Ev işi öğrendiğimden beri yok bende canım kv yapıyor sağolsun ama oda yaslı gunluk yemek ortalık toplama mutfak toplama bıle yoruyor onu eve cıkınca bırını tutucam artık bendeKızlar hem çalışıp hemde ev işi yapabiliyor musunuz yoksa ben mi çok beceriksizim: ))
Kız bende onu merak edıyorum bu dogum parası şeysi nasıl bişey 300 tl veriyormus galıba sizce ugrasmaya değermiKızlar doğum paranızı ne yapacaksınız acaba bizim herif hepsiyle bez al benden bir yıl bez istemeyin gelenlerede soyle bez getirsinler diyorsanki bebek hep yapacak ya
Bana lansion diye bi krem tavsiye ettiler canım ama bilmiom nasıldır: )kızlar geçen hafta göğüs kremini sordum,garmastan dedi doktor aldınızmı kremlerinizi?
Aşk olsun niye değmesin canım devlet sana vermiş bir hak.. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezlerinebaşvurabilirsin..Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları ise çalıştıkları kurumlara yapılabiliyor...eşinde başvuru yapabilir. Cocuğun kimliği çıkardıktan sonra başvuru yapılabiliyor...Ev işi öğrendiğimden beri yok bende canım kv yapıyor sağolsun ama oda yaslı gunluk yemek ortalık toplama mutfak toplama bıle yoruyor onu eve cıkınca bırını tutucam artık bende
Kız bende onu merak edıyorum bu dogum parası şeysi nasıl bişey 300 tl veriyormus galıba sizce ugrasmaya değermi
Ben bugun yapmaya calıstım canım ama işe gidene kadar 3 saatte sadece mutfak ve salon yapabildim: (((Çalışmayıp ev işi de yapamıyoruz canım maşallah sana
Canım bebek yağı mı yoksa zeytin yağı mı düşünüyosunuz :))peki haftada kaç kez yaptırmalıyız sizce
bide bebeği yağlama işi felan var
ayy ben çok korkuyorum bu banyo işinden
geçen öğrenmek için video izledim resmen gerim gerim gerildim
Karın çevresi bir hafta geriymis canım haftama göre. Aslında kiloya takmadım da plasentadan az besleniyor dedi ya o sıkıntı olur mu ilerledikçe haftalar Allah korusun arası açılır mı diye üzüldüm. Dün sen yazmıştın sanırım canım akşam muz yiyip süt içiyorum yatıyorum diye bende oyle yapicam bugünden sonra :)Canım karın çevresi kaç haftalık sen ölçülere bakma ya bundan sonra bebiş kilo alacak gece bol bol süt iç pekmez ye muz ye gerisini düşünme
Kiloyu sağlık göstergesi olarak görenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor. Hep çok zayıftım kendimi bildim bileli. En yakınlarım, akrabalar vs hep "aa çöp gibisin aa rüzgarda uçarsın aa şöylesin" vs derlerdi. Nasıl ki kilolu birinin yüzüne vurulmaması gerekiyorsa zayıflara da söylenmemeli. Cahillik canım bunlar ayy ne doluymuşum bu konuda
KAN değerlerine baktırdınmı canım kansızlıkmı var
Benim kizlarım da küçük doğdu canım. Bi sağlık sorunun yoksa üzülme. Ama tansiyonlarini sıkı takip et. Benimki tansiyondan olmuştu. Küçük doğan bebeğin bazen avantajı da oluyor. Sütün yetiyor. Küçük olduğu için çabuk doyuyor ve cok çabuk büyüyorlar
Karın çevresi bir hafta geriymis canım haftama göre. Aslında kiloya takmadım da plasentadan az besleniyor dedi ya o sıkıntı olur mu ilerledikçe haftalar Allah korusun arası açılır mı diye üzüldüm. Dün sen yazmıştın sanırım canım akşam muz yiyip süt içiyorum yatıyorum diye bende oyle yapicam bugünden sonra :)
Sende yoksa o yiyip yiyip kilo almayanlardan işin Lilyum
Baktırdim canım düşüktü şimdi olması gereken minimum seviyenin orda. Daha da yükselmiyor
Doğru söylüyorsun canım bugün bebeği 2.5 kilo doğan arkadaşla konuştum boşver normal doğum olursa pıt diye doguruveriyorsun iyi düşün diyor
neee 58 mıTa kendisiyim canım :) gerçi hamilelikte 10kilo aldım şimdi 58 olmanın şaşkınlığını yaşıyorum
zeytin yağı canımCanım bebek yağı mı yoksa zeytin yağı mı düşünüyosunuz :))
Benim suan kimse yok canım yanımda gerçi olunca da nasıl olacak bilmiom: ((Ev işi öğrendiğimden beri yok bende canım kv yapıyor sağolsun ama oda yaslı gunluk yemek ortalık toplama mutfak toplama bıle yoruyor onu eve cıkınca bırını tutucam artık bende
Kız bende onu merak edıyorum bu dogum parası şeysi nasıl bişey 300 tl veriyormus galıba sizce ugrasmaya değermi
Üzülme canım benimde şuan bazı sebeplerden dolayı yardim edenim yok ama düşünüyorum özellikle doğumdan sonr biri gelse daha mı sıkıntı olur bilemiyorum ben biraz sorunluyum eve dışardan gelen 3. kişiler konusundaBenim suan kimse yok canım yanımda gerçi olunca da nasıl olacak bilmiom: ((
Oda var demi üşenmezse gelsin versin bigün ne kadar süre içinde vermek lazımkı bende dılekceye baktım memur oldugum ıcın alınacak tutarda kurum onayı ıstıyor mecbur buraya gelmek gerekecek belkı dogum belgemıde vermeye geldıgınde halleder kımlıklerı hemen cıkartacazmı kızlarAşk olsun niye değmesin canım devlet sana vermiş bir hak.. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezlerinebaşvurabilirsin..Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları ise çalıştıkları kurumlara yapılabiliyor...eşinde başvuru yapabilir. Cocuğun kimliği çıkardıktan sonra başvuru yapılabiliyor...
Üzülme canım benimde şuan bazı sebeplerden dolayı yardim edenim yok ama düşünüyorum özellikle doğumdan sonr biri gelse daha mı sıkıntı olur bilemiyorum ben biraz sorunluyum eve dışardan gelen 3. kişiler konusunda
Oda var demi üşenmezse gelsin versin bigün ne kadar süre içinde vermek lazımkı bende dılekceye baktım memur oldugum ıcın alınacak tutarda kurum onayı ıstıyor mecbur buraya gelmek gerekecek belkı dogum belgemıde vermeye geldıgınde halleder kımlıklerı hemen cıkartacazmı kızlar
Canım kan değerlerin düşükse ondan beslenemiyor ya doktordan kan ignesi işte ya da ilacını düzgün aksatmadan iç ve öncesinde yada sonrasında süt ürünleri tüketme benim geçen ay sınırın altındaydı 9du karın çevresi de geriydiKarın çevresi bir hafta geriymis canım haftama göre. Aslında kiloya takmadım da plasentadan az besleniyor dedi ya o sıkıntı olur mu ilerledikçe haftalar Allah korusun arası açılır mı diye üzüldüm. Dün sen yazmıştın sanırım canım akşam muz yiyip süt içiyorum yatıyorum diye bende oyle yapicam bugünden sonra :)
Sende yoksa o yiyip yiyip kilo almayanlardan işin Lilyum
Baktırdim canım düşüktü şimdi olması gereken minimum seviyenin orda. Daha da yükselmiyor
Doğru söylüyorsun canım bugün bebeği 2.5 kilo doğan arkadaşla konuştum boşver normal doğum olursa pıt diye doguruveriyorsun iyi düşün diyor
Etrafi dağıtmayın canım işler birikince daha zor valla bende bir haftadır Süpürgeyi aciyim diyorum korkuyorum belim halen ağrıyor eşim boşver öyle kalsın diyor zaten kimse gelmez bizeBen bugun yapmaya calıstım canım ama işe gidene kadar 3 saatte sadece mutfak ve salon yapabildim: (((
Aa neden değmesin canım bir lira bile olsa gider alırım çocuğum için hem 300 lira tek değil artı 132 lira süt parası da var onu da alEv işi öğrendiğimden beri yok bende canım kv yapıyor sağolsun ama oda yaslı gunluk yemek ortalık toplama mutfak toplama bıle yoruyor onu eve cıkınca bırını tutucam artık bende
Bak sen büyüğe ergenliğe girecek annesi normalBenim büyük kız başta hiç istemedi. O çocuğu nasıl yaptığınızı biliyorum hiç utanmadiniz mi dedi. Şimdi de tepkisiz. Karnimi falan sevmiyor. Ya doğmadan bi şey olursa ya dogmazsa diyor. O zaman çok üzülürüm o yüzden dogsun öyle sevicem diyor. Ama küçük çok seviyor. Sürekli karnimi oksuyor. Bebek de resmen ona tepki veriyor sanki. O konuşunca hareketleniyor.
Oh ne güzel anne 40 gün :)Ben de her gün üşenirim ama annem yıkar. 40 gün falan yanımda olacak annem inşallah. O yıkar ben de hzirliklari yaparım
Bende hiç almadım canım ilkinde yoktuYa bu Doğum parası ne nerden nasıl alınıyor çok cahilce bir soru sormuşta olabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?