• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 118 51,3%
  • Erkek

OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

• İkiz, Bir Kız Bir Erkek

• Üçüz

OY: 1 0,4%

• Ankete Katılan
    230
Günaydın kızlar,
Tüp bebekte transfer tarihine göre hesap yapılıyor. Ama benim doktorum adet tarihini baz baz alıyor :/ Çok sevdim doktoru ama bu konuda neden direttiğini anlamadım. Transfer tarihini söylüorum adeti söyle ona göre hesaplanır diyor tüp bebek olduğunu bilmesine rağmen :silah:
Geri kalan her şeyi çok iyi bu konuyu çözemedim:KK24:
Son adete göre yapılıyor canım internettede araştırabilirsin transfer in üstüne 2 hafta ekleniyor drun haklı bence
Benim sata göre dün 6+ 6 ydı ultrason da aynısını gösterdi

Merhaba güzel anneler . Bende bugün gitmiştim ve elhamdülillah bizde büyümüşüz . Doktor 9 haftalık dedi sata göre 9+6 olması lazımdı ama doktor olabilir dedi. Ultrason fotosunuda aldım şükürler olsun. 2 haftaya da 2li tarama testine gel dedi. Ha bide kalp sesini dinletmedi dinletirsek bebek daha küçük olduğu için bebeğe ısı vereviliyor dedi. Size böyle diyen oldumu acaba?
evet canım benim doktorumda aynı şeyi söylemişti. zaten bakma türkiye de bu kadar çok usg giriliyor. yurtdışında zararlı olduğu için tüm gebelik boyunca 3-4 kere ancak giriliyor.
elektromanyetik dalgalar gönderdiği için ultrason bebeğe zararlı.

Söylemiştin canım.ama ben anlamadım 10 gün sonraya nasıl yazıyor adet tarihini .doğum son adet tarihine göre oluyor.bebeğin Gelişimi için söylemiştir bence o 10 gün farkı.belki geç döllenmedir
Ben pcos hastasıyım. Geçen gebeliğim de sat 15 Mart idi. Ama ben sat 28 Mayıs olarak söylüyordum. Bebeğin boyutuna göre bir çizelgeden bakıp hesaplanmıştı Dr tarihi.

Gunaydın kızlar, sabah açtım dıye sanırım o kdr cok bas donmem oldu kı mıgde bulantısı da vardı, kahvaltı ettım bıraz hafıfledı giib ama bı sersemlık var mıgdemde bulanıyomu bulanmıymu anlamadım valla

Günaydın kızlar,
Tüp bebekte transfer tarihine göre hesap yapılıyor. Ama benim doktorum adet tarihini baz baz alıyor :/ Çok sevdim doktoru ama bu konuda neden direttiğini anlamadım. Transfer tarihini söylüorum adeti söyle ona göre hesaplanır diyor tüp bebek olduğunu bilmesine rağmen :silah:
Geri kalan her şeyi çok iyi bu konuyu çözemedim:KK24:
vallahi tatlım benimkide tüp bebek ayrıca doktorum aynı yani hem tüp bebek takibimi yapan doktor hemde kadın doğumcum, gebelik kontrollerimi yapıyor kısmetse doğuma Kadar onunla devam etmeyi düşünüyoruz. benimde sat tarihim 13temmuz transfer tarihim 31temmuz. benim doktorumda adet tarihini baz aldı, hatta sordum transfer tarihinden geçerli değil mi diye, olur mu canım dedi tüp bebek olabilir ama bundan sonra sende herkes gibi normal gebesin nasılki onların adet tarihi baz alınıyorsa seninde öyle olacak dedi.

günaydın kızlar hepinize selamlar... cok şükür tekrar baslamazsa mide bulantılarım bitti dun cok rahttım bugunde kahvaltımı ettim hala bi sıkıntı yok ... umarım tekrar gelmezler hamişliğin guzel dönemine geciş yaptım sanırım:anneadayı: darısı sizlere:KK36:

Günaydın kızlar şimdi ben dün 7 haftalıktım ve kalp atışlarını duyup bebişi gördük çük şükür peki bi dahaki kontrole kaç hafta sonra gitmekiyim? Siz kaç haftada bir gidiyorsunuz?

Hastanede rapor almak çok sıkıntı iyi bilirim. Hastane içi alıyosanız başhekim yrd önce olur verir, hastane dışıysa yine personele vermeden olur alınır. Saçma sapan. Ama bizim bir başhekim yrdmcımız vardı sağ olsn ihtiyacımız olunca raporu kendi yazıyodu:)
hastane içinde çalışıyorum o yüzden sıkıntı çıkartıyorlar .ankarada nerede oturuyorsunuz?

Kızlar doktora gittim
Bebeklerden biri 6+6 diğeri 6+5 göründü sata görede 6+6 dayım zaten
Kese büyüklüğünde kanama alanı görünüyor yatmaktan başka yapacağın bir şey yok dedi doktor ayrıca üç günde bir iğne olacağım
Bebeklerin birini öldü diyen doktora da devam etmeyeceğim
Hamileliğim devam eder etmez bilmiyorum Allaha emanet ikiz gebeliklerde her zaman risk var ama şimdilik ikisinin de kalbi atıyor çok şükür
bir de bugün kusmaya başladım
çok şükür canım ya diğer doktora cidden gıcık oldum kaç gündür yaşattığı strese bak ya günah ama. rabbim ikizlewrini sağlıkla kucağıına almayı nasip eder inşallah

Az önce annem beni çıldırttı o sinirle halıları kaldırdım ağır kaldırma dedi Dr .oğluma kızdım sinir krizi geçirtti resmen 4-5 gündür bende idi laf soka soka yardım etti sürekli çocuk durmuyor diye şikayet etti artık patladım git gelme dedim yeter artık ya tutmazsa tutmasın bebekte.dr stresten uzak dur dedikçe üstüne geliyor
ama çok yanlış be canım kalbi seyirme halinde diye ne kadar üzülüyorsun aklın çıkıyor sonrada onu hiç düşünmeden anlık sinirle bedenine zulmediyorsun ever hormonlarımız çok sıkıntılı ani sinir ani duygusallık yaşayabiliyoruz ama ne olursa olsun o an elini karnına koy bebeğini hisset o an bütün sıkıntı stresin geçer

Ben geçen gebeliğimde 5 doz tetanoz oldum. Şimdi ömür boyu aşılıyım. Başka bir aşı da demediler bilmiyorum
bende şimdi baktımda 3 doz olmuşum kaç yıl koruyuculuğu vardı hatırlayamadım
evet canım benim doktorumda aynı şeyi söylemişti. zaten bakma türkiye de bu kadar çok usg giriliyor. yurtdışında zararlı olduğu için tüm gebelik boyunca 3-4 kere ancak giriliyor.
usg elektromanyetik dalga göndermez öyle olsaydı hamilelerin çoğu usg den engelli çocuk sahbi olurdu yada kaybederdi bebeğini ses dalgasıyla çekim yaplır bunlar çok farklı şeyler ama bir konuda haklısınız yurtdışında tr deki gibi 2 haftada bir usg ile bakmyorlar ufakta olsa bir zararı olabileceği düşünülerek

Canım ultrason ses dalgalarıyla çalışır elektromantik dalga göndermez. Ses dalgalarinin sicaklik artışı yaptigi ve bu artışın bebek üzerinde ne gibi sonuçlar doğuracağı bilinemediği için uzun süreli ultrason gozlemleri tavsiye edilmez. Yanlış bilgi vermeyelim zaten panik olan biz anneleri boşa korkutmayalim:) sevgiyle yanaklarından öperim :)

Günaydın kızlar şimdi ben dün 7 haftalıktım ve kalp atışlarını duyup bebişi gördük çük şükür peki bi dahaki kontrole kaç hafta sonra gitmekiyim? Siz kaç haftada bir gidiyorsunuz?
Beni bir ay sonra çağırdı dr. 12. Haftaya denk geliyor ikili testi de yapalim dedi. Sen de o civarlara görünürsen iyi olur sanki.

hastane içinde çalışıyorum o yüzden sıkıntı çıkartıyorlar .ankarada nerede oturuyorsunuz?

çok şükür canım ya diğer doktora cidden gıcık oldum kaç gündür yaşattığı strese bak ya günah ama. rabbim ikizlewrini sağlıkla kucağıına almayı nasip eder inşallah

ama çok yanlış be canım kalbi seyirme halinde diye ne kadar üzülüyorsun aklın çıkıyor sonrada onu hiç düşünmeden anlık sinirle bedenine zulmediyorsun ever hormonlarımız çok sıkıntılı ani sinir ani duygusallık yaşayabiliyoruz ama ne olursa olsun o an elini karnına koy bebeğini hisset o an bütün sıkıntı stresin geçer

bende şimdi baktımda 3 doz olmuşum kaç yıl koruyuculuğu vardı hatırlayamadım

usg elektromanyetik dalga göndermez öyle olsaydı hamilelerin çoğu usg den engelli çocuk sahbi olurdu yada kaybederdi bebeğini ses dalgasıyla çekim yaplır bunlar çok farklı şeyler ama bir konuda haklısınız yurtdışında tr deki gibi 2 haftada bir usg ile bakmyorlar ufakta olsa bir zararı olabileceği düşünülerek
Son 3 dozu birer yıl arayla oldum ama ilk 2 sini hatırlamıyorum

kalplerasi kalplerasi hussuk hussuk vallahi canım ben doktorun bana söylediğini yazdım sadece konu hakkında pekde bi bilgim yok açıkçası sadece fazlasının zarar olduğu bir gerçek, kimseyi korkutmak gibi bi niyetim yoktu. sevgiler benden :-)

Back
X