- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 63
- 41
- Konu Sahibi kardelen384
- #20.421
Bende nekadar çok almışım tulum türü çoğu ayaklı keşke ayaksız olaymış... Ayaklıda çok şirin duruyor ama boyları çabuk uzuyor budefa sığmıyolar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya benim kızımdan kalan 3 tane var ama ikisi pembe:))o yüzden biraz alayım diyorum ama etiketlerini kesmişim hep kaç aylık olduğu yazmıyorBende nekadar çok almışım tulum türü çoğu ayaklı keşke ayaksız olaymış... Ayaklıda çok şirin duruyor ama boyları çabuk uzuyor budefa sığmıyolar
Benim 75gr yüklemede açlık 85 1.saat 230 2.saat 140 tı galiba...doktor çok dengesiz, sağlık ocağında parmaktan alınmış bi de dedi...8 haftada 3 kilo aldım sadece...zaten kendim tatlı hamurişi pilav ekmek yemiyorum her gün de yürüyorum açlık tokluk ölçüyorum evde...böyle devam et dedi...bizim hastanede 100 gr yapsak ama yazık bi daha bi daha falan dedi...öyle işte
İyi geceler arkadaşlar. Uykusuzluktan ölecem son haftalarda. Gözümden uyku akıyor ama gerek bebeğin hareketlerinden gerek sırt ve bacak agrılarımdan dolayı hiç uyuyamıyorum doktoruma söyledim 10 gün rapor verdi ve supraktin tavsiye etti ama ben herhangi bir ilaç kullanmak istemiyorum. Var mı aranızda benzer şeyler yaşayan ve çare bulan? Mesela tam şu anda sırtıma batan bıçak ne yapsam geçmiyor ve gözümden de uyku akıyor çaresizlikten ağlıyorum ya
Neden agriyor ki yaa? Doktor bir sey demiyor mu? Benim de agriyor ama az. Oyle uyutmayacak veya aglatacak cinsten degil. İnsallah yasamam
Yaa ben basladim bilee :)) sitenin takvimi 1 gun ilerde gosteriyor ama olsun :) gercekten insan heyecanlaniyor. Yakinda 3. Trimester a girecez saka gibi. Son duzluk :)
Kilodan kaynakli mi o sancilar ya. Bende hic yuruyemiyorum. Biraz yuruyum sanci giriyor resmen adim atamiyorum. Esim hareketsizsin vucudun alismadi diyor ama ben alakasi oldugunu dusunmuyorum. Resmen disari cikmak iskence oldu bana. Markete giderken bile o kadar yavas yuruyorum ki sanarsin ayagimin altinda yumurta var. Anca cok yavas yurudugumde girmiyor sanci.
Cok haklisin canim. Bazen her seyi doktora sormak da iyi degil. Ben en son ayrintiliya gittim. Seker sonuclarimi bile gostermedim doktora. Subatin sonuna dogru giderim bir de. Sevmiyorum hastaneye gitmeyi. Cok sukur bebegim tekmeledikce iyi oldugunu hissediyorum. Zaten bebekler allaha emanet, allah korusun bir sey olsa onlem alabilecegimiz bir durum yok. Cok sukur riskli bir gebelik de degil su zamana kadar geldim. Allah hepimize saglikli dogumlar nasip etsin. Ve kuruntu yapmayalim hic.
Arkadaslar mesajlari sürekli okuyorum ama yazmıyorum . Tam oğlumu emzirmekten kesmiştim günde 1 kere veriyordum .Geçen hafta pazar günü aksamı ates yüzunden acile kaldırdik 39.5 gördük ertesi günü kendi doktorunda domuz gribi teshisi koyuldu oglumu normal emzirmeye tekrardan başladm tekrar sıkintili döneme geri dönduk o sürede bana bulaştı. Dahiliye doktoruna gittim iki sise serum takıldı ilaçlar verildi yeni yeni toparlıyoruz öksürügum geçmedi ama perseme gunu ayrintili ultrasonum vardı kızım sükür ki etkilenmemis. Öksüruk için tekrardan ilac kullanmak istemiyorum bitkisel önersi olan var mı?
bunu bende kara kara düşünüyorum yavas yavas hareket edicez yanımızda biri olacak sabredicez baska çözümü olan@Ssedmikraskaperi masali
pembekakule tek olmadığıma sevindim kızlar ama bu nefes darlığı cabuk yorulmak için erken değil mi ya daha 5.5 aylık olduk bunun 8 aylığı var 9 aylığı var bi çözüm bulmak lazım ama ne
Oglum da 8 aylık gibiyken böyle oluyordum yaz ayıydı sıcaklardan diye düşünüyordum.
İkinci düşükse sıkıntı yapma akşamları şekerli meyveye falan dikkat et gündüz tüketmeye çalış canımBencede sıkıntı yok. 2. Saat 153 ün altındaysa sorun yok. Benimde 2.saatim 122. Sadece birinci saat yüksek, onun içinde diyetisyene gitmem gerekiyormuş. Aslında kilom normal, yediklerime dikkat ediyorum da. Plesanta aşağıda olduğu için hareket kısıtım var. Pazartesi gideceğim diyetisyene
Çocuklar zorladıkça inatlşıyor tecrübeden biliyorum bugune kadar kalkıp Hiç özel yemek yapmadım çocuklarıma o gün menu neyse o istek isterlerse kırmamak için yaparım kızartma falan yani... Yemedide aç kaldı derdine hiç düşmem acıkınca mecbur yiyecek anne disiplinli olursa çocuk onun bişekilde alıyor inanki.. İlk oğlum da daha disiplinliydin şimdi 8 yaşındakine baba biraz yüz verdi benim tavizim aynı.. Yalnış anlamayın sakın evlatlarıma canımı veririm Rabbim onları bağışlasın ama anne babalık başka şey hep şımartınca acınacak hale gelenleri çoook gördüm... Allah hayırlısıyla yavrularımızı yetiştirmek nasip etsin inşallah
Ebebek de varmıydı görmedim hemen bakayım çok sağolCanim her ikisinden de aldim .
Sadece e bebekte gordum canim ben 250 idi fiyati.
Benim doktorumda suda eritilen ilac verdi adı nac ama geçmedi maalesef oksurmekten cigerlerim acıyor. Kuru öksürüyorum yarın bir kontrole tekrar gideceğimCanim is arkadasimdan dinledigm kadariyla gebelikte kilo alimi ile GD (gestational diabetes) nin cok alakasi yok. Zayiflanmiyor bir kadin oldugu halde hamileligi -3 kilo ile bitirdim kendisi. Gunde 3 kez birer saat yuruyormus.
Kilo alimina guvenip GDm yok demeyin. Diyet yapiyor gibi besleniyormussunuz zaten GD icin verilen diyete de bir goz atin. Yapabiliyorsaniz yuruyus yapin.
@emsaLus u da ekliyorum.
Bu Agri icin bir kac ev yapimi oneri. Denemekten bir sey kaybetmezsiniz.
1. evde kendinizi yoga yapabilirsiniz. Mesela kedi gibi yere don't ayak oturup, kedi saldirganlastiginda yaptigi gibi sirtinizi sisirip, sonra yine dort ayak uzerinde sirtinizi en asagiya indiriyorsunuz. Kaslarinizi guclendirir omuriliginizi rahatlatir. YouTube de "cat and camel yoga pose" diye arayabilirsiniz. Hamilelikte yapilabilen bir haraket.
2. Amazon.com a girin "foam roller" diye aratin. Silindir seklinde bir spor aleti cikacak. Bu bildigin beyaz pilastik su borusu uzerinde sertce bir sunger gibi birsey. Bunu belinizin, poponuzun, sirtinizi, bacaklarinizin altina sirayla koyup agirliginizi ona verip uzerine sirtustu yatip, uzerinde ileri Geri sert zemin uzerinde yuvarlanmiyorsunuz. Tirtiklisi vs filanda var. Kesin YouTube de videosunu vardir bir bakin.
Belki siparis verebilirsiniz yada bir 30-40 cm lik boru+ sunger yerine sarmak icin sunger yada kumas ve koli bandiyla benzerini evde yapip deneyebilirsiniz. Tabi boru saglam olsun altinizda kirilmasin.
Benimde belim agriyor yururken. Ayakkabilar min altina taban destek aldik, hamilelik Bel bandi aldim. Biraz azaldi ama gecmedi.
Bundan once yasadigim ulkede doktor antibiotik vermemek icin inat ettigi icin zature olmustum. Turkiyeden Ballard, okaluptus caylari , bitkisel caylar vs. bir cok sey gelmisti hicbiri ise yaramamisti. yinede iki kis boyu, once balgamli sonra kuru kuru oksurdum. Iyilestiren sey turkiyede bir doktorun verdigi suda eritilen bir ilac olmustu. Sanirim alerji ilaciydi. Doktorunuz ilac veriyorsa ve hamilelikte uygun diyorsa alin bence.
Kizlar bu kolonya sisesi, buzdolabi magneti filan uzmeyin kendinizi. Genelde bir iki gun icinde cope giriyorlar yada bazilarinin evinde 20 yil toz topluyorlar. Ikram icin Bir kutu kaliteli bir cikolata alin yeter. Bence ne alanin memnun oldugu, ne yapanin memnun oldugu bu adetleri yavas yavas bitirememisti ki bizim cocuklarimiz da boyle seylerle ugrasmasin..yabancilarda adet dugune, baby showers filan artik gelenler sonradan kartpostal gibi tesekkur kartlarindan yollamak.
Yeni dogan olarak 3 takimin icinde var canim.Kaçar tane aldın canım
Tmm canım alayım birkaç tane çok sağolYeni dogan olarak 3 takimin icinde var canim.
3ay olarakta 3 takimin icinde var.
3_6ay icinde almayi unutmusum simdi senin icin bakarken farkettim. 2tane alirim sanirim.
Yok canim cok kirletiyolar yinede epey kullaniliyor.bebege gore de degisiyor tabiBende nekadar çok almışım tulum türü çoğu ayaklı keşke ayaksız olaymış... Ayaklıda çok şirin duruyor ama boyları çabuk uzuyor budefa sığmıyolar
Canim evde yeni aldigin varsa ustune koyup olc istersen .o sekil anlamis olursun tahminiYa benim kızımdan kalan 3 tane var ama ikisi pembe:))o yüzden biraz alayım diyorum ama etiketlerini kesmişim hep kaç aylık olduğu yazmıyor
Evet bana iyi gelen ilaclarda biri NAC ti. Yaninda baska bir seylerde verilmisti ama.Benim doktorumda suda eritilen ilac verdi adı nac ama geçmedi maalesef oksurmekten cigerlerim acıyor. Kuru öksürüyorum yarın bir kontrole tekrar gideceğim
Evet haklısınYok canim cok kirletiyolar yinede epey kullaniliyor.bebege gore de degisiyor tabi
Canim evde yeni aldigin varsa ustune koyup olc istersen .o sekil anlamis olursun tahmini
Canım kasları sıkılaştıysa çok kolay olucaktır ama şuan havalar serin biraz sıkıntı çekebilirsiniz... Ödül sistemi uygula çiş eğitiminde cezaya tada işeyen çocuğa bağırana deli oluyorum .... 1 saat laklak yapıp çocuğa hatırlatmasan tabi işer... Çok su içince ben bile tutamıyorum... Birde ben hep konuşma yöntemi seçtim çocukla çiş eğitiminde ise onun pipisi veya kutusuyla konuşup bu işi beraber başaracaklarını konuşmasını söyle ben iki çocuğumu öyle alıştırdım çok şükür 1 damla aktığını görmedim.... Allah yardım etsin inş sabırla başarıcaksınız... Canım şunu bilmeliyiz çocuklarımızın kullanım kılavuzu yokki robota değiller herzaman derim her çocuk ayrı eğitir anne babayı... Beraber büyür olgunlaşırız... Rabbim hayırlı ana baba olmayı nasip etsin hepimizeyemek olarak bende hep evde o gun ne yenecekse onu verdim sadece tapir cektim. ama dedin gibi ustune durmam belki boye yapti ama etrafda cok etkiliyo ay kilo alamiyo bu beslenemiyor gibi seyler bende dedinden yanayim ama bizde su etkide var esim aksam hic yemez ev acik bufe gibi dusun sadece kizim ve ben yiyoruz. kurulmus bi sofra gormuyor. pazar gunleri kuruyorum ama hic ilgisini cekmiyor. ayni seyler disinda tatmak istemiyor. bende bu donemin ins belli bi sure sonra gececek diye umuyorum. senin anneliginde asla kotu birsey yok keske bende rahat edebilsem sen gibi gercekden bunu isterim. bende dedin gibi cocuk acikinca belli bi zaman sonra isticek belkide ama benimkine denedim resmen oruc tutyor. belkide bastan o tavirla olmam gerekti ilkdi ve boyle oldu artik ins bundan sonra ayni hatalar yapmam. bana hep cok az veriyorsn gunde en az bes ogun yemesi gerek falen filan. yok cok zayif yok ben ve esim asiri kiloluymusuzda bebekken bu kime cekmis. belkide biraz aile apartmanı oldugu icin benide etkiledi yemek zamani beni hep sitres alirdi. halandaha yemek vakitleri gelince kendimi yılmis daralmis ay bitane daha olacak simdi nasil diyorum. inan diceksiniz bunda ne var ama cok yordu beynen bedenen. diyorum yikim paklim bezini degisme kurban olimda bana yemek demeyin yani sundanda cok etkilendim 2 aylikke kalbinde ufurum denildi guldunde nefesi geri kaciyor elleri morariyor aglayinca cok tikaniyor kizariyir diye 10 aylik olana kadar cocuk ne cok guldurdum ne aglattim oyle hep bi sekil guluyorsa cok etmeden agliyorsa cok aglamadan durdurdum yani sonuc cok ciddi cocuk cikti ortaya. ama Allahima bin sukur iyiki benim evladim canim cigerim herseyim. yemek disinda problemimiz yok ama bi tuvalet egitimi vermem lazim kizim aslinda hazir gibi ama ben kendimi hic hazir hissetmiyorum ne olacak bu is ya
Çok teşekkürler inşallahGercekten aynisi 've nasil fiyati farkli hayret yani.herkes tutturduguna satiyor.gule gule kullanin huzurlu,saglikli gunlerde.
Bilmemmi canım hele ilk dönem su süt ve fazla sütü attıkları için birde sıvı kaka yaparlar genelde... Sürekli minicik elleri ve ayaklarıyla uğraşıcaz Allah izin verirse.... Ayyy bana okadar eğlenceli geliyorki sanki ilk kez anne oluyorum yaaa ara vermekte bu yandan güzel işte bebek kokusu burnuna geliyor.... Rabbim doya doya koklamak nasip etsinYok canim cok kirletiyolar yinede epey kullaniliyor.bebege gore de degisiyor tabi
Canim evde yeni aldigin varsa ustune koyup olc istersen .o sekil anlamis olursun tahmini
Ölçülerini bilemiyorum . Ama ben next to me ye mağazada baktım soo baby i netten aldım aynısı diyebilirim sadece ayaklarının tasarımı farklı. İçindeki yatak filan aynı. 6 kademe ayarı var, tekerleri var. Zaten 6 ay kullanılacak diye uygun fiyatlı olması bana çok makul geldi. Bu de ben gecen hafta hastane çıkışı aldım Toker bebeden bir alana bir hediyesi vardı 2tane almış oldum hanımlar. Haberiniz olsun.Öncekikle hayırla doğur inşallah hoşgeldin. Soo baby e bakayım bi . Ölçüleri kaça kaç? Birde yükseklik ayarı var mı onda ?