2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canim ben dusunmemeye calisiyorum .zaten benim dogum aninda belli olacak ins normal olur hayirlisiyla diyorum .sezeryanda zaten bakacak kimse yok.ondn korkuyorum
Benimde doğum anında belli olur önceliğim tabiki normal inşallah o günleri görür sağlıklı bi şekilde alırız bebişleri kucağımıza

Ya bende o yüzden genel anestezi plurum diyodum ama doğum hijayelerini okudukça spinalden korkmamaya basladım
Ben 2013te spinal sezeryan oldum canım çoookk da memnun kaldım üstelik foğumumda rahmim toplanmadı falan sıkıntı yaşamıştım ama drum hiçbirşey yansıtmadı bana kızımı kucağıma verdi odama gelip yürümeye başlayınca çok uğraştırdın beni dedi spinalden sonrada herhangibir sorun yaşamadım allaha bin iükür ertesi gün ayaktaydım şimdi başka ildeyim başka dra gidiyorum bunun içinde sezeryanı çok iyi diyolar bakcaz artık yaşayıp görcez

Kuzey Kuran ın neresinde geçiyormuş acaba...ve gecmesi yeterli mi Kuran da bir sürü gerçekleşmiş olay hikaye anlatıyor...taş fil elma şeytan vs bir sürü kötü anlamlı kelime de geçiyor onları da mı isim olarak koysun yani insanlar...Doruk süper bence...Türkçe...gayet anlamlı çagrışımlı...duyunca insan güzel şeyler düşünüyor hissediyor

Bu isim konusu bizde pek sıkıntı olmadı tabi eşten de kaynaklı sanırım biz bes senedir birlikteyiz bi senedir evliyiz evlenmemiz bile tam bi olay baba trafınfan istenmeyen gelinim tek sebebide açık olmam kendisiyle hiç tanışmadım bile annesiyle de bu konular yüzünden hiç yıldızımız barışmadı gelir gider arada bize ama ben hiç arayıp sormam o da aynı şekilde bi de böyle bi laf işitince falan hayatta içime atamam ben herseyi net düz bi şekilde söylerim en son iki ay önce geldi ne koycaksınuz ismini dedi Kumsal olucak dedim ay yalandan dili dönmüyomuş gbi söyledi hiç beğendiğini de sanmıyorum e kuran da da gecmiyo ama gıkını çıkaramadı

Uzun kolluları da 2-4 alayım sence
Ağustosta falan cıbıldak gezemez mi bu bebeler ya
En çok şu mevsim konusu kafamı karıştırıyor
ben şöyle yaptım hm den 2-4 aldıklarm uzun kısa karışık ,çoğu badi zaten çıtçıtlı. ama mangodan aldıklarım 1-3 ay olanlar uzun kollu temmuza kadar giyer 3-6 aldıklarım kısa kollu birkaçtane de 3-6 uzun kollu aldım çünkü gündüz temmuzdan soonra kısa kollu giydirsen bile akşam yatarken tek katta olsa uzun kollu giydirir öyle yatırırsın neticeede uykuda vücut ısısı düşüyor,yaz da olsa gece uzun kollu giyerler. oyuzden toparlayacak olursam hangi ay alırsan al hem kısa hem uzun al badileri zıbınları. ama mesela özel şeyler alacaksın diyelim yazlık tulum ya da şort ya da ciciş t-shirtler onları 3-6ay al,dışarı da giymek için. 0-3 o tarz şeyleri giydirmek için erken ve soguk olur.3-6en mantıklısı

Me güzel eğer sezeryan olursam spinale olumlu bakmaya basladım

Kızlar merhaba ben yeni katıldım aranıza mayıs annelerindenim İNŞALLAH RABBİM Hepimizin yavrusunu sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsim İNŞALLAH BEN 22 +5 Gunluk hamileyim benimle aynı olan varmı :) bu arada detaylı ultrason var bu hafta yaptırmam lazım ama cok pahalı sigortam yok istanbul silivride yasiyorum medikal parka gidiyorum detaylı ultrasana 500 tl dedi cok pahalı geldi bana ilk oglumda yaptirmadim bu oglusumdada yaptirmayı düsünmuyorum bu gidiste înşallah bir sorun çıkmaz seker yuklemesinide yaptirmicam aclık tokluk diye baktırmayı düsünüyorum bu detaylıda uygun fiyata yaptiraniniz varmi acaba?

meslek hayatım boyunca bir sürü Doğuma girdim birsürü doğuran kadının yanında oldum normal sezaryen; size tek tavsiyem ilk kez doguracak olanlar hiiiiiç plan yapmayın hiiiiç düşünmeyin. Çok spesifik korkularınız Yoksa doğumunuz normal olsun bekleyin normal dogumu ama inatçı olmayın illa normal doğuracam diye korkmayın, tereddütleriniz varsa kendinizle savaşmayın sezaryenle doğurunca yarım anne olunmuyor böyle şeylere kulak asmayın,Doğum konusunda asla Ama asla etraftan dinlendiğiniz Doğum hikayelerine göre kendinizinkinin kararını vermeyin! Kendi seçiminizi tamamıyla kendinizin ruh halini acıya dayanma gücünü düşünerek verin. Normal Doğum düşünenler kesinlikle doktorunuzla epidural normal doğumu konuşun o kadar ağrıyı çekmenize değmez,epidural yaptırırsanız çok konforlu doğurursunuz. Sezaryen için de spinal yine tek tavsiyem artık devlet hastanelerinde bile spinale dönüyorlar sezaryende. Ve en önemlisi bir karar verseniz bile süprizlere açık olun bu gözler normal diyip ağlaya ağlaya sezaryene giden kadın da gördü; ay ben korkarım normal doğuramam diyip sezaryen planları yaparken çat diye 37.haftada gecenin bir yarısı auyu gelipte taksi de hastaneye yetişirken doğuran kadın da. Yine sevdiğim bir sözle bitireyim ozaman HAYAT; siz plan yaparken, başınıza gelenlerdir demiş birisi kim ama ben de bilmiyorum

Neden kadar doğru demiş o biri.... Sende çok güzel anlatmışsın canım

Bazı insanlara laf anlatamıyorsun, ben zaten hiç yüz göz olmak istemiyorum ama eşimle yükseliyoruz bu sefer ona üzülüyorum. Neyse bunlar tatsız konular, siz isim buldunuz mu

1 normal, 1 epidural normal doğum, 1 spinal anestezi sezeryan yaşamış hepsini tecrübe etmiş birisi olarak hepsinin ayrı sıkıntısı var ama yavrunu gördüğüm an hepsinin geçtiği kesin..... Rabbim o anı mutlu geçirmek nasip etsin.... Normalde de yatmadım epidural dede sezeryan da normalde yatılır ben ayağım açılır açılmaz yoğun bakım kapısındaydım hiçte kalkamıyorsun ölüyosun değil yanii.... Biraz diri olmak önemli herşey yolundaysa hele bebeğimle geçirecek okadar güzel anlar varken azıcık ınlıya ınlıya kalkmanın zararı yok bence.... Sağlıkla sıhhatle alalım yavrularımızı inş hepimiz korkmayın Allah büyük Rabbim yardım edecektir...

Ben Zeynep ismine İnş karar verdim benim adımda Zeynep ikinci isimde bazı seçenekler var, tuana, Tuğba, Kübra, nur hira gibi... Herkes bi isim diyince böyle bi idim çeşitliliği çıktı ortaya

Benimde arada aşağı vuruyor bu gayet normal sanırım İdrar kesmesine basıyor zor yetişiyorum.. Artık büyüyorlar güçleniyorlar çok şükür..

Çok doğru sofiarya kendinize yüklenmeyin boşuna, olacağına varıyor...hep normal doğum dedim bebek aşagıya inmedi...çatı dar diye doktor sezaryen randevusu verdi ama ben kahroldum doğuramıyorum diye ne büyük baskı altında kalmışsam artık...bu sefer randevudan 2 gün önce sancım başladı saatlerce sancıyla 3cm açılmayla bebek doğum kanalına girmediği için spinal sezaryen oldum...ama harikaydı bebeğimi gördüğüm o an...hemen de ayağa kalktım çok şükür estetik dikişim tertemizdi...eşim beni hep suçladı alay etti sen istemedin korktun da doğuramadın falan diye...öyle olmadı yani gerçekten ne yapsam doğuramazmışım...ama korkup kendi isteğiyle sezaryen olanı da kimsenin yargılamaya hakkı yok bence...bu kadar hassas bir konuda kimse ruhumuzla psikolojimizle oynamamalı...biz birbirimize hemcinsimize yapmayalım kimse de kimseye yapmasın...

Bazı insanlara laf anlatamıyorsun, ben zaten hiç yüz göz olmak istemiyorum ama eşimle yükseliyoruz bu sefer ona üzülüyorum. Neyse bunlar tatsız konular, siz isim buldunuz mu
Canım, benim oğlumda çok feci isim maceramız vardı eşimle belki okumuşsundur...şimdi kız bekliyoruz illa kendini ortaya atıyor ne desem beğenmiyor falan 8 yıllık oluyor evliliğimiz ben de artık ondan olgunluk bekliyorum çok eziyet etti artık "hayatım nasıl istersen öyle olsun" demesini istiyorum...Aydan...Bilge Ada...Ferhan...Ayşen Ece...bunlar hoşuma gidiyor şimdilik...bakalım...

Bilge ada yı çok beğendim, yaa üzmesinler anneleri zaten bir sürü canımız yanıyor eşlerden olgunluk beklemek delilik bence, hepsi çocuk gibi.. okudum canım seninkinin yaptıklarını, koskoca adamlar annelerinin ağzına bakıyorlar. Sekiz yıllık evlilik artık oturmuştur diye bekliyor insan, umarım hatalarından ders almıştır, hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…