- 24 Ağustos 2015
- 629
- 543
- 103
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #19.501
Yaa tatlı krizleri bende de fena canım, özellikle şu şeker yüklemesinden sonra tatlı diye deliriyorum resmen
Annemler bizde...1 hafta 10 gündür akşamları yarım saat yürüyoruz ben çok faydasını gördüm daha dinç hissediyorum kendimi...hamurişi ve tatlıyla benim zaten hiç aram yok ama iyi yemek yiyordum ve akşamları uyuyup kalıyordum bikaç haftada 3 kilo aldım ve doktorum epey kızmıştı...ondan beri epey dikkat ettim 7-8 haftadır sadece 2 kilo aldım toplamda da 7 kilo oldu...bu sefer 15te kalsın istiyorum...oğlumda 25küsür kilo almıştım hiç mecalim yoktu doğumdan sonra öyle hantal ve rahatsızdım ki...elimden geleni yapıcam 15 civarında kalması içinNe yapacağız ben şimdiden 10 kilo aldım , az alıp normal doğum yapacaktım güya
Neden ortadan kullandım memnundum canımKızlar emzirme sütyeni olarak neyi tavsiye edersiniz? Üstten açılan mı orta kısımdan açılan mı?
Bir de mathercare in emzirme sütyeninin iyi olduğu ile ilgili bir yazı okudum. Hangi marka daha rahat kullanışlı ve estetik olur ki
İyi bence canım haftan gayet uyumlu :)Slm hanımlar iyisiniz işn acaba ayrıntılı için yarın uygun mu ertelesem mi bilemedim
Lcw kaplı atleti tek geçerim canım. Hepsini denedim ya sıkıyor sütü azaltıyor ya da meme uçlarını belli ediyor. Sıkması kötü çünkü süt meme rahat oldukça artıyor. Ben sana fotoğrafı atayım sen direk lcw ya gittiğinde bak içi sütyenli rahatcacık bir atlet. Üstten indir emzir kaldır. Acayip rahat Kızlar hepinize tavsiyemKızlar emzirme sütyeni olarak neyi tavsiye edersiniz? Üstten açılan mı orta kısımdan açılan mı?
Bir de mathercare in emzirme sütyeninin iyi olduğu ile ilgili bir yazı okudum. Hangi marka daha rahat kullanışlı ve estetik olur ki
Aaa çok güzel ben harflere baktım da tane satılıyordu tanesi de 2.5 TL
Allah korusun canım 2. Trimester bitince bizim ateşler çoğalacak galiba ne dersinYok düzenli falan değildi canım ama baya korktum ve nerdeyse tüm gün onun olumsuzluğu üzerimdeydi çok etkilendim allahım hiçbirşeyimiz hazır değil ben hazır değilim yavrum çok küçük diyip durdum
Biz de koyduk ismini :)) öyle bahsediyoruz.
Ama etrafımızdaki kimse beğenmiyor
Bari şu olsun bari bu olsun diyip duruyorlar
Benim senelerdir kız ismi belliydi
Allahım gönlüme göre verdi kız olacak bebeğim
Eşin fikrini almadım bile
Ama erkek ismi hiç fikrim yoktu
Ben de şu spinalden epiduraldan çok korkuyorum. Yani bele iğne yapacak olmaları ürkütüyor. Sezaryen esnasında uyanık olmak o an ne yaptıklarını düşünmek ürkütüyor.
Ama dediğin gibi bebeğimi o an görmek istiyorum. Zor bi karar.
Tamm Can'ım çok sağol. Zaten atlet ihtiyacı da olacak. Bakarım buna. Evde rahat kullanılır bu.İyi bence canım haftan gayet uyumlu :)
Lcw kaplı atleti tek geçerim canım. Hepsini denedim ya sıkıyor sütü azaltıyor ya da meme uçlarını belli ediyor. Sıkması kötü çünkü süt meme rahat oldukça artıyor. Ben sana fotoğrafı atayım sen direk lcw ya gittiğinde bak içi sütyenli rahatcacık bir atlet. Üstten indir emzir kaldır. Acayip rahat Kızlar hepinize tavsiyem
Gerçekten yaşadıklarımızdan çok etkileniyor. Daha şimdiden. Üzgün olduğum zamanlar hiç hareket etmiyor"Doğacak bebeğin kişisel özellikleri, anne karnındaki ceninin hareketleri ile, az da olsa önceden tahmin edilebilmektedir.
Anne karnında çok hareketli olanların, daha çabuk sinirlenen bebekler olduğu görülmüştür. Aynı zamanda, bebeklerin biyolojik ritmi, annenin yemesi, hareketleri ve uyku durumundan de etkilenmektedir.
Aşırı stresli annelerin bebekleri, normalden daha aktif olmaktadır. Başka bir çalışmaya göre ise, iyi beslenen, az stresli ve toksin almayan anneler, hamilelik dönemlerinde cenin ile yeterli miktarda konuşurlar, rahatlatıcı sesler oluştururlar ise, çocukları daha zeki, konuşma kabiliyeti daha iyi, hareketleri daha dengeli ve sosyal olarak daha uyumlu olmaktadır.
Yukarıda okuduklarınızdan, ceninin sadece fiziksel olarak gelişmekte olan bir canlı olmadığını anladığınızı düşünüyorum. İnsan denilen bu eşsiz varlığın mucizesini sınırlı aklımızla iyi kavrayamasak da, artık bilim yeni bilgileriyle bize daha fazla ışık tutmaktadır.
Canlı varlıkların en görkemlisine sahip çıkmaya, ona iyi bakmaya, saygı göstermeye, sevmeye ve değerini iyi bilmeye ne dersiniz?"
Ümit Grace Samur
http://dahibeyin.kadinlarkulubu.com/2012/11/ceninle-ilgili-bu-gercekleri.html?m=1
Ben de 8 kilo aldım ama elimde değil, Cumartesi’den beri sanki dünyanın en aç insanıyımNe yapacağız ben şimdiden 10 kilo aldım , az alıp normal doğum yapacaktım güya
Cok aram yok ama icmeye calisayim haklisinGecmis olsun canim. Ne iyi gelir bilmiyorum, ama ates icin bol bol su ic.
Sorma zaten kararsiz bi insanim...Canım valla içinden ne geliyorsa onu koy. Ama insanlar çok etkiliyor fikirlerimizi hemen vazgeçiyoruz. Bende bir kaç ismi sonradan öyle beğenmedim
Insallah canimBenimde doğum anında belli olur önceliğim tabiki normal inşallah o günleri görür sağlıklı bi şekilde alırız bebişleri kucağımıza
Hosgeldin canim .bende yaptirmadim henuz bilgim yokKızlar merhaba ben yeni katıldım aranıza mayıs annelerindenim İNŞALLAH RABBİM Hepimizin yavrusunu sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsim İNŞALLAH BEN 22 +5 Gunluk hamileyim benimle aynı olan varmı :) bu arada detaylı ultrason var bu hafta yaptırmam lazım ama cok pahalı sigortam yok istanbul silivride yasiyorum medikal parka gidiyorum detaylı ultrasana 500 tl dedi cok pahalı geldi bana ilk oglumda yaptirmadim bu oglusumdada yaptirmayı düsünmuyorum bu gidiste înşallah bir sorun çıkmaz seker yuklemesinide yaptirmicam aclık tokluk diye baktırmayı düsünüyorum bu detaylıda uygun fiyata yaptiraniniz varmi acaba?
meslek hayatım boyunca bir sürü Doğuma girdim birsürü doğuran kadının yanında oldum normal sezaryen; size tek tavsiyem ilk kez doguracak olanlar hiiiiiç plan yapmayın hiiiiç düşünmeyin. Çok spesifik korkularınız Yoksa doğumunuz normal olsun bekleyin normal dogumu ama inatçı olmayın illa normal doğuracam diye korkmayın, tereddütleriniz varsa kendinizle savaşmayın sezaryenle doğurunca yarım anne olunmuyor böyle şeylere kulak asmayın,Doğum konusunda asla Ama asla etraftan dinlendiğiniz Doğum hikayelerine göre kendinizinkinin kararını vermeyin! Kendi seçiminizi tamamıyla kendinizin ruh halini acıya dayanma gücünü düşünerek verin. Normal Doğum düşünenler kesinlikle doktorunuzla epidural normal doğumu konuşun o kadar ağrıyı çekmenize değmez,epidural yaptırırsanız çok konforlu doğurursunuz. Sezaryen için de spinal yine tek tavsiyem artık devlet hastanelerinde bile spinale dönüyorlar sezaryende. Ve en önemlisi bir karar verseniz bile süprizlere açık olun bu gözler normal diyip ağlaya ağlaya sezaryene giden kadın da gördü; ay ben korkarım normal doğuramam diyip sezaryen planları yaparken çat diye 37.haftada gecenin bir yarısı auyu gelipte taksi de hastaneye yetişirken doğuran kadın da. Yine sevdiğim bir sözle bitireyim ozaman HAYAT; siz plan yaparken, başınıza gelenlerdir demiş birisi kim ama ben de bilmiyorum
Canim ben tecrubeli anne olarak ortadan acilani tavsiye etmiyorum.kut die iki gogus birden cikiveriyor.beni rahatsiz etmisti ustten acilan kullanmistim. Onun disinda henuz iyi bir marka bulamadimKızlar emzirme sütyeni olarak neyi tavsiye edersiniz? Üstten açılan mı orta kısımdan açılan mı?
Canim cok guzel bir paylasim olmus .kendi adim tesekkur ederim."Doğacak bebeğin kişisel özellikleri, anne karnındaki ceninin hareketleri ile, az da olsa önceden tahmin edilebilmektedir.
Anne karnında çok hareketli olanların, daha çabuk sinirlenen bebekler olduğu görülmüştür. Aynı zamanda, bebeklerin biyolojik ritmi, annenin yemesi, hareketleri ve uyku durumundan de etkilenmektedir.
Aşırı stresli annelerin bebekleri, normalden daha aktif olmaktadır. Başka bir çalışmaya göre ise, iyi beslenen, az stresli ve toksin almayan anneler, hamilelik dönemlerinde cenin ile yeterli miktarda konuşurlar, rahatlatıcı sesler oluştururlar ise, çocukları daha zeki, konuşma kabiliyeti daha iyi, hareketleri daha dengeli ve sosyal olarak daha uyumlu olmaktadır.
Yukarıda okuduklarınızdan, ceninin sadece fiziksel olarak gelişmekte olan bir canlı olmadığını anladığınızı düşünüyorum. İnsan denilen bu eşsiz varlığın mucizesini sınırlı aklımızla iyi kavrayamasak da, artık bilim yeni bilgileriyle bize daha fazla ışık tutmaktadır.
Canlı varlıkların en görkemlisine sahip çıkmaya, ona iyi bakmaya, saygı göstermeye, sevmeye ve değerini iyi bilmeye ne dersiniz?"
Ümit Grace Samur
http://dahibeyin.kadinlarkulubu.com/2012/11/ceninle-ilgili-bu-gercekleri.html?m=1
Biz de isim konusunda kararsızlardanız.
Duru, Derin hatta Derin Vera da olabilir. Tam olarak bu diyemiyorum
Vay arkadaş ne Çin miş  çok teşekkür ederim arkadaşım ben de tekrar Çin sayfalarına dalayım en iyisi buralar yanıyor yakıyorbende bulunduğum şehirde baktım 1 tanesi 2 tl olab boncukların 20 tanesi çinde 2 tlsimdi kalan malzemeleri den siparişlerini verdin bi klips almak kaldı onunda rengini tutturamam diye burdan alcam çinden siparişlerim gelince resimlerini atarım
Talha ismini çok seviyorum,bende erkek bekliyorum ama yakın akrabamizda var diye koyamıyorum...Evet tabi her iki tarafta memnun olmali. Bende begendigim isimlerden saydim hepsine yok o olmaz yok oyle yaramaz bi tanidigim vardi felan diyor isin icinden cikamadik bende artik isim soylemiyorum. Sahabelerden guzel isimler var ama cok arapca gibi yani bizim turk insani biraz anlamaz diye kabul edemiyorum (Muaz & Ammar). En son da bi akrabamiz Emin ismini soyledi onuda begendik Peygamber efendimizin isimlerindenmis bilmiyordum. Daha netlestiremedik yani. Isim konusunda bukadar zorlanacagimizi dusunmemistim diyorum esimde diyor ben zorlamadimki kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?