2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Evet canım. Şuan chicco yu 480-500 e falan bulabiliyorsun. Ama Kraft genelde 850 falan. Düşünürseniz indirimi takip edin. Gerçi belki de bu size gösterilenin bir üst modelidir. Sürekli bir yenisi çıkıyor ya :)

Tahmin edebiliyorum ya. Allah yardımcısı olsun hepsinin. "Kevin hakkında konuşmalıyız" diye bi film izlemiştim. Çok etkilenmiştim. İzlemişsindir belki de sen de.
O günden beri bir çocuğu yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu düşünür dururum.
Bazen gerçekten annenin babanın elinden de bir şey gelmiyor.
Kraft london plus canım. Başka modeli çıktı mı bilmiyorum :)

Güle güle giysin arkada batmanli tulum çok güzelmiş

Bende her muayenede tansiyon kilo ölçülüyor, tansiyonum normalden hep düşük doktora neden böyle dedim aman böyle olsun yüksek olursa sıkıntı sesi rahatladım

Aynen yeri geniş fırıl fırıl dönüyor , her gittiğimde farklı pozisyonda, daha dönmesindeki var

Benim görümcemde sosyolog . Çocuk gelişimi üzerine almadığı eğitim sertifika kalmadı. İlk başlarda kızı bebekken kucağa alışmasın diye emzirir yatağa koyardı,kızın gıkı çıkmazdı çok sessiz bir bebekti.o ara neler öğrendiyse kızında uyguladı, bizse kurallar değil ne gerekiyorsa onu yaptık.
Gel görki o kız büyüdü ve şimdi ne büyük hata yapmışım diyor bebekken arasında olması gereken bağ eksik kalmış hiç laf dinletemiyor
Küçükken geceleri korkar annelerimizin yanına gitmezmiydik , sonradan gelen teknikler bana ters geliyor
Teknikler herşeyi zorlaştırıyor maalesef anne olunca anlıyor insan maalesef Allah bize aslında hislerimizle yön veriyor. Keşke bir çok şeyde hislerime göre davransaydım. İkinci bebeğimde daha rahat olacağım oyüzden.

Evet canım öyle oluyor süreç aynen. Dediği gibi Şuan ayırmak çok olumsuz etkiler herşeyin farkında karnıma bakıp bakıp duruyor zaten. Bir de ayırırsam küçük dünyasında neler düşünür.
Önceden anne değilken çocuk bu zamanla herşeyi anlar alışır derdim ama anne olunca anladım ki. Onun da duyguları karakteri istekleri var. Sınırlarını aşmadığı sürece dikkate alıyorum isteklerini ki Yanımda olsun karşımda değil.
Biz de aynı durumdayız . Karnıma bakıyor orda bebek yok anne, sen çok yemek yedin karnın büyüdü diyor. Bak ben bebeğim diyor o_OTabi bende ki duygu patlamasını anliyorsundur. Hemen duygusallık çöküyor. Çocuklar resmen benim ilgiye ihtiyacım var diyor. Yurt dışında 6 aylık bebeğin odasını ayırıyorlar. Çocukları da 18 yasina gelmeden kendi evlerini ayırıyorlar , özgürlüklerini ilan ediyorlar . Bebekken o ilgiyi sevgiyi görmeyen çocuğun bunu yapması bence cok normal. Bizim fıtratımiza ters bir kere. Bu arada ben de egitimciyim, kimya öğretmeniyim boyum kadar öğrencilerim var:KK49: seninkiler gibi minik değiller :p

Bende her muayenede tansiyon kilo ölçülüyor, tansiyonum normalden hep düşük doktora neden böyle dedim aman böyle olsun yüksek olursa sıkıntı sesi rahatladım

Aynen yeri geniş fırıl fırıl dönüyor , her gittiğimde farklı pozisyonda, daha dönmesindeki var

Benim görümcemde sosyolog . Çocuk gelişimi üzerine almadığı eğitim sertifika kalmadı. İlk başlarda kızı bebekken kucağa alışmasın diye emzirir yatağa koyardı,kızın gıkı çıkmazdı çok sessiz bir bebekti.o ara neler öğrendiyse kızında uyguladı, bizse kurallar değil ne gerekiyorsa onu yaptık.
Gel görki o kız büyüdü ve şimdi ne büyük hata yapmışım diyor bebekken arasında olması gereken bağ eksik kalmış hiç laf dinletemiyor
Küçükken geceleri korkar annelerimizin yanına gitmezmiydik , sonradan gelen teknikler bana ters geliyor
Evet canım düşük olması çok sorun değil. Çok yüksekse sıkıntı olabiliyor.

Çocuk yetiştirmede birçok şey zamanla değişiyor Zaten. Önceden kucağa alıştırmayın derlerdi şimdi birçok uzman temel güvensizlik problemi olmaması için kucağa almanın sallamanın önemli olduğunu vurguluyor. Bebeğin Zaten anne karnından çıkmış olması bile onun için çok büyük bir atak. :))

Kraft london plus canım. Başka modeli çıktı mı bilmiyorum :)
London plus Can'ım. Evet. Bir de xl falan da var sanırım. Tam bilmiyorum ben de. Ama dediğin gibi farkı anlaşılmış demek ki :))

Kizlar iyi aksamlar. Yeni degilim bayadir da bu konuda aktifim de. Yeni hesap aldim. Digeri cok eski hesapti, yeniden baslamak istedim. Ama simdi hamilelik takvimi ekleyemiyorum :D var mi yardimci olacak olan. Hicbir turlu ekleyemedim.

Hayır yatak dahil değil canım 300
Küsür da yatağı var. 4 parçalı yatağı. Her kademede bir parça ekliyorsun. Yatak resmini ekleyeyim.
Bu da güzelmiş sağlıkla kullansın kızın. Benim dediğim farklı bir yatak.
Screenshot_20180207-225354.webp

Çok başka şeylerden bahsediyoruz bebekken kendini ifade edemezken değil ben bilinçlenip herşeyin farkında olan cocuklarla aynı yatakta uyunmasından bahsediyorum.. aynı odada yatarsın ama ona bi alan ayırırsın burası senin dersin cocukla bağ kurmak için illa koyun koyuna uyumal gerekmiyo onu demek istemiştim

Kızlar herkes çocuk yatırma konusu olmuş bazı arkadaşların dediği gibi her fıtrat bir değil... Hep derim çocuk sana gösterir ne yapıcanı ilk oğlumu 2.5 yaşına kadar yanında yattım aman bişey olcak diye korktum yoksa o tek yatardı... Noldu eşimden soğudum.. İkinci oğlumu 9 aylık ayırdım hasta olduğu geceleri demiyorum zaten uyumusuyosunki başında oturuyosun... Yanında yattığım da aynı ayrı yatırdığım da özgüven çocuğun annesinin yanında yatmasıyla olmaz... Ama şunu herzaman tavsiye ederim gündüzleri zaten çocuğumla meşgulsün çalışıyo sanda geldiğinde ams geceleri lütfen kendinize ve eşinize zaman ayırın... Nacizhane fikrim...

Ediyorum saatine gore yiyorum valla.asker gibiyim:))evet 3aylik sekere insuline falan baktilar.doktora gidince bi sorayim bari.gerci bu listeyle beslenmek zor ama daha faydali olur diye dusunuyorum.hepimize kolayliklar olsun insallah tatlim.
Allah yardımcımız olsun valla bütün gün mutfakta uğraştım yok ara öğün yok öğlen yok akşam:kk77::kk77::kk77:

Kizlar bu arada ben cok sekerli seyler tuketmeye basladim ya. Canim istiyor. Aslinda hic yemek istemiyorum Ama engel de olamiyorum kendime. Normalde hic bu kadar yemem, her seyi hamilelige de baglamak istemiyorum. Nasil durduracam kendimi.

Kizlar iyi aksamlar hepunize umarim herkes iyidir tabi minnaklarda iyidir artik agirlastik veben cok bitkin dusuyorum gece uykusuzlugu ates basmasi istahsizlik dogal olarak birde ilgi bekleyen 19 aylik prensesim var yorgun dusuyorum bir arkadasim vitamin takviyesi aliyirmusun diye sordu kan ilaci disinda hicbir ilac kullanmiyorum size doktorunuz tarafindan vitamin takviyesi verildimi omega b12 .vs.vs.

Canım genelde 3 aydan sonra folik asit kesip vitamin takviyesine başlıyor doktorlar ben decavit kullanıyorum. Ilk gebeligimde de ayni ilaci kullanmistim

Kızlar herkes çocuk yatırma konusu olmuş bazı arkadaşların dediği gibi her fıtrat bir değil... Hep derim çocuk sana gösterir ne yapıcanı ilk oğlumu 2.5 yaşına kadar yanında yattım aman bişey olcak diye korktum yoksa o tek yatardı... Noldu eşimden soğudum.. İkinci oğlumu 9 aylık ayırdım hasta olduğu geceleri demiyorum zaten uyumusuyosunki başında oturuyosun... Yanında yattığım da aynı ayrı yatırdığım da özgüven çocuğun annesinin yanında yatmasıyla olmaz... Ama şunu herzaman tavsiye ederim gündüzleri zaten çocuğumla meşgulsün çalışıyo sanda geldiğinde ams geceleri lütfen kendinize ve eşinize zaman ayırın... Nacizhane fikrim...
Eşler hiçbirzaman ikinci plana atılmamalı gerçekten. Aynı odada uyumak eşi ihmal etmek demek değil ama. Evde diğer odalar müsait oluyor :-) Kızlar bu her annenin fikrine göre hissiyatına göre yaşanmışlığına göre değişir. Bir anne çocuğuyla yatmak istiyordur bırakın yatsın. Biri 40 günlükken ayırır bırakalım ayırsın. Anneler nasıl mutluysa öyle yapsınlar. Ama bir anne diğer anneye mobing yapmasın benim anlatmak istediğim bu. Çevremdeki herkes anne ama söylemleri okadar üzüyor ki beni. Mesela diyorsun ya eşleri ihmal etmeye neden olabilir. Ben bana ayrı odaya al diyenlerden çok daha mutluyum eşimle canım İnan. Çocuğun ihtiyacı annenin ihtiyacı hepsi etkiliyor. Ayrıca çalışan anne ve çalışmayan anne de çocuğun beklentileri çok farklı anneden maalesef. Ben bunu bizzat yaşadığım ve çocuğuma yaşattığım için ikinci çocuğumda emzirme süresinde çalışmak istemiyorum.

B
Çok başka şeylerden bahsediyoruz bebekken kendini ifade edemezken değil ben bilinçlenip herşeyin farkında olan cocuklarla aynı yatakta uyunmasından bahsediyorum.. aynı odada yatarsın ama ona bi alan ayırırsın burası senin dersin cocukla bağ kurmak için illa koyun koyuna uyumal gerekmiyo onu demek istemiştim
Ben seni anldım ve hak verdim. Ben de senin gibi düşünüyorum
Bu da güzelmiş sağlıkla kullansın kızın. Benim dediğim farklı bir yatak.
Eki Görüntüle 2107992
Teşekkürler biliyorum bu yatak da çok güzel :)

Eşler hiçbirzaman ikinci plana atılmamalı gerçekten. Aynı odada uyumak eşi ihmal etmek demek değil ama. Evde diğer odalar müsait oluyor :-) Kızlar bu her annenin fikrine göre hissiyatına göre yaşanmışlığına göre değişir. Bir anne çocuğuyla yatmak istiyordur bırakın yatsın. Biri 40 günlükken ayırır bırakalım ayırsın. Anneler nasıl mutluysa öyle yapsınlar. Ama bir anne diğer anneye mobing yapmasın benim anlatmak istediğim bu. Çevremdeki herkes anne ama söylemleri okadar üzüyor ki beni. Mesela diyorsun ya eşleri ihmal etmeye neden olabilir. Ben bana ayrı odaya al diyenlerden çok daha mutluyum eşimle canım İnan. Çocuğun ihtiyacı annenin ihtiyacı hepsi etkiliyor. Ayrıca çalışan anne ve çalışmayan anne de çocuğun beklentileri çok farklı anneden maalesef. Ben bunu bizzat yaşadığım ve çocuğuma yaşattığım için ikinci çocuğumda emzirme süresinde çalışmak istemiyorum.
Canim beraber yatrma derken ayni odada yatirmaktan bahsediyorsunuz degil mi? Yoksa ayni yatakta mi? Ben ayni yatakta yatirmak istemiyorum. Ama ayni odada yatmak istiyorum. Esimi ihmal etmek istemiyorum ama kendimde de cok ihmal edecek potansiyeli goruyorum. Simdiden yataktan atasim var adami :/

Kizlar iyi aksamlar hepunize umarim herkes iyidir tabi minnaklarda iyidir artik agirlastik veben cok bitkin dusuyorum gece uykusuzlugu ates basmasi istahsizlik dogal olarak birde ilgi bekleyen 19 aylik prensesim var yorgun dusuyorum bir arkadasim vitamin takviyesi aliyirmusun diye sordu kan ilaci disinda hicbir ilac kullanmiyorum size doktorunuz tarafindan vitamin takviyesi verildimi omega b12 .vs.vs.
Canım ben sadece Vinalac alıyorum doktorum başka şeye gerek yok dedi hem probiyotik içeriyor kabızlık falan olmuyor hem bağışıklık güçlendirici hasta olmuyorum...ihtiyacın olan bütün vitaminler bunda var başka bir şey kullanma dedi doktorum...ama benim kanım falan iyi biraz 12 den aşağıya düşmüyor...devlet ödemiyor 35 liraydı galiba...
SmartSelectImage_2018-02-07-23-53-01.webp

Back
X