokma aklima oyle seyleri bide gitmeden muayene olup gidicem eger azicik acilma bile varsa cesaret edemem rapor alirim sonra girerim. 2 3 hafta kaliyo doguma iste ama ya erken gelmek isterse benim minik yavrum
Bence kontrolde sor...bYa kızlar ben hiç balık yiyemiyorum, kokusundan tiksindim..ilk birkaç hafta yiyebilirim sadece..doktora da soracam ama kontrolume daha çok var...balık yagi haplarindan alsammi yoksa kontrolü beklesemmi..
Canım daha önce doğum yapmış mıydın? O kadar kolay bişey değil de yani...kimse gelmeden doğurursun gibi seyler nerdeyse imkânsız tabi bünye meselesi de...ben geceyi hep tuvalette gecirdim çişim geliyor sanıyordum bebek gelmeye çalışıyormuş akşam 4e kadar sancı çekmişim karnım ağrıyor ara ara anlamadım...3cm açılma olmuş 65km gittik hastaneye ulaşmak için akşam 7de sezaryenle doğmustu bebek...20 saat daha sancı çeksem doğmazmış çünkü çatı dar bebek kanala giremiyorduAllahtan kopru var hemen gelirlersokma aklima oyle seyleri bide gitmeden muayene olup gidicem eger azicik acilma bile varsa cesaret edemem rapor alirim sonra girerim. 2 3 hafta kaliyo doguma iste ama ya erken gelmek isterse benim minik yavrum
Bende kullanıyorum doğumdan 2 gün önce kesicez dedi iğneyi ecopirin 26. Haftada bırakırız dedi ben genetik testler yaptım pıhtılaşma var bende garantiCanım. Merhaba sen de sanırım clexane kullanıyorsun ve iğneyi bırakmak için bu testleri mi yaptıracaksın Ben de kullanıyorum ama bana test yapalım ona göre bırakırız diyen olmadı hiç hatta doğuma kadar devam edeceğim
Benim doktorum göbeği kesti 16 sonrası bebek karın mesafesi a azalıyormuş hatta özellikle seni dedim doğuma kadar karından yapıcak Okan Arkadaşlar var dedim... Yok 16 da bırakmak eniyidi kola veya bacağa geçirdi beni ben koldan devam ediyorum.. Benim 4. Bebek 3. Kaybımdı canım benimde bunda inanılmaz büyük göbüşüm İnş iyi olucak lar budefaaa.. Karın 16 da bile zorlama yaptı beni sen nasıl vuruyosun hala istersen bidaha sor doktora karın gerildikçe eti sıkamıyoruzki.. İğneyi eşin yapamıyormu yada tanıdığın biri zor ya hergün uğraşmak dışardaKizlar benim karnim cok buyudu ilk kaybim 22. Haftadaydi ozaman hic bukadar yoktu en az 7 aylik gibi clexan igneyi vuramiyorm en son damara batirmism morardi curudu etim. Girmiyor ignenin ucu gobegim yumusakken kolay yapiyodum simdi daha gergin ucunu batiramiyorm bi turlu. Baska yerden de korkudan vuramadm 4 aksamdir ozele acile gidip vurduruyorm gunde 5 tl den 700 tl yapiyor doguma kadar. Saka bir yana parasi da kolum pert olunca napcam korkuyorm bacak fikri korkunc geliyor. Sizler napiyosunuz igne kullananlar
İşte tatlı bilwyler yemeyince de nefsim körelmiyo tamamem cıkaramam herhalde ama azaltırım gecen ay cok abartmıştım çnkü tatlı yemeyi bakalım bu ay ne olcak 2 kilo alaam ona da razıyım:) izindeyim canım, bende6 kilo aldımama dikkat etmemiz lazım, hamurişi ve tatlıyı cıkardıkmı listeden tamamdır. bu şekilde yaparak son 1 ayda kilo almadım çok şükür, sebze ve meyve , kurumeyveye agırlık verdim
Ah kıyamam bendede diğer bebekte ev misafir hane gibiydi şimdi kapattım kapıları.. Açık açık diyorum zaten misafir alamıyoruz diye... Ben rahatsızım diyorum... Yoksa millet anlamaz biliyorum.. Oynamıyomu canım minnak merak etme bugun yatın zaten hiç durmazki o korkunun ecele faydası yok biz sakin olucaz yatıcaz yatıcaz... Bilmiyomusun tavuklarım var benim kış günü hayvan civciv çıkarmak için yattı... Ve soğumasınlar diye yemeğe bile kalkmıyor... Eşim örnek al diyo aynı bunun gibi yatıcan diyo... Gülüyorum ama hayvanın azminede hayranım tabi onun 19 günü kaldı civcivlerine kavuşmasına benim en az 17 haftam var Allah izin verirseTek istedigim kalp atisini duymak doppler almayi da dusundum ama kullanamazsam diye cekindm. Esimde iki haftadir patlayacak bomba gibisin psikologa git diyor. Kavga ettik yeni. Plasenta asagida diye yorulma diyo ama kayinpeder 've kaynimi yemege yatiliya getirdi dun istanbula gelmisler en son amcasi koyden geldiginde kanamam olmustu ayakta durmaktan. Bir doguraydik saglikla
Bende öyle yapcam 8 hafta önce kullanıcam 8 sonra 2 ayda yaz tatili 4 aylık olacak bebiş sonrasına eylülde bakacam
izinler sata göre hesaplanıyor canım
@fancy life @Hafsa_23 Benim sınıfım seneye 4 oluyor...2 gün öğleden sonralara ingilizce ve din kültürü koyulsa diğer günler de öğlen arası eve gitsem nasıl olur acaba evle okul çok yakın...annem babam gelecek seneye izine ayrılsam da ayrılmasam da tek başımıza kalamıycaz oğlum 1 e başlıyor...izne ayrılırsam bu düzeni 2.dönem kurabilir miyim acaba...sene başından böyle yapsam diyorum...kararsızım yani
Evet canım sat. Doktor onu öne çekse bile alabileceğin max 16 hafta olacağı için doktor değiştirse bile sıkıntı olmuyor bildiğim kadarıyla. Zaten kalanlar sonraya ekleniyor ya.
Ben geçen yıl sömestr da heyet raporu aldım. Mart 9 da 32. Haftam doldu izne çıktım. Haziran sonuna kadar 16 hafta tam doldu yetti bana. Çalışmak istemedim çünkü çalışırsam kalan haklarım yaza denk gelecekti. Ekders için gitgel yapmayayım dedim.
Bizim ayımızda Doğumda çalışıp sonraya atmak çok mantıksız canım. 32 de ayrılınca benim Mart 10 oluyor. Tan 16 hafta haziran sonuma denk geliyor. Çalışıp da sonraya atarsam zaten temmuz Ağustos yaz tatili.
Ben de Mart 15 r kadar çalışayım sonra izne çıkayım diyorum. Seneye de evet ücretsiz izin düşünüyorum. Sen çıkacak mısın?
Kizlar Merhaba doğum izni meselesini ben de düşünmeye başladım Doktora hiç sormadım ama netten hesaplamama göre 31 Mayıs görünüyor Ben de öğretmenim ve olabildiğince erken ayrılmak istiyorum zaten.doğum sonrası yanıyor benim Öncesi şimdi 32+0 mı 32+6 mı?
Ayrıca SAT.ı doktora söyleyen biziz one çekme imkanı da var yani bu durumda değil mi
Önümüzdeki seneyi hiç düşünemiyorum aslında gönül ücretsiz izin al bir sene diyor ama bu ekonomik koşullarda zor görünüyor
Bende ayni durumdayim canim sata gore oluyor izin 32. Haftada. Martin ilk haftasi oluyor benim cunku sat 3 mayis. Dedigin gibi 1 temmuzda yaz tatili basliyor zaten
Ben doktor ne derse o diye biliyordum ama degilmis demek ki. Bu durumda dedigin gibi sat'i one cekebiliriz bebegin gelisimiyle de az cok uyumlu olduktan sonra. Yanlis mi anladim acaba benim sat 1 agustos o halde ben 15 temmuz desem olur mu ki? 2 hafta da az giderim işe. son zamanlar zor gecer zaten. Ben bir sorayim doktora bunu birara :)Kizlar Merhaba doğum izni meselesini ben de düşünmeye başladım Doktora hiç sormadım ama netten hesaplamama göre 31 Mayıs görünüyor Ben de öğretmenim ve olabildiğince erken ayrılmak istiyorum zaten.doğum sonrası yanıyor benim Öncesi şimdi 32+0 mı 32+6 mı?
Ayrıca SAT.ı doktora söyleyen biziz one çekme imkanı da var yani bu durumda değil mi
Önümüzdeki seneyi hiç düşünemiyorum aslında gönül ücretsiz izin al bir sene diyor ama bu ekonomik koşullarda zor görünüyor
Allah kimseyi yalnız bırakmasın şuan tek idare ediyoruz doktor yat desede 3 erkekle... Ama doğumdan sonra hele sezeryan sa çok zor 2 normal doğum yaptım geldim kirli çamaşırları attım makinaya yemek koydum oğlumla ilgilendim... Kimseye muhtaç olmadım gerçekten idare edilebilir zor olsada amaaaaa sezeryan da o mümkün değil ilk 3 gün kalkmak ölüm gibi yatmak ölüm gibi zırt bırt Ağlıyan bebeği emzirmek için kalkmak var zor yanii... Allah hepimize kolaylık versin yavrularımızı bağışlasın.. Hepsi geçiyor tabi ama zorlukla geçirmişsin nereye keyifle geçirmişsin nereye...Bence kontrolde sor...b
Canım daha önce doğum yapmış mıydın? O kadar kolay bişey değil de yani...kimse gelmeden doğurursun gibi seyler nerdeyse imkânsız tabi bünye meselesi de...ben geceyi hep tuvalette gecirdim çişim geliyor sanıyordum bebek gelmeye çalışıyormuş akşam 4e kadar sancı çekmişim karnım ağrıyor ara ara anlamadım...3cm açılma olmuş 65km gittik hastaneye ulaşmak için akşam 7de sezaryenle doğmustu bebek...20 saat daha sancı çeksem doğmazmış çünkü çatı dar bebek kanala giremiyordu
Canim benim sat 1 agustos. 32. Hafta yanlis hesaplamadiysam 13 martta basliyor. Bebek gelisimsel olarak simdilik hep bir hafta onde ama 30lu haftalar gelince nasil olur bilinmez. Hem zaten sat'a bakiliyormusmBende ayni durumdayim canim sata gore oluyor izin 32. Haftada. Martin ilk haftasi oluyor benim cunku sat 3 mayis. Dedigin gibi 1 temmuzda yaz tatili basliyor zaten
Yaa ne güzelAh kıyamam bendede diğer bebekte ev misafir hane gibiydi şimdi kapattım kapıları.. Açık açık diyorum zaten misafir alamıyoruz diye... Ben rahatsızım diyorum... Yoksa millet anlamaz biliyorum.. Oynamıyomu canım minnak merak etme bugun yatın zaten hiç durmazki o korkunun ecele faydası yok biz sakin olucaz yatıcaz yatıcaz... Bilmiyomusun tavuklarım var benim kış günü hayvan civciv çıkarmak için yattı... Ve soğumasınlar diye yemeğe bile kalkmıyor... Eşim örnek al diyo aynı bunun gibi yatıcan diyo... Gülüyorum ama hayvanın azminede hayranım tabi onun 19 günü kaldı civcivlerine kavuşmasına benim en az 17 haftam var Allah izin verirse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?