Canim is arkadasimdan dinledigm kadariyla gebelikte kilo alimi ile GD (gestational diabetes) nin cok alakasi yok. Zayiflanmiyor bir kadin oldugu halde hamileligi -3 kilo ile bitirdim kendisi. Gunde 3 kez birer saat yuruyormus.
Kilo alimina guvenip GDm yok demeyin. Diyet yapiyor gibi besleniyormussunuz zaten GD icin verilen diyete de bir goz atin. Yapabiliyorsaniz yuruyus yapin.
Belirtisiznesne
u da ekliyorum.
Bu Agri icin bir kac ev yapimi oneri. Denemekten bir sey kaybetmezsiniz.
1. evde kendinizi yoga yapabilirsiniz. Mesela kedi gibi yere don't ayak oturup, kedi saldirganlastiginda yaptigi gibi sirtinizi sisirip, sonra yine dort ayak uzerinde sirtinizi en asagiya indiriyorsunuz. Kaslarinizi guclendirir omuriliginizi rahatlatir. YouTube de "cat and camel yoga pose" diye arayabilirsiniz. Hamilelikte yapilabilen bir haraket.
2. Amazon.com a girin "foam roller" diye aratin. Silindir seklinde bir spor aleti cikacak. Bu bildigin beyaz pilastik su borusu uzerinde sertce bir sunger gibi birsey. Bunu belinizin, poponuzun, sirtinizi, bacaklarinizin altina sirayla koyup agirliginizi ona verip uzerine sirtustu yatip, uzerinde ileri Geri sert zemin uzerinde yuvarlanmiyorsunuz. Tirtiklisi vs filanda var. Kesin YouTube de videosunu vardir bir bakin.
Belki siparis verebilirsiniz yada bir 30-40 cm lik boru+ sunger yerine sarmak icin sunger yada kumas ve koli bandiyla benzerini evde yapip deneyebilirsiniz. Tabi boru saglam olsun altinizda kirilmasin.
Benimde belim agriyor yururken. Ayakkabilar min altina taban destek aldik, hamilelik Bel bandi aldim. Biraz azaldi ama gecmedi.
Bundan once yasadigim ulkede doktor antibiotik vermemek icin inat ettigi icin zature olmustum. Turkiyeden Ballard, okaluptus caylari , bitkisel caylar vs. bir cok sey gelmisti hicbiri ise yaramamisti. yinede iki kis boyu, once balgamli sonra kuru kuru oksurdum. Iyilestiren sey turkiyede bir doktorun verdigi suda eritilen bir ilac olmustu. Sanirim alerji ilaciydi. Doktorunuz ilac veriyorsa ve hamilelikte uygun diyorsa alin bence.
Kizlar bu kolonya sisesi, buzdolabi magneti filan uzmeyin kendinizi. Genelde bir iki gun icinde cope giriyorlar yada bazilarinin evinde 20 yil toz topluyorlar. Ikram icin Bir kutu kaliteli bir cikolata alin yeter. Bence ne alanin memnun oldugu, ne yapanin memnun oldugu bu adetleri yavas yavas bitirememisti ki bizim cocuklarimiz da boyle seylerle ugrasmasin..yabancilarda adet dugune, baby showers filan artik gelenler sonradan kartpostal gibi tesekkur kartlarindan yollamak.