2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Iste her doktorda farklı çıkıyor ortalama birsey alıcaz mecbur canım ben sata göre doktora göre hepsini takip ediyorum napıyım bizimkide böyle
Canım hatırlarsın benimki de senin gibiydi ben de iki hafta fark vardı ama bu ara bir haftaya bazen 3-4 güne düşüyor ben artık sadece sat ı takip ediyorum burada sağlık ocağındaki ebe de o satı yakalıyor doğuma yaklaştıkça dedi.

Kızlar bu arada bende lansinoh göğüs ucu kremi alacaktım (belki hala alırım) ama youtubeda bazı annelerin tecrübelerini dinliyordum çoğu en işe yarayan şeyin buzdolabında bekleyen hindistan cevizi yağı olduğunu söylüyorlar. Hem de doğal olması cabası. Lansinoh kullanıpta memnun kalan anneler bile 2 hafta o acıyı çektim diyorlar. Eee krem kullanmayanlarda 2 hafta çekiyorsa ne anladım ben? Komşumun tavsiyesi de ne biliyor musunuz? Sarı kantaron yağı. Bilmeyenler için söylüyorum sarı kantaron bitkisi yara tedavilerinde kullanılıyor. Aynı şekilde %100 temiz ve doğal. Sarı kantaronu ben bekarşığımda yaralarıma ve yüzüme kullanıyordum, abartmak istemiyorum ama etkisi mucizeviydi diyebilirim. Zaten zeytinyağına kantaronu koyuyorlar double iyileştirici etki oluyor. Ama şu var emzirmeden önce silmemiz şart mı ondan emin değilim. Bir de hindistancevizi yağının kokusu göğüse sinip çocuk emmek istemeyebilir. Yani emzirmeden önce göğüs ucunu yıkamak gerekebilir haberiniz olsun. Ben bugün lansinoh almamaya karar verdim. Bunu deneyimleyim, işime yaramazsa ve kısmet olursa ikinci çocukta belki krem alırım. Sarı kantaronu kendim deneyimlediğim için yara iyileştirici özelliğinden eminim. Hindistancevizi yağını da çok övdüler özellikle youtube da (akasya anaya bir bakın göğüs ucu çatlaklarıyla ilgili bi videosu var).. He ama şu var ille krem alıcam diyeniniz varsa yine tavsiye edilen genelde lansinoh.

Canım paylaşım için çok teşekkürler :)

Benim evde hindistan cevizi yağı duruyor almıştım hamile kalmadan önce Türk kahvesine koyup öyle içiyordum kahveyi. Hamileliğin ilk başında sanırım tiksindim şu an da kendisine uzak duruyorum yoksa çatlaklar için de birebir diyorlar

Her gün bugün seninle takılcaz diyorum ama aksama olup yatıp uyuyorum bir türlü cesaret edemedim midem Bulanacak saniyorum..

Yarin yine deneyecegim inşallah bakalım

Kızlarına modern isim koymak isteyenler Masal, Öykü ve Melisa isimleri nasıl? Çok yaygınlaştılar biliyorum ama çok güzel isimler yine de bayılıyorum ben. Evet Defne de çok güzel

[/QUOTE]

:) canım liseye gidene kadar babamı hoşlayıp yatmaya gidiyordum sabahları benden önce çıkıyordu sadece pazar günleri görüyordum. Ama yorgun olduğu halde pazar günleri o kadar güzel zaman geçiriyorduk ki. Annemin bir haftada göstermediğinden daha çok ilgi gösteriyordu. Hatta bazen düşünüyorum çocukluğum ne kadar dolu geçmiş nasıl sığmış o kadar anı diyorum. Bence geçirilen zmandan çok bu zamanın kalitesi önemli.. Hem bence senin kaldığın kadar baban da sana hasret kalmıştır. Eşinin kendi işiyse zaman yaratmak için elinden geleni yapacaktır ❤ bazen ben çocuğun gelişimi psikolojisi diye lafa başlayınca eşim hemen "ailenin yerine benim yerime düşünmeyi bıraktın şimdi çocuğun yerine de mi düşünüyorsun" diyor sanırım haklı çok fazla düşünüyoruz

ahah cok hakli aslinda. Benm babam uzun yol soforuydu. 6 ayda bir gorurduk o yuzden biraz galiba bu korkum. Bakalim hersey rayina oturur insallaj

Süpermiş kuzum belki banyo ürünlerini bende bırakırım o vakte, zaten göbeği düşmeden banyo yaptırmayın diyorlar. Dur bakalım herhangi bir erken doğum riski oluşmazsa hiç öyle yapayım. Ayyy keşke İstanbuldakiler olarak görüşsek yaa bak yakınmışız hem.

İyi aksamlar kızlar nasılsınız yazılanları hep okuyorum ama pek yazamıyorum yoğunluktan dolayı aksam 7 gibi evde oluyorum bu aksam canım cok sıkkın kendi ailemle esimin ailesi arasında kaldım aslında çok küçük olan bir mevzu yanlış anlaşılmalar yüzünden iyice büyüdü ben bu durumdan iyice sıkıldım sizde öylemisiniz en ufak bir olay bile beni artık çok etkilyor siz olsanız ne yapardınız kendi aralarında halletsinler deyip cekilirmiydiniz yoksa cozum yolu ararmıydınız

Bende sati takip ediyim o zaman canım fark azalıyor benimde öyle olucak demek ki burdan sata göreye ayarliym yine

Evet canımcım ben bi sürüyorum hindistancevisi yağını neredeyse ertesi güne kadar nemli kalıyor vücudum. Nemlendirmesi 1 numara. Ama miden bulandıysa bence zorlama. Bende kahveye koyup içmiştim çok hoşuma gitmemişti. Galiba fazla kaçırmıştım aromasını.

E Esseyel canım kendini soyutlayabiliyorsan en güzeli o. Hele ki hamilesin kim kime ne yaparsa yapsın sen hiç ilgilenme mümkünse. Ama ben yapamazdım muhtemelen, insan çok etkileniyor ailelerden. Eşinin davranışları da önemli tabi, seni rahatlatacak şekilde mi davranıyor yoksa onlardan etkileniyor mu mesela?

Keske öyle olsa canım ama eşim deniz istiyor Venüs ü istemiyor

Sen de Anadolu yakasındasın di mi ne güzel :) görüşüp tanışmayı ben de isterim artık hepinizi tanıyor gibi hissediyorum aynı yolda yürüyünce farklı bir bağ oluyor sanki :)

Sen de Anadolu yakasındasın di mi ne güzel :) görüşüp tanışmayı ben de isterim artık hepinizi tanıyor gibi hissediyorum aynı yolda yürüyünce farklı bir bağ oluyor sanki :)
Evet kuzum bekarken Avrupa yakasındaydım. Buraları hala bilmiyorum, evcimen olduğumdan mütevellit pek gezmiyorum ama daha güzel bu yaka İşte keşke toplaşsak zaten bebişler doğunca da hem bebeklerle ilgili bir topik açarız veya burdan devam ederiz hem de zayıflama topiği açarız yine devam ederiz. Bağları koparmamak lazım.

Canım su bile içemiyorum kusacak gibi oluyorum sağolasın neyse KV ye indim sağolsun oğluma bakıyor bende dinleniyorum böyle kaynana herkese nasip olsun görümcem de aynı şekilde bir dediğimi iki etmiyorlar
Masallah canim allah bozmasin yogurtlu corba tavsiye ederim tavuk corbasi pek iyi gelmeyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…