2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar konumuzla alakası yok ama kafayı yicem sizce bu koltuk gri mi? Kahve mi? Ben mi renk körü oldum bu adamlar eğleniyo mu benimle beynim durdu...
Benim koltuklarimin rengine cok benziyor fotoğraftan anladigim kadariyla. Tam kahve diyemiyorum ama kesinlikle gri de degil.

kizlar dunden beri bulantim var bebek donerken olurmus aceba ondan midir..ilk cocugum donmemisti o yuzden bilemiyorum da sizlerde var mi bole bisey bide dun ilk defa karnimda kasilma hissettim sanirim sancilar basliyor artik yavas yavas

kizlar dunden beri bulantim var bebek donerken olurmus aceba ondan midir..ilk cocugum donmemisti o yuzden bilemiyorum da sizlerde var mi bole bisey bide dun ilk defa karnimda kasilma hissettim sanirim sancilar basliyor artik yavas yavas
Bulanti nedense cok hafif bende de var iki gundur. Ama bu kadat erken donmezler diye dusunuyorum.

Beni de saglik ocagindaki ebe korkuttu gebelik zehirlenmesi diye bir seyden bahsetti tansiyonum hep yuksek cikiyor diye. Hafif odem de var vucudumda. Acaba psikolojik mi bulaniyor diye dusunuyorum. Saglik ocagina gittigimden beri geceleri de abuk sabuk ruyalar goruyorum. Dun gece yeni dogmus ve erken dogdugu icin olmus bir kuş tutuyordum elimde:(

Kızlar nasılsınız? Ben bugün dr a gittim. Devlet hastanesine. Sinirlerim bozuldu. Gitmek zorunda olanlara Allah yardım etsin. Kan testlerim vardı. Onları söyledim. Son iki gündür olan ağrımı söyledim. Ya muayene ya tahlil dedi. Ben şok oldum. Dikkate bile almadı ağrıyı. Kendi doktoruna git nts ye bağlasınlar dedi. İnsanın yüzüne bile bakmıyorlar. Evet şikayetiniz ne diyor. Ulan ne şikayeti görmüyor musun hamileyim diye yüzüne cırlayasım geldi. Ayrıca 10 gün boyunca muayene olamayacakmışım. Tahlilleri yazan doktora gösterecekmişim. Ya sizene devlet bana ücretsiz muayene hakkı vermiş. Kraldan çok kralcılar vallahi. Eşim de başka bölüme muayene olmuştu. Ona da ayrı tavrı göstermiş dr. Ne vardı hadi çabuk söyle hadi hadi gibi tavırlar. Sonra diyorlar ki doktorlar niye dövülüyor :)) tabi bu işin trajikomik tarafı. Öyle bir şey tabi ki istemem. Ama gerçekten insana insan gibi davranmak ne bilmiyorlar. Bakanlığa şikayet edeceğim Zaten. Böyleleri yapmasın bu işi.

Neyse böyle işte. Ayrıca bebek arabamız geldi. Kraft london. Kurduk baktık hemen. Biz çok beğendik. Hem rengini hem kumaşını kalitesini. Baston tipi düşünenlere fikir olsun.
Güle güle kullanın, güzel görünüyor :KK200:

Bulanti nedense cok hafif bende de var iki gundur. Ama bu kadat erken donmezler diye dusunuyorum.

Beni de saglik ocagindaki ebe korkuttu gebelik zehirlenmesi diye bir seyden bahsetti tansiyonum hep yuksek cikiyor diye. Hafif odem de var vucudumda. Acaba psikolojik mi bulaniyor diye dusunuyorum. Saglik ocagina gittigimden beri geceleri de abuk sabuk ruyalar goruyorum. Dun gece yeni dogmus ve erken dogdugu icin olmus bir kuş tutuyordum elimde:KK43:
bende tansiyon sorunuda yok ama donebilir belkide tecrubeli aradaslr bilirler sanirim..sen ebeye bakma onlar en kotusunu soyluyorlar kafana takip da kendini uzme canim ins su bulantilar gecer ya

Beni de saglik ocagindaki ebe korkuttu gebelik zehirlenmesi diye bir seyden bahsetti tansiyonum hep yuksek cikiyor diye. Hafif odem de var vucudumda. Acaba psikolojik mi bulaniyor diye dusunuyorum. Saglik ocagina gittigimden beri geceleri de abuk sabuk ruyalar goruyorum. Dun gece yeni dogmus ve erken dogdugu icin olmus bir kuş tutuyordum elimde:KK43:
Can'ım gebelikte yüksek tansiyon ciddi bir sorun bildiğim kadarıyla. Bugüne dek dr lar dikkate almadı mı bu durumu o_O
Belki sınırda falan çıktığı için önemsemediler.
Ama bi arkadaşım da yüksek tansiyon problemi vardı. Ama onun baya yüksekti. İğne falan kullandı kan sulandırıcı. Dr karanlık ortamda oturmasını dinlenmesini söylüyordu.
Demek ki senin çok yüksek değil. Çünkü arkadaşım çok zorlanıyordu. Fenalaşıyordu hep. Gebelik zehirlenmesi denilen şey tansiyon sıkıntısı işte. Onda oldu malesef. Erken Doğum yaptı ama çok şükür anne de bebek de iyi :KK68:
Bence sen de her ihtimale karşı ihmal etme.

Canım bebekler henüz o kadar büyük değiller ve sürekli dönüyorlar, sabit değiller, bazen başları aşagıda bazen yukarıda olur dedi doktorum, iki hafta önce başı aşagıdaydı, pazartesi gittiğimizde yukarıdaydı, daha takılır böyle aşagı yukarı sağ sol falan dedi hatta doktor

Benim de oğlum 3 yaşında ve her gece muhakkak uyanıp yanımızda uyumak istiyor. Yatakta 3 kişi yatmak çok zorluyor sağa sola dönemiyorum çünkü oğlum çok deli yatıyor. Yüzüm diğer tarafa dönük olunca bile fark edince anne bana dön diyor. Bebis gelince napıcaz eşimle onu düşünüyoruz. Bir de oğlum bizim odada park yatakta yatıyor. 3.5 yaşına kadar yatsın diyoruz bebise 6-7 ay yatabilecegi anne yani beşik düşünüyorum canım sen nasil yapıcaksın yatak işini ? Yani Allah nasip ederse ilk 1 yıl 4 kisi ayni odayi paylasicaz. Sonra da abi kardes 2 yatak alip odalarina geçireyim diyorum. Şimdi oğlumu ayırsam bebiş geldi diye kendini dışlanmış hissedebilir kıyamam ona

Canım bizim durumlar karışık. Babam vefat edince annemin yanına geldik. Eşim de buraya pek alıştı o yüzden de eve geçmemiz gecikti. Yoksa annemlere geçmeden önce oglum 8 aylıkken odasına geçmişti tek yatmaya alışmıştı. Burada oda az çatı katı o yüzden aynı odada kalıyoruz oğlumla park yatağı yatagimizin hemen yaninda. Eşime evimize geçelim oğlumda odasına alışsın diyorum ama bi kulağından giriyor bi kulağından çıkıyor. :( evet bende çok alıştım annemin yanına ama yapcak birşey yok
Ama eğer eve gecersek oğlumu babaya geçirmek baza için bariyer baktım çok deli yatıyor yataktan düşebilir diye. Oğlumun park yatağını kızım için hazirliyacagim.
Ne diyeyim hayaller hayatlar olacak sanirim

Kizlar iyi aksamlar hepunize umarim herkes iyidir tabi minnaklarda iyidir artik agirlastik veben cok bitkin dusuyorum gece uykusuzlugu ates basmasi istahsizlik dogal olarak birde ilgi bekleyen 19 aylik prensesim var yorgun dusuyorum bir arkadasim vitamin takviyesi aliyirmusun diye sordu kan ilaci disinda hicbir ilac kullanmiyorum size doktorunuz tarafindan vitamin takviyesi verildimi omega b12 .vs.vs.

Kizlar iyi aksamlar hepunize umarim herkes iyidir tabi minnaklarda iyidir artik agirlastik veben cok bitkin dusuyorum gece uykusuzlugu ates basmasi istahsizlik dogal olarak birde ilgi bekleyen 19 aylik prensesim var yorgun dusuyorum bir arkadasim vitamin takviyesi aliyirmusun diye sordu kan ilaci disinda hicbir ilac kullanmiyorum size doktorunuz tarafindan vitamin takviyesi verildimi omega b12 .vs.vs.
Sanırım en çok takviye kullananlardan biri benim, omega 3 kullanıyorum, Demir hapı alıyorum, magnezyum, d vitamini ve bunlara ilaveten aslında hepsini içinde bulunduran vinelac diye bir destekleyici kullanıyorum. Hergün 3 porsiyon süt ürünü kullanıyorum ama bende bitkin uykusuzum, çatı agrısından sağdan sola döneniyorum, ellerim ve ayaklarım çok şiş.. prensesine allah uzun ömürler versin bence iyi ki var çünkü hareketli oluyorsun gün içinde bence hareket etmenin faydası büyük, ben hortumsuz fil gibi hissediyorum

:63:
Benim de oğlum 3 yaşında ve her gece muhakkak uyanıp yanımızda uyumak istiyor. Yatakta 3 kişi yatmak çok zorluyor sağa sola dönemiyorum çünkü oğlum çok deli yatıyor. Yüzüm diğer tarafa dönük olunca bile fark edince anne bana dön diyor. Bebis gelince napıcaz eşimle onu düşünüyoruz. Bir de oğlum bizim odada park yatakta yatıyor. 3.5 yaşına kadar yatsın diyoruz bebise 6-7 ay yatabilecegi anne yani beşik düşünüyorum canım sen nasil yapıcaksın yatak işini ? Yani Allah nasip ederse ilk 1 yıl 4 kisi ayni odayi paylasicaz. Sonra da abi kardes 2 yatak alip odalarina geçireyim diyorum. Şimdi oğlumu ayırsam bebiş geldi diye kendini dışlanmış hissedebilir kıyamam ona
Canım aynı şekilde düşünüyorum gel gör ki akıl veren okadar çok ki :bicak:
Aaa hala aynı odada mısınız. Ay bir de aynı yatakta mı ? Hemen diğer odaya postala yoksa çok zorlanırsın rahat vermez sana. Hemen bir kreş bulmalısın. En azından yarım gün rahat edersin. Gibi birsürüüüüü iyiniyetli!!!! Felaket tellalı fikirler tavsiyeler. Ben ikeadan yatak aldım şu büyüyen küçülelenlerden. Hafif bişey yatağımıza birleştirdik onda uyumaya başladı 3 haftadır. Diğer tarafa da anne yanı beşikte yeni bebiş. Mis gibi 4 kişi uyuyacağız inşallah. 1 yaş gibi ikisini birden alıştırmaya çalışırım.

Tansiyonun kaç çıkıyor canım. Tuzu azalt suyu çoğalt. Gebelik zehirlenmesi öyle bişey değil. Bunlara ek olarak idrarda protein pozitif çıkmalı. Ozaman gebelik zehirlenmesi oluyor işte. Ben son haftaya kadar 14 tansiyonla idare ettim çok ödemim oldu ama dikkat etmiyordum. Tost turşu tuzlu şeyler tamamen kesseydim belki rahatlardım ama maalesef.

:63:
Canım aynı şekilde düşünüyorum gel gör ki akıl veren okadar çok ki :bicak:
Aaa hala aynı odada mısınız. Ay bir de aynı yatakta mı ? Hemen diğer odaya postala yoksa çok zorlanırsın rahat vermez sana. Hemen bir kreş bulmalısın. En azından yarım gün rahat edersin. Gibi birsürüüüüü iyiniyetli!!!! Felaket tellalı fikirler tavsiyeler. Ben ikeadan yatak aldım şu büyüyen küçülelenlerden. Hafif bişey yatağımıza birleştirdik onda uyumaya başladı 3 haftadır. Diğer tarafa da anne yanı beşikte yeni bebiş. Mis gibi 4 kişi uyuyacağız inşallah. 1 yaş gibi ikisini birden alıştırmaya çalışırım.
Akıl vermek asla haddim değil sakın yanlış anlama.. ben psikoloji mezunuyum mesleğimi yapmıyorum ama bilinçlenen ve anne babayla özellikle ten teması içinde uyumak çocuklar için çok faydalı bi durum değil.. bütün cocuklar için değil tabiki ama özgüven problemi yaşamamaları adına uzmanlar pek tavsiye etmiyo.. kendi kişisel fikrim benim de pek hoşuma gitmiyo ama saygım sonsuz tabi...

Sanırım en çok takviye kullananlardan biri benim, omega 3 kullanıyorum, Demir hapı alıyorum, magnezyum, d vitamini ve bunlara ilaveten aslında hepsini içinde bulunduran vinelac diye bir destekleyici kullanıyorum. Hergün 3 porsiyon süt ürünü kullanıyorum ama bende bitkin uykusuzum, çatı agrısından sağdan sola döneniyorum, ellerim ve ayaklarım çok şiş.. prensesine allah uzun ömürler versin bence iyi ki var çünkü hareketli oluyorsun gün içinde bence hareket etmenin faydası büyük, ben hortumsuz fil gibi hissediyorum

Canim cevapsiz birakmadigin icin cok tesekkur ederim sukurler olsun evet iyiki var hamdolsun sikayet etmiyorum tabi ama yetisemiyorumda gozlerimin alti morluklar falan olustu cok dengeli besleniyorum desem yalan olur onega olarak hangi marka kullaniyorsun bitkiselmi peki? Şislikler genelde tuzlu tuketimde olur derler imkanin varsa boo bol yuruyus yapmani tavsiye ederim

Akıl vermek asla haddim değil sakın yanlış anlama.. ben psikoloji mezunuyum mesleğimi yapmıyorum ama bilinçlenen ve anne babayla özellikle ten teması içinde uyumak çocuklar için çok faydalı bi durum değil.. bütün cocuklar için değil tabiki ama özgüven problemi yaşamamaları adına uzmanlar pek tavsiye etmiyo.. kendi kişisel fikrim benim de pek hoşuma gitmiyo ama saygım sonsuz tabi...
Estağfirullah canım hani sen bir ara uzun bir yazı paylaşmıştın ya hani. Bu gereksiz niye aldın bunu hiç kullanmıyor bebek bu çok pahalı gibi yorum yapanlar vardı çevrende. O yazın çok dikkatimi çekmişti. İşte bunları bana söyleyen insanlar da bu niyetteler.
Ben çocuk gelişimi okudum. Okulöncesi lisans mezunuyum. 8 yıllık da öğretmenim. Haklısın canım özgüven için ayrı yatak çok önemli.
Aöa hani dediğin şu şey var ya o beni çol etkilemişti. Belki benim bebeğim sevecek belki ben kullanacağım. İşte orada sana hak vermiştim. Bu çocuklar robot değil hepsinin ihtiyacı farklı maalesef. Bazısı 6 aylıkken ayrılıyor hiç sorum yaşamıyor başka sıkıntıları var. Bazısı da benim kızım gibi korkuları olan bir çocuk. Annesi 5 aylıkken çocuğunu ağlayarak bırakıp girmek zorunda olan bir çocuk. Anne hissediyor İnan çocuğumun bana ihtiyacı var diye. Ben ağlayarak en fazla bir ayda alıştırırım belki odasına ama onun bana ihtiyacı var demekki hazır değil. Fıtrat olayı var ya hani tamamen o odaklı bakıyorum.
Ama kesinlikle sana hak verdiğim için hiç aynı yatağı onaylamadım. Korkuyorum annecim dediği için aynı odada ama fsrklımyataktayız. Ten temasımız yok.

Canim cevapsiz birakmadigin icin cok tesekkur ederim sukurler olsun evet iyiki var hamdolsun sikayet etmiyorum tabi ama yetisemiyorumda gozlerimin alti morluklar falan olustu cok dengeli besleniyorum desem yalan olur onega olarak hangi marka kullaniyorsun bitkiselmi peki? Şislikler genelde tuzlu tuketimde olur derler imkanin varsa boo bol yuruyus yapmani tavsiye ederim
Rica ederim canım, efa daily kullanıyorum amcamız eczacı, abim de doktor ikisi de iyi olduğunu söylüyor, kendi doktorumuz ayrıca haftada en az bir kere balık, hergün iki ceviz öneriyor. Ben hergün yürüyorum yarım saat ama turşuya çok düşkünüm, tuz kullanmıyorum gerçi kilom fazla benim onun da etkisi var muhtemelen. Hiç desteksiz olmaz sen de en azından multivitamin bi şeyler almalısın iki evladının da sana ihtiyacı var, allah kolaylık versin

Estağfirullah canım hani sen bir ara uzun bir yazı paylaşmıştın ya hani. Bu gereksiz niye aldın bunu hiç kullanmıyor bebek bu çok pahalı gibi yorum yapanlar vardı çevrende. O yazın çok dikkatimi çekmişti. İşte bunları bana söyleyen insanlar da bu niyetteler.
Ben çocuk gelişimi okudum. Okulöncesi lisans mezunuyum. 8 yıllık da öğretmenim. Haklısın canım özgüven için ayrı yatak çok önemli.
Aöa hani dediğin şu şey var ya o beni çol etkilemişti. Belki benim bebeğim sevecek belki ben kullanacağım. İşte orada sana hak vermiştim. Bu çocuklar robot değil hepsinin ihtiyacı farklı maalesef. Bazısı 6 aylıkken ayrılıyor hiç sorum yaşamıyor başka sıkıntıları var. Bazısı da benim kızım gibi korkuları olan bir çocuk. Annesi 5 aylıkken çocuğunu ağlayarak bırakıp girmek zorunda olan bir çocuk. Anne hissediyor İnan çocuğumun bana ihtiyacı var diye. Ben ağlayarak en fazla bir ayda alıştırırım belki odasına ama onun bana ihtiyacı var demekki hazır değil. Fıtrat olayı var ya hani tamamen o odaklı bakıyorum.
Ama kesinlikle sana hak verdiğim için hiç aynı yatağı onaylamadım. Korkuyorum annecim dediği için aynı odada ama fsrklımyataktayız. Ten temasımız yok.
Ben cocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama benim yengem yeğenim 8-9 yaşındaydı hala aynı yatakta birlikte yatarlardı biz karışmadık gerçi hiç bişeyde demedik ama askere gitti geldi utanmasa daha yengemle uyurdu.. görümcemin cocuklar biri 7 diğeri 5 yaşında hala karı koca ve cocuklar bir yatakta yatıyolar bahsettiğim şeyler bunlar bu kadar büyüyüp bilinçlenmiş cocuklarla aynı yatakta uyumak çok sakıncalı ama ufacık cocuk yani daha bilinçlenmemiş cocukları kastetmedim.. onlar zaten bişeyden anlamıyo

Back
X