- 11 Mart 2008
- 56.597
- 4.466
- 873
Anneler benim aklıma birsey takıldı bebisler hareket ediyor ya tamam ama mesela ultrasonda bakınca kafasi sağda oluyor yani soluma yatarsam kafası yukarıda kalmis oluyor ee ama dönüyor bas asagi durmaz heralde dimi ya da diyelim saga yattim sonra sola döndüm rahatsiz olup oda döner dimi sürekli tek yöne yatmak mümkün olmuyor
İnsanın sanki nefesi kesiliyor birdaha asla iyi olamicam tamam olamicam diyor. Öyle bir yangın ki bu yasamayan hayal bile edemiyor. Allah kimseye yasatmasın. Ama ben seni teselli edemem biliyorum sadece yaşanmış hikayemle bir nebze belki nefes olurum. Yaklaşık 10 önce doğum yaptım doğurana kadar herşey öyle mükemmeldi ki rüya gibi ama doğumda bebeğim mosmor oldu hemen yoğun bakıma aldılar ameliyatlar anjiolar yaşatmak için herşeyi yaptık ama olmadı boncugum 72 gün yasadı sadece 2 kez kucağıma aldım hep sütümü hastaneye yolladım onlar vedalaş derken bile ben umutla iyi olucak dedim. Ama olmadı hayat durdu sanki onun gidişiyle öyle güzeldiki 4kg doğdu nasıl hasta olurdu ama olmuş. Belli olmamış hamileyken sınav bu ya işte bana sabretmek düştü birgün kavusucaz ben biliyorum bebek olaraj beni bekliyor o bu dünyada olmasada ben onu elbet büyütucem. Nerde burda umut dersen bebeğimin vefatından 3 ay sonra hamile kaldım şimdi burdaki anneler gibi ısalalh sağlıkla giderse ocakta doğum yapıcam. Mucizem tıpkı ablası gibi kız yaramı sarmak icin geliyor. Allahım onu bana hayata tutunmam için yolluyor. Korkuyorum olacaklardan isim bile secemiyorum kaybetme korkusundan kimseye hamileyim demiyorum anlayana geçiştiriyorum korkudan.her doktor öncesi gece uyuyamıyorum ya hastaysa die ama onun varlığını ogrendigimden beri ağlamıyorum onunla iyileşiyorum çünkü ben. Şimdi sende dayan sabret en güzel günler en kötü düşüşlerin ardında. . İnanıyorum ben senin de mucizen çabucak gelicek dualarımdasin...
Bende öyle yapayım canım uykuda istemdisi yan ama yuzustune meyilli şekilde donebiliyorum yastik olursa engellemis olur o hamile yastigi sonradan emzirme yastigi olarak kullaniliyormus galiba ama o kadarda islevli durmuyor rahat etmekten ziyade gerek yok bencedeCanım ince bir yastığı bacağımın arasına yüksek bir yastığı sırtımın arkasına koyuyorum ileride karnımın altına da ince bir yastık koyarım.. Bence hamile yastığına gerek yok. Ben rahat edemem herhalde onunla
Boyunu soylemdi canım kilosu 140gr yazıyordu boyunada baktm kagida ama göremedim sadece 16+6 yazıyor sanırım boyuna göre olan o hafta yani 1 hafta falan geri galiba çünkü bu yapildiginda 17+6ydim yalniz aklima geldi şimdi 10unda kendi doktoruma gittigimde 142gr demisti bu doktor 140dedi alicagina vermis olamaz heralde ultrasondan farkediyor diye düşünüyorum kötü düşünmek istemiyorum sen en son ne zaman gittin o zamankinde boyu ve gramı kac yazıyor canım
O zaman bu haftalarda sıkıntı yok anladım canım aklıma takılmsti rahatladımDikkat et ultrasonda bakarken bile değişiyor daha büyüdüklerinde tek pozisyon duracaklar kafa aşağı popo yukarıda çok kıpırdayacak yeri kalamayacak. Şimdi sık sık ordan oraya geçiyorlar bi aşağıda bi yukarıda
okurken yasadigim gunler aklima geldi yaslar suzuldu gozlerimden. acın buyuk canim ne desem fayda etmez. ama sabret.Allahim sabrini versin. Cennette seni bekleyen bir melegin var. zor biliyorum bu aci. basin sagolsun cnm.Kaybettim bebeğimi.Suyu tamamen bitti,günlerce hastanede kaldım çözüm plmadı.Onca koca doktor hastane tıp küçücük sapasağlam yavrumu yaşatamadı.doğurup verdim ellerine.Ölüyorum sanki günlerdir.nasıl yaşıycam bu acıyla bilmiyorum.Oğlum yok sütü geldi.dayanamıyorum dua edin.
gecmis olsun cnm. ac niye gel dedi dr.Kizlar kendi druma gittim cift plesanta felan yok dedi cok sukur ama asagida rahim agzina yakin duruyo agir is yapma dedi ve dun ki ayrintilidan daha ayrintili bakti ve icimi cok rahatlatti sagolsun.
Tetanos aşisinida az once yaptirdim.
3 hafta sonra ac gel dedi.
duphalac bende 3. gunde fauda etti cnm. zor mesele. yesili bol tuketmeye calis2 gündür ciddi kabızlık problemim var hayatımda yaşamadım böyle bişey
Kayısı ağacı olucam yakında, zeytinyağı da içtim sabahtan, doktora sordum duphalac şurup verdi, bu saat oldu hala tık yok
Napıcaz yahu
ben rennie ice ice bir hal oldim. yeni nick hayirli olsunKızlar merhaba ben ayfreis nıckımı değiştirdimnasılsınız görüşmeyeli büyüdükmüü benım gıbı mıdesı yananlar varmı sacları cıkıyor galıba
dogumdan sonra izin bitince okul baslayinca ise donus. kv bakacak. bakiciya guvenemen.Kızlar aranızda çalışan var mı bebek olunca çalışmaya devam mı yoksa ara mi vereceksiniz çocuğa kim bakmalı kayınvalide mi bakıcı mı ben evde oturup çocuğun büyümesini bekleyecem galiba
kasar peyniri yogurt muz...Bugün ekstra olarak birsey daha çıktı onu yazmamisim kordonda kan basinci biraz fazlaymis normale göre az tuzlu beslen ve kilona dikkat et dedi doktorum bundan sonra daha daha dikkat etmeliyim kızımı beslicek yaricak şeyleri yiyip gerisine baybay diyicem yemeklerde az tuzlu sebze meyve fındık ceviz yararlı ne bulursam yiyicem muz besliyor demislerdi ne onerirsiniz baska gramı düşüktü birde bebegimin kilo almasi icin neler yesem ki fikir verin bana canlar
patates ve pirimc lapasiKızlar ishal için bi öneriniz var mı
yer degistirir cnm. su an genis alandalar keyiflerince takiliyolar...Anneler benim aklıma birsey takıldı bebisler hareket ediyor ya tamam ama mesela ultrasonda bakınca kafasi sağda oluyor yani soluma yatarsam kafası yukarıda kalmis oluyor ee ama dönüyor bas asagi durmaz heralde dimi ya da diyelim saga yattim sonra sola döndüm rahatsiz olup oda döner dimi sürekli tek yöne yatmak mümkün olmuyor
Arkadaşlar merhaba, Allah nasip ederse Ocakta doğumum var benimde. Kafam çok karışık eşyaları almaya başlasam mı yavaş yavaş yoksa 1 ay daha beklesem mi. Nelerden başlasam almaya ? 21. haftanın içine girmek üzereyim. Önümüzdeki hafta ayrıntılı ultrasonumuz var inşallah iyi geçer. Daldan dala atladım siz neler yapıyorsunuz :)
Bu arada çok ciddi kas ağrıları çekiyorum hergun ama hergun zehir gibi geçiyor sürekli ağrı kesicilerle yaşıyorum sizde de oluyor mu?
Canim ben hala yuzustu uyuyorum. Esim gecen komtrolde doktora sikayet etti beni yuzustu yatiyo die. Doktor hicbi sakincasi yok bebek rahatsiz hissettiginde anne de rahatsiz hisseder zaten dedi.Bende öyle yapayım canım uykuda istemdisi yan ama yuzustune meyilli şekilde donebiliyorum yastik olursa engellemis olur o hamile yastigi sonradan emzirme yastigi olarak kullaniliyormus galiba ama o kadarda islevli durmuyor rahat etmekten ziyade gerek yok bencede
Teşekkür ederim canım :) bana da şimdiden öyle hediyeler geldi ki kıyafet olarak doğuma az kalaya kadar kıyafet almayı dusunmuyorum. Önce gelenlere bakıcam ne eksik varsa onu alicam. 0-6 aylık beşik hediye geldiği için doğumdan 6. aya kdr da başka bir beşik almayı dusunmuyorum. Hatta ben odasına normal tek kişilik bir yatak alicam odasında benimde yatmam oturmam gereken zamanlar olur diye 6. aydan sonrada yanlarına bariyer ve koruma koyup onda yatırmayi bile düşünüyorumSelam canım
Bizim ihtiyacimiz vardı dolap aldik 1 bölümü de bebişin olacak inşallah
Onun disinda çıktıkça ara ara bakıyorum gözüme kestirirsem ufak tefek alıyorum bir anda çıkıp hepsini alıp dönmek istemiyorum :) keyfini çıkarmak daha güzel eşimle almak daha güzel :)
Mesela dün bebek askisi ve çorap aldım
Bir öncekinde tulum almıştım bi tane
Ama işte mağazaların yolumun üstünde olması işten çıkınca eşimi almaya giderken zaman olması vs vs gibi durumlar da etkili
Onun disinda büyük parçalar ve diğer bir çok önemli parçaları eşimle almak istiyorum o da önce cinsiyet belli olsun diyordu belli oldu sindi de erken deyip duruyor :)
Hediyeler de gelmeye başladı alt açma 2 tulum 1 patık bakim seti falan hediye geldi şimdiden :)
Kas ağrısına magnezyum.iyi gelir mi acaba doktoruna sor sana ağrı kesiciden daha mantikli gibi geldi bana ama tabii doktor degilim:)
Benim ayrıntılı da 9 eylül inşallah güzel haberleri alırız hep beraber :)
Bende hala yüzüstü yatıyorum. bazen rahatsız oluyorum yan yatıyorum bazen olmuyorum uyumaya devam. gün günü tutmuyor.Canim ben hala yuzustu uyuyorum. Esim gecen komtrolde doktora sikayet etti beni yuzustu yatiyo die. Doktor hicbi sakincasi yok bebek rahatsiz hissettiginde anne de rahatsiz hisseder zaten dedi.
günaydınGünaydın güzel anneler
Canim sana da çok geçmis olsun bende bundan ince gebeligimi sonlandirmak zorunda kaldim.çok zor günler yaşadim gittigim çogu dojtor once piskolojik olarak iyiles oyle gebe kal dedi.şuan takibinde oldugum doktorum yarali bir anneyi sadece yeni bir gebelik iyilestirir istiyorsan jal dedi ve ben o ay hemen hamile kakdim unuttum mu yasadiklarimi hayir ama daha iyiyim.....herkesin bir sinavi var bu da bizim sinavimizmiş....insallah bu sefer saglikla alacagoz bebeklerimizi elimizeİnsanın sanki nefesi kesiliyor birdaha asla iyi olamicam tamam olamicam diyor. Öyle bir yangın ki bu yasamayan hayal bile edemiyor. Allah kimseye yasatmasın. Ama ben seni teselli edemem biliyorum sadece yaşanmış hikayemle bir nebze belki nefes olurum. Yaklaşık 10 önce doğum yaptım doğurana kadar herşey öyle mükemmeldi ki rüya gibi ama doğumda bebeğim mosmor oldu hemen yoğun bakıma aldılar ameliyatlar anjiolar yaşatmak için herşeyi yaptık ama olmadı boncugum 72 gün yasadı sadece 2 kez kucağıma aldım hep sütümü hastaneye yolladım onlar vedalaş derken bile ben umutla iyi olucak dedim. Ama olmadı hayat durdu sanki onun gidişiyle öyle güzeldiki 4kg doğdu nasıl hasta olurdu ama olmuş. Belli olmamış hamileyken sınav bu ya işte bana sabretmek düştü birgün kavusucaz ben biliyorum bebek olaraj beni bekliyor o bu dünyada olmasada ben onu elbet büyütucem. Nerde burda umut dersen bebeğimin vefatından 3 ay sonra hamile kaldım şimdi burdaki anneler gibi ısalalh sağlıkla giderse ocakta doğum yapıcam. Mucizem tıpkı ablası gibi kız yaramı sarmak icin geliyor. Allahım onu bana hayata tutunmam için yolluyor. Korkuyorum olacaklardan isim bile secemiyorum kaybetme korkusundan kimseye hamileyim demiyorum anlayana geçiştiriyorum korkudan.her doktor öncesi gece uyuyamıyorum ya hastaysa die ama onun varlığını ogrendigimden beri ağlamıyorum onunla iyileşiyorum çünkü ben. Şimdi sende dayan sabret en güzel günler en kötü düşüşlerin ardında. . İnanıyorum ben senin de mucizen çabucak gelicek dualarımdasin...
Bızde Ensarı ben kendim sectım de saydıklarının hepsini dusunduk adam ılla bırını ben koycam dıyor yoksa bana kalsa barıs koycam basınaBiz iki isim koymayacagiz canım
Mete ben begenmistim
Eşim de Ayaz begendi
Yiğit efe kaan Batu önerdim yok dedi
Öz türkçe istiyor o yüzden her isim secemiyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?