- 2 Ocak 2013
- 3.929
- 4.462
- 448
Servikal yetmezlik varmış 22.haftamda detaylı ultrasonda belli oldu zaten belirti veren bir rahatsızlık da değilmiş. Normalde iki yada üç kaybı olanlara erken haftalarda dikiş atılıyormuş ama benim ilk hamileliğim ve ileri hafta olduğu için dikişi riskli buldu doktor. İlaçlar ve istirahatle bu haftaya geldim çok şükür, riskli haftaları atlattıkça moralim daha da düzeliyor. Sağolun, inşallah hepimiz sağlıkla kucaklarız.Amin canım inşallah zamanında sağlıkla doğar bebeğin niye erken doğum riski neymiş ki allah bilir onu zamanında doğar inşallah moralini bozma
Canım sizin eşler istisna bence, benim ki diyo ki evde doğur, muayeneye bile gitmeyelim, doğuma yakın bir kere gidelim. Zaten bebekte sende sağlıklısın, her ay her ay 100 tl vermeyelim falan. 110 tl olmuş bu arada o 10 tl bi koydu ki adama beklemek salonunda bebeğin giderlerinden başka bişeyi konuşmadı.S selifor a dediklerine sonuna kadar katılıyorum canım erkekler hesap işlerinden pek anlamıyor. Eşimde sürekli en iyisini al şunu al bunu al görsen havalarda uçuyor al dediği şeyler ama ben daha temkinli yaklaşıyorum ücretsiz izne çıkacağımda alışık olduğumuz sürekli gelen paranın birden gelmeyeceğini ve bocalayabilecegimizi düşündüğüm için hep temkinli gidiyorum mesela benim eşimde bunu anlamıyor :) Belki bu endişelerimizin hic biri olmayacak ama yinede ben hep frenleyen taraf oluyorum adımda fazla tasarrufluya çıktı aslında hic hic alakası yok..
Iyi akşamlar kızçeler.. Doktor kontrolünden çıktık. Saat 3teydi randevum normalde bir saat beklemek durumunda kalıyoruz diye saat 4te gittik ama yine bir saat bekledik 5 buçuğa doğru girdik. Bir buçuk saat beklemişiz. Düşünün burası özel hastane.. Neyse bebiş iyi çok şükür, 1 kilo 35 cm olmuş. Bebekte bende iyiyim şükür ama Allahın mahmutbeyinin trafiğine girdik, tam 200 m.lik yolu 30 dakika da çıktık. Saat 6dan beri yoldayız ve annemler yakınlar hastaneye ulaşamıyoruz o kadar trafik var. Sinir hastası oldu ne bebişi ne sağlığı düşünüyoruz kafayı yiyeceğiz trafikten.. Ben bide annemler yakın olmak için halkalıya taşınmak istiyorum. Inanın anne için bile değmez o kadar o kadar trafik.. Çok sinirliyiz çok
Bence çok yanlış yapmışsın kuzum, sen onu düşündükçe kıymetini bilmiyor işte. Çoğu böyleler, gözlerine gözlerine sokacaksın hamileliğini de herşeye hazırlıklı olsunlar. Bide yaratılış gereği anlayamıyorlar hamilelik hallerinden. Kadar kıymet bileni dğşüneceksin yoksa böyle yaptıklarını görmüyorlar işte. Dediği gibi insana ağır geliyor sonra.Kızlar sizin koca yine iyiymiş . Gebeliğimin başından beri o kadar dert , sıkıntı yaşamama rağmen bir kez bile of demedim . Ne kendimi Naz’a çektim , ne ben ay hamileyim yapamam , edemem dedim .
Tatile de gittik dağ , bayır gezdik . Denize de gittik . Evimin bütün işini de yaptım . Yemek , temizlik , alışveriş hepsini hallettim . Bu arada memurum işe de geldim . Geçen kahvaltı hazırlarken çok yoruldum , daha önce de yazmıştım bu ara nabzım çok hızlı , çarpıntım var diye. Mutfak masasına oturdum , derin derin nefes almaya çalışıyorum . Adam geldi ve bana dedi ki ne yani şimdi kahvaltı hazırladın diye yoruldun mu ?
İnan’ın o an insanlar nasıl katil oluyor anladım . Gözüm döndü , elimde bıçak filan olsa kesin saplardım . Ulan bir gün sana naz yapmamışım , bir gün gebeyim halledemem dememişim . Bu nasıl bir düşüncesizlik , niye yorulmuşum ? 7 aylık hamile olduğumdan olabilir mi dedim . Sustu , kaldı ama yine de ben çok kırıldım .
Emin’im hepiniz aynı şeyi diyeceksiniz biliyorum suç bende , böyle alıştırmamam lazımdı ama İnan’ın bir çok şeyi onun için değil kendim için ve bebek için yapıyorum . Yemek , temizlik vs . Keşke bizde bölünerek çoğalsak , şu erkeklere hiç ihtiyacımız olmasa .
Canım her ilişkide bir taraf böyle oluyor sizde senin eşin olmuş ha tabi abartmamak lazım onlar sağlıklı olsun da değil 10tl daha çok gitsin. Ama benim de takıntılı olduğum noktalar var mesela 70 tl ye bile 10lu hastane çıkışları satiliyorken inat ettim kendi aldığım takımları giydiricem diye hastane çıkışı adı altında gereksiz para vermeyeceğim diye. Halbuki nelere nelere para gidiyor ama işte insan taktı mı takıyor.Canım sizin eşler istisna bence, benim ki diyo ki evde doğur, muayeneye bile gitmeyelim, doğuma yakın bir kere gidelim. Zaten bebekte sende sağlıklısın, her ay her ay 100 tl vermeyelim falan. 110 tl olmuş bu arada o 10 tl bi koydu ki adama beklemek salonunda bebeğin giderlerinden başka bişeyi konuşmadı.
yesa Canım masaAllah oglusuna ben ne zaman görecem acaba 1 kilo olduğunu daha minnak geliyor bana 700gram oldu nerdeyse küçük hala gibi göbek kocaman ama
Kistte Allahin izniyle gecicek tabiki sen zatn farkindasn bilinclisin masaAllah evhamli değilsin hersey yolunda kesinlikle
Ayy öyle düşününce icimi heyecan kaplıyor canım zaman gecsede alsam kucağıma diyorum o zamanda geri sokmak isticem bunuda biliyorum annelik=delilikGörürsün görürsün canım bi bakmissin kucağında 3 küsür kiloyla:)
Sağol canım Allaha Şükür korkum yok inanıyorum geçecek diye:)
Iyi akşamlar kızçeler.. Doktor kontrolünden çıktık. Saat 3teydi randevum normalde bir saat beklemek durumunda kalıyoruz diye saat 4te gittik ama yine bir saat bekledik 5 buçuğa doğru girdik. Bir buçuk saat beklemişiz. Düşünün burası özel hastane.. Neyse bebiş iyi çok şükür, 1 kilo 35 cm olmuş. Bebekte bende iyiyim şükür ama Allahın mahmutbeyinin trafiğine girdik, tam 200 m.lik yolu 30 dakika da çıktık. Saat 6dan beri yoldayız ve annemler yakınlar hastaneye ulaşamıyoruz o kadar trafik var. Sinir hastası oldu ne bebişi ne sağlığı düşünüyoruz kafayı yiyeceğiz trafikten.. Ben bide annemler yakın olmak için halkalıya taşınmak istiyorum. Inanın anne için bile değmez o kadar o kadar trafik.. Çok sinirliyiz çok
iyi akşamlar canım aynen benim esimde erken daha dedi beni engelledi bende hiç acmadim konuyu içimden cok kizmistim iki ucgun gecti kasimda aliriz beyendiklerini dedi :)Benimde eşim çok rahat cok erken alışveriş için diyor acele etmeme gerek yokmuş
Ama sağlık konusunda verilen paraya bişey demez Allahtan
Ony dinlemicem tabiki haftaya gideceğim artık sırt bölgem bağırıyor ayakta cok kalma diye
Biran evvel halletmem gerek
]iyi akşamlar canım aynen benim esimde erken daha dedi beni engelledi bende hiç acmadim konuyu içimden cok kizmistim iki ucgun gecti kasimda aliriz beyendiklerini dedi :)
Aynen canım bende bende mi var böyle ağırlık sadece diye düşünüyordum zar zor hareket ediyoruz artıkSorma bütün eklemlerim, kalçam, dizlerim fena. Kendimi seksenlik babaanneler gibi hissediyorum.
İnşallah bir denerım belki geçerBende de hafif bir sızı var kendimi ağrımayacak diye telkin etmeye çalışıyorum canım. Üstüne buz koy dedi hemşire ya da dolapta soğuttuğun kolanya ile hafifçe sil sık sık dedi bi dene bakalım canım geçer inşallah
Amin canım cümlemiz saglikla kucagimiza aliriz inşallah sende içini rahat tut bundan sonra da yolunda gider hamileliğin inşallahServikal yetmezlik varmış 22.haftamda detaylı ultrasonda belli oldu zaten belirti veren bir rahatsızlık da değilmiş. Normalde iki yada üç kaybı olanlara erken haftalarda dikiş atılıyormuş ama benim ilk hamileliğim ve ileri hafta olduğu için dikişi riskli buldu doktor. İlaçlar ve istirahatle bu haftaya geldim çok şükür, riskli haftaları atlattıkça moralim daha da düzeliyor. Sağolun, inşallah hepimiz sağlıkla kucaklarız.
İnşallah bir denerım belki geçerbu arada 3. Aşının tarihi ne zamanalaka edilerek ben 6 ay sonra diye biliyorum bana bir yıl sonra dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?