2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349

Benim dr da aynısını dedi, ben zaten her seferinde detaylı bakıyorum. Detaylı dedikleri şey maddi kazançla ilgili gibi bişeyler söyledi

Canım bende ne düşüneceğimi şaşırdım, ilaç endüstrisinin hiçte masum olmadığına eminim ama çocuğumu koruyayım derken kendi ellerimle Allah korusun zarar verme ihtimalide korkutuyor
Yahu tetanozu bırakın bizim hastanelerde hastane enfeksiyonu kapıp ölüyor hastalar bebekler...tedbirimizi alalım da biz...Amerikanlar aşı olmasın orda tetanoz yoksa...aşının içindeki cıva oranı da çok azdır...yediğimize içtigimize dikkat edelim cipsle kolayla vücudumuza daha kötüleri giriyor bunlara uyanık olalım...bence

Kizlar aşı şeker yüklemesi vs her şeyi hem destekleyenler hem sonuna kadar karşı çıkanlar var Sizin benim gibiler ne yapacak bilmiyorum Biz bunu kendimiz araştırsak bile internette yine bir sürü yazı okuyacağız Sonuçta işin ehli değiliz
Ben bugüne kadar folik asitle ilgili hep iyi şeyler duydum okudum Gecen gun bir arkadasa misafirliğe gittik adam bize siz folik asit kullanıyorsunuz ama avrupada amerikada hep yasaklanmış bu bilmem ne dedi hadi al bakalım moral bozukluğu Ayrıca ben nerden bileyim yasaklandı mı adam palavra mı atıyor
Ay sinir oldum diye yazarken.

saol cnm Allah razi olsun hepimizin saglikla gelsinn..evet erkektir demisledi hatta telefonda hemen sordu kiz deyince hayirlisi olsn dedi

Aman Allah sağlıklı sıhhatli versinde, eski kafamı diyeyim huymu diyeyim ne diyeyim bilmiyorum ama bazıları böyle işte. Allah onlara daha çok erkek versin biz hayırlısını isteyelimde.

Valla canım o kadar çok şey söyleniyor ki gerçekten. Bilen bilmeyen herkes uzman bizim ülkemizde. Şuan ki şartlarımızda ne yapacağımızı şaşırdık. Şeker yüklemesi için bana neler dediler neler. İyi söyleyende var kötü söyleyende. Aşı için eskidenmiş o şimdi tetanozmu kaldı diyende oldu mutlaka yaptır diyende. Ama elimizden geldiğince araştırsak bile en uygun en güvenli veriyi elde edemeyeceğiz. En iyisi herkesin kendi dr nun tavsiyelerini dinlemesi. Çünkü herşeyde kafamız karışıyor. O nasıl olur bu nasıl olcak demek yerine doktorumuzla karşılıklı konuşup karar vermek en iyisi diye düşünüyorum. Mesela benim doktorum aşı için kaç kere uyardı yaptır ihmal etme diye. Ama ablama kendi doktoru yaptırmamıştı gerek yok diye. Başkalarını dinlememek lazım :/

Canım bende ne düşüneceğimi şaşırdım, ilaç endüstrisinin hiçte masum olmadığına eminim ama çocuğumu koruyayım derken kendi ellerimle Allah korusun zarar verme ihtimalide korkutuyor

Canım bence doktorunla görüş eğer yaptır diyorsa yaptırmalısın. Ama gerek yok diyorsa karar senin. Şuanda sadece ilaç sektörü olsa iyi her sektör o kadar vahim durumdaki insanın kendisini alıp dünya ötesi bir yere götüresi geliyor cidden. Şöyle düşün şimdi kararsız kalırsan ilerde yaptırsam nolurdu ya da yaptırmasam ne olurdu diye düşünmekten alıkoyamazsın. Doktorunla görüş o seni zaten fikriyle az çok rahatlatacaktır. İnternete veya başka şeylere bakacak olursan elin kolun bağlanır. :/

sofiarya merhaba nasilsin hamileligin nasil gidiyor ben bu gun ayrintili ultrasyon gittim ve sonucu boyle halen sokdayim ve ne yapacagimi bilemiyorum sana danismak istedim. Musait oldugun bi vakit yazabilirmisin

Eklentiler

• 20171222_175754.webp
    46,8 KB · Görüntüleme: 106
Bugün dayanamadım kızıma bir kaç parça kıyafet falan aldımönceki sayfalarda aşı ve şeker yüklemesi ile yazılanları okudum bi çok arkadaşım oldu tetenoz aşısı ,sıkıntıları olmadı, doğum yaptılar bebişleri de iyi ne zamandır ...doktorum da yaptır deyince yaptırıverdim umarım sorun olmaz. Şeker yüklemisine hem özeldeki doktorum hem aile hekimim karşı. Bi açken bi kahvaltı sonrası bakarız şekerine o da bize fikir verir dediler

sofiarya merhaba nasilsin hamileligin nasil gidiyor ben bu gun ayrintili ultrasyon gittim ve sonucu boyle halen sokdayim ve ne yapacagimi bilemiyorum sana danismak istedim. Musait oldugun bi vakit yazabilirmisin
Can'ım doktor bir şey söylemedi mi?
En azından bir yorum falan
Kötü bir şey Yok sanki. Anlamam ama öyle gibi geldi. Hemen sıkma canını.

Ben de 2000 tane alabilirim :)

@Werwey Canım geçmiş olsun ama sıkılma.kalpte parlama görmüşler.cok sık karşılaşılan bi durum bu.siklikla bu anomaliden kaynaklanmıyormuş.ve 2 ay içinde kendiliğinden kayboluyor.uzulme yani.suan yasiyacagin stres çok daha zararlı beb iş için.

Canım bildiğim kadarıyla ventrikül çapı 10 mm altında bi sıkıntı görülmüyor. 10 mm üstü olduğunda sıkıntı olur. Ekojen odak bende de görüldü ama çapını bilmiyorm ayrıntılı ultrasonda belli olucak o zaman bakılacak.

Ssedmikraska canim bugun doktora gittim banada sole demistin doktor ozele yonlerdirdi yer olmayinca huma ya gittim 150 tl radyolog yapti 15 dk falan surdu..
İyi yine uggunmus fiyati. Bakalim benim ocakta randevum vardi umarim gidince bık bıklamazlar. Sevindim her seyin yolunda olduguna. Allahim sag salim kucagina almayi nasip etsin :)

Canim ben tetanoz oldum, Allah'a emanet doktor ol dedi oldum. Cok dusununce de insan ne yapacagini bilemiyor. Seker yuklemesi dahil doktor ne derse yapmaya karad verdim.

Mesela ben de fazla folik asit kullaniminin otizme yol acabilecegini okumustum. Yok artik demistim ya ama cok gerekli birseydi folik asit?? Yayinlar ingilizce ama google'da folic acid autism diye bakinca hemen cikiyor bunun gibi: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/29125540/
Gayet bilimsel bir calisma ama yuksek folik asit derken ne kadar yuksek onu bilmiyorum. Bir ara buna takmistim mesela. Yani diyorlar da diyorlar ama kesin mi herkes icin gecerli mi bu dedikleri belli degil. Bu tarz seyleri cok dusunup sonunda biraktiiim akisina folik asitimi de kullandim asimi da oldum. Sen istersen birkac doktora daha danis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…