2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Canım yorgunluk normal vücudun iki kat çalışıyor. Keşke benim derdim de yorgunluk olsa. Bir de çok büyütmemek lazım neden böyleyim diye. Hormonlar çok karışık, genel bir depresyon durumun yoksa hiç dert etme. Bu durum şükürsüzlük değil sonuçta hepimiz deliriyoruz bebeklerimiz için, hayallerini kurup durduk ama bu her şey mükemmel olacak anlamına da gelmiyor. Boşver demin bi arkadaşın dediği gibi bebeğimizi düşünüp mutlu olalım biz, kafayı çok takmayalım.

Ayy yerim yaa sizi Canım boşver ya o da babaanne sonuçta, tabi ki sürdürme öyle şeyler zararlı ama senin gibi heveslenmesi de normal. Kimileri diyor ki çocuktan daha tatlı oluyor torun (ben pek inanmıyorum buna da).

Kızlar bu arada konuya geç katılıyorum ama ben hamilelik öncesi şeker yüklemesine çok karşıydım, karataydan sebep tabi ki.. Güya hamileliğimde zaten zerre kadar tatlı gıda yemeyecektim, ekmek ve türevlerini zaten sevmiyorum. Amma velakin yakın bir tanıdığım (doktor çıktı kendisi daha yeni) o çok önemli yaptırılması lazım diye uzun uzun anlattı. Sonra yaptırmaya karar verdim. Sonuç hiç hayalimde ki gibi beslenmiyorum şu an, her gün tatlı yiyorum tabi ki yaptırıcam şeker yüklemesini.

Canim uzun sure ugrasmis olmamiz biseyi degistirmez hormonlarin esiriyiz hepimiz. Vucut kimyasi da dahil tamamen baskalasiyoruz.
E cocuk olunca da illa biseylerde yakinicaz emmiyor uyumuyor vs bu onlari cok sevecegimiz gercegini degistirmez

Ayy yerim yaa sizi Canım boşver ya o da babaanne sonuçta, tabi ki sürdürme öyle şeyler zararlı ama senin gibi heveslenmesi de normal. Kimileri diyor ki çocuktan daha tatlı oluyor torun (ben pek inanmıyorum buna da).
Anneminde ilk torunu ama o böyle şeyler düşünmüyor ayarsiz çünkü kaynana diye degil yani annem dese onada istemiyorum derim bırak git kendin dogur o zaman ona sür olay oje sürmekte değil tabi beni bebek icin o kadar üzdü ki haketmiyor simdi birseyler örup almakla geçmiyor cok kirginim kisirmisim gibi davrandi hep hakki yok karismaya neyse icimi döktüm konudan alakasiz canım kusura bakmayin

Ayrintiliya bakmasi gereken kisi jinekolog diil ama iste Ankarada bikac yer varmis perinatologun baktigi gitsem oyle bi yere gidicektim gerek yok dedi bilmiyorumki dedigin gibi her doktor farkli saglikla dogsun insallah tum bebekler

Aaaa çok şaşırdım, ben ilaç verilemiyor diye psikiyatriste gitmedim. Gitsem mi bende acaba? Geçmiş olsun canım, bende belki giderim baya kötü gibi hissediyorum kendimi[/QUOTE]

Ozellikle ilk uc ay verilemiyo zaten ama benim durumum biraz vahimdi mecburi oldu

Benim kaynanam da bana kısır muamelesi yaptı. Hatta bayramda ağzından kaçırdı. Evime gizlice muska koyup bana okunmuş su falan içirmeye çalışıyormuş. Hayır inandığımdan değil de yaptığı şey iğrenç. Dedim bir daha seni evimde ne yalnız bırakırım ne de senden birşey yerim dedim. Herkese de anlattım rezil oldu. Az bile demişsin hiç yüz verme canım

Kıyamam yaa haklısın o zaman.. Geçen bi kız yazmıştı "kayınvalidem hamile kaldığımı öğrenince ağzına geleni saydı, kürtaj ol demeye kadar vardı lafları şimdi doğum yaklaşınca torunum da torunum oldu" diye. Senin ki gerçi bu kadar da değilmiş ama o kadar kalp kırgınlığın varsa sonuna kadar haklısın. O da farkındadır inşallah belki ilerde pişman olur.

Allah bildiği gibi yapsin seninki fenaymis gerçekten benimkide hocaya götürmeye çalıştı beni kandirdi esim engel oldu simdi sevmesine bile izin veresim gelmiyor hic göstermek istemiyorum o kadar kirilmisim demek ki

Buyuklerin bi tabiri vardir evlat findiksa torun findigin ici diye herkes ayni degil tabi am bizim evde durum aynen boyle benim babam yigenimle
oturup evcilik oynuyo biz evlatlari bu kadarini gormemistik
mesela hayatta evde torunlara laf diyemezsin seni kapi disari edip torunlari iceri aliyolar evlattan tatli oluyomus oyleymis :)

Neler neler var canim insanlar ilginc iste kendi kizida var gorumcem insaAllah ondan bulmasın diyorum kızın sucu yok ama Allah cikarir elbet

Neler neler var canim insanlar ilginc iste kendi kizida var gorumcem insaAllah ondan bulmasın diyorum kızın sucu yok ama Allah cikarir elbet

Kimse bulmasin tabi buyuklerin yada baskalarinin gunahini digerleri cekmesin ama insanin cani yaninca istemedende olsa dusunuyo oyle seyler dile gelmese bile Allah cikartiyo dedigin gibi Allah bebegine saglik versin onu dusun digerlerini umursama bosver

benim.gibi biri daha var. bugun okulda dedim.enerjim bu sene sıfır. arkadaslar senin enerjin su an da sifirsa biz ne edelim diye.ama kendimi yorgun ve bitkin hissediyorum...gee uykum da yok sicaktan uyuyamiyorum..

sıkma canını canım. ya benim gorumce sende olsa ne edersin. gecende diyo ki ben kızı sevmem. oglumu daha cok severmiş o onun aşkıymış. ya sabır dedim sanki senin sevgine kaldi benim.kizim...

Kızlar şu depresif hissetme meselesi ilk bulantilar zamanında bende de vardı. Tabi depresyon da olmakla depresif hissetmek aynı şey değil. Ama ben şöyle düşünüyorum ilk defa anne oluyorum,daha önce düşük hikayemde vardı. Ve tabiki yaşamımda zorlandığım şeylerde var bir insan olarak.ama annelik çok başka bir kimlik.bu özel ve çok sorumluluk yüklü kimliği oluşturmak da hamilelik döneminde oluyor.çok okuyorum ben,gerçi kendi alanımda bu yonde.burada uzman kimliğimle değilde bir anne adayı olarak bütün insanı yönlerimle sizlerle oldum.ve bundan çok mutluyum.burda çok seslilik var.herkesten çok şey öğreniyorum. Herkesin kaygısı da sevinci de üzüntüsü de çok öğretici. Ben şu haftaya geldiğimde şunu görüyorum annelik başı sonu kaygılı bi süreç. Bunu normallestirmem lazım. Kendime kızıp yüklenmek kizima da iyi gelmeyecek,hem mükemmel anne yoktur.yeterince iyi anne olmak vardır. Elbette bazen sacmalayacagiz..annelik ten önce biz insanız ve başka kimliklerimizde var.sadece annelik meselesine yüklenen roller çok ağır. Bizde kadın olarak aslında bu yukler altında eziliyoruz zaman zaman.bu anlamda bence kendini tanımak, kendini sevmek ve kabul etmek onemli.bazen kendime kızarken yakalayınca kendimi hemen durduruyorum. Herşeyden önce evladım bana bakarak kendini sevmeyi kabul etmeyi ogrenecek. Birde bu hamilelikte özellikle yoksun bırakılmış bir çocukluk gecirmisseniz yani yeterince iyi annelik gorememisseniz, anneniz soğuk ve mesafeliyse daha çok tetiklenebilirsiniz. Yani bazen bu depresyonun ardında kendi annemizle hikayemiz yatar.eğer böyleyse kendinizi iyileştirmek için zaman var.bana bu konuda terapinin dışında bazı kitaplar ilaç gibi gelmişti. Bunlardan bazılarını yazayım umarım sizede iyi gelir..
1)bir cadı masali-leyla navaro (kadınlık,annelik ve cinsiyet rollerini anlatiyor)
2)var olan annenin yokluğu (yeterince annelik görememiş bütün kız çocukları icin bi şifa kitabidir)
3)bir annenin doğuşu (annelik kimliği sizi nasıl etkiler)
4)iyi hissetmek (depresyon tedavisinde ilaç kadar etkilidir)
5)ışığın yolu (nilüfer devecigil in romanidır, baglanma temelli anlatılır hikaye..bu kitapta çok guzeldir..

Bu kitaplar ilgilenenler için şifa gibidir arkadaşlar. Umarım iyi gelir okuyanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…