canım bebeğin ölçümlerini yaptıktan sonra en altta kare şeklinde değerlerin yazılı olduğu bir tablo var orada yazıyor. USG hep evde yanımda olmadığı için örnek gönderemiyorum.
neyse netten buldum ekliyorum. EDD(LMP) adete göre doğum tarihi. EDD(AUA) ölçümlere göre doğum tarihi demek.
yazmasının bir önemi yok tabii de raporumu dr. buna göre verdi. Yani aslında ben 32 haftalığım ama ölçümlerde 33 çıktı ve doğum izin raporumu ölçüme göre hazırlandı. bu nedenle önemsiyorum. bu şartlarda 1 hafta erken doğacak görünüyor.
yazmasının bir önemi yok tabii de raporumu dr. buna göre verdi. Yani aslında ben 32 haftalığım ama ölçümlerde 33 çıktı ve doğum izin raporumu ölçüme göre hazırlandı. bu nedenle önemsiyorum. bu şartlarda 1 hafta erken doğacak görünüyor.
valla benim de önce çıkıyor ama ben senin iznini 32+0 olduğunda ayarlayacağım dedi ölçüme değil sat bakılır dedi ki mantıklı da geldi. Çünkü o hastaneden çık başka hastaneye git orada belki de tam gününde çıkacak.
doğum tarihi de tam muamma
arkadaşım 20 ocak gösteriyordu 5 ocakta suyu geldi ve bebek hiç bir kontrolde önde değildi :)
valla benim de önce çıkıyor ama ben senin iznini 32+0 olduğunda ayarlayacağım dedi ölçüme değil sat bakılır dedi ki mantıklı da geldi. Çünkü o hastaneden çık başka hastaneye git orada belki de tam gününde çıkacak.
doğum tarihi de tam muamma
arkadaşım 20 ocak gösteriyordu 5 ocakta suyu geldi ve bebek hiç bir kontrolde önde değildi :)
banada doktorum sata göre dedi.ki ben raporu kendi doktorumdan almayacağım.kadın doğum hastanesinden alacağım.benim kızda hep önden gidiyodu ama yarın bide geride çıkıyomuş ordaki doktorda vermiyomuş bana rapor,hayellerimin yıkıldığı ann((
evet ben geçen ctesi gittim. 5 haftalık Çalışabilir raporumu aldım. 09 Aralık a kadar çalışabilir raporu aldım. sonra doğum iznim başlıcak. yani 3 hafta sonrası doğum tarihi 30 aralık .
Tatlım tum sayfaları okumadan sana cevap vereyım dedım ben 20 lik çektirdim. Kaç ay cektım hamılelıkte agrır dıye sonra elım ayagım kesılınce doktora soyledım hemen gıt dedı baktılar cekılmesı lazım antıbıyotıgımı doktorum soyledı. Güzel bir dişçiye gittim önden antibiyotık kullandırdı sonra cekım oldu 2 dakka sürdü sürmedi. Dişçimde enfeksiyon kana karısması daha tehlıkelı dedı bız en az tehlıkelı olan cekımı yapmalıyız dedı hadı beklesek antıbıyotık kullanman gerekecek sureklı buda tavsıye etmem dedı boyle ınat edıp bekleyıp doguma 2 3 gun kala fenalasan cok hamıle cekımı yaptım dedı. Korkma ama ıyı bır yer bul zira baska merkez dırek cekıcektı apseli dişi Allah korudu
Heee hemen düzenleme yapayım zamanları var tabıkı sen doktorun ve ıyı bır dışçiyle kesın görüş
Canım oğlan erken uyanıyor birde rahatsız dün gece hiç uyutmadı ne beni nede babasını havalar soğudu ya hastalık mevsimi başladı korkmaya başladım hem kızçeme hemde oğluma nasıl yetecem
Benimkide hasta canım ya azı dişi çıkarıyor sabaha kadar dişlerini gıcırdattı inşallah sağlıkla büyürler hiç hastalanmazlar
Bakarsın canım ya ama kimseyi eve almamak lazım herkes grip falan bulaşıyor hemen