2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262

merhaba kızlar,şahsen bende hamileliğimin başından beri doktoruma çk güveniyorum ki çoğu test konusunda sorgulamdan onun dediklerini yaptım.ama şeker konusunda gayet net.mutlaka yaptırmamız gerektiğini söyledi.bende yaptıracağım.

Aslında bende yaptirmaktan yanayım doktora da o haftalarda randevum var ozman sorucam sağlık ocağı bile açlık tokluk yeter sen tatlı yeme dedi ben açıkçası tüm testlerin yapılması taraftarıyım keşke dememek adına ilk doğumum da dedim çünkü ben. Oyuzden de sizede sorayım dedim

Evet işte bende bunu çok duyuyorum ve hamilelik şekeri de ole göz ardı edilebilecek birsey degil riskler çok fazlaa. Genelde açlık tokluk ta sorun çıkmayıp sonra riskli şeker düşük seviyede çıkabiliyormuş oda mühim çünkü ona göre diyet beslenmek gerekiyormus.

Yok oda yiyor hatta sonrasında diet beslenmek zorunda kaldı çok zorlandı.

kızlar, doktorlar özellikle ultrasonda bebek iri çıkarsa veya anne normalden epey fazla kilo almış ise ya da çok yakın akrabalarda şeker hastalığı olan var ise kesin yapılmasını istiyormuş. şuan 29 haftalık bir arkadaşım var. o çok kilo aldı mesela bizim haftalarımızdayken 14 kilo almıştı doktor mutlaka yaptırmalısın demiş. ben yaptırmak hiç istemiyorum ya, 50 gr şeker ile yapılıyor . yüksek çıkarsa 100 gr şeker ile ayrı yapılyıor

Kızlar şeker yüklemesiyle ilgili bana da sakın yaptırma diyenler oluyor ve çok sinirleniyorum. Neye dayanarak bana bu tavsiyeyi veriyorsun diye direkt bağırıyorum. Son bir haftada üç kişiye bağırdım ama umurumda değil. Kızlar sizin kendi kararınız ama size kuzenimi örnek göstermek istiyorum;

Kuzenim hamilelikte şeker yüklemesini reddetti " o" kadına inandığı için.. Hamilelik sırasında ve sonrasında aşırı kilo aldı bebeği iri doğdu. Hamilelikten sonra insulin kullanmak zorunda kaldı. Bebeği şekerden dolayı anomaliyle doğdu. hiperaktif oldu. Odaklanma sorunu olduğu için şuan da ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalıyor. İlacını almazsa okuldan atılmakla tehdit ediliyor çünkü aşırı saldırgan. İlaç kullanınca da uyuşuyor ve duygusallaşıyor ağlama krizleri geçiriyor. Kuzenim kendini o kadar suçladı ki psikolojik tedavi ve ilaç kullanmak zorunda kaldı. İki ay önce de eşinden ayrıldı........

İyiyim canım çok şükür. Sen nasılsın? Ben de yarın kontrole gideceğim. İnşallah her şey yolundadir. Sen ne zaman gideceksin ayrintiliya
sağol cnm.. bende iyiyimm..
grip oldum azcık .. ayrıntılıya daha gitmedim biraz iyileşeyim öyle gideyim..

ayrıntılı usg sonucunu söylee

canım etrafı dinleme senin kalbin ne diyorsa onu yaptır
ayrıntılı da yaptırma diyen var ağzı olan konuşuyor
ben şeker yüklemeside yaptırırım ablamda da hamilelik şekeri vardı çünkü

canım etrafı dinleme senin kalbin ne diyorsa onu yaptır
ayrıntılı da yaptırma diyen var ağzı olan konuşuyor
ben şeker yüklemeside yaptırırım ablamda da hamilelik şekeri vardı çünkü

Ben kesinlikle yaptıracağım canım çok sağ olasın inşallah senin bu hamileliğinde çıkmaz

Selam kızlar,selam güzel annişler
Bugün kü konumuz sanırım şeker testi ben daha ayrıntılıya yaptırmadım ki bir cuma olsaydı ama şekeri de yaptırırım ikinci gebeliğim ama olsun ben doktoruma da söylemiştim ne gerkiyorsa yapılsın aklımda kalmasın bu duyguları bir daha yaşayamam belki diye allah nasip ederse bir kızım var birde oğluşum olacak:)RABBİME şükürler olsun yeterli diye düşünüyorum tabiki nasip...

Kadin dogumcular Canan Karataya ates puskuruyor canim zatrn bu yuzden.
Her dr un uzmanlik alani baska.
Sen nasil bir kadin dogumcuya kalp ameliyati yaptiramazsan bu da o hesap.
Hatta bu yorumlari yuzunden Turk Tabipler Odasina da sikayet edilmisti yanlis hatirlamiyorsam, sonuc ne oldu bilmiyorum.
Bir de tibbi bir bulus mu var ortada bu kadar unlu olmayi gerektirecek te ben kaciriyorum. Turkiyede ki cogu insan gibi o da bos yere sisiriliyor. Herkes kararinda ve dozunda olduktan sonra herseyden yemesi ve en dogalindan yemesi gerektigini biliyor zaten.

Bende drumla.en son gittigimde konusmustum seker yuklemesini ilk once aclik tokluga bakar sonuca gore karar veririz dedi ama ilk oglum kilolu dogmustu sekerim yoktu test yaptirmistim o yuzden biraz yapariza dondu olay bakalim cumartesi sabahina randevu aldim sabirsizlikla bekliyorum.
Bu arada cok sukur kanamam kesildi cok dikkat ediyorum ins daha da gelmez.

Ya zaten yılda tek dilim baklava yiyen ve ekmek delisi toplumumuza ekmegi kes diyen bi kadın icin 50gr seker cok fazla gelir tabi sevmiyorum zaten o kadını :)

Bütün bu yaşadıkları Şeker ile mi alakalıymış

evet kıllanma bende de oldu. beyaz tenli olmama rağmen siyah tüyler çıktı göbeğimde resmen .. alıyorum ben de ağdayla
İyi yapmışsın canım ama gobekle zorlandim baya salaya salaya aldım çocuk icerde şimdi bunlar bana ne yapıyor diyodur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…