2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar hem çalışıp hemde ev işi yapabiliyor musunuz yoksa ben mi çok beceriksizim: ))
Ev işi öğrendiğimden beri yok bende canım kv yapıyor sağolsun ama oda yaslı gunluk yemek ortalık toplama mutfak toplama bıle yoruyor onu eve cıkınca bırını tutucam artık bende

Kızlar doğum paranızı ne yapacaksınız acaba bizim herif hepsiyle bez al benden bir yıl bez istemeyin gelenlerede soyle bez getirsinler diyor sanki bebek hep yapacak ya
Kız bende onu merak edıyorum bu dogum parası şeysi nasıl bişey 300 tl veriyormus galıba sizce ugrasmaya değermi

Aşk olsun niye değmesin canım devlet sana vermiş bir hak.. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezlerinebaşvurabilirsin..Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları ise çalıştıkları kurumlara yapılabiliyor...eşinde başvuru yapabilir. Cocuğun kimliği çıkardıktan sonra başvuru yapılabiliyor...

peki haftada kaç kez yaptırmalıyız sizce
bide bebeği yağlama işi felan var
ayy ben çok korkuyorum bu banyo işinden
geçen öğrenmek için video izledim resmen gerim gerim gerildim
Canım bebek yağı mı yoksa zeytin yağı mı düşünüyosunuz :))

Canım karın çevresi kaç haftalık sen ölçülere bakma ya bundan sonra bebiş kilo alacak gece bol bol süt iç pekmez ye muz ye gerisini düşünme
Karın çevresi bir hafta geriymis canım haftama göre. Aslında kiloya takmadım da plasentadan az besleniyor dedi ya o sıkıntı olur mu ilerledikçe haftalar Allah korusun arası açılır mı diye üzüldüm. Dün sen yazmıştın sanırım canım akşam muz yiyip süt içiyorum yatıyorum diye bende oyle yapicam bugünden sonra :)

Sende yoksa o yiyip yiyip kilo almayanlardan işin Lilyum

KAN değerlerine baktırdınmı canım kansızlıkmı var

Baktırdim canım düşüktü şimdi olması gereken minimum seviyenin orda. Daha da yükselmiyor

Doğru söylüyorsun canım bugün bebeği 2.5 kilo doğan arkadaşla konuştum boşver normal doğum olursa pıt diye doguruveriyorsun iyi düşün diyor

Ta kendisiyim canım :) gerçi hamilelikte 10kilo aldım şimdi 58 olmanın şaşkınlığını yaşıyorum

Benim suan kimse yok canım yanımda gerçi olunca da nasıl olacak bilmiom: ((

Benim suan kimse yok canım yanımda gerçi olunca da nasıl olacak bilmiom: ((
Üzülme canım benimde şuan bazı sebeplerden dolayı yardim edenim yok ama düşünüyorum özellikle doğumdan sonr biri gelse daha mı sıkıntı olur bilemiyorum ben biraz sorunluyum eve dışardan gelen 3. kişiler konusunda

Oda var demi üşenmezse gelsin versin bigün ne kadar süre içinde vermek lazımkı bende dılekceye baktım memur oldugum ıcın alınacak tutarda kurum onayı ıstıyor mecbur buraya gelmek gerekecek belkı dogum belgemıde vermeye geldıgınde halleder kımlıklerı hemen cıkartacazmı kızlar

Hareket de süpermiş yalnız

Lohusalık döneminde annem kalır yanımda ama açıkçası sonrasında ben de bebeğimle tek kalıp ona yetebilmeyi öğrenmeyi istiyorum hem herkesin kendi düzeni anne de olsa kardeş de olsa.

sen kurumunda başvurunu yaparsın canım kimlik tabi hemen çıakrtmak lazım sonucta sonrasında kontroller aşılar vs. olacak nereye kadar doğum belgesi kullanılabilir ki?

Canım kan değerlerin düşükse ondan beslenemiyor ya doktordan kan ignesi işte ya da ilacını düzgün aksatmadan iç ve öncesinde yada sonrasında süt ürünleri tüketme benim geçen ay sınırın altındaydı 9du karın çevresi de geriydi
Bu ay kan ilacını kahvaltıdan iki saat sonra içiyorum yanında c vitamini alıyorum bu ay tahlillerim yapıldı kan değerim 14 buçuk şok oldum normalde o kadar değil dikkat et düzelir bebek zaten bu aydan başlıyor kilo almaya inşallah normal kiloda doğar çünkü zayıf bebeğin bakımı çok zor sürekli hasta oluyor

Ben bugun yapmaya calıstım canım ama işe gidene kadar 3 saatte sadece mutfak ve salon yapabildim: (((
Etrafi dağıtmayın canım işler birikince daha zor valla bende bir haftadır Süpürgeyi aciyim diyorum korkuyorum belim halen ağrıyor eşim boşver öyle kalsın diyor zaten kimse gelmez bize

Aa neden değmesin canım bir lira bile olsa gider alırım çocuğum için hem 300 lira tek değil artı 132 lira süt parası da var onu da al
Benimki ikinci 400 artı 132 ıvır zıvır alınır bu parayla canım

Bak sen büyüğe ergenliğe girecek annesi normal kıyamam ya olsun ya ilerde sever ben bile anneme bize kardeş yap diyorum halen :)) bebekler anlıyor valla hemen tepki veriyor

Ya bu Doğum parası ne nerden nasıl alınıyor çok cahilce bir soru sormuşta olabilirim
Bende hiç almadım canım ilkinde yoktu
Cevremden duyduğum kadarıyla doğum yaptıktan sonra doğum raporunu sosyal hizmetler vakfına götürüyorsun kayıt mi ne alıyorlar sonra pttden annenin üzerine yatıyor sadece anne alabilir babalara yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…