2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ben cocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama benim yengem yeğenim 8-9 yaşındaydı hala aynı yatakta birlikte yatarlardı biz karışmadık gerçi hiç bişeyde demedik ama askere gitti geldi utanmasa daha yengemle uyurdu.. görümcemin cocuklar biri 7 diğeri 5 yaşında hala karı koca ve cocuklar bir yatakta yatıyolar bahsettiğim şeyler bunlar bu kadar büyüyüp bilinçlenmiş cocuklarla aynı yatakta uyumak çok sakıncalı ama ufacık cocuk yani daha bilinçlenmemiş cocukları kastetmedim.. onlar zaten bişeyden anlamıyo
Henüz 2.5 yaşında canım :-) asla demeyeyim büyük konuşmak istemiyorum ama 7 çok uçuk yani gerçekten hoş değil.

Çok sağol Can'ım :KK68: sizin de memnun olmanıza sevindim. Kullanan kimse yoktu çünkü.
Evet chicco lite way var herkeste. Ama bunun kumaş ve tekerlekleri daha kaliteliymiş canım. Bizi de oradaki satıcı bilgilendirmişti. Chicco daha pahalı olduğu halde.

Estağfirullah canım hani sen bir ara uzun bir yazı paylaşmıştın ya hani. Bu gereksiz niye aldın bunu hiç kullanmıyor bebek bu çok pahalı gibi yorum yapanlar vardı çevrende. O yazın çok dikkatimi çekmişti. İşte bunları bana söyleyen insanlar da bu niyetteler.
Ben çocuk gelişimi okudum. Okulöncesi lisans mezunuyum. 8 yıllık da öğretmenim. Haklısın canım özgüven için ayrı yatak çok önemli.
Aöa hani dediğin şu şey var ya o beni çol etkilemişti. Belki benim bebeğim sevecek belki ben kullanacağım. İşte orada sana hak vermiştim. Bu çocuklar robot değil hepsinin ihtiyacı farklı maalesef. Bazısı 6 aylıkken ayrılıyor hiç sorum yaşamıyor başka sıkıntıları var. Bazısı da benim kızım gibi korkuları olan bir çocuk. Annesi 5 aylıkken çocuğunu ağlayarak bırakıp girmek zorunda olan bir çocuk. Anne hissediyor İnan çocuğumun bana ihtiyacı var diye. Ben ağlayarak en fazla bir ayda alıştırırım belki odasına ama onun bana ihtiyacı var demekki hazır değil. Fıtrat olayı var ya hani tamamen o odaklı bakıyorum.
Ama kesinlikle sana hak verdiğim için hiç aynı yatağı onaylamadım. Korkuyorum annecim dediği için aynı odada ama fsrklımyataktayız. Ten temasımız yok.
Sana katılıyorum Can'ım. Zaten arkadaş da aynı odada uyumaktan çok aynı yatakta yatmanın doğru olmadığını ifade etmiş. O konuda çok haklı. Ki eskiden hepimiz aynı odaya doluşur yatardık. Bizim kuşağımızda kaç kişinin kendine ait odası vardı. Odayı geçtim sobalı evlerde büyüdük :)) kışın aynı odada ailecek :) pekala da özgüvenimiz var. Üstelik ailemize de güvenimiz tam :)
Bence de her çocuk bebek hatta ebeveyn bir değil. Sınırları zorlamadığı sürece tadında her sey tatlı bence.

Evet chicco lite way var herkeste. Ama bunun kumaş ve tekerlekleri daha kaliteliymiş canım. Bizi de oradaki satıcı bilgilendirmişti. Chicco daha pahalı olduğu halde.
Evet ikisi arasında çok kaldık zaten. Ama bu baya kapanıyor. Güneş ve rüzgar açısından. O yüzden iyi. Bir de chicco daha ucuz canım. İndirimdeyken chicco 480 di. Kraftı 595 e aldık.

Henüz 2.5 yaşında canım :-) asla demeyeyim büyük konuşmak istemiyorum ama 7 çok uçuk yani gerçekten hoş değil.
2.5 yaşında cocuk bide çalışıyosanız zaten özlüyodur sizi anne kuzusu o daha.. benim dediklerim kocamandı.. mesela görümcemin cocukları iki dakika anneleri göz önünden ayrılsın kıyamet koparıyo.. 1. Sınıfa başladı oğlu ilk yıl hergün o ufacık cocukla okul bahçesinde bekledi artık müdür dışarı çıkarıyodu kavgalar ediyolardı sürekli bu sene durum ne bilmiyorum çünkü görüşmüyorum.. gerçi ben psikolojik kavramların genelleme olduğunu ama her bireyde farklı işlediğini düşünüyorum.. yani sadece aynı yatakta uyumakla değilde mutlaka baska sebepleride vardır diye düşünürüm.. bakalım kısmet olursa ben ne şekil bi anne olcam :) ben biraz aykırıyımdır biri bişey dedi mi inadıma yapmam o yüzden kimseyede öyle yapma böyle yapma demem..

Yaa bi de bişey dicem bu ben hastanede staj yaparken gelen bi adamdı.. böyle 45-50 yaşlarında bi adam annesi öldükten sonra ağır depresyona girmiş intihara teşebbüs etmiş nedeni araştırılıyo falan.. psikiyatrlar hocalar tek tek görüşme yapıyo.. adamın derdi aynen şu çıktı.. ölen annesi 80 li yaşlarında ölmüş ve adam annesini ölene kadar emmiş.... ciddi ciddi hergün annesini emermiş anne birden ölünce ememeyince depresyona girmiş.. töbe yarabbim ben böyle şeylerden korkuyorum işte.. :)

:63:
Canım aynı şekilde düşünüyorum gel gör ki akıl veren okadar çok ki :bicak:
Aaa hala aynı odada mısınız. Ay bir de aynı yatakta mı ? Hemen diğer odaya postala yoksa çok zorlanırsın rahat vermez sana. Hemen bir kreş bulmalısın. En azından yarım gün rahat edersin. Gibi birsürüüüüü iyiniyetli!!!! Felaket tellalı fikirler tavsiyeler. Ben ikeadan yatak aldım şu büyüyen küçülelenlerden. Hafif bişey yatağımıza birleştirdik onda uyumaya başladı 3 haftadır. Diğer tarafa da anne yanı beşikte yeni bebiş. Mis gibi 4 kişi uyuyacağız inşallah. 1 yaş gibi ikisini birden alıştırmaya çalışırım.
Milleti boşver canım ben de hiç takmıyorum valla. Akıl vermeyi çok seviyorlar. Çocuklarımıza abi abla yüklemesi yapmak bile yanlışken her gelen abi olacaksin dedikce oğluma, sinir oluyorum. Daha onlarda küçük, ilgiye sevgiye muhtaçlar . Bence de çocukların Odalarını beraber ayırmak en mantıklısı. Bu arada biz de ikeanin büyüyen yatağını alalım diyoruz. Ikea da baktım da hoşuma gitti, kullanisli duruyor. Sadece oğlum düşer mi acaba diyorum. Çünkü çok deli yatıyor. Yan korumalık falan da almam lazım ama seneye yaza inşallah o iş.

Yaa bi de bişey dicem bu ben hastanede staj yaparken gelen bi adamdı.. böyle 45-50 yaşlarında bi adam annesi öldükten sonra ağır depresyona girmiş intihara teşebbüs etmiş nedeni araştırılıyo falan.. psikiyatrlar hocalar tek tek görüşme yapıyo.. adamın derdi aynen şu çıktı.. ölen annesi 80 li yaşlarında ölmüş ve adam annesini ölene kadar emmiş.... ciddi ciddi hergün annesini emermiş anne birden ölünce ememeyince depresyona girmiş.. töbe yarabbim ben böyle şeylerden korkuyorum işte.. :)
:oha::KK57:
Yok artık yaaa. Onun altında yatan başka nedenler de vardır. Yani emmesinin. Kimbilir neler yaşadılar.

Sana katılıyorum Can'ım. Zaten arkadaş da aynı odada uyumaktan çok aynı yatakta yatmanın doğru olmadığını ifade etmiş. O konuda çok haklı. Ki eskiden hepimiz aynı odaya doluşur yatardık. Bizim kuşağımızda kaç kişinin kendine ait odası vardı. Odayı geçtim sobalı evlerde büyüdük :)) kışın aynı odada ailecek :) pekala da özgüvenimiz var. Üstelik ailemize de güvenimiz tam :)
Bence de her çocuk bebek hatta ebeveyn bir değil. Sınırları zorlamadığı sürece tadında her sey tatlı bence.
Evet canım arkadaş da haklı Allah korusun ya 4 yaş bile kötü. Aslında İnan’ın 2 yaş bile aynı yatak için iyi değil. Kızım hep kendi
Yatağında ama bizim yanımızda uyudu. Asla yatağımıza gelmezdi. Yeni bir eve taşındık yeni yatak aldık eski yatağına alıştığı için yenisine yatmak istemedi. Bir de korkulu rüyalar görüyordu. 3 4 ay aramızda yattı ama işkence gibiydi hiç rahat yatamadık. Şimdi alıştırdık çok şükür yine kendi yatağında yatıyor ama ayrı odaya koyamıyoruz. Ki biz hamileyken en geç 6 aylıkken ayıracağız demiştik :-p hayaller hayatlar ağzımın payını aldım :)))

Evet ikisi arasında çok kaldık zaten. Ama bu baya kapanıyor. Güneş ve rüzgar açısından. O yüzden iyi. Bir de chicco daha ucuz canım. İndirimdeyken chicco 480 di. Kraftı 595 e aldık.
Aaa gerçekten mi çok sevindim :-p demekki zamanla anlaşılmış durum.

2.5 yaşında cocuk bide çalışıyosanız zaten özlüyodur sizi anne kuzusu o daha.. benim dediklerim kocamandı.. mesela görümcemin cocukları iki dakika anneleri göz önünden ayrılsın kıyamet koparıyo.. 1. Sınıfa başladı oğlu ilk yıl hergün o ufacık cocukla okul bahçesinde bekledi artık müdür dışarı çıkarıyodu kavgalar ediyolardı sürekli bu sene durum ne bilmiyorum çünkü görüşmüyorum.. gerçi ben psikolojik kavramların genelleme olduğunu ama her bireyde farklı işlediğini düşünüyorum.. yani sadece aynı yatakta uyumakla değilde mutlaka baska sebepleride vardır diye düşünürüm.. bakalım kısmet olursa ben ne şekil bi anne olcam :) ben biraz aykırıyımdır biri bişey dedi mi inadıma yapmam o yüzden kimseyede öyle yapma böyle yapma demem..
Evet çok zor Allah korusun kızım çok şükür özgüveni tavan bir çocuk. Baskın karakterli ten TEMAsını da hiç sevmez zaten. Ben hamileyken 6 aylıkken en geç ayırmalıyım diye düşünürdüm. Gerçekten aynı yatak iyi bir durum değil heleki 7 yaş ne demek ya. Ama Allah başıma vermesin diyorum işte neyi yadırgadıysam başıma geldiği için ağzım yandı:)
Allah korusun ya sapkınlık bu. Haz duygusundan vazgeçemiyorlar valla tövbe yarabbim Estağfirullah lık bir durum:-p

Milleti boşver canım ben de hiç takmıyorum valla. Akıl vermeyi çok seviyorlar. Çocuklarımıza abi abla yüklemesi yapmak bile yanlışken her gelen abi olacaksin dedikce oğluma, sinir oluyorum. Daha onlarda küçük, ilgiye sevgiye muhtaçlar . Bence de çocukların Odalarını beraber ayırmak en mantıklısı. Bu arada biz de ikeanin büyüyen yatağını alalım diyoruz. Ikea da baktım da hoşuma gitti, kullanisli duruyor. Sadece oğlum düşer mi acaba diyorum. Çünkü çok deli yatıyor. Yan korumalık falan da almam lazım ama seneye yaza inşallah o iş.
Hiç sorma canım İnan hamileliğimi bıraktım kızımı en az ne kadar yıpratabilirler diye hesaplar yapmaya başladım. O sivri dilleri kötü uslüpları yakıştırmaları hiç bitmiyor. Çok kullanışlı ve uygun valla 300 küsura aldık çok memnunuz. Şuan en küçük kademesinde 2 metreye kadar da uzuyor. Evet yanlarında ferforje var ama yeterli gelmez mi acaba oğluna.

Evet canım arkadaş da haklı Allah korusun ya 4 yaş bile kötü. Aslında İnan’ın 2 yaş bile aynı yatak için iyi değil. Kızım hep kendi
Yatağında ama bizim yanımızda uyudu. Asla yatağımıza gelmezdi. Yeni bir eve taşındık yeni yatak aldık eski yatağına alıştığı için yenisine yatmak istemedi. Bir de korkulu rüyalar görüyordu. 3 4 ay aramızda yattı ama işkence gibiydi hiç rahat yatamadık. Şimdi alıştırdık çok şükür yine kendi yatağında yatıyor ama ayrı odaya koyamıyoruz. Ki biz hamileyken en geç 6 aylıkken ayıracağız demiştik :p hayaller hayatlar ağzımın payını aldım :)))

Aaa gerçekten mi çok sevindim :p demekki zamanla anlaşılmış durum.
Evet canım. Şuan chicco yu 480-500 e falan bulabiliyorsun. Ama Kraft genelde 850 falan. Düşünürseniz indirimi takip edin. Gerçi belki de bu size gösterilenin bir üst modelidir. Sürekli bir yenisi çıkıyor ya :)

Valla tam bilemicem ama vallahi o bakırköy ruh ve sinirin dili olsa da konuşsa neler neler geliyo..
Tahmin edebiliyorum ya. Allah yardımcısı olsun hepsinin. "Kevin hakkında konuşmalıyız" diye bi film izlemiştim. Çok etkilenmiştim. İzlemişsindir belki de sen de.
O günden beri bir çocuğu yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu düşünür dururum.
Bazen gerçekten annenin babanın elinden de bir şey gelmiyor.

Yatağında ama bizim yanımızda uyudu. Asla yatağımıza gelmezdi. Yeni bir eve taşındık yeni yatak aldık eski yatağına alıştığı için yenisine yatmak istemedi. Bir de korkulu rüyalar görüyordu. 3 4 ay aramızda yattı ama işkence gibiydi hiç rahat yatamadık. Şimdi alıştırdık çok şükür yine kendi yatağında yatıyor ama ayrı odaya koyamıyoruz. Ki biz hamileyken en geç 6 aylıkken ayıracağız demiştik :p hayaller hayatlar ağzımın payını aldım :)))

Aaa gerçekten mi çok sevindim :p demekki zamanla anlaşılmış durum.
Biz oglumu hastalanıp ateşi olunca sadece yanımızda yatırdık 3 yaşında şuan ve odamızda kendi park yatağında yatıyor . Sıkıntımız şu, ateşi olunca 2-3 gün yanımızda yatınca sonrasında yanımızda yatmak istiyor, alışıyor ama esimle rahat edemiyoruz zaten. Sabaha karsi yanimiza geliyor. Dalınca tekrar yatagina koyuyoruz. Böyle böyle alışıyor tekrar kendi yatağına. tam odasını ayırma vakti gelmişti ama kardeş olayından ertelemek en mantıklısı. Ikisini beraber ayırmak en doğrusu geliyor şuan bana.

İstanbul’da yaşayıp mall of istanbul’a yakın olanlar içinde mango kids var ve kıyafetler hep indirime girmiş 19 tl 29tl gibi ve gezmelik falan mesela alttaki hırka 9-12 ay 19 tl ye aldım..
Güle güle giysin arkada batmanli tulum çok güzelmiş
Can'ım gebelikte yüksek tansiyon ciddi bir sorun bildiğim kadarıyla. Bugüne dek dr lar dikkate almadı mı bu durumu o_O
Belki sınırda falan çıktığı için önemsemediler.
Ama bi arkadaşım da yüksek tansiyon problemi vardı. Ama onun baya yüksekti. İğne falan kullandı kan sulandırıcı. Dr karanlık ortamda oturmasını dinlenmesini söylüyordu.
Demek ki senin çok yüksek değil. Çünkü arkadaşım çok zorlanıyordu. Fenalaşıyordu hep. Gebelik zehirlenmesi denilen şey tansiyon sıkıntısı işte. Onda oldu malesef. Erken Doğum yaptı ama çok şükür anne de bebek de iyi :KK68:
Bence sen de her ihtimale karşı ihmal etme.
Bende her muayenede tansiyon kilo ölçülüyor, tansiyonum normalden hep düşük doktora neden böyle dedim aman böyle olsun yüksek olursa sıkıntı sesi rahatladım
Canım bebekler henüz o kadar büyük değiller ve sürekli dönüyorlar, sabit değiller, bazen başları aşagıda bazen yukarıda olur dedi doktorum, iki hafta önce başı aşagıdaydı, pazartesi gittiğimizde yukarıdaydı, daha takılır böyle aşagı yukarı sağ sol falan dedi hatta doktor
Aynen yeri geniş fırıl fırıl dönüyor , her gittiğimde farklı pozisyonda, daha dönmesindeki var
Akıl vermek asla haddim değil sakın yanlış anlama.. ben psikoloji mezunuyum mesleğimi yapmıyorum ama bilinçlenen ve anne babayla özellikle ten teması içinde uyumak çocuklar için çok faydalı bi durum değil.. bütün cocuklar için değil tabiki ama özgüven problemi yaşamamaları adına uzmanlar pek tavsiye etmiyo.. kendi kişisel fikrim benim de pek hoşuma gitmiyo ama saygım sonsuz tabi...
Benim görümcemde sosyolog . Çocuk gelişimi üzerine almadığı eğitim sertifika kalmadı. İlk başlarda kızı bebekken kucağa alışmasın diye emzirir yatağa koyardı,kızın gıkı çıkmazdı çok sessiz bir bebekti.o ara neler öğrendiyse kızında uyguladı, bizse kurallar değil ne gerekiyorsa onu yaptık.
Gel görki o kız büyüdü ve şimdi ne büyük hata yapmışım diyor bebekken arasında olması gereken bağ eksik kalmış hiç laf dinletemiyor
Küçükken geceleri korkar annelerimizin yanına gitmezmiydik , sonradan gelen teknikler bana ters geliyor

Hiç sorma canım İnan hamileliğimi bıraktım kızımı en az ne kadar yıpratabilirler diye hesaplar yapmaya başladım. O sivri dilleri kötü uslüpları yakıştırmaları hiç bitmiyor. Çok kullanışlı ve uygun valla 300 küsura aldık çok memnunuz. Şuan en küçük kademesinde 2 metreye kadar da uzuyor. Evet yanlarında ferforje var ama yeterli gelmez mi acaba oğluna.
Geçen yaz ben o yatağa baktım canım sanki içindeki yatakla beraber 900 e yakın bir fiyat çıkmıştı . Yatak dahil mi 300 e aldınız siz. Acaba farklı yataklardan mi bahsediyoruz

Biz oglumu hastalanıp ateşi olunca sadece yanımızda yatırdık 3 yaşında şuan ve odamızda kendi park yatağında yatıyor . Sıkıntımız şu, ateşi olunca 2-3 gün yanımızda yatınca sonrasında yanımızda yatmak istiyor, alışıyor ama esimle rahat edemiyoruz zaten. Sabaha karsi yanimiza geliyor. Dalınca tekrar yatagina koyuyoruz. Böyle böyle alışıyor tekrar kendi yatağına. tam odasını ayırma vakti gelmişti ama kardeş olayından ertelemek en mantıklısı. Ikisini beraber ayırmak en doğrusu geliyor şuan bana.
Evet canım öyle oluyor süreç aynen. Dediği gibi Şuan ayırmak çok olumsuz etkiler herşeyin farkında karnıma bakıp bakıp duruyor zaten. Bir de ayırırsam küçük dünyasında neler düşünür.
Önceden anne değilken çocuk bu zamanla herşeyi anlar alışır derdim ama anne olunca anladım ki. Onun da duyguları karakteri istekleri var. Sınırlarını aşmadığı sürece dikkate alıyorum isteklerini ki Yanımda olsun karşımda değil.

Bulanti nedense cok hafif bende de var iki gundur. Ama bu kadat erken donmezler diye dusunuyorum.

Beni de saglik ocagindaki ebe korkuttu gebelik zehirlenmesi diye bir seyden bahsetti tansiyonum hep yuksek cikiyor diye. Hafif odem de var vucudumda. Acaba psikolojik mi bulaniyor diye dusunuyorum. Saglik ocagina gittigimden beri geceleri de abuk sabuk ruyalar goruyorum. Dun gece yeni dogmus ve erken dogdugu icin olmus bir kuş tutuyordum elimde:KK43:
canım tansiyon yüksekliği riskinden bana da bahsetti doktor. mutlaka tansiyonunu kontrol altında tutmaya çalış, tuzu azalt ve bol su iç. gebelikte tansiyon sıkıntı çıkarabiliyormuş

Geçen yaz ben o yatağa baktım canım sanki içindeki yatakla beraber 900 e yakın bir fiyat çıkmıştı . Yatak dahil mi 300 e aldınız siz. Acaba farklı yataklardan mi bahsediyoruz
Hayır yatak dahil değil canım 300
Küsür da yatağı var. 4 parçalı yatağı. Her kademede bir parça ekliyorsun. Yatak resmini ekleyeyim.

Eklentiler

• 16B6F218-9DB4-4619-AF3D-BEF7E17DAEC2.webp
    16B6F218-9DB4-4619-AF3D-BEF7E17DAEC2.webp
    2,4 KB · Görüntüleme: 59
  • EA7F6D85-DD4E-4C8C-9D63-89EDAFE864A9.webp
    EA7F6D85-DD4E-4C8C-9D63-89EDAFE864A9.webp
    3,8 KB · Görüntüleme: 56
Back
X