Kızlar doktorum demir ilacını aç karnına al demişti, arada içmeyi unutuyorum tok içsem ne olur sizce? Hepiniz aç karnına mı içiyorsunuz?
Canım döner derken bebeğin pozisyonu nasıl ki şu an ben mi yanlıs biliyorum benimki de yan duruyor ama ben evham yapmıyorum döner mi diye dönmesi mi lazım şimdiden ben mi bilmiyorum
Doktor sut peynir baglar die ya ac karna yada kahvaltidan 2 saat sonra icmemi soyledi bana. Senin 3 saat gecmis ic canim bisi olmaz.Çok sevindim canım sağolasın
Canım 7 buçukta kahvaltı yaptım mesela 10da içsem ne olur? Peynir yedim tabi kahvaltıda
Ayrintilida benim bebegim de makat gelisli gorunuyodu. Bu gittigimde donmustu. Makat gelis disinda plasentayla ilgili bi durumun var mi canim. Plasenta yukardaysa bebek 50 kez donerEvet canim başı aşağıda olması lazımmış. Ama benimkinin poposu aşağıda basi mideme yakin.
Ayrintilida benim bebegim de makat gelisli gorunuyodu. Bu gittigimde donmustu. Makat gelis disinda plasentayla ilgili bi durumun var mi canim. Plasenta yukardaysa bebek 50 kez doner
Plasenta artik yukari cikmaz vs dedi mi doktorun. Demediyse belki cikar. Ama plasentanin cikmadigi durumlarda sezaryen kacinilmazPlesantasi altta arkadaymis canim rahme yakınlığı 2 cmmis dikkat etcen dedi artik 15 günde 1 gitcem kontrollere
Plasenta artik yukari cikmaz vs dedi mi doktorun. Demediyse belki cikar. Ama plasentanin cikmadigi durumlarda sezaryen kacinilmaz
İnşallah çıkar canım benimki komple kapatıyordu ama 16dan sonra çıktı hatta bildiğim halde iki hafta önce tekrar sordum plasenta aşağıda mı diye yukarıda ama plasenta değerlendirmek için çok erken rahim hala büyüyor büyüdükçe de plesanta göç ediyor demişti bence seninki zaten tıkamıyor biraz daha çıkarPlesantasi altta arkadaymis canim rahme yakınlığı 2 cmmis dikkat etcen dedi artik 15 günde 1 gitcem kontrollere
Canım benimde yan duruyor o zwman hepimiz evham yapalım. Bence bunlara takılma bak bnm organ taramada bi dr perinatolog hem de prof plesanta alagıda demişti tabi ben bebek iyi mi falan derken bunu dr a sormadım sonra nette sezeryan olur fln yazıyordu. Sonra bi dr a muayeneye gidip sordugumda zaten o haftalarda cogunlukla aşagıda olur sonradan yukarı çıkmazsa sorun sizde çıkmıs falan dedi. Yani aslında her seyin bi zamanı var bizimki de yan duruyor kimse sezeryan olur bu cocuk demedi belli ki bekleniyor bir vakite kadar dönmesi bence sende bol dua et inş döner senin de bebeğinEvet canim başı aşağıda olması lazımmış. Ama benimkinin poposu aşağıda basi mideme yakin.
İnşallah çıkar canım benimki komple kapatıyordu ama 16dan sonra çıktı hatta bildiğim halde iki hafta önce tekrar sordum plasenta aşağıda mı diye yukarıda ama plasenta değerlendirmek için çok erken rahim hala büyüyor büyüdükçe de plesanta göç ediyor demişti bence seninki zaten tıkamıyor biraz daha çıkar
En güzeli yine normal ve doğal doğum sanki savaştan çıkmışsın kazanmışsın gibi egolar tavanKızlar selamlar Doğum şekilleri konuşulmuş :) ne tatlısınız siz ya ...
Bu arada daha önce de söylemiştim 3 ameliyat oldum . Biri epidural di ondan başlayayım anlatmaya ; arkadaşlar maalesef tüm dokunmaları ve karnınızdaki dalgalanmayı hissediyorsunuz . En önemlisi konuşmaları duyuyorsunuz . Evet şimdi kesiyorum , içeriyi yıkıyorum ya da şimdi dikişe başladık filan tarzı ... Ameliyat olarak berbat bir histi ama doğumda bende epidural olmak isterim , bebeği göreyim diye . Bacakların açılması , yürüme filan biraz zor ve geç oluyor . Yaşayacağınız en kötü şey bel ağrısı oluyor .
Gelelim genel anesteziye ; İnan’ın hiçbir şey hissetmeden uyuyup uyanmak Harika bir his . Bir de derin uyunuyor ki tadından yenmez . Ama sonraki felaket baş ağrısı ve sersemlik insani mahvediyor . Ayrıca anestezinin etkisi ile kusan , saçmalayan filan çok oluyor . Şükürler olsun bende onlar olmadı . Ama Doğumdan sonra ben o kadar sersemlik yaşamak istemem sadece şahsi düşüncem bu .
Canım benimde yan duruyor o zwman hepimiz evham yapalım. Bence bunlara takılma bak bnm organ taramada bi dr perinatolog hem de prof plesanta alagıda demişti tabi ben bebek iyi mi falan derken bunu dr a sormadım sonra nette sezeryan olur fln yazıyordu. Sonra bi dr a muayeneye gidip sordugumda zaten o haftalarda cogunlukla aşagıda olur sonradan yukarı çıkmazsa sorun sizde çıkmıs falan dedi. Yani aslında her seyin bi zamanı var bizimki de yan duruyor kimse sezeryan olur bu cocuk demedi belli ki bekleniyor bir vakite kadar dönmesi bence sende bol dua et inş döner senin de bebeğin
İnşallah bir sorun yoktur canım bebiş büyümüştür ondan olamaz mı bende de o baskı var ama benimki ters ondan oylebugün doktora gittik arkadaslar dün cok gezmişiz alısveris yapcaz derken bebişse farketmedim dünden beri vajinamda tuhaf bisi hissediyorum baskı gibi sanki kücük tuvaletim varmıs gibi ordaan birsey düsücek de sıkmam gerekmis gibii hava alır gibi açıklık hissi vardı böle birsey yaşayan biri varmı cocuk asagıdamı acaba diye süphelendik ama değil hersey yolunda gözüküyor rahim agzı kapalı ..rahim agzı kalınlığında biraz kısalma var ölçümle baktı ultrasondan oda olması gerekenin altında falan değil aslındak korkulcak bi durum yokmus... idrar enfeksiyonumu var acaba omu sebeb oluyor dedik oda temiz cıktı suyu vs de iyi gelisimimiz kilomuz tam çok sükür ama anlamadm dünden beri cok korktm birtane iğne olduk istirahetteyiz şimdi ama hala gecmedi dua edin bize bundan biirsey olmaz dimi varmı böle birsey duyan yaasayan arkadaslar ?
Sorun yapma canım hayırlısı neyse o olsun daha zamanımız var inşallah bebiste döner eşi de yukarı çıkar güzel düşünDoktora gittim kizlar haberler kötü malesef
Bebeğim ayrintili da döndü gözüküyordu malesef dönmemiş makat gelişli dedi. Ağrılarım o yüzdenmiş.
Bide eşi hala aşağıdaymiscikmasini bekliyoruz bir aydır ama hala aynı.
Böyle giderse sezeryan olmaktan başka çarem yok.
Kanama olabilir diye yasaklar yine başladı. Gezmek is yapmak ilişki vs hepsi yasak bol bol yat dediler
En güzel haber de oğluşum büyümüş 32 cm 750 gram olmuş ❤
Benimki tahminime göre 10 Ocak bakalım bunda tutacak mı oğlumda tutmuştu.Vakit daralıyooooooooorrrrr
acaba kim önce doğum yapacak ?
kimin bebeği ne kadar/nasıl olacak kime benzeyecek ?
kim sezeryan kim normal yapacak ?
ben ne zaman doğuracağım mesela ? ( keşke direk tarih biliyot olsak )
27 28de bir şey olmaz herhalde kış temizliğini yapıyorum aksama yataklara düşüyorum yaKızlar söylemeye unuttum sizin de bilginiz olsun. Ben ilk defa dün doktorumdan duydum.
20-25 ve 30-35 haftaları arasında cok dikkat etmemiz lazımmış. Bu haftalarda bebek cok hızlı gelisirmis. Bebek cabuk büyür ama yeri büyümezmis bu yüzden aşağıya çok baskı yaparmış. Bundan dolayi bu haftalarda erken doğum riski çok yüksek olurmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?